O postupu Říma rozhodly zkušenosti, prohlásil Mexes

10.12.2008, 09:37
Aktuality
AS Řím si včera večer pohlídal postup do další fáze Ligy mistrů. Italský tým doma Bordeaux k ničemu nepustil a ve druhé půli sám dvakrát skóroval. Podle obránce vítězů Philippa Mexese rozhodly ve prospěch Říma větší zkušenosti.

Na Olympijském stadionu oba týmy první poločas diváky vyloženě nudily. Pro domácí mužstvo to ale nebyl vážný problém, jelikož mělo před zápasem o dva body víc než Girondins, a tudíž mu remíza bohatě stačila k postupu.

Po přestávce se navíc Římu povedlo několik akcí a gólově se prosadili Brighi a Totti. "Oproti Bordeaux jsme měli více zkušeností. Věděli jsme, jak zápas vést podle našich představ. V první půli jsme možná byli moc zalezlí, ale zůstali jsme kompaktní," uvedl domácí obránce Philippe Mexes.

Pro AS Řím byl postup do další fáze nejprestižnější soutěže velmi důležitý, jelikož v Serii A to zatím není žádná sláva, i když poslední výsledky ukazují evidentní vzestup. Římané se mohou těšit na osmifinálového soupeře.

A nebránili by se francouzskému týmu, proti nim umějí zahrát. Kromě Bordeaux si v poslední době dokázal AS porazit třeba Lyon. "Je pravda, že na francouzské týmy se nám daří, ale musíme počítat se všemi soupeři," pokračoval Mexes, shodou okolností Francouz.

"Důležité bylo, že jsme dnes vyhráli. Dalším cílem bude v této soutěží dojít co nejdál," dodal obránce. AS se nyní se nyní může soustředit na vzestup v italské lize, o víkendu doma hostí Cagliari.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cachry

Reagovat
smazaný uživatel

Daje Philipp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele