O ženské kopané s fotbalistkou Sparty: Kdo se přijde podívat, negativní názor změní

31.01.2020, 21:31
Rozhovory
Fotbal nehrají jen muži. Obliba ženské verze tohoto sportu poslední dobou roste a české kluby na sebe upozorňují třeba dobrými výkony v Lize mistryň. O současné ženské kopané jsme si v rozhovoru povídali s fotbalistkou Sparty Natálií Kavalovou.

Od sedmi let je kmenovou hráčkou pražské Sparty, za jejíž áčko v současné době nastupuje. Zahrála si i v juniorských reprezentacích a nyní se snaží fotbalovou kariéru skloubit se studiem na vysoké škole. S obránkyní Natálií Kavalovou jsme si v rozhovoru pro Eurofotbal.cz povídali o americkém přístupu k fotbalu, nabídkách, které nejdou odmítnout i atmosféře v ženské kabině.

Ženský fotbal ušel za poslední dobu pořádný kus cesty. Stane se vám ale ještě někdy, že ve společnosti nových lidí řeknete, čemu se věnujete, a oni nevěřícně koukají?

Občas se ještě setkám s překvapenými pohledy. "Ty hraješ fotbal? Jako fakt?" Jo, hraju fotbal. "A to tě vaši nechtěli dát na něco jinýho?" No, brácha hrál fotbal, tak jsem ho začala hrát taky, pokrčím rameny.

Podvědomí o ženském fotbale ale roste. Velkou zásluhu na tom má propagace na sociálních sítích, ať už ze strany klubů nebo reprezentace. Každý tým má své facebookové či instagramové stránky, na kterých fanoušci najdou sestavy, střelkyně gólů, jak to probíhalo.

Myslíte, že je to v jiných evropských zemích podobné? Nebo ještě jako Česko zaostáváme? Jak je to třeba u týmů Španělska nebo Itálie, se kterými jste se potkala na Euru devatenáctek?

Myslím, že mediální zájem je v těchto zemích docela srovnatelný. Markantní je ale rozdíl v návštěvnosti - Andy Stašková přestoupila do Juventusu a na každý zápas tam přijdou dva tisíce lidí, někdy i pět tisíc, ať je to třeba jen přátelák nebo pohár. U nás přijde sto padesát lidí a jsme rádi.

Přitom propagace funguje, lidi o nás ví - na zápasy ale moc chodit nechtějí. Já ale myslím, že naše utkání mohou být stejně atraktivní jako ty chlapské. Jasně, z fyziologického hlediska je samozřejmě náš fotbal odlišný, ale i tak může být pohledný. Jsme více na balonu, není to tak soubojové, hodně hrajeme po zemi. Většinou ten, kdo se přijde podívat, pak negativní názor změní. Kdo ale zůstane u toho svého, že "Holky by přece neměly hrát fotbal", tomu jeho pohled nevymluvíte.

V Americe to vypadá asi jinak.

Amerika, to je v tomhle ohledu úplně jiná liga. Ženský fotbal je tam sledovaný, fanoušci hltají novinky z klubů i z národního týmů, některé hráčky jako Hope Solo platí vyloženě za celebrity. Ženský fotbal tam má úplně jiné zázemí, zejména díky univerzitám - tam se sportem zkrátka žije a proto i zápasy méně kvalitních univerzitních týmů doprovází neskutečná divácká kulisa.

Tady taková návštěvnost ani zdaleka není. Možná i proto, že se někdy hraje v deset dopoledne, což není úplně příznivý čas. Těžko říct, čím bychom lidi nalákaly, aby jich začalo chodit víc. Možná kdybychom postoupily daleko v Lize mistryň. Ale i tak mi přijde, že zápasy, které jsme v Champions League odehrály, mohlo navštívit daleko více lidí.

Něco přes tisíc diváků není zrovna důstojná návštěva na takový zápas, obzvlášť když se hraje na Letné nebo v Edenu. Na takových stadionech je to jako nic. Jinak si ale myslím, že se ženskému fotbalu daří dostávat se více do povědomí. Jsme za to rády, i když samozřejmě do určité míry. Určitě bychom nechtěly, abychom byly známé, aby na nás na ulici volaly "Jé, to jsou ty holky, co hrajou za Spartu". To už se taky stalo a není to nic pro mě. Posunout to ale trochu výš bychom určitě chtěly, zejména co se týče fanouškovské základny.

Focení pro časopis Esquire, které jste absolvovala na podzim, má na propagaci ženského fotbalu v Česku nepochybně také pozitivní vliv...

To bylo hodně zajímavé. Ozvala se mi holka z našeho PR týmu, že by prý se mnou a s Luckou Martínkovou chtěli udělat rozhovor do časopisu Esquire a že k tomu budou i nějaké fotky. Řekla jsem si Jasně, proč ne. Nakonec ale Lucka měla nějakou virózu a proto jsem tam šla sama. Přišla jsem a řekli mi, že to budou takové odvážnější fotky, stylistka mi dala na výběr ze dvou outfitů, jeden spořejší než druhý. Ve finále jsem tam šaškovala v kraťáskách a tričku, zatímco všichni na Strahově koukali, co se to sakra děje. (usmívá se)

Skloubit sport na této úrovni s dalšími aktivitami je složité. Zažila jste někdy období, kdy jste se chtěla na fotbal vykašlat?

Tohle jsem mívala hlavně na střední. Tam je to s docházkou samozřejmě složitější než na vysoké, navíc jsem v té době ještě reprezentovala v mládeži, takže jsem de facto každý měsíc jezdila na týden pryč. Pak jsem musela všechno dohnat na konci pololetí, testy, zkoušení. Kolikrát jsem si říkala, jestli to mám zapotřebí. Ale neumím si představit být bez fotbalu, přijít a ze dne na den najednou skončit.

Půl roku jste strávila na hostování v Dukle. Zatímco Sparta soupeří v lize jen se Slavií a ostatním uštědřuje debakly, tady jste najednou hrála v týmu, který je rád, když od Sparty nedostane debakl.

Bylo to zvláštní. Najednou jsme hrály s Brnem, což byla vždycky povinnost vyhrát. A najednou se vyhrát chtělo, protože kvalitativní rozdíl mezi týmy nebyl zdaleka takový. Hrálo se o každý gól, nebyly ty exhibice jako na Spartě. Na druhou stranu jsem hrála každý zápas, takže mi to určitě pomohlo v rozvoji. Celkově bylo zajímavé zažít si to ze druhé strany. Když jsem hrály proti Spartě, držely jsme o poločase remízu a nikdy jsem nás neviděla tak makat, jako v tomhle zápase. Ve druhé půli jsme samozřejmě fyzicky odešly, protože jsme běhaly naprosto všude.

Naše liga je o dvou týmech. Je naděje, že by se to v nejbližší době změnilo?

V juniorských kategorií to není v takové míře, v té době na naší úrovni byla i Plzeň, dlouhodobě kvalitní mládež mají i na Slovácku. Pak se to ale s přechodem do dospělého fotbalu láme tím, kolik jsou jednotlivé týmy schopné a ochotné dát do ženského týmu peněz. A tady Sparta i Slavia pořád hrají úplně jinou ligu.

Existuje i v ženském fotbalu jakási sparťanská mentalita? Pěstovaný pocit výjimečnosti, nadřazenosti, možná taková zdravá namyšlenost? My jsme Sparta, kdo je víc?

Do mladších žákyň to tak není, to si jdeme v první řadě zahrát pro radost a určitě to není tak, že by na nás trenér řval, že určitě musíme vyhrát. Pak se to samozřejmě mění - chcete vyhrát titul, chápete rivalitu se Slavií, už si nejdete užít zápas, ale vyhrát.

A na hřišti vládnou emoce.

I atmosféra je najednou jiná. Dřív na nás řvali hlavně rodiče, třeba do Hradce jsem nikdy nechtěla jezdit, co všechno jsme si tam museli vyslechnout. Teď už po sobě řveme my. (usmívá se) Možná proto nikdo nechce chodit na naše zápasy, jestli to slyší, co tam po sobě pořváváme. (usmívá se)

Panuje takový předsudek, že zatímco kluci si raději "dají do držky", holky se za zády pomlouvají a intrikují. Platí tohle i v kabině v ženské kopané?

Do jisté míry ano. Stejně nakonec vždycky přijde fáze, kdy si to musíme vyříkat z očí do očí. Holky se ale zkrátka nejdřív pomlouvají, tak už to je. (usmívá se)

Netajíte se obdivem k obránci Bayernu Mnichov a rakouské repre Davidu Alabovi. Kde se vzala tahle láska?

Baví mě, že hraje dobře kdekoliv, kam ho postaví. Na levém beku, na stoperu, ve středu pole. Sama to mám podobně, nejradši hraju krajního beka, ale dřív jsem hodně hrála ve středu obrany. Několik zápasů jsem hrála ve středu zálohy. A do dvanácti jsem hrál na křídle nebo v útoku, až mě pak ve Spartě postavili do obrany a tam jsem už zůstala.

Nějakou dobu jste hrála i s kluky. Berou na holky kluci ohled, nebo jste dostávala stejné "saně", jako klučičí spoluhráči a protihráči?

Do mladších žáků docela jo. To si všichni říkali Tyjo, holka. I trenéři kladli klukům na srdce, hlavně nezajíždějte do té holky. A naopak - v našem týmu se říkalo Kdo zajede do holky, zajeďte do něj pak taky. Tohle ale ve starších žácích už úplně zmizelo. Pak už do mě chodili jako bych byla kluk.

V USA je ženský fotbal velmi oblíbený a řada hráček míří i na štace do Evropy. Jak se americké dívky adaptují na české prostředí?

Trvá jim v první řadě, než se adaptují na zimu - hodně děvčat sem totiž chodí z Kalifornie a podobných krajin. Další věc je samozřejmě jídlo, když dostanou na stůl knedlíky, asi na to ze začátku docela koukají. A pak to jsou další věci vyplývající z odlišného životného stylu - jedna spoluhráčka byla neuvěřitelně překvapená z toho, že tady nikdo nemá sušičku, protože v Americe je to naprosto běžná součást výbavy domácnosti. První čtyři týdny chodila ve zmačkaném oblečení, protože nikdy nežehlila a nechápala, jak jde žít bez sušičky.

Je rozdíl i v přístupu ke hře?

Určitě. V Americe je to nastavené jinak. Na prvním místě je vždycky ten konkrétní hráč - já, já, já. Jsou k tomu vedené odmala, je to jiná mentalita. Tady je to víc o týmu, všechno se podřizuje kolektivu. Tam to berou holky tak, že musí ukázat, proč jsou ony ty nejlepší, že na nich to stojí. Já jsem ta, která potřebuje dát gól.

Jak si vlastně sportovkyně, která musí být večer v půl šesté na tréninku, hledá práci? S tím, že v případě nominace do reprezentace jednou za čas na týden zmizí.

Je to různé a asi se to nedá úplně zobecnit. V první řadě to musí být samozřejmě práce, kde vám vyjdou vstříc, takže ne úplně něco, kde se pracuje na odpolední směny. Některé holky pracují v kanceláři, v pojištovně, jedna dělá třeba grafický design. Další spoluhráčka pracuje na FAČR, takže to samozřejmě chápou.

Zatímco vy musíte chodit do školy nebo do práce, Američanky mají plně profesionální režim. Je na ně proto o to větší tlak? Čeká se, že budou těmi nejlepšími?

Samozřejmě se to od nich očekává. Kdyby ne, tak tu nemusejí být, měly by zvyšovat konkurenci, být tahounkami týmu. Mají tomu koneckonců uzpůsobený i režim - chodí na ranní i odpolední tréninky, mají dostatečnou regeneraci, mají vlastně jen tréninky a pak volno. Nemusejí nikam na osm hodin do školy nebo do práce.

Přestup z české ligy třeba do Bundesligy tím pádem pro hráčku znamená, že se fotbalem konečně může začít živit. Dá se vlastně z tohohle pohledu zahraniční nabídka odmítnout?

Když přijde nabídka z dobrého týmu, která je lákavá i finančně, tak asi odmítnout nejde. Na druhou stranu, osobně jsem zatím spokojená. Fotbal je něco, co mě baví a je nedílnou součástí mého života, navíc nemusím chodit nikam na brigádu. Na druhou stranu je to pořád odreagování, něco, co dělám, protože chci. Ne protože musím.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (348)

Přidat komentář
icka

Na Natálku se podívat klidně přijdu, ale s fotbalem to nebude mít nic společného.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pride

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Pinturicchio

Zeptáš se kam na pedikůru a jaký používá pleťový krém?

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hany45

https://sparta.cz/cs/clen/adela-radova-751

ovšem na tohle bych nešel

Reagovat
Whitemedia

Narozen: 16.02.1999

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jk

Reagovat
Y.N.W.A

ale no tak, jedna fotka není vše... spíš mě zaráží, že tam maj uvedeno "narozen"

Reagovat
jenage
Reagovat
ratusek

toho jsem se taky lekl

Reagovat
REPLIKATOR

asistent

Reagovat
ratusek
Reagovat
ratusek

Přesně. Sepíšeme petici

Reagovat
Gazdo

Ale hej zmenil som. Doteraz som totiz bol v tomze 90% futbalistiek su skarede. A to je tak vsetko

Reagovat
Müllered

Díky za tip. Jdu googlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

wow moc pekna

Reagovat
smazaný uživatel

Link?

Reagovat
db18
Reagovat
El-Pistolero-68

No ty kráso, moc pěkná slečna.

Reagovat
mayday

Ale celkem hezká, ale co to obočí? Jak Brežněv...

Reagovat
El-Pistolero-68

Za me je to jeste jakz takz v norme, hlavne ze ho ma upravene.

Reagovat
smazaný uživatel

Monty? Kde jsi?

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Michale?

Reagovat
ladyboy arsenal

I trenéři kladli klukům na srdce, hlavně nezajíždějte do té holky. A naopak - v našem týmu se říkalo Kdo zajede do holky, zajeďte do něj pak taky. Tohle ale ve starších žácích už úplně zmizelo. Pak už do mě chodili jako bych byla kluk.

jinak pěkný stojáčky

Reagovat
Mass

Ta poslední věta je jak ze slávistický vířivky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal někdo nějakou jinou diskuzi?

Reagovat
Mass

Ta pasáž o zajíždění by se určitě dala rozvést..

Reagovat
REPLIKATOR

"... české kluby na sebe upozorňují třeba dobrými výkony v Lize mistryň."

Jako třeba Sparťanky proti Breidablíku?

Reagovat
Mass

české kluby = Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

jojo to jak dostala slavia ženy na prdel od Arsenalu?

Reagovat
Mass

Tak jasný že ty předchozí zápasy. Btw do Edenu na ženy přišlo 5280 diváků, na Arsenal W.F.C jen 670.

Reagovat
Mass

Sparťanská mentalita je dobře vidět na Frýdkovi s Haškem. Hložek má štěstí, že je z Brna (kde to je?) a ještě se od nich nestačil nakazit.

Reagovat
smazaný uživatel

nikoho to stejně nezajímá

Reagovat
Losinho

Rozhovor s myčkou

Reagovat
Mass

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
8lampard8

Reagovat
ratusek

Reagovat
pingla

Reagovat
Vsadim gule

Dpč

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Mervin

Reagovat
mistr129

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Gazdo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
TheAdy

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

a navic o susicce

Reagovat
Bohemak12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
TheMally11

asi špatné forum

Reagovat
Josifek

Už podle fotky mi bylo jasný, o čem bude diskuze. A joo, přišel jsem taky pro to, abych napsal, že je pěkná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

(Tak napísať, že je pekná je ešte jeden z tých najnormalnejších komentárov, pri tom všetkom, čo sa tu pri článkoch o ženskom futbale objavuje. )

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Josifek

Tak jasný. Jinak dle rozhovoru i docela fajn normální holčina. Zajímalo by mě průměrné IQ fotbalistů mužů a žen z top úrovně, myslím, že by chlapům daly pěkně na prdel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Odpovida rozumne. Dobrej rozhovor. Skoda ale, ze hraje za spatnej tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsi buzna že to četls nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Radeji budu, nez tebe, Marto!

Reagovat
ratusek

Reagovat
TheMally11

jestl hraje fotbal tak je

Reagovat
Y.N.W.A

jako, ze hraje za ženský?

Reagovat
drussbarb

Je mi líto,že holky nesleduje víc lidí,ale krásná je,to zase jo

Reagovat
Azazelo RD

Není stalking trošku moc?

Reagovat
Vsadim gule

Pokud má člověk nejlepší úmysly, tak ne

Reagovat
monty25

Natálka je mi sympatická a jenom škoda, že ve Spartě nehraje víc. Ten Esquire s ní mám samozřejmě doma. Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je aspoň jedna fotka...

https://twitter.com/zenyfotbal/status/1177918845580914688

BTW: Pikous dřív ženským fotbalem opovrhoval a najednou je mu dobrej.

Reagovat
Mass

Tak tahle fotka u mě vyvolá víc než sympatie.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostopášnost v plném proudu.

Reagovat
Müllered

Prý je nemá. Které je to číslo mimochodem?

Reagovat
monty25

Říjen 2019

Reagovat
Müllered

Tak ti pěkně děkuji, takovej bajt, zbytek fotek má na instagramu...

Reagovat
Gazdo

Prave ma dost zacal zaujimat zensky futbal. Konkretne tym sparty

Reagovat
monty25

Můžou tě zajímat i jiné týmy. Tady je moje Top 10 z 1. ligy žen.

http://abload.de/img/fotbalistkythjc1.jpg

Reagovat
Müllered

Ta slávistka má čelist jako Arnie.

Reagovat
monty25
Reagovat
Kaspar

horejsi prostredek pekna vana

Reagovat
Riviera Kid

Ta druhá je pěkná.

Reagovat
monty25
Reagovat
Riviera Kid

Vždyť to říkám. Pěkná.

Reagovat
wjillm

Břeclav má talentovanej tým!

Reagovat
FUnk

Reagovat
didosh

Co?Pocházím z okresu BV

Reagovat
8lampard8

Slovacko jede

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Baronne

Reagovat
Baronne

Ta vprostřed dole je dobrá obluda

Reagovat
Melda

I ta Duklanda je půvabná.

Reagovat
db18

Ta Duklanda podle mne bylo v top7 od nějakýho bulváru. Byla tam teda i Kavalová, tak mi ten žebříček přišel trochu divný, když jí bylo asi 16.

Reagovat
monty25

Fakt že jo, ještě když byla ve Slavii...

https://www.expres.cz/viral/fotbal-viral-sexy-fotky-zeny-cesky-krasa-reprezentace.A171025_184024_dx-viral_lare

Ale ten autor asi znal jenom Spartu, Slavii a nároďák...

Reagovat
Gazdo

Monty ty si inde

Reagovat
Rarášek

Bez Báry.

Reagovat
monty25

Nevešla se.

Reagovat
Rarášek

Jak se ti tam nemůže vejít první místo .

Reagovat
monty25

Tak 1. místo je u mě jasný.

https://www.instagram.com/gabcaslajsova/

Reagovat
Rarášek

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
ACSeRw!n

od pohledu krava na pest

Reagovat
monty25

Obehrála by tě jako nic, ty sráči.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pinturicchio

Páč teď už ví, že mu nedá.

Reagovat
monty25

Prosím tebe, já jsem ji akorát jednou náhodně potkal na zastávce.

Reagovat
Pinturicchio

Monty, tomu se říká osudové setkání.

https://youtu.be/G76ep4IDNKg?t=145

Reagovat
monty25

To mi nedělej.

BTW: Nebyla to tramvaj, ale autobus.

Reagovat
Pinturicchio

Bára by mohla dělat, co já.

Tipoval jsem autobus a původně si myslel, že i v téhle písničce je autobusová zastávka.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Jako me desi, ze si investoval cas nejen do toho si rozmyslet ne top 3, ne top 5, ale rovnou top 10 fotbalistek z prvni ligy, ale i nasledne hledanim jejich fotek a vytvarenim tyhle creepy kolaze. Wtf the fuck.

Reagovat
monty25

Zabralo mi to max. 15 minut a vymyslel jsem to jako dárek pro kámoše, co taky sleduje ženský fotbal a dokonce o něm i píše.

Reagovat
patas92
Reagovat
monty25

"Pánové, připadám si tady fakt jako v mateřský školce."

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

v inbetweeners i s ukazkou

https://youtu.be/NvWlOsuvKBs?t=57

Reagovat
Spejbl

Oh friend, friend! Fucking football friend!

https://youtu.be/nNPUbLHk9oE

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fantomas

A jak má ještě po ruce připravený všechny ty instagramy.

Reagovat
monty25

Kdybys radši na @czechfooty sdílel moje tweety o Češkách v Serii A.

Reagovat
andrew96

Nemoc

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

snad nemuzes rict, ze te to nejak extra prekvapilo.. pamatuj na to, ze tohle je "kolaz", kterou dokonce ukazal verejne.. jinak ma urcite spousty pikantnejsich zalezitosti..

Reagovat
anonym

Ta zrzka z Plzně se jmenuje jak? Ale nutno říct, že je to vážně individuální záležitost, co jsem tak koukal narychlo, tak by ta moje top 10 vypadala úplně jinak

Reagovat
monty25

Adéla Holíková

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně něco takovýho máš?

Ale dobrej výběr

Reagovat
LeonardoUžoa

Co ty jsi za magora.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou si začni říkat Pierre Woodman a rozjeď football casting!

Reagovat
mayday

EF casting

Reagovat
Tywin Lannister

1. 8/10

2. 8/10

3. 7/10

4. 5/10..ta tam jako dela co, myslim ze by se nasly hezci

5. 6,5/10

6. 9/10

7. 6,5/10

8. 8,5/10

9. 4,5/10...wth, vzdyt vypada trochu jak Pennywise

10. 8/10

Reagovat
ACSeRw!n

jdi se lecit..

Reagovat
Melda

Pěkný.

Reagovat
Hokaido

Imo třeba tohle samotné degraduje ženský fotbal. Proč sem dáváš fotku, kde skoro ukazuje kozy, místo nějaké fotbalové akce? Tohle je ještě horší sexismus, než ten výše v diskuzi.

Reagovat
wjillm

Proč to teda fotila, když to tak degraduje? Udělala to záměrně a to i za cílem, aby nalákala na fotbal (a na sebe) víc lidí. Tohle nemá se sexismem nic společnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ono delat si KOLÁŽ "mých top 10 nejhezčich fotbalistek" taky nebude uplne normalni, že jo

Reagovat
Gazdo

To je len vyber z ceskej ligy tak mu nekrivdi

Reagovat
monty25

A krom toho jsem to dělal jako dárek pro kámoše.

Reagovat
Frantszek

myslíš pro zdřevěnělou ruku? Ok.

Jinak taky ženský fotbal sleduju, ale každý máme jiný vkus teda

Reagovat
smazaný uživatel

monty je ztracenej případ

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

no horsi.. to si nemysim, ale jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, v Baňkách máme hezčí

Btw., Grindery mi říkal, že když letos udělají holky postup a nedej bože, příští rok budou v laufu a skončí třetí, tak jdou do LM.

Nase holky mohou být v Evropě dříve než "A" Baníku. A teď si vem, že by dostaly nějaké Faery a Islandy, to by byla jazda!

Reagovat
monty25

No, pokud se nám nepodělá koeficient. Já bych to přál Plzni nebo Slovácku, ale jestli Baňky dobře posílí, tak mají šanci. Od 3. místa dál je to otevřené, třeba Liberec byl loni třetí a letos hraje o záchranu... Doufám, že Baňky postoupí a budou hrát ligu na Bazalech, to bych se jel poprvé v životě podívat do Ostravy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost možné, že by tam mohly hrát

Reagovat
dantetomas

Ony budu nariekat, ako ich muzi beru len ako sexualny objekt, ze ich ako futbalistky nerespektuju a potom sa mnohe z nich nechaju fotiti v podobnych pozach. WTF?

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Tý je škoda pro fotbal

Reagovat
FUnk

Reagovat
ratusek

škoda, že je lesba

Reagovat
Gazdo

Wtf???? Hadam nie

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ratusek

ženská a hraje fotbal. tak co jinýho asi je

Reagovat
pistacik11

Kamarátka hrala tiež, a není lesba

Reagovat
Frantszek

Přítelkyně hraje fotbal a já nejsem holka. Snad to teda ví

Reagovat
Pinturicchio

Bodejť by ne, když přestane myslet mozkem.

Reagovat
doshcz

Ženskej fotbal by potřeboval trochu poupravit pravidla a možná by to bylo koukatelnější. I když třeba MS po základních skupinách mě i docela bavilo, ale dost možná to bylo kvůli tomu, že sleduješ sport kterej znáš horem dolem a najednou je úplně jinej + kozy.

Reagovat
ttopi

To by sis dost naběhl. Jakmile jim zkrátíš čas, nebo změnou pravidel naznačíš, že na něco ženy nejsou stavěné, vrátí se ti to jako bumerang od Rapinoeové a podobných.

Reagovat
doshcz

to je jasný no

Reagovat
Gazdo

Cyklistika to zvlada celkom v pohode lebo tam su si zeny jednoducho vedome ze 250 nedaju

Reagovat
Rudnevs

Celkom pekný rozhovor

Diskusia Ale čo iné sa dalo čakať...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Gazdo

Ale no taak trosku radosti nam nedoprajes

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

*

Reagovat
monty25

No jo, ty radši dětské porno...

Reagovat
Pinturicchio

Miloš? Takže to celou dobu čtu špatně, žádný Rudnevs, ale Red news.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Třeba bude článek i o ovčím fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nepos.al z "politický korektnosti"

Reagovat
andrew96

To vážně nemá s politickou korektností nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Reagovat
Kucka

Reagovat
anonym

nojo monty

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

O domacnosti s muzem z prazskem ctrvrti : Kdo se prijde podivat, negativni nazor zmeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív byla výjimkou fotbalistka s dlouhejma vlasama...

Reagovat
smazaný uživatel

Mění se po zápase dresy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemění, mají jeden na sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Kalhotky

Reagovat
Recoba Inter

Stejně by ji chtěl každej jen na jedno.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Nebelung

Aj na dvě.

Reagovat
Recoba Inter

proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Jako sparing partnerku do posilovny?

Reagovat
Recoba Inter

Nejen do posilovny nebo myslíš, že umí navařit svíčkovou? pipinka

Reagovat
Elliasson

Třeba jo nebo když ne svíčkovou tak něco jiného. Nikdy nepodceňuj nikoho

Reagovat
wjillm

Chleba ve vajíčku

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Swarley

na nahrávky před prázdnou bránu, hovada

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
wjillm

Každej ne. Mě si na fb přidávat nemusí.

Reagovat
anonym

OT: Je nějaká hra na pc z poslední doby, kterou člověk nesmí vynechat?

Metros Exodus? Red Ded Redemption? Star Wars Jedi: Fallen Order?

Reagovat
drussbarb

Civilizace 6

Reagovat
anonym

Koukal jsem se na to na utube a připomíná mi to Age of Empires, což mě kdysi celkem bavilo

Reagovat
smazaný uživatel

ale Civilizace je tahovka, aspon myslim

Reagovat
drussbarb

Zkus, ale je to tahovka, bere to HODNĚ času.

Reagovat
TheTopFootbaler

Minecraft, kámo, to ti je pecka.

Reagovat
anonym

Ty, kámo, jednu pecku akorát tak dostaneš

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
FiX

Fallen Order mě hodně mile překvapil. RDR je podle mě přeceněný, ten gameplay a jak moc je to roztahaný nic moc. Metro jsem ještě nehrál, ale prej je o dost jiný než ty starý. Každopádně co můžu doporučit. Witcher 3 + DLC, Doom, Wolfenstein (kromě toho novýho), Devil May Cry 5.

Reagovat
ratusek

RDR2 je naprosto perfektně udělaná hra a něco propracovanějšího a lepšího tu už dlouho nebude, max opět něco do R*, takže GTA6.

Star Wars je dobrý? Musím znát universum nebo je to klasická střílečka/řežba?

U zbytku s tebou souhlasím

Reagovat
patas92

Reagovat
Remt

Nejsem žádnej pařmen, ale po dlouhé době jsem si něco zahrál a RDR2 mě fakt chytlo. Ano, je to celé tak trochu roztahané, na druhou stranu příběh mi přijde dost dlouhej, pořád je tam co dělat, skvělý detaily..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Fallen Order je v pohodě, jestli si fanoušek SW, tak si to užiješ o to víc. Ale příběh je sračka.

Reagovat
anonym

Já třeba hrával GTA hodiny na playstation, takže je to něco, co už mě vůbec neláká, ale ve formě RDR2 bych tomu mohl dát šanci.

Reagovat
FiX

Já v tom RDR prostě nemůžu ty pomalý jízdy na tom koni, je to tak roztahaný na konci, že jsem se fakt musel nutit to hrát. Ty samotný mise a tak dobrý, ale to okolo mě hrozně sralo. To v GTA bylo mnohem lepší.

Reagovat
patas92

Mě ty "dlouhé" přesuny teda vůbec nenudily, jelikož jsi tam vždycky někoho potkal/něco objevil, takže byl spíš problém vůbec se k tomu původnímu cíli dostat. Ani konec mi nepřišel moc roztahaný, spíš naopak bych ještě pár desítek hodin uvítal

Reagovat
mickey mouse

RDR je dokonalá. Ta hra má absolutně všechno

Reagovat
TheTopFootbaler

Jooo, o Witcher trojce taky přemýšlím. Čichnul jsem k tomu u kámoše a od té doby nad tím přemýšlím, strašně dobře udělaná hra, akorát jsem ještě neměl tu čest s PC portem. Je to v pohodě?

Reagovat
Gazdo

Na PC je to myslim lepsie ako na PS4

Reagovat
TheTopFootbaler

Okej, tak jdu číhat slevy.

Reagovat
TopinB

na GOG maj na to slevy každou chvíli

Reagovat
fenixLFC

By si musel mat strasnu smolu aby si to nekupil v akcii...

Reagovat
TheTopFootbaler

Steam má ty slevy tak často?

Reagovat
Joe.Cole

Nainstaluj si aplikaci Steam do telefonu a dej si ty hry do wishlistu. Jakmile se tam objeví sleva, tak tě na to upozorní.

Reagovat
TheTopFootbaler

Aaaa, okej, díky.

Reagovat
db18

Hrál jsem na pc i na PSku a na PSku mi to přišlo o něco lepší - po tom, co jsem se naučil orientovat se v prostoru na ovladači. (snadnější vyvolání znamení a ovládání v submenu), bossfighty ale lepší na PCčku, ale to je možná o zvyku (oproti tomu Fallen Order pro mne bylo větší oříšek na zvládnutí ovládání )

Reagovat
PBLead

No negooglil jsem to, ale nemyslím si, ze witcher 3 je port z konzolí. Na to zas tak CD projekt líný není.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jo máš pravdu, vydali to naráz, takže asi fajn.

Reagovat
FiX

Běhá to na PC famozně, teď jsou už i grafický mody kdyby sis chtěl tu grafiku ještě vylepšit. Jak základní tak obě DLC jsou super.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na x-box one x ve 4K.Na TV 55" úžasný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli se sem muzou psat i stary hry jako Witcher 3, tak se musi zminit Kingdom Come.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně udělaný souboje, grafika skvělá, ale když se to odehrává ve středních Čechách, v Posázaví a není to česky, tak je to na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

V cem jsou udelany spatne? Naopak mi to prijde hodne komplexni. Uprimne, taky v tom nejsem vubec dobrej, ale bavi me to. Nestaci jen mackat jedno tlacitko, ale je treba u toho premyslet.

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

Jako té hře jde vytknout ledacos, ale souboje to fakt nejsou

Reagovat
r.mrazik

No...souboje jsou skvělý, když je to 1 na 1....když je protivníků víc,tak je to takový neohrabany

Reagovat
TopinB

To mi neprislo, byly podstatne tezsi, coz dava smysl, ze to neni jak AC serie, kde nepratele slusne cekaji v rade aby mohli zautocit Jako chapu, jak to myslis a co myslis, ale tady se asi neshodnem

Reagovat
r.mrazik

ze jsou tezsi mi vubec nevadi...vadi mi ta neohrabanost,ktera v souboji s 1 protivnikem neni

plus taky comba se delaji divne,ale to je to nejmensi

a taky...i tady protivnici cekaji,jinak bys nemel vubec sanci

Reagovat
TopinB

To mi neprislo, ze by cekali, proto jsem se soubojum proti vice protivnikum vyhybal, dokud jsem si nesehnal platove brneni, to uz pak nebylo ani citit ty udery, to uz slo lehce i kdyz necekali

Reagovat
r.mrazik

cekat musi,jinak bys nemel nikdy sanci tu hru dohrat

mne treba obtiznost nevadi celkove u her...ale u KCD ty souboje s vice protivniky byly trosku neohrabany,kdy mnohem lepe funguvali 1na1...jinak hra je to velmi povedena

Reagovat
didosh

taky sem měl ten pocit...hra též

Reagovat
anonym

Díky za reakci. Fallen Order asi rozhodně vyzkouším, já jsem hrával Jedi Academy, takže to mě bude bavit určitě. Posledních 10 let jsem na pc nic nehrál, tak se jen potřebuju trochu zorientovat.

Asi vyzkouším i Spidermana nebo něco na tohle téma. Witcher by asi taky šel.

Reagovat
FiX

Spiderman neni na PC, ale jestli máš PS4 tak určitě God of War. A pokud je to 10 let, tak to by se určitě našlo dost her.

Reagovat
anonym

PSko už právě nemám, ale určitě se něco najde :)

Reagovat
wjillm

Co z toho spustím na svém Pentium III?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Red Dead určitě

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Možná Sekiro, ale to není pro každého a s ovladačem se to rozhodně hraje líp.

Reagovat
anonym

Ovladač nemám, ale vypadá to zajímavě

Reagovat
ratusek

jestli máš PS4 tak Spiderman, Days Gone. na PC Detroit, A Plague tale

Reagovat
anonym

PS4 nemám, právě už jen novější pc. Jinak bych do Days Gone šel taky

Reagovat
C-M@ster

Warcraft Reforged zatim jede celkem.

Reagovat
The Krupy

Keby chce tak ma má

Reagovat
smazaný uživatel

A pak z nás ty ženský nemaj mít prdel (narážka na diskuzi)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Monty je teda hodně creepy cápek, až bude Řezník točit videoklip k Ta holka v mým sklepě 2, tak si může dát nohy na stůl, protože hlavního protagonistu už má...

Reagovat
monty25

Věděl jsem, že španělská sekce je tady divná, ale že až takhle?

Reagovat
CHONG

Ty po večerech děláš koláže fotbalistek, ale my jsme divní

Reagovat
monty25

Tak jsem se podíval a tu koláž jsem dělal dopoledne.

Reagovat
CHONG

To je možná ještě horší

Reagovat
monty25

Náhodou, dobrej dárek to byl.

Reagovat
CHONG

Jj, dárek

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi někomu dal jako dárek koláž fotbalistek?

Reagovat
Radin

Ahoj, ty někde píšeš o holkach v Italii a jejich lize? Rád bych na to mrkl.

Reagovat
monty25
Reagovat
Radin

Díky, jsem si myslel, ze Míša je lepší, ale ze záběrů vypadala herně lépe Kamila :) Si to možná pletu, ale většinou v základu a repre hrála Míša ne? Nebo naopak? Každopádně je fajn, že se jim daří

Reagovat
monty25

Hele, já jsem si je dřív strašně pletl, přitom holky v jednom rozhovoru říkaly, že jsou dvojvaječný. Teď už je teda rozeznám. Když jsem je viděl poprvé za repre WU19, tak se mi víc líbila Kamila, pak ale byla nějakou dobu zraněná a jako lepší se mi jevila Míša. Teď v Sassuolu jsou na tom zhruba stejně, víc minut má odehráno Kamila, ale Míša teď dva zápasy pauzírovala asi kvůli nějakým zdravotním problémům. Na góly v lize to mají 1:1 a tak nějak pravidelně hrajou obě základ. Sassuolo je na 5. místě, podle mě holky udělaly parádní přestup do kvalitní ligy a solidního týmu.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Reagovat
Mimalu

Reagovat
anonym

Reagovat
smazaný uživatel

v práci, co?

Reagovat
monty25

Ne, to byla sobota.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

Kdo si hraje, nezlobí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

az bude tocit klip k songu o sukani mrtvol, tak si pozve zas tebe

Reagovat
CHONG

A já to to s radostí přijmu

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Radin

No Sparťanky nedávno v přípravě prohrály s Duklou - starší žáci, 1:5..Jinak na MS jsou kvalitní hráčky, tam je to jiné. Mně vůbec neva na to kouknout. Je to dostupnější a bez dementů, co po tobě hází kelímky a horší věci, tak proč ne

Reagovat
Agent z Melmacu

hrdinka do piče, daj gól a pri oslave vyzleč dres, chceme vidieť žltú kartu

Reagovat
hromdopolice

Tohle sem stejně dali jenom aby měli na silvestra z čeho vybírat

Reagovat
Chazy

NFL - SUPER BOWL od 00:30

https://www.eurofotbal.cz/clanky/vamos-mroz-66873/?nocount=1#post11701277

Odkaz na naši diskuzi + je ten odkaz přímo na příspěvek, kde vysvětluju pravda. Jakože chápu, že je to v noci před pracovním dnem, ale zas není moc lepších argumentů pro sick day, homeoffice a nebo nafejkovanou omluvenku

Mělo by to být zajímavé. Na jedné straně Kansas City vedený mrožem, který je jedním z nejlepších koučů historie toho sportu, ale díky jeho tendenci všechno posrat v nejkritičtějších chvílích je zároveń koučem, co má historicky nejvíc vyhraných zápasů bez vyhraného Super Bowlu.

Na druhé straně San Francisco vedené o 21 let mladším trenérským miminem, co aktuálně platí za největší trenérský talent. Zároveň se jedná o dvě z nejstarších a nejvýznamnějších franchise v NFL.

Kansas je o útoku, vede je tento magor: https://youtu.be/W4fTSnAfKO8 Prakticky nemá fyzický limity, k tomu je chytřejší jak všichni ostatní. Výsledek hodně ovlivní to, jak moc se zblázní.

San Francisco zas má nejlepší obranu: https://youtu.be/xWK54tYbA9Q

PS pro místní debilní sexisty - jsou tam roztleskávačky

Reagovat
db18

ad PS: a halftime show.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiřino, ty psisko....

Škoda, že my (Patriots) sme nedali finále.

Takto som nemal motiváciu to pozerať.

Reagovat
ttopi

Autor článku bude určitě fantomas, ale vydal to Piky.

Reagovat
raduinho

Mám rád bitcheeees a to je moj problem. Ano lubim jebat a to je moj problem.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

krásna holka <3

Reagovat
didosh

Ženský fotbal Článek jsem samozřejmě nečetl, holka je sukatelna...radši bych ji viděl v posteli než na hřišti...

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne keci

Reagovat
smazaný uživatel

Autor by pořádně potřeboval nějakého korektora přes uvozovky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele