Odveta bude bitvou o každý centimetr, řekl kouč Chelsea Tuchel

28.04.2021, 10:35
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real byl dnes oslabený, pokud se jim v odvetě vrátí Ramos a Mendy, tak postoupí. S Ramosem na hřišti se jim zvýší sebevědomí a finále by mělo být jejich.

Reagovat
iamek

Překvapil hodně Tuchel. FA finále vyhrají, čtvrtý flek v lize ukopou ( možná i třetí ) a ještě navíc slusna šance na finále a případnou výhru v LM. Respekt

Reagovat
Svatej

Jenže nehraje Gilmour!!!

Reagovat
hitZor

Reagovat
Talker

Jako jo, uvidíme, jak se nám podaři dokončit sezonu. Zatím to vypadá, že by z toho mohla být trofej, 4. místo a možná i finále LM (či dokonce trofe).

Ale taky to může dopadnout tak, že budeme bez trofeje, nepostoupíme přes Real a skončíme mimo TOP4. Každý zápas pro nás je ted klíčový.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, ale ukazal potencial a stabilizoval ten tim, pripadate mi omnoho konzistentnejsi a viac ako velkoklub

Reagovat
Walter_Sobchak

Určite ma na to efekt aj to že to Tuchel nestava ako U23 squad ale vsadil na čo najväčšie skusenosti, za čo pravidelne schytava od vela fans hejt. Ale vo velkych zapasoch sa tie skusenosti prejavuju a zvladame ich bravurne.

Reagovat
Talker

Ale on žádný velký hate neschytává, akorát od svatýho a to je jeden člověk. Podobnou kritiku jako Tuchel dostával i Lampard. Nejde vyloženě o akademii, ale spíš o to, že se odstřihli někteří hráči, ač jejich konkurence je tragická. Werner je statisticky nejhorším útočníkem v PL a možná i v Evropě, co se týče poměru velkých šancí a jejich proměnování a stále hraje základ, ač dal pod Tuchelem 2 goly z nějakých 15 zápasů.

Reagovat
Svatej

Připouštim, že ten početní nedostatek vynahrazuju celkem houževnatým zápalem..

Reagovat
Talker

To rozhodně, on udělal hromadu práce.

Mě na něm mrzí jediná věc, že má jedinou formaci, kterou využívá a točí v ní stále stejné hráče, jinak bych neměl výhrady. A v těch velkých zápasech ať si to poskládá jak chce, ale proti slabším soupeřům se nám v lize nedaří a on tam přestal dávat i CHO na wingbacka a v posledních zápasech tam je dokonce Azpi. Takpvý Tammy nedostal vůbec čuchnout, ač Werner pálí šanci za šancí, Havertz měl 2 dobré zápasy a Ziyech má pár dobrých momentů.

Každopádně jak říkám, já považuji ten půlrok pod ním za úspěch zatím, ale bude záležet, jak se ta sezona dokončí a co předvede po letní pauze, kdy bude moci s tím kádrem pracovat.

Reagovat
EaP

Lenze, neda sa mu cudovat. Chelsea este pred troma mesiacmi bola totalne v kolapse. Neboli vysledky a ani herny prejav. On prisiel do rozbehnutej sezony a bolo nutne nieco urobit hned. A on to urobil. Sice nerotuje tak ako by mozno sam chcel ale ak chce nieco uhrat, nema na vyber. Prisposobil taktiku muzstvu, ktore ma k dispozicii a funguje to. Buduca sezona ukaze, ci vie pracovat s sirsim kadrom. Ale teraz sa to pochopit da

Reagovat
Trand

Reagovat
iamek

A to si ještě neprivedl žádného hráče. Upřímně začínám mít z další sezóny z vaši strany dost strach . FA dáte a věřím vám i nejvíc v LM. City v poháru jste porazili, Real včera kromě gólů nic neměl a PSG nevěřím. Btw když vyhrajete LM a v lize skončíte na 5-6 místě, tak ji budete hrát i tak? A když ji vyhrajete a skončíte 3-4, tak to místo případně týmu na pátém místě? Nebo se to nějak měnilo?

Reagovat
Svatej

Jak vyhraješ LM, tak můžeš i sestoupit (Myslim že pár let zpátky hrozil podobnej příběh týmu z PL, kterej byl dost blízko od hraní EL díky poháru).

To durhý si nejsem jistej, myslim si že z toho pátej netěží.

Reagovat
Kixi Syhimour

Pátý netěží, místo se posouvá v koeficientu.

Jinak Wigan hrál v sezóně 13/14 druhou ligu a EL k tomu, jako vítěz FA Cupu.

Vítězství v LM a EL ti tu účast automaticky zaručuje.

Reagovat
Svatej

Tak dokonce to hrál, vidíš to.. Díky za doplnění.

Reagovat
Talker

Myslím, že to nikdy nebylo tak, že by měla liga tým navíc, když vyhraje LM/EL tým, který se dostane z ligy. Je to jen jakási záchytná pozice pro tým, který se nedostane přes ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

hra mozno trochu priposraty futbal, ale zrejme preto, ze vie co si moze dovolit.

Inak teda keby nebol Werner headless chicken/nestaval by ho stale, tak by jeho uspechy zrejme vycnievali viac.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Omar

Reagovat
Bucky

Reagovat
iamek

Reagovat
icemike

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo jasné, že Chelsea pod ním půjde nahoru. Vedení Chelsea odvedlo dobrou práci, že se zbavili toho zoufalce a vzali právě Tuchela

Reagovat
Tomik111

Chelsea se mi líbila určitě více, ale s tím, v jakém stavu tým Realu je, tak mě to ani tak nepřekvapilo. Co se týče vyložených šancí, tak kromě branky a tutovky Wernera si nic nevybavuju. Real kromě branky taky nic. Jediná slušná šance byla tyčka Benze, ale to byla taková rána z nouze. Každopádně ten první gol nechápu doteď. Stopeři si vzpomněli asi na Šachtar a bránili jak blbci. Pokud se zmátoří Mendy a už se nikdo nezrakví o víkendu, tak věřím, že máme šanci. Jen musí zabrat lavička a udolat Osasunu aniž by musel na hřiště Toni nebo Luka. Předpokládám, že odveta bude podobně nekoukatelná a Real to zkusí na 1:0.

Reagovat
jack_donaghy

co tam robil Nacho pri tom gole nevie asi nikto. Je realne, ze odvetu bude hrat Ramos?

Reagovat
Tomik111

Já o tom pochybuji, že by nastoupil. Sice včera udělal Nacho chybu, ale jinak je skvělej v posledních zápasech. Tam je problém v té absenci Mendyho a špatné pozici Caseho v první půli.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně si myslím, že to Real zvládne

Reagovat
Pharrell

Reagovat
nani92

Tuchel vyzliekol Lamparda úplne do naha, ten bude mať teraz veľký problém si niečo v PL nájsť

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Tak Lampard nebude brán jako taktik, ale jako manažer, který překope kádr, vytvoří nové, mladé jádro. O něj budou mít zájem kluby, které budou chtít budovat nějakou koncepci, než se čistě posouvat tabulkou.

Reagovat
nani92

a ktoré mužstvo v PL by toto teraz potrebovalo a hlavne by do toho šlo? pokusy už mali viacere a ked išlo do tuhého, tak takí manažéri šli preč a klub prišiel zachranovať Moyes, Big Sam a podobne. S touto víziou sa môže uplatniť v Nemecku možno

Reagovat
Talker

Nemám šajna, kdo by mohl mít zájem, to se uvidí. Hlavně se tu ignoruje ta první sezona, kdy udělal 4. místo s týmem, který nikdo v TOP4 nečekal a který postavil na juniorech.

Teď vyfailoval sezonu, kdy dostal hromadu pokemonů, které potřeboval nacpat do sestavy a kteří ani teď nemají konzistentní výkonnost a je tlak na výsledky, než aby všichni hráli (Werner, Havertz, Ziyech, Puli).

Reagovat
kilobyte

Tak Lampard první sezónu hrál s tím co měl. Tam neměl moc na výběr. A většina posil se nechytla. Takže měl spíše kliku na dobrou mládež Chelsea.

Reagovat
Talker

Tak kliku. On přišel s tím, že ty mladé bude hrát (podobně jako portugalec), ale opravdu je hrál a oni se mu odvděčili 4. místem. A upřímně, kdyby se vysral na posily v druhé sezoně a hrál ty odchovance, tak možná ještě je trenérem Chelsea, protože ti, kteří je nahradili, stojí zatím za hovno výkonostně.

On tu kliku mohl mít Mourinho, byť s koupenými talenty (KdB, Lukaku, Salah) a vysral se na to.

Tu kliku mohl mít Conte (RLC, Aké a možná i Tammy, Mount, Traore, Tomori, kteří byli o 2 roky mladší, než byli při nástupu Lamparda) a vysral se na to.

Podobně tu kliku mohl mít i Sarri.

Tu "kliku" měl Lampard, který se jako první neposral z toho stavět mladé hráče a postavil to kolem nich a oni kupodivu hráli na úrovni oproti těm zkušeným hráčům a táhli nás. Jediný, kdo těm mladým dal šanci, byl Sarri s RLC a CHO - první byl nejlepší ofenzivní hráč po Hazardovi tu sezonu, druhý zastínil dědky na křídlech s prstem v nose, než se zranil.

Reagovat
kilobyte

Zase Mourinho a Conte udělali titul, což je v Chelsea důležitější.

Reagovat
Talker

Jasně, ale pak se nedá brát, že měl kliku, když podobnou možnost měli i 3 manažeři před ním, akorát se na to vysrali.

A k tomu měli Hazarda, Fabregase a Costu. Lampard podle mého zdědil asi nejslabší tým od příchodu Romana, kdy neměl tu první generaci vítězů (Terry, Lampard, Čech, Drogba a spol) a z té druhé dostal Azpiho s Kantem, ale všechny ofenzivní hvězdy (Hazard, Costa, Fabragas) byly pryč.

On měl kádr vykuchaný o všechny kvalitní ofenzivní hráče a musel to postavit na mladících a důchodcích. Ten tým po roce a půl angažmá Lamparda vypadá výrazně líp, než vypadal, když ho přebíral. To se dá říct jen o minimu manažerů, kdy to vypadalo na konci výrazně líp a těžili z toho ti další - mimochodem málokdo něco vyhrál.

Ranieri vytvořil první kostu, kdy udělal kompletní přestavbu a byl odejit po roce pod Romanem, druhá kostra je Emenalova, než nějakého manažera, postupně to upadalo a teď se vytvořila třetí kostra pod Lampardem.

Reagovat
kilobyte

Tak on byl k těm mladíkům spíše donucen, ne? Kdyby tam měl ofenzivní hvězdy, tak by je taky hrál. Když pak měl šanci tým posílit, tak to moc nedopadlo. A to byla Chelsea v tom přestupním okně "nejlepší".

Reagovat
Svatej

Reálně rozdíl mezi nimi v lize tvoří 8 bodů (po stejným počtu odehraných zápasů) s tím, že Tuchel má celou dobu k dispozici v podstatě celej kádr a morální boost po výměně trenéra.

V LM Lampard 4 výhry a 2 remízy, Tuchel 3 výhry, remíza a prohra. (Lampard rozmetal Sevillu, Tuchel Atlety).

Jestli je tohle svlečení do naha, tak se ty hranice úspěchu a totálního neuspěchu teda pěkně smývají.

Reagovat
nani92

ale to mužstvo si vyskladal Lampard, očividne nie dobre..Tuchel hrá s tým čo má, halvne vylepšená defenzívna časť s tými tragédmi čo má je na rešpekt

Reagovat
Walter_Sobchak

Presne, na toto sa uplne zabuda a stale sa rieši len ten efekt noveho trenera. Snad od novej sezony už Tuchel umlčí všetkých hejtrov.

Reagovat
DieryVonry

Tady nikdo, ale Tuchela nekritizuje vy lopaty

Svatej píše svatou pravdu.. Na obranu nesmyslné kritiky Lampse.. Ano možná už neměl na své straně kabinu, možná už tolik neměnil taktiku a rozestavení podle soupeřů, tak jako v první sezóně, možná opravdu trochu tápal v tom jak najít recept na to, jak novej tým plnej tolika hvězd stmelit a vystavět, ale rozhodně nepředal tým ve špatné kondici, ani středu tabulky nebo katastrofických výsledcích.. Ten tým měl jen pár týdnů krizi a to se prostě v Chelsea nenosí.. Kdyby trénoval Reds, tak ho tam nechaj po malé krizi, jak hoňšéra. Ale kecy o tom jak nesežene dobrý angažmá jsou úplně mimo..

Reagovat
Miguel19

No upřímně si myslím, že s Lampardem bychom byli tak 6. - 8. v tabulce, vypadli s Atleticem a prohráli se City.

Ale samozřejmě Gilmour by měl odehraných tak 300 minut.

Reagovat
Svatej

Myslel jsem, že když nahoře ten samej fór v nadsázce použiju ve stejným článku taky, tak už by vám mohlo dojít, že tohle skutečně není ani vzdáleně jedinej problém, kterej s tím chlapem mám. Asi je ale jednodušší všechny ty negativní hovna splácat a schovat do použitýho známýho obalu a předhodit jako úplnou banalitu. Klidně si to zjednoduš ještě víc a nereaguj na mě vůbec, když máš zájem to vést tímhle způsobem, bere to čas nám oběma.

A ano, je to dost pravděpodobný, dokázal bych se s tím srovnat.

Reagovat
John Obi Mikel

Neměl. Lampard ho po jeho návratu po zranění také vůbec nestavěl.

Reagovat
DieryVonry

Tak tak))

Reagovat
DieryVonry

pořád může být trenérem co bude mít výhru v lize mistrů za tuhle sezónu.. Čím lepším si chceš výkladní skříň vyložit?

Reagovat
OliKahn

Uprimne, vcera ten zapas byl (hlavne ve druhe puli) o nicem, ale pokud by mel z teto dvojice nekdo postoupit, tak Chelsea. Vysvetlete me nekdo jen jednu vec - co je proboha prirozena / nejlepsi pozice pro Havertze?

Reagovat
Talker

To se zeptej v německé sekci, protože podle mého v anglické to nikdo neví. Jediná odpověď, která mě napadá, je v championshipu, protože ponížil Barnsley a to byl asi jediný výkon, kdy byl famozní.

Reagovat
mesyas

až Havertz dorazí do Londýna tak se možná najde jeho ideální místo, zatím ještě nedorazil.

Reagovat
Walter_Sobchak

Za mna útočník, možno ešte CAM, ale na hrote sa mi proste páči viacej. Keby ešte trošku popracoval na klinickom zakončení tak by bol skvely. Aj v Leverkusene mal na hrote priemer zhruba bod na zápas.

Reagovat
FC Porto FC

Doma Chelsea marnej Real přejede

Reagovat
PP

Škoda pro Chelsea.. Z toho prvního poločasu šlo vytřískat víc. Ve druhé už se z toho staly šachy mezi šestnáctkama. Na jedné straně skvělí Mount s Kantém, kterému na jeho poměry docela i nezavazel balon až na pár případů + Rudiger se mi líbil, na druhé straně skvělý Benz a Courtois. Hráči Marcelo a Werner tam jakoby nepatřili..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele