O osudu Di Biagia v čele italské "21" rozhodne Conte

29.06.2015, 08:21
Aktuality
Jakkoliv smolné nakonec italské vypadnutí již ve skupinové fázi mistrovství Evropy do 21 let mohlo být, takhle časný konec musí být na Apeninském poloostrově hodnocen jako neúspěch. Přesto by se kouč Luigi Di Biagio ve své funkci mohl udržet; o všem rozhodne jeho někdejší spoluhráč z reprezentace a trenér seniorského výběru Antonio Conte...

"Jestli bude Di Biagio (a jeho odchod) potvrzen? Nejdříve to musíme prodiskutovat s Contem," nechal se včera slyšet prezident Italské fotbalové federace (FIGC) Carlo Tavecchio, jenž byl do vlastní funkce zvolen až v srpnu 2014, více než rok po Di Biagiho nástupu do čela "21".

"On (Conte) je zodpovědný za všechny reprezentační úrovně, takže před učiněním rozhodnutí čekáme na jeho instrukce," pokračoval dále Tavecchio s připomenutím, že již v úterý - v poslední červnový den - někdejšímu nesmlouvavému záložníkovi vyprší kontrakt.

Luigi Di Biagio po ukončení aktivní kariéry čekal na své první trenérské angažmá zhruba tři roky, když se v červenci 2011 chopil italské dvacítky. Od ní potom po dvou letech plynule přešel k výběru do 21 let, s nímž na momentálně probíhající ‘malé Euro’ postoupil v baráži přes Slovensko jen s velkými obtížemi.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
SpecialOne

Sorry za OT, ale málokdo sleduje jen fotbal a snad by někdo mohl vědět: Zaujalo mě, že Radek Štěpánek startuje v prvním kole Wimbledonu aniž by hrál kvalifikaci, přitom je až 202. na žebříčku ATP a nečetl jsem, že by dostal divokou kartu nebo tak, jakto?

Reagovat
Riviera Kid

Je to nějaký chráněny žebříček. Kde se to počítá nějak před delším zraněním.

Reagovat
Riviera Kid

Protože nehrál přes půl roku, může na základě pravidel ATP na devíti turnajích využít tzv. chráněného žebříčku. "Ten mi vypočítali okolo padesátého šedesátého místa," řekl Štěpánek

Reagovat
SpecialOne

ahaa díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Ven s ním!!Jen blázen by nechal sedět v prvním zápase Cataldiho a Benassiho.Za vyřazení může z velké části on!

Reagovat
Pettirosso

Conte, prosím...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,Itálie - Česko by bylo krasne finale....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele