O Götzem zatím rozhodnuto není, další jednání proběhnou na jaře

14.01.2020, 21:36
Aktuality
Až za několik měsíců padne rozhodnutí ohledně toho, zda bude Mario Götze rovněž v sezoně 2020/2021 oblékat dres Borussie Dortmund. Ofenzivní německý fotbalista má smlouvu jen do konce června a s vedením se zatím nedohodl na podmínkách nové, kamenem úrazu jsou finanční požadavky...

Německá média už v červenci informovala o rozdílných představách ohledně platu. Götze nyní pobírá deset milionů eur ročně a BVB je připraveno mu v případě prodloužení zaplatit sedm až osm milionů. A za několik následujících měsíců se situace nevyjasnila a nedošlo k žádnému posunu.

"O tomhle jsme ještě nerozhodli. A pochopitelně je to i o něm, rád by dostal více minut na trávníku. S Mariem jednáme," oznámil sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc.

"Před Vánocemi jsem mluvil s jeho otcem, poté jsme se spolu znovu bavili na Marbelle. Určitě si pak znovu sedneme na jaře a poté učiníme konečné rozhodnutí," dodal.

Götze je odchovancem BVB, v létě 2013 přestupoval do Bayernu a o tři roky později se do Vestfálska vrátil. Na svém kontě má 63 startů za německou reprezentaci a letos plní roli náhradníka, v jedenácti bundesligových startech nashromáždil tři branky.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neboli tu predtým nejake komentáre ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo moje , asi byly nevhod

Reagovat
smazaný uživatel

Aj jeden môj tu bol

Reagovat
9augi9

On má 10 mega? Akože prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal vítěznou branku Německa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To dokázali iba štyria Nemci : Helmut Rahn, Gerd Muller, Andreas Brehme a on.

Reagovat
Frantszek

Jakoze Nemci vyhrali za celou historii jem 4 utkani? muj svet se zhroutil.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi vieš, ktorý víťazný gól mal Kunene na mysli.

Reagovat
Seydou Doumbia

To by měli s Čechy hodně společného.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Godwinson

Ten taky "dopadl" vselijak, ocekavani byly mnohem vyssi. Kdyz si vzpomenu na ty tehdejsi diskuze Kagawa vs Hazard vs Gotze

Reagovat
smazaný uživatel

Giacherini(nebo jak se jmenoval) vs Hazard.

Reagovat
Godwinson

To bylo taky fajn. Ten idiot z SA sekce uz sem ani neprispiva. A marty nel svoje Bernard vs Hazard. Dnes hvezda Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernardovi sem taky dost věřil. Už nevím co to bylo za mládežnický turnaj, ale tam byl úplně někde jinde než zbytek ostatních. Opravdu tam neměl konkurenci. Docela škoda že ten talent nedokázal nikdy naplno rozvinout.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernard může být tak vs Krušovice

Reagovat
smazaný uživatel

Pacil by sa mi v Arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

jako aby tam šel chodit někdo místo Özila?

Reagovat
Free_player

tak před 5 lety možná

Reagovat
smazaný uživatel

půjde do Herthy?

Reagovat
Kily

pochybuji, to by musel jít s těmi platovými požadavky hodně dolů

Reagovat
Frantszek

Hertha do toho ted prave solidne busi. Novi majitele, prebudovavani, vyssi cile... Ale jak s platama, to nevim. Platy budou urcite davat ted nove prichozim "hvezdam" solidni.

Reagovat
Frantszek

Ale 10 mega je asi hodne velka palka. To uznavam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten plat pôjde dole tak či tak. Ak bude rozmýšľať racionálne a bude chcieť hrať futbal, tak práve Hertha by bola pre neho dobrým reštartom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím, proč Götze bere takovou pálku. Vůbec není soudnej a vedení labilní.

Reagovat
Centrofixka

Podľa mňa bude najlepšie keď odíde z BVB, to aj spomínaných 7-8M je veľa. V podstate je šťastie, že sa mu končí zmluva, neviem si predstaviť čo by bolo keby mal ešte 4r. kontrakt s takýmto platom, som zvedavý kde pôjde, požiadavky si kladie vysoké a už dávno to nie je ten Gotze čo bol a myslím, že ani Klopp by ho nespasil. Dúfam, že Favre sa ozve, že s ním nepočíta, len je zase možné že Watzke s Favrem dlhodobo tiež nepočíta, ja už neviem hovorím, nech dohrá sezónu a nech ide, kde to je vo hviezdach. Keby dostal aj plat nižší on základ hrať nebude, na každej pozícií má BVB lepšieho hráča ako je on. Auf wiedersehen

Reagovat
Rich

Není to trochu smutné? Jak by ho ještě pře pár lety všichni hned brali a teď už po něm nikdo ani neštěkne, za mě zklamání celkem, jelikož byl nazýván zlatým hochem Německa... Když byl v Bayernu měl světlé i stinné stránky, ale dost často byl zraněný, pak se vrátil do Dortmundu a nic z toho prakticky... Škoda... Ale jako Dortmund má dobře obsazené pozice teď, super ekvivalenty na každou pozici... Otázkou je zdali se to nerozpadne?

Jinak, jak to vypadá s Pacem? Slyšel jsem, že chtěl odejít po tom, co přivedli nového útočníka, je to pravda?

Reagovat
Centrofixka

Alcacér to už zrejme cez zimu nestihne, ale v lete ho vedenie zrejme pustí, Paca mám rád, skvelá kopacia technika, škoda tých zranení, ja ale stále nechápem prečo v posledných zápasoch vysedával na lavičke a v útoku sa krútil Hazard/Reus/Brandt, neviem no. Ono s Haalandom ako to bude fungovať je tiež otázne, tu vedenie tiež išlo do rizika, Reus tvrdí, že od čias Lewu BVB nemalo podobný hrot. V lete očakávam, že odíde Gozte, Sancho, Dahoud, Alcácer, J. B. Larsen a tajne dúfam, že aj Akanji (to by ma fakt veľmi potešilo), naopak mám tušenie, že nejakým zázrakom Hakimiho vykúpi BVB z Realu. Čo sa týka M. Gotzeho, tak keď odchádzal do Bayernu a prvé keď som sa to dozvedel som si pomyslel, že Bayern získal budúceho najlepšieho hráča na svete, fakt to ako dopadol je na zaplakanie v tom bude, ale viac vecí

Reagovat
IkerCasillas

Hakimiho chce přímo Zizou do Realu. Výborný na obě strany obrany, odchovanec. Odriozola to schytá určitě, je hrozně slabej. A je dost možné, že to schytá na druhé straně minutami i Mendy.

Gotze by měl zůstat do rotace bude stále platný, zvlášť pokud BVB prodá půlku ofenzivy o které se mluví.

Reagovat
Centrofixka

Tak takto, tí hráči čo sú v lete na odstrel, tak tam všetko až na Sancha a Hakimiho je v podstate odpad, Alcácer už má náhradu a počítam, že v lete sa stiahne za pár šupov niekto kto sa bude adaptovať. Gotze je tak sebavedomý, že on ti sedieť na striedačke nebude ani za 10M a to sa mu ani nečudujem, takže ešte raz za mňa nie, ani na striedačku, Gotze základ hrať nebude, pod 10M nechce ísť, sedieť nechce, a v konečnom dôsledku je slabý. Aj tak si stojím za tým a myslím, že Hakimi zostane, viem, že sa to javí nereálne a nehovorím, že to tak bude, len môj pocit je taký

Reagovat
IkerCasillas

Chapu, určitě pokud by měl dostat 10 mio a sedět je zbytečný v tom souhlas. Na druhou stranu ho k tomu klubu asi bude vázat nějaká určitá citová vazba, což by na finální rozhodnutí mohlo mít vliv.

Já bych v tuhle chvíli spíš viděl reálněji, že zůstane Sancho než Hakimi, ale tvůj pocit Ti neberu

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Rich

Není šance udržet některé hráče? Jako, vím, že Bayern sleduje Sancha, ale ty to nedotáhnout, ten sportovní ředitel je tak na hovno až to bolí sledovat ty přestupáky. Ale jinak kdo má o Sancha zájem Barcelona nebo Real? Jinak Dahoud mi nepřijde taková ztráta a Larsen to samé...Jinak Gotze v Bayernu byl dobrý, pod Guardiolou měl tu první a druhou sezonu dobré výsledky, ale prostě mi přijde, že pak v Bayernu zaostal a už nikdy nedosáhl na tu úroveň...

Proč chceš, aby Akanji odešel?

Reagovat
Centrofixka

Sancho zrejme smeruje domov, najskôr City/Liverpool

Reagovat
Rich

Mě napadá, pokud City pustí Saného do Bayernu, tak je opravdu možné, že se zaměří na Sancha, přeci jenom v Liverpoolu si ho moc neumím představit.

Reagovat
Centrofixka

Sané je tutovka v lete v Bayerne, tu Bayern získa fakt super krídlo, toho musia získať v lete! Tým pádom fakt City by sa mohol zamerať na Sancha, neviem síce či Jadon nemá nejaké naštrbené vzťahy s Pepom, ale je to viac ako reálne. Inak toho Nubela v Bayerne fakt nechápem, Ulreich sa mi páčil keď bol Manuel zranený, on nestačil ako dvojka? Predsa len Neuer ešte pár rokov potiahne.

Reagovat
Rich

Když Sané vyjde, bude to top přestup Bayernu za poslední dobu. Ono stejně Dortmund pokud pustí Sancha, dostanou obrovskou částku za něj a prostě koupí mladé křídlo, které prostě zase bude skvělé. Škoda, že se nedá udržet takovýhle hráč, větší konkurence pro všechny týmy by bylo super podle mě. Jinak mluvíš mi z duše, náš sportovní ředitel je úplně vymletý kokot, zlatý Sammer... Místo, aby přivedli obránce, tak prostě přivedou gólmana, který ale nemá místo prostě....Podle mě ho Bayern pošle na hostování bez výkupky, což umí Bayern zařídit, ale prostě Neuer bude světovou třídou ještě minimálně 3 roky, čili za mě nepochopitelné... Ale povím ti, že výborná věc je u Flicka, jak dává na zkoušku, mladého hráče Zirkeeho, tak prostě už dvakrát Bayernu zachránil prdel, čili prostě super věc.

Reagovat
Centrofixka

Flick za Zirkeeho Inak som zvedavý a veľmi prajem Flickovi nech ešte zapracuje nejakého mladíka do tímu, som zvedavý ako dopadne druha polovica sezóny pod Flickom.

Reagovat
Rich

Já taky, někteří fanoušci Bayernu mají kritiku a chtějí přivést nějaký jméno věhlasnější, jenomže koho, že? Já si myslím, že Flick za tak krátkou dobu udělal větší pokrok s Bayernem než Kovač, ale někteří toho názoru nejsou. Jiak Zirkzee je skvělý, fakt je to talent a musí se prosadit, primárně on je útočník, ale nastupuje na místo Coutihna. A ještě bych si přál dát šanci obránci Mayovi, ale uvidíme no.

Jsem četl, že Perišič půjde zpátky po sezóně. Mě baví, jak ho Bayern řeší. Bez tak by se neprosadil do sestavy po Saném, akorát ti povím, trochu se bojím toho, že Coman moc nebude hrát, když přijde Sané.. A Coutihno, to je taky otázka zajímavá, hráč dobrý, ale cena nadhodnocená.

Reagovat
Centrofixka

J.B.Larsen a Dahoud sú úplne 1 na odstrel, obidvaja zastali vo vývoji, zaberajú len miesto

Reagovat
Rich

Jako tyhle transfery se Dortmundu podle mě vůbec nepovedli, ale jinak palec nahoru za ty přestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

BVB ho zachranilo z Bayernu, kdyz odejde, dopadne jeste hur ....

Reagovat
smazaný uživatel

Do United uplne klidne. Misto Lingasulina.

Reagovat
jjnovo
Reagovat
Frantszek

Ty vole, pred rokem podle muffanu nejnadejnejsi utocnik sveta a ted ho vsichni hazi do kose.

Reagovat
smazaný uživatel

to sú nepraví fandovia. všetci vieme že Lord Lingardinho je nenahraditeľný.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle koho pico to nikdy

Reagovat
Witcher

Kdyby tenkrát zůstal v BVB tak tu LM vyhráli na byl v pohodě.V FCB stal za vyliž prdel a po návratu je s bídou poloviční.Nevim jak je oblíbený u fanoušků ale kopl bych ho už dopdele.

Reagovat
smazaný uživatel

10 mega? To nemá ani Dybala

Reagovat
smazaný uživatel

Za to CR7 má 30

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale na tom se podílí Adidas

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno jestli to financuje Ferrari, Fiat, Jeep nebo Adidas.. myšleno vůči ostatním spoluhráčům, že je to nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo ze spoluhráčů nemá 5 Zlatých míčů

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu to přeju samozřejmě.. jen bych byl z pozice takovýho Dybaly trochu nasranej.

Reagovat
smazaný uživatel

Lecomte - Mukiele, Varane, Maguire, Laporte - Kante, N´dombele, Valverde- Mane, Mbappe, Sane

Reagovat
smazaný uživatel

sorry wrong chat

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Tvá sestava za Monaco v kariéře nebo co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

ee

Reagovat
nasri84

sestava hracu -e

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele