Obavy se potvrdily, Naismith si letos už nezahraje

01.11.2011, 13:55
Aktuality
Fotbalisté, fanoušci a členové realizačního týmu Rangers se už během sobotního utkání hodně obávali o vážnost zranění jednoho ze svých klíčových hráčů a původní obavy se potvrdily. Skotský reprezentant Steven Naismith si přetrhl zkřížený vaz v pravém koleně a na hřišti se neobjeví devět měsíců...

Pro autora letošních osmi ligových branek skončilo utkání už ve 23. minutě a ze hřiště byl odnesen na nosítkách. V táboře skotského klubu se ihned obávali vážného zranění.

Naismith podobný problém nemá poprvé, stejné zranění ho potkalo už v roce 2008, tehdy strávil na marodce osm měsíců.

"Mrzí mě to i za něho, něco takového ho už potkalo a přišel kvůli tomu o spoustu zápasů. V posledních letech se vrátil do týmu Rangers a je z něho součást základní sestavy skotské reprezentace. Tohle je obrovská rána," řekl kouč skotského národního týmu Craig Levein.

"Pro Rangers i reprezentaci byl jeho přínos za poslední roky velmi důležitý," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Najhorsia sprava aku sme len mohli cakat.

Get well soon Naisy

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to zranenie v podstate vyplynulo viac-menej zbytocne. Stevie je velky fanusik Rangers, klubista ako repa od detskych cias a prenho su zapasy proti Celticu a Aberdeenu motivaciou navyse. Presne tak ich totiz vnimaju aj samotni Rangers fans. V nich pridava aj on o cosi viac a teraz sa mu to stalo osudnym. Slo o suboj v strede ihriska ked atakoval Roberta Milsoma.

Ten musel po zakroku z ihriska, Naismith po osetreni hral dalej. Ale len 5 minut... Nikym neatakovany sa zrutil na zem ked mu ruplo v kolene. Su situacie ked hrac citi ze toto je zle a presne to bolo vidiet aj na Steviem. Potrhane vazy v pravom kolene bolia... Pre mna trochu nepochopitelne ked ho lekar predtym pustil naspat po osetreni, zrejme sa tam nieco podcenilo.

Pred 3 rokmi si potrhal vazy v kolene lavom a takisto pauzoval tristvrte roka. Nuz, season over, co sa da robit.

Dvojnasobna skoda pretoze bol tahunom muzstva a najlepsi strelec SPL. Teraz mozu v Rangers len dufat ze sa nezrani nikto z dvojice Jelavic-Lafferty pretoze dalsia adekvatna nahrada uz neexistuje. Obaja su schopni golmi Naismitha nahradit tak ze jeho absencia nepoznaci Rangers natolko aby zacal stracat svoj naskok pred Celticom.

Osobne som presvedceny ze v januari sa Coisty poobzera este po niekom dalsom pretoze odohrat to do konca s dvoma utocnikmi je riziko. Otazne je co bude s klubom pretoze coskoro sa ma majitel i verejnost dozvediet ci pojde vdaka dlhom pod nutenu spravu.

To by bola daleko horsia sprava pre Rangers pretoze by mu odratali 25 bodov a nasledujuce 3 roky by nesmel do Europskych poharov...

Reagovat
k0udy

Reagovat
smazaný uživatel

delší slohovka by nebyla ?

Reagovat
ryzskej

Je fajn, když k tomu někdo něco napíše navíc, abysme byli víc v obraze... V článku toho nějak extra moc není, díky bohu, že se o to někdo zajímá a podělí se s náma o to info...

Reagovat
Hubna

Reagovat
smazaný uživatel

ved som to skratil

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeeeeeeeee hodně velký oslabení , ale tak snad titul si vzít už nenecháme

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa tyka samotnej existencie Rangers tak to bude este velmi tuhy boj.

Rangers realne naozaj hrozi kolaps pretoze ma danovy dlh 49 mil. libier a sudny tribunal s najvacsou pravdepodobnostou uz tento mesiac rozhodne o administracii.

Znamenalo by to ze sa dostane pod nutenu spravu administratora ktory bude robit vsetko preto aby sa dlh zacal drasticky znizovat. Tzn. ziadne nakupy a naopak vypredaj, vypredaj, vypredaj. Ak by tomuto chcel sucasny vlastnik Craig Whyte predist, moze klub zlikvidovat a zalozit "novy" ktory ale uz nesmie niest nazov zaniknuteho klubu - Rangers Football Club.

Mozno to niekomu pripada az nerealne ale tu platia iste zakony pred ktorymi su si vsetci rovni.

Takto skoncila Gretna ktora este nedavno hrala v SPL. Klub financne nezvladol prechod zo 4. ligy do SPL v priebehu 4 rokov a musel v dosledku dlhov zaniknut, pretoze jeho majitel ho (aj vdaka chorobe) uz nevladal financovat. Vznikol novy - Gretna 2008 ktory hrava momentalne v East of Scotland League - v 7.lige, pred navstevami 100 divakov...

Dundee FC zazil nieco podobne v minulej sezone ked mu v jej priebehu odratali 25 bodov. Nebyt toho, je dnes v SPL namiesto Dunfermline prave Dundee pretoze s tymi bodmi by First Division vyhral...

Viem, Gretna ani Dundee nie je Rangers ale to nech nikoho nemylili. V Britanii su prisne zakony pre kazdeho a kto si mysli ze Rangers sa to netyka je na omyle.

Follow Follow.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož situaci ohledně Rangers a jejich dluhů moc neznám.Neexistuje šance,že příjde nějaký bohatý cizinec a oddluží je?Já vím,že je to dost růžový scénář,ale byla by to obrovská škoda,kdyby to zašlo až k odečtu bodů a dalším sankcím.Jako fanda Chelsea mám k Rangers skvělej vztah a proto se na to ptám.

Reagovat
smazaný uživatel

aj my mame k Chelsea pekny vztah = druzba

tazka otazka. Rangers ma majitela noveho, v maji ho prevzal Craig Whyte, bohaty multimiliardar z Motherwellu. Sam je fanusik Rangers a tak vsetci pravom cakali ze posunie klub financne do stabilnej pozicie t.j. ze si opat po rokoch bude moct dovolit angazovat (a platit) hracov europskeho formatu na co boli fans zvyknuti. Gazza, Laudrup, van Bronckhorst, De Boerovci, Arveladze ... Realita je trochu ina a nikto nevie dat padnu odpoved preco je Whyteova penazenka taka skupa. V lete nevedel (nechcel) zaplatit hracov ktorych McCoist chcel a tak prisli druhi, sice kvalitni (Goian, Bocanegra...) ale lacnejsi. Neskora aktivita na prestupovom trhu nas stala (ne)postup cez Malmo a Maribor. Neucastou v LM prisiel klub o 12 milionov libier...

Sanca na to ze pride iny majitel je vzdy lebo ako sa vravi vsetko je na predaj len musi prist ten co ma zaujem a peniaze. Rangers ucinkovanim v SPL biznis nerobi a tak nepredpokladam ze by ho prevzal nejaky sejk typu Man Shity pretoze by na tom nic nezarobil. Su este dvaja ktori prichadzaju do uvahy (su zaroven aj fanusikovia klubu) ale su tam pochybnosti o nadobudnuti ich majetku a vysky imania vobec. To by bola cesta do neznama.

Whyte ma zaujem na cele klubu zostat ale splacat dlhy po druhych sa mu veru nechce...

Reagovat
.13

kusok mi to pripomina prednedavnom NUFC, prajem vam lepsie casy, lebo v GR by umrela tradicia a velky kus futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

to bolo ine, Ashley tam bol nasilu a nikomu to nechcel predat a ked uz potom chcel tak to nikto nechcel lebo ich potopil do 2.ligy

Reagovat
.13

ale vsetko zle sa an dobre obratilo

Reagovat
smazaný uživatel

no to je další rána....musíme se z toho nak dostat, protože to co by následovalo si nechci ani nijak představit. Hlavní příčina ale určitě byla nepostup do LM / EL. Kdyby se postoupilo, tak by se nám dýchalo o trošku líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti nám se mi líbil ze skotů nejvíc, pro Rangers asi velká ztráta...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proč,ale mě by neuvěřitelně seděl v Aston Ville

Reagovat
smazaný uživatel

nevymyslaj

Reagovat
smazaný uživatel

Los semifinale Ligoveho pohara:

Sceptic v Falkirk

Ayr v Kilmarnock

Oba zapasy na Hampden 28-29.januar 2012

Finale Falkirk v Kilmarnock sa hra v marci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele