O'LEARY V ASTON VILLE SKONČIL

20.07.2006, 11:17
Aktuality
Aston Villa měsíc před začátkem Premier League přišla o trenéra, David O'Leary klub opouští po dohodě s vedením. Atmosféru v klubu už týden kalí rozpory mezi hráči a vedením, doplatil na to však pravděpodobně nezúčastněný O'Leary.

Co se vlastně ve Villa Parku stalo? Minulý pátek se na veřejnost dostala informace, že hráči otevřeně kritizovali prezidenta klubu Douga Ellise za neochotu více investovat a zpochybňovali jeho ambice. Někteří starší hráči se sice od prohlášení distancovali, vedení klubu jej však začali prošetřovat a pod palbu otázek se včera večer dostal i 48letý manažer David O'Leary.

Výsledek včerejšího jednání je sice ten, že O'Leary ve zveřejnění kritického prohlášení "prsty" nemá, přesto se vedení rozhodlo, že nastal čas na změnu.

"17. července 2006 Aston Villa oznámila, že zahajuje vnitřní vyšetřování okolností prohlášení údajně od celého prvního týmu. Přestože nebylo odhaleno žádné špatné chování manažera Davida O'Learyho, dospěli jsme k dohodě, že přátelský rozchod bude nejlepším pro všechny strany. Kontrakt Davida O'Learyho se ruší s okamžitou platností," stojí ve vyjádření klubu.

O'Leary byl ve funkci od léta roku 2003 a ve své první sezóně klub dovedl k pěknému šestému místu. Pak už to však s týmem šlo z kopce a výsledkem bylo desáté místo v sezóně 2004/2005 a až šestnácté v sezóně minulé. Klub ihned začal hledat nového kouče a jedním z favoritů na uvolněný post by mohl být Alan Curbishley, jenž na konci minulé sezóny po 15 úspěšných letech opustil Charlton. Předsezónní přípravy se zatím ujal Roy Aitken.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další ze "zm*dů" ve vedení...

Reagovat
HOST*

Naprosto souhlasím!

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to škudlil, ale zase klub nemá žádný finanční problémy, hospodaří vyrovnaně, bere na co má, neriskuje nákupem nějaký "hvězdy", která by pak mohla zklamat a zatížit nehorázně rozpočet. Podívej se na kluby druhý ( i nižší ) anglický ligy - je tam obrovská spousta těch, který měly právě to "ambiciózní" vedení, který hráčům AV chybí. Dneska se plácaj dole, maj dluhy jak kráva a jsou rádi, že ještě úplně nekrachli.

Ale odvolat trenéra chvíli před začátkem ligy, to je fakt blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

No, máš pravdu, že ekonomická situace tam je stailizovaná, ale výhodnej prodej Baroše byl zmařenej, posily nepřišly, podle mýho: dobrej trenér byl odvolanej... Jestli to takhle pujde dál, tak A. Villa klidně může skončit v divizi...

Reagovat
smazaný uživatel

pardon, to byla reakce na wectora

Reagovat
smazaný uživatel

Výhodnej nebyl, Hamburk nabízel asi 8-9 mil. eur, což je míň, než dali Villans loni, to bylo tušim 7 mil. liber. Navíc O'Leary je sice dobrej trenér, ale nesmí se mu povolit uzda, pak rozhazuje na všechny strany, viz. Leeds.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k Barošoově "kvalitě" to pro mě dostatečně výhodný je...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele