Obránce Rafael přestupuje z Manchesteru United do Lyonu

03.08.2015, 21:45
Aktuality
Olympique Lyon svým fanouškům a veřejnosti v brzké době představí jednu posilu. Do francouzského klubu má namířeno obránce Manchesteru United Rafael, který v OL už prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na čtyři sezony. Opačným směrem má putovat suma 2,5 milionu liber...

25letý fotbalista přišel na Old Trafford společně se svým dvojčetem Fabiem v roce 2008 z Fluminense a loni nehrál důležitou roli v plánech manažera Louise van Gaala, pod nímž naskočil jenom k deseti ligovým zápasům. Jeho odchod pak definitivně zpečetil červencový příchod Mattea Darmiana z Turína.

"Chci všem fanouškům Manchesteru United poděkovat za lásku, kterou mi během těch let projevovali. Zároveň bych rád poděkoval všem zaměstnancům klubu za jejich skvělé chování a péči," rozloučil se Rafael s anglickým klubem.

Rafael celkem za Red Devils odehrál 170 zápasů, v nichž zaznamenal pět branek. S United získal tři mistrovské tituly, jeden Ligový pohár a na svém kontě má i triumf na světovém šampionátu klubů.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (600)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele