Odpovědnost za neúspěch beru na sebe, řekl Enrique po vyřazení Španělska

07.12.2022, 09:32
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hrdinské gesto. Je to mučedník.

Reagovat
VojtovaChelsea

Chyběl mě tam někdo jako ramos, někdo kdo by vyhecoval kabinu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom, ze to se Enriquemu nevoni. Kdyz muze hrat Pepe v pohode za Portugalsko, tak Ramos muze tuplem take. A prinos a zkusenosti do kabiny.

Nemluve o tom hnusu co hrali na MS a jeste chteli vychcane se vyhnout Chorvatsko. A na pentli by Ramos nebyl tak zesrany jako ten "kapitan" z Barcelony, ktery to kopl uplne na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je pravda, že speciálně penalty trénovali, tak to fakt nešlo vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Spise nez za neúspěch vem na sebe ten hnus co jste předváděli a omluv se za to fotbalovým fanouškům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Fanoušci nemají fandit Španělsku, je to jejich blbost a není potřeba se omlouvat.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Hlavně, že tam po nich na tréninku huláká z jeřábu, nacvičuje signály jak největší taktický bůh a pak si stejně 90% zápasu prihravají stoperi na půlce a... Pořád stejný šašek Enrique...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
JM

Reagovat
LyEX

Na jednej strane v dnešnej dobe (kedy sú fyzický hráči neskutočne pripravení), keď hráte proti mužstvu, ktoré naozaj nemá záujem hrať dopredu, je ochotné to od začiatku hrať na penalty, tak je náročné skutočne niečo vymyslieť a na druhej, či si ochotný ísť do rizika a dostať gól ala Mourinhov Inter. Zároveň, ale zodpovednosť by prevziať mal za nomináciu, nechať doma hráčov, ktorí majú skvelú formu, sú dlhodobou oporou repre a ktorí vedia tlak vziať na seba z mladých, bol veľmi zlý ťah.

Reagovat
EaP

Menuj tých hráčov s formou ktorý tam mali byt ….. to ma veľmi zaujíma aké mena vypíšeš. Možno to je teraz zlyhanie. Ale ja v tom skôr vidím pozitívum . Všetci mladý dostali záťaž a relatívne ustali ten tlak aj sami. Títo hráči ako Pedri, Gavi, Ferran, Balde, Olmo budú najbližších 10 rokov nosný hráči Repre a preto je len dobre, že takýto turnaj odohrali a získali skúsenosti . Neverím, že by ich 37 ročný Ramos či nebodaj 32 ročný nonstop zranený Thiago vytiahli .

Reagovat
johan14

Len viac takých pozitív Španielov to po tých bohatých rokoch, na ktoré boli navyknutí pred 10 rokmi, určite poteší.

Reagovat
EaP

Ale im reálne rastie úplne nová svetová generácia hráčov ktorá za tie 4 roky môže kľudne opäť vyhrať MS. Chyba im jedine kvalitný Top hrotový útočník . Ak by ho mali už dnes, tak by ašpirovali na titul v Katare

Reagovat
Tomik111

Ramos by to určitě pozvedl. Podívej se na Pepeho. Taky starý a určitě není lepší než Ramos. Navíc když na stopera cpe nesmyslně Rodriho, který mohl hrát místo Busquetse. Thiago je sice nonstop zraněný, ale na finální minuty by byl extrémně platný. Základ zálohy mohl být v klidu Pedri-Rodri-Gavi.

Reagovat
king23

Počkej to nemyslíš vážně, že ne?

Už jenom kdyby stoperská dvojice byla Ramos-Martinez, tak by to bylo rozhodně lepší než tam srkat Gaviho. A druhá věc je, že některé solidní hráče sice nominoval, ale sestavy, které pak posílal na hřiště jako základní jedenáctku byly k smíchu.

A na to, že hráči jako Pedri, Gavi, Ferran a Balde budou nosní hráči reprezentace zapomeň. Vymění se trenér a ten už (snad) nebude protěžovat pouze hráče z Barcelony.

Reagovat
kilobyte

Španělsko a Německo většinu času hráli bez klasického hrotového útočníka a oba vypadli po nepřesvědčivých výkonech. Přitom jejich nejlepší střelci jsou právě ti hroťáci, kteří nedostali tolik prostoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto bránili aj Mexičania proti Argentine , Srbi a Chorváti proti Brazílii, Uruguay proti Portugalsku atd…. Ono to len chce hrať futbal smerom dopredu a nepotrebovať na jednu strelu na bránu v priemere 500 prihrávok ….Jasné aj tak sa môže stať že to súper ubráni , ale keď si kopeš loptu okolo stredu celý zápas tak si o to koleduješ, pevne verím , že sa raz dožijem konca toho hnusu zvaného Tikitaka

Reagovat
smazaný uživatel

*srbi a švajčiari

Reagovat
johan14

Reagovat
pobody's nerfect

Maroko bránilo, ale ruku na srdce, kdo to proti Španělům otevře? Chyba byla v tom, že se snažili vyhrát jak v boxu na body za počet přihrávek. Naštěstí nic takového ve fotbale neexistuje. Šancí a střel mělo Španělsko naprosté minimum.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono i v ligovych zápasech to proti top týmům málo kdo otevře ale ani tak ten top typ většinou nehraje takový sranec...

Reagovat
smazaný uživatel

A vám se ten fotbal jako líbil?

Reagovat
johan14

To bol hnus najvyššieho rangu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raul=Real

Šašo po tej nominacii a s Moratom na lavicke, Busom v zaklade a Rodrim na stoperovi, sa samozrejme nic ine nedalo cakat

Reagovat
2miguel1

Toto je bohužial choroba pre Španielsko a teda aj Barcelonu. Ta kontrola zapasu je už tak 10 rokov zabitá. Pokial v tom bude Barca, Španielsko pokračovat, nebude uspešna (Barca v lige maximalne este moze byt). Je to presne o tom, že na to aby bol tento štyl uspešny, musi hrat super ako Kostarika, roztahana po celom ihrisku, bez dorazu v subojoch, vela priestoru pre hračov. Potom je tento štyl ovela viac efektivny ako ostatne. Lenže tak, ako hra Kostarika, hra este mozno dalsich 5 najslabsich muzstiev na MS. V lige to ma Barca tak, ze este stale 12-13 mužstiev hra na urovni Kostariky. Problrm nastava vsak už pri trochu tazsom superovi. Ten zhusti priestor, ma defenzivne schemy na bodky a ked ma este kvalitu na rychly prechod do protiutoku, Busquets ho nikdy nezastavi. Tak ako Kostarika hrali v roku 2010 skoro vsetky repre, klubove timy, no teraz uz taky Frankfurt ci Maroko si s tym vie dat rady. Nehovoriac o top kvalite Bayern, Brazilia. Enrique ci Xavi si ale stale myslia, ze Busquets je nenahraditelny. Ak by bol cely sampionat zlozeny z timov ako Kostarika, alebo z timov z roku 2010, tak je a velmi, teraz takto uz 10 rokov nie.

Reagovat
Martin9719

Ta hlavní choroba je v tom, že styl hry zůstává stejný ale ta nová generace hráčů ten systém absolutně neumí praktikovat. Všechno je pomalý, kombinace, pohyb, nabídka, hra na hodně doteků, protože zkrátka občas ani není komu. To se Barce pod Guardiolou většinu času nestávalo a ani del Bosquemu s repre. Hráči jako Villa, Pedro, Xavi a Iniesta byli hlavně úplně jinde než je dneska Pedri, Ferrán nebo Olmo. Španělsko si ani nevytváří střelecký pozice, ta minulá generace se byla schopna dostávat do šancí i skrz ten obranný blok rychlými narážečkami na malým prostoru, ale tady mi ukaž na někoho. Problém není v Busqetsovi, kdyby byl herní systém upraven tak aby to fungovalo a hlavně kolem sebe měl kvalitnější hráče tak pořád může být hodně platný. Chybí i lídři jako Puyol nebo Ramos. A ať mi někdo vysvětlí proč nechytá už velezkušený De Gea. Další lídr který drží United už přes 10 let nad vodou a v nejlepším věku se na MS nepodívá. Ale to je jen malá část toho co je v tom týmu špatně. Enrique by měl jednoznačně skončit, protože se to táhne už přes Ligu Národů kdy nebyly ve vzájemných zápasech ani o moc lepší než my.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpovědnost by si měli přiznat ti, co Španěly tohle od mala učí. Tika Taka není nic jiného než bránění s míčem na noze.

Reagovat
smazaný uživatel

Odevzdat kormidlo někomu schopnějšímu.

Reagovat
BBystr

akoze chapem, ze vsetci tu nadavaju na hru, ale napriek tomu nepremenit ani jednu penaltu tak to by nedokazal ani vyber z dakej krcmy

Reagovat
Breze

Nulova sebareflexia: „S hráčmi som viac než spokojný. Perfektne reprezentovali moju futbalovú víziu. Dominovali sme, chýbal iba gól,“ povedal po zápase

Reagovat
pobody's nerfect

To by se muselo hrát ještě 10 hodin, aby si zoufalí Maročané raději dali vlastnaka, aby ukončili španělské utrpení.

Reagovat
Martin9719

Tady se nedá mluvit o žádný dominanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, na přihrávky vyhráli 800:200, naprostá dominance. Škoda, že je to ale naprosto zbytečný parametr

Reagovat
Martin9719

Jak se to vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

a to vás pasovali experti na čt jako horke favority...spletli si fotbal s házenou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele