O Pizarrově otočce a rudém Bayernu

07.11.2011, 13:59
Názory a komentáře
Dvanácté kolo německé Bundesligy přineslo opět mnoho. Devět zápasů, 34 gólů a čtyři červené karty. Co z toho zaujalo nejvíc?

Asi ne žlutý válec z Dortmundu, který rozstřílel mátohy z Wolfsburgu 5:1 a potvrzuje zlepšující se formu. Teď to jen prodat v Lize mistrů. No a co se týče Vlků, tak Felix Magath prý chce s Wolfsburgem vyhrát do tří let další titul v lize. Podle předváděné hry to bude pravděpodobně titul v Regional-lize.

Překvapením určitě také nebude, že Hamburger SV opět inkasoval. Na čisté konto čeká Jaroslav Drobný jako Fotbalová asociace ČR na předsedu - marně. Ale aspoň HSV začíná získávat body a pomalu se odráží ode dna, kam klesnul nováček z Augsburku.

Co však bylo nečekané v posledním kole? Už v pátek si vzal hlavní slovo v Aréně Coface v Mohuči rozhodčí Guido Winkmann. VfB Stuttgart sice vedl, ale rychlé vyrovnání a totálně neuvěřitelná penalta pro domácí srazila týmu Bruna Labbadii vaz. Zatímco trenér si na sudího postěžoval na tiskovce, mexický stoper Maza to zvládnul z oči v oči přímo po skončení zápasu a tak šel sice do sprchy společně s ostatními, ale s rudou v zádech.

Když už jsem u červené karty, tak rovnou přes oslí můstek k Bayernu. Ten v posledních čtyřech zápasech zčervenal třikrát. Ne že by se dal hochům od Juppa Heynckese vytknout nedostatek aktivity a agresivity, ale jak pravil ústy Švejka pan obrlajtnant Makovec: "Disciplína, vy kluci pitomý, musí bejt!" A Tymoščukův pokus amputovat několik prstů Daniela Baiera kolíky své kopačky byl snad na kartu černou.

A na závěr to nejlepší. Claudio Pizarro. Peruánský forvard se zase předvedl. A zase v dobrém. Je vidět, že Brémy jsou jeho město a návrat oblíbence fanoušků týmu od řeky Weser se vyplácí všem. Nick Hornby ve své knížce Fotbalová horečka (mimochodem na filmovou adaptaci nechoďte, pokud máte fotbal aspoň trochu rádi!) píše, že není pro fanouška skvělé, když jeho tým vyhraje 5:0, ale když prohrává o půli 0:2 a otočí na 3:2. Tenhle zápas by se mu tak i jako fanouškovi Arsenalu určitě líbil. A když to navíc zvládnul sám Pizarro, tak bych řekl, že fanoušci už dělají sbírku na jeho sochu...

Soutěžní otázka č. 5: Letošní trápení Mohuče mohlo napovědět už brzké vyřazení z Evropské ligy. Byl to druhý start v evropských pohárech. Ten první zažila Mohuč v sezoně 2005/06, kdy vypadla v 1.kole poháru UEFA. Na koho tehdy nestačila?

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

Autor: Jakub Vančura / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky dobrý byl ten naháč v zápas Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, mě se zas ta filmová verze horečky líbila, Colin Firth to zahrál skvěle

Reagovat
cubinho

Mně taky

Reagovat
Filip12

má někdo odkaz na ten Anatolijův zákrok ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus youtube

Reagovat
Paddy

Pizarro

Reagovat
Filip12

Maakay-Pizzaro ♥ záležitost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

?

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci potřebujou očistit... plno zbytečnejch hráčů. Felix si to potřebuje utřídit v hlavě. Výkony se postupně zvědají ale tohle má bejt útok na poháry? Tak letos zase nic. Jinak pěkné srhnutí

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ,Borussia a Pizzaro

Reagovat
smazaný uživatel

výborný článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele