Obránce Heidenreich bude hostovat v druholigovém italském Spalu

24.08.2021, 12:23
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
fabec1222

Za dva roky do Bohemky nebo tak

Reagovat
Hromy4

Reagovat
Petr325

Ale tak, když hrál za Teplice, tak nebyl marnej, ne?

Reagovat
kecipep

za mě byl supr. Velká škoda toho zranění. Sympaťák, snad už vydrží zdravý a máme konečně repre stopera se Zimou.

Reagovat
PlackaSKS

Zima v současný době nijak extra nezáří

Reagovat
kecipep

Já vím, ale pořád je to náš největší příslib na stoperovi. Nevyrovnanost výkonů patří k mládí...

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě je největší příslib Vitík, ale Sparta by mu měla udělat víc prostoru, nebo mu najít vhodné hostování. On teď potřebuje hlavně pravidelně hrát ligu.

Reagovat
hromdopolice

Ten ve Spartě určitě na víc prostoru momentálně nemá, hostování ok, ale na sestavu ve Spartě to teď ani zdaleka není

Reagovat
PISTOLERO

bohužel

Reagovat
hromdopolice

Kvituji to slůvko bohužel, to mi tam chybělo

Reagovat
10adam

Co pořád všichni mají se Zimou? Nepřijde mi nějak moc extra...

Reagovat
Nuno čomes

Asi jen proto, že je mladý a ve Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jeden z nejlepších mladých stoperů, ukázal skvělé předpoklady do budoucna, ale ten hype kolem něj byl příliš velký. Teď je dost z formy, ale to se může rychle otočit.

Reagovat
Greny

predpoklady ale pouze vedle Kudely .. kdyz hraje s nekym jinym je polovicni

Reagovat
10adam

tak ukončí kariéru společně s Kedelem?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je přímo zoufalej

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Řekni jediného lepšího mladého stopera..

Reagovat
kilobyte

Krejčí

Reagovat
doshcz

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, za mě by neměl hrát ani ve Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Zima Pobavil si

Reagovat
smazaný uživatel

Super jo? v 2.italske si neskrtne

Reagovat
letitfly

To srovnání hráčů, co jdou brzo ven do zahraničních akademií a těch, co zůstanou a dostanou se přes menší kluby do TOP českých týmů je do očí bijící. Před 2 lety na ME U19 byl Zima považovanej téměř za vrchní lopatu a Heidenreich proti němu vypadal jak prime Cannavaro, o 2 roky později má za sebou Zima zápasy v evropských pohárech, je stabilním členem základní sestavy Slavie, dostal se do nároďáku, byl na Euru, zatímco Heidenreich chodí po hostováních v Teplicích a ve druhý italský

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro průměrné domácí týmy bude asi Heidenreich dost drahý a ty top za něj tolik nedají, jelikož nikdy nevíš, zda se ti to vyplatí. Nicméně v Teplicích měl dobré momenty a kdyby třeba byl v lepším týmu, kde ti obránci vědí co hrát (což pod Kučerou nebylo), tak by mohl i on vypadat jinak.

Reagovat
letitfly

Ano, v tuhle chvíli je nereálný, aby ho koupil kdokoliv z český ligy, mimo S+S a možná se přivřenýma očima FCB. Dle Transfermarktu má hodnotu 400k, předpokládám, že by ho Atalanta nebyla ochotná pustím za míň než 1 mil. To už je pro český kluby docela risk.

Na to jsem ale nenarážel. Spíš se zamýšlím nad tím, jestli má smysl v tak mladým věku chodit do zahraničí. V roce 2016 šel z Teplic do Atalanty za 70k, hrál tam v mládeži, dokonce byl snad i kapitán, ale pokud opravdu zásadně nepřevyšuje svoje vrstevníky, tak prosazení do áčka je hodně složitý. V tuhle chvíli už je relativně "starej" a mám strach, že ho do áčka už nepustí. Kdyby tehdy zůstal v teplákách, věřím tomu, že by ho třeba v 17 nechali hrát ligu a kdyby byl slušnej (což by asi měl být), tak by ho po půl roce koupil nějakej klub ze špičky ligy a teď mohl mít za sebou xx zápasů v lize, možná něco v Evropě.

Ta zahraniční cesta prostě v 95 % případů končí putováním po hostovačkách a nulovou herní praxí

Reagovat
Uwe háže buly

Tak kdyby se nezranil a odehrál v Teplicích celou sezonu, tak by možná hostoval už někde v sérii A.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tomhle příkladu je naprosto zjevné, že ti mladí kluci potřebují vedle někoho vyrůstat a mít kvalitní minuty. A Heidenreich ty kvalitní minuty nedostával. Když odehraješ 30 zápasů (Zima) namísto 10 (Heidenreich) a ještě navíc kvalitnějšího charakteru, tak je to znát. Zima tu šanci vyrůst využil naprosto skvěle a hlavně měl důvěru. Každopádně doufám, že Heidenreich ve Spalu chytí šanci a uspěje. Byla by škoda, kdyby "dopadl" jako Simič, má na víc.

Reagovat
db18

Heidenreich by je dostal, kdyby to nepromarodil... byl nejlepší teplický stoper...

Naopak Zima je bez Kúdely i po těch dvou letech a 30 zápasech ztracený...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nedostal je. Proto nemůže být dál, to je ten důvod, proč to mají teď hozené obráceně. Zima je takovej českej Bonucci, ten je bez Chielliniho taky poloviční. Zima hlavně s Kúdelou hraje s úplně jiným sebevědomím. Když jsem ho viděl na jaře v EL a porovnám to teď, když hrál s Kačarabou nebo Holešem, to je tragédie. Co si budeme povídat, on ten Kúdela děla celou obranu Slavie spolu s brankářem. Kolář je na něm taky dost závislý.

Reagovat
letitfly

Zranění určitě hrajou roli v kariéry fobtalisty, ale i tady je prostě výhodnější jít českou cestou. Když se zraníš v českým klubu, většinou na tebe počká a dá ti znova šanci, ať už se bavíme třeba o Panákovi nebo Lischkovi. Ale když se zraníš jako hráč na hostovačce, tvoje hodnota během hostování spíš klesá, rozhodně teď Atalanta nemá žádnou motivaci ho posunout po 9 zápasech v Teplicích do áčka a pak mu zbývá fakt jen doufat, že si ho někdo ze Serie B vytáhne a dá mu snad i nějakej herní prostor. Mám strac z toho, aby se nedostal do toho začarovanýho kruhu jako tehdy Simič nebo Kalas (a ten z toho ještě vyrbruslil relativně slušně)

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě neverending story, já mám na to jasný názor a to ten, že chodit ven v dorosteneckém věku je nesmysl, argumenty některých chytrolínů, źe to je zkušenost a naučí se jazyk a bla bla neberu, jde hlavně o fotbal a těch hráčů, kteří se prosadili je jak šafránu, jediní dva, kteří se prosadili do áčka klubu kam odešli jsou Plašil( Monaco) a Černý( Ajax, to, že se pak zranil a hrál zase za rezervu a pak odešel z Ajaxu je věc jiná, ale už byl v áčku Ajaxu a hrál výborně), pak se prosadil Jarolím, ale ne v Bayernu, je samozřejmě řada hráčů, kteří i přesto, že se neprosadili venku v mladém věku tak pak měli slušnou kariéru doma, ale víc je těch, kteří skončili v nižších soutěžích nebo dokonce ukončili kariéru.

Reagovat
Bakary3

Jestli skončili v nižších soutěžích nebo úplně a ne vinou zdravotních problémů, tak se na to prostě vysrali a jejich chyba, většinou.

Kdo maká, může dopadnout jako Jankto... Nebo třeba Jirásek, který byl v Interu a pak se v naší lize dobře chytl.

Že si je vybere kvalitní tým ven ukazuje, že mají lepší předpoklady než jejich vrstevníci, a pak už je to na nich. Minimálně na návrat do naší ligy by měli mít, když se na to nevyserou.

Reagovat
kecipep

ještě mladý Sadílek se chytil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, ale ne v PSV.

Reagovat
Uwe háže buly

No rozhodně víc, jak Černý v Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek má víc odehráno v Eredivisie, ale Černý opravdu zářil v Ajaxu a nebýt zranění tak je dnes minimálně hvězdou Ajaxu, možná i hvězdou ve Španělsku nebo Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Když Zima nehraje ve dvojici s Kudelou, tak pořád vypadá jako vrchní lopata. Ano, byl na EURU, ale maximálně tam nosil balóny

Reagovat
soukup

do očí bijící je hlavně ten survival bias. Ty to podáváš tak, že když někdo zůstane doma a nejde jako mladej do zahraničí, tak se z něj stane hvězda, ale ve skutečnosti jsou tady desítky a stovky padlých talentů, co v 18 letech vypadali, že z nich budou dobří hráči a teď kopou někde druhou třetí ligu. Akorát o nich nevíš, protože se o nich ani není jak dozvědět. Prosadí se jen zlomek, ať už jde mladý hráč ven nebo tu zůstane a zkusí se vykopat v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Univerzál

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
letitfly

Do zahraničí ale v naprostý většině chodí ty největší talenti svojí generace. Zadrbou se tam a během dvou let je začnou "přeskakovat" jejich vrstevníci a spoluhráčí z mládežnický reprezentace. Úmrtnost je samozřejmě velká i v český lize, ale beru fakt jen ty reprezentanty z mládeže, který mají dost podobnou startovací čáru...

Vezmi si třeba srovnání Šulc x Ostrák. Šulc má za se sebou tři plnohodnotný sezóny v lize, nejspíš ho čekaj evropský poháry. Ostrák bude rád za pár minut v bundeslize.

Reagovat
soukup

mládežnických reprošů je hromada. I Zbrojovka má v dorosteneckých repre plno borců a spousta se z nich neprosadí ani do áčka nebo si tam dají pár zápasů a pak skončí kdo ví kde.

Reagovat
letitfly

Pokud nad tím premyslis čisté statisticky bez ohledu na souvislosti, tak mas samozřejmě pravdu. Statisticky se to asi nedá úplně přesně vyhodnotit a posoudit, která cesta je lepší, protože v Česku je X tisíc hráčů kategorie U17 a uspeje jich jen par desitek, zatímco v zahraničí je těch hráčů par a uspěje max 1-2. Důležitý je ale to, ze v zahraničí je fakt ta špička, a proto je nutný do toho srovnání brát pouze špičku kluků z česky ligy. Když vezmu to srovnání hráčů z U19 z generace 2000 a mladsi (Euro 2019) a srovnám zahraniční/českou cestu: 1) Zima x Heidenreich/Hušek 2) Šulc/Pachlopník/Solil x Kušej/Ostrak. Vychází mi to proste opět pro českou cestu.

Reagovat
Uwe háže buly

No, a když se Šulcovi bude dařit, tak taky třeba za rok bude rád za pár minut v Bundeslize.. Ostrák se muze klidně chytit a letos chodit pravidelně z lavičky, když bude mít štěstí. Realně má blíž do TOP soutěže on.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
viteezy

Reagovat
doshcz

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Ale cudzinci sa berú inak ako domáci, ak je Taloš rovnako dobrý ako Heidenreich, kto z nich v prípade potreby dostane šancu v Á-čku?

Heidenreich to nebude

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se jim nedivim, kdyz vidis mistni trenery, jakou jim davaji sanci, malou. Jeste par let zpet se vynaseli do nebes slovacko, jak dava sanci mladym atd. Uz to neplati, nejsmutnejsi na tom je, ze ani do pripravy se neberou 17-18 leti hraci, ale 20-21 a zacinaji sbirat minuty v lize. Samozrejme nerikam tam cpat kazdejo mladeho na silu, ale nedokazeme posoudit, jestli na ligu maji nebo ne, kdyz tu sanci ani nedostanou. Jak myslis ze zacinali Heinz, Ujfalusi a spol? Bruckner si je vytahl a dal jim sanci. Ano zakladem je, aby hrac makal, talent neznamena nic, ale sebevetsi dric je take bez minutaze v prdeli

Reagovat
letitfly

Mně se zdá, že se to v posledních cca 2 letech zlepšuje a týmy si začínají uvědomovat, že v mladých hracích jsou peníze a docela jim ten prostor dávají. Dneska už není neobvyklý, ze v lize nastupujou ročníky 2003 a 2004

Reagovat
Shevchenko
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele