Obviněním se budeme bránit, hlásí Guardiola. Klub by trénoval i v League One

25.11.2023, 09:22
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Poté, co přišel Everton za porušení finančních pravidel o deset bodů, což je zároveň nejvyšší trest v historii Premier League, se na ostrovech stále silněji ozývají hlasy, které volají po sankcích i pro mistrovský Manchester City.

Zatímco liverpoolský celek z Goodison Parku, který se po trestu propadl až na předposlední pozici, byl potrestán jen za chyby v rámci tříletého období, gigant z Etihad Stadium se měl dopustit v letech 2009 až 2018 podobných přestupků ve více než stovce případů.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola už dokonce čelil na tiskové konferenci před sobotním tahákem s Liverpoolem dotazu, zdali by na modré straně Manchesteru zůstal, i kdyby úřadující šampion dostal přísný trest, případně musel putovat i o soutěž níž.

Manchester City opět vévodí tabulce Premier League. (©Livesport)

Ke svému dlouholetému zaměstnavateli byl pochopitelně loajální. "Svou budoucnost zvažovat nebudu, pokud to bude záviset jen na tom, jestli budeme v první nebo ve třetí lize. Je větší šance, že zůstanu, pokud budeme hrát League One, než by byla, kdybychom hráli Ligu mistrů," citovala španělského odborníka agentura DPA.

Bývalý kouč Barcelony a Bayernu, jenž pracuje na anglické půdě již od léta 2016, ctí presumpci neviny a tvrdí, že dokud se v rámci rozsudku neprokáže vina, nic se neděje a nepřeje si, aby se na devítinásobné mistry země dívalo skrz prsty.

"Podle množství článků bychom měli padat a padat. Lidé, kteří to tvrdí, ale nečetli všechna prohlášení a neví, co vše se vlastně stalo. Ani já sám to nevím. S obviněními nesouhlasíme a budeme se bránit. A já tu budu jako mluvčí mého klubu. Právnici mi říkali, že jde o dva úplně odlišené případy a proto se to nedá porovnávat," upozornil renomovaný trenér nynějšího lídra anglické ligy.

Autor: eFotbal.cz / Robert Rohál

Komentáře (38)

Přidat komentář
Man__United

Kecá, bude první který zdrhne

Reagovat
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat
Salfovic

Zatímco liverpoolský celek z Goodison Parku, který se po trestu propadl až na předposlední pozici, byl potrestán jen za chyby v rámci tříletého období, gigant z Etihad Stadium se měl dopustit v letech 2009 až 2018 podobných přestupků ve více než stovce případů.

Co je tohle za nesmysl? Everton zcela prokazatelně překročil povolené zadlužení, což je ten hlavní důvod, kvůli kterému ta slavná FFP vznikla. City žádnou ztrátu nemají.

Reagovat
r.mrazik

ale jenom proto,ze podvadi v ucetnictvi a obchazi pravidla

Reagovat
Kinky7

To se ale musí napřed prokázat. Everton to měl jasný poměrně.

Reagovat
Benzema

Neboj, aj to bude

Reagovat
Remt

Bude. A City zas potrestáni nebudou A jejich fanoušci to tu zase budou omlouvat tak ze oni vůbec nic špatného přeci nedělají

Reagovat
Kinky7

Vsadím se že jediný co prokážou je nekooperace s PL. Klidně o jeden lístek na fotbal PL od vitasrp.

Reagovat
Neutron

Tak, ale to, ze to nedokazu znamena, ze sa to nestalo?

Reagovat
Kinky7

tak s timhle pristupem muzou kazdeho obvineneho rovnou zabasnout ne?

Reagovat
Neutron

To netvrdim, ale Greenwooda neodsudili a nikto nepochybuje, ze sa to nestalo rovnako ako u vas kazdy vie, ze od zaciatku vytierate s nejakymi pravidlami prdel, ale nikto vas penalizovat nebude lebo dolare.

Reagovat
Kinky7

to je spravny argument s tim greenwoodem

Reagovat
Remt

To bude zas něco jako "promlčeno" a podobný nesmysl. Nechápu jak si samotní fandové toho klubu můžou říkat, že je tam vše OK ohledně tohoto.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

Tak u City to je jasný taky.

Jenže známé, jak tk funguje ve světě ne?

Reagovat
Vinci

Jako ze ve skutečnosti jsou svorc, a hráče plati ve skutecnosti ve stravenkách ale vykazují jejich milionové odměny, jen aby se cítili hustě?

Reagovat
fenixLFC

Nie, platili ich bokom aby to neslo do ofiko uctovnictva a mali nizsie vydaje a nizsiu stratu

Reagovat
Vinci

Tak to jsme ale přesně u toho, ze se bavíme o absolutně nesrovnatelnych prohrescich.

Everton proste nemá prachy, což je proti pravidlům FA. City je má jen rozpočet účelově zkresluje vůli FFP, což jsou pravidla UEFA s úplně jiným účelem. Nehledě na to ze prokázat to údajné porušení v případě City je asi tak milionkrát těžší než v případě Evertonu.

Reagovat
Zaschrona

Everton má prachy. Si nejdřív nastuduj, za co nás potrestali...

Reagovat
r.mrazik

Že ve skutečnosti takové příjmy nemají a jsou založené hlavně na imaginárních sponzorskych smlouvách arabských majitelů.

Reagovat
Vinci

To zřejmě ano. A pokud jo tak si zaslouží trest za porušení FFP. Ale je to naprosto jiný případ než u Evertonu. To pak nechápu proč jsi nežádal trest pro City spíše u potrestáni Slavie za zapas proti AS tak aspoň trestala uefa, u everonu FA

Reagovat
Gunner14

Bald fraud nekecej

Reagovat
icemike

To se tady vážně budou dávat články z efotbal?

Reagovat
Kryptos_

Já v tom nevidím problém. Efotbal nečtu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
dantetomas

To dal Pep tomu eFotbalu exkluzivny rozhovor

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Vinci

Tam jsou stejní retardi jako na EF při prvním náznaku chtít trest pro City za úplně nesouvisejici provinění

Reagovat
vladino10

zdrhol z Mníchova aj z Barcelony pred prestavbou lebo vedel že tam nedostane nekonečné prostriedky. Ale v city ostane aj v league one

Reagovat
avicii

Reagovat
eder

A kdy převezme Magpies - vůbec nejbohatší klub?

Reagovat
SunFells

"Je větší šance, že zůstanu, pokud budeme hrát League One, než by byla, kdybychom hráli Ligu mistrů" Co to je za žblebt

Už trochu mění rétoriku.

Reagovat
Stenly88

Asi to bolo myslené tak, že LM môžu hrať aj zo 4. miesta v PL, čo by bol očividne neúspech a dôvod k odchodu. League One môžu hrať ako víťazi PL ale kvôli trestu ich preradia (aj keď to je nereálne)

Reagovat
Luc-Luc

Fraudiola do toho spinavyho arabskyho bordelu pasuje

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný přestupky klub neudělal a ten počet taky nesouhlasí.

Reagovat
Jason_

Skoro celý svet je zadlžený len futbalové kluby nesmú byť akú to má logiku? Samozrejme nezastávam sa ich preč s nimi ak podvádzajú, pravidlá treba rešpektovať ale zlé treba meniť.

Reagovat
Kiss Me Polka!

pep ma jednou za cas strasne retardovane vykriky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele