O Götzeho je zájem, stojí o něho Hertha nebo Leverkusen

26.03.2020, 21:50
Aktuality
Mario Götze zřejmě za několik měsíců podruhé v kariéře opustí Borussii Dortmund. Ofenzivní fotbalista má smlouvu jen do konce června a prodloužení spolupráce není příliš pravděpodobné, o někdejšího německého reprezentanta a hráče Bayernu Mnichov se už začínají zajímat první celky...

Götzeho roční plat činí deset milionů eur a vestfálský klub by tuto sumu rád snížil, už delší dobu ovšem naráží na nesouhlas ze strany samotného fotbalisty a na stavu věcí se nic nemění. Jednání o prodloužení jsou pozastavena, vedení je chce obnovit až po sezoně a je otázkou, zda obě strany k jednomu stolu doopravdy zasednou.

O Götzem se už spekuluje v souvislosti s odchodem a sledovat ho mají Inter Milán nebo Tottenham. Ve hře je pak i setrvání v Německu, zájem prý má Hertha a o angažování střelce vítězné trefy z finále mistrovství světa 2014 údajně uvažuje i Leverkusen, který se chystá na případné odchody Kaie Havertze či Kevina Vollanda.

Götze v březnu oslaví 28. narozeniny a v Dortmundu zahájil svou kariéru, aby ho v létě 2013 zlákala nabídka z Bayernu Mnichov. O tři roky později se do Borussie vrátil a nenavázal na dřívější vynikající výkony, ve stále ještě probíhající sezoně plní roli náhradníka a v německé lize odehrál jenom 505 minut.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

I kdyby měl zbytek kariéry odehrát v rezervě Eintrachtu Braunschweig, na tohle nikdo nikdy nezapomene

https://youtu.be/1QJ6P8Yxil4

Reagovat
Rudnevs

Prečo zrovna Eintracht Brausnchweig?

Reagovat
Dufan
Reagovat
Gazdo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Remt

Tam má strcenych pár deka tocenaku

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to stalo v Herthě, že si najednou může dovolit utrácet takové sumy?

Reagovat
Dufan

myslím, že klub na to není zas tak špatně...otázka konkrétně u něj je jeho plat....ale aby to nedopadlo zase nějakým debilním sestupem...letos ta sezóna nic moc

Reagovat
Rudnevs

Do Herthy prišiel investor Lars Windhorst.

Reagovat
smazaný uživatel

Inu pořád má ještě dobrý věk něco ze sebe dostat.. ale kam s nim

Reagovat
Coniglio

Problém je ten, že on je proste ten typ ako McKay z Hviezdnej brány, ktorý vyzerá tlustý, aj keď je chudý.

Reagovat
bourbon

takhle nějak si představuji typického příslušníka hitlerjungen.

Reagovat
bourbon

ale fotbalista je velmi dobrý.

Reagovat
Coniglio

Reagovat
oli9

Já si myslím že on je pořád výborný hráč. Jen potřebuje dostat ten prostor a ať jde tam kde ho dostane. Jinde bude za hvězdu

Reagovat
Dufan

v Hertě asi jo, jen aby nezapadl do té špatné formy z poslední doby před pauzou, Leverkusen by po prodejích Havertze, a možná ještě někoho, určitě sháněl náhradu, ale nevím jestli zrovna Mario je volba pro ně.

Reagovat
FC Porto FC

Gotze chce nesmyslný plat

Reagovat
Werkrider

Buď chceš plat, alebo hrať. Vyber si.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
YNWA__MSN

Do Liverpoolu za Kloppem

Reagovat
oli9

Neee

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by mít soudnost a uznat, že si tak vysoký plat nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Veľký prestupový fail od Dortmundu. Ako to, že ho kúpili naspäť sa ešte dá pochopiť, ale za takých podmienok, že z neho spravili najlepšie plateného hráča klubu, pričom už pri prestupe bolo jasné, že je na tom herne aj zdravotne ďaleko horšie, ako keď z Dortmundu odchádzal, to mi hlava neberie. Celkovo s platom, podpisovými bonusmi a prestupovou sumou stál Dortmund za tie 4 roky cca 70-80 mega eur, pritom jeho herný prínos bol dosť slabý a teraz odíde zadarmo.

Ten Leverkusen je snáď vtip, vôbec sa nehodí do koncepcie, nemá žiadnu perspektívu a s tými platovými požiadavkami je drahý aj zadarmo. Nenahradil by ani Vollanda, ani Havertza, obaja sú v súčasnosti úplne inde.

Do Herthy by mi aj celkom pasoval, ale opäť, ten nezmysel, čo mu platia v Dortmunde mu nedajú už nikde v Nemecku a ani Hertha si kvôli nemu nerozoserie platovú politiku...

Reagovat
Werkrider

Leverkusen ne diky. Na Havertzovu pozíciu máme Paulinha. Na Vollandovu by sme mali priviesť Myrona Boadu z Alkmaaru.

Reagovat
Rudnevs

Čítal som inak v Kickeri, že by Havertz mohol vlastne aj predlžiť. Barcelona o neho vraj aj tak nemá záujem, pretože plánujú získať späť Neymara. Juve a Real vraj majú tiež prioritu za tú sumu získavať skôr hráčov, ktorí by im pomohli marketingovo a ktorých dresy by šli na dračku, čo Havertz nie je. City neni tak atraktívne, pokiaľ nemôžu do LM, čo by nebola istota ani v prípade Tottenhamu, Chelsea či United a Liverpool je plne obsadený. A insideri, ktorí majú blízko k Havertzovi tvrdia, že Bayern ho moc neláka, vraj sa mu vystupovanie Bayernu s širokými lakťami moc nepozdáva. No uvidíme ešte, že čo na tom je pravdy... Ale nevadilo by mi, keby ostal v Leverkusene.

Inak píše sa že ste dohonutí s novým brankárom Lennartom Grillom z Kaiserslauternu. 1,5 Mio. by boli slušné peniaze pre Lautern.

Reagovat
Werkrider

O Grillovi viem, ale ešte to nie je ofiko. To som ale fakt rád, lebo ak si pamätáš tak som vždy vravel že som na jeho kariéru Mega zvedavý. O to ľahšie sa bude sledovať ak bude v Leverkusene.

Havertz sa vždy vyjadroval, že Bayern nie ...

Reagovat
Rudnevs

Hej, to si pamätám... Tiež som zvedavý. Tá čiastka nie je pre Bayer až tak vysoká a získali do svojich radov perspektívneho hráča. Naopak pre úbohý Lautern tie peniaze môžu byť aspoň trochu vzpruha, uvidíme či a ako prežijú tú koronakrízu, úprimne tú finančnú situáciu som už prestal sledovať.

Reagovat
Rudnevs

21:50 Lipsko prý nemá v plánu vykoupit Schicka

Patrik Schick hostuje z AS Řím v RB Lipsko a v německé lize se mu poměrně daří, jeho působení v klubu se ale dost možná chýlí ke konci. Vedení podle magazínu Kicker nemá v plánu změnit hostování českého útočníka v trvalý přestup. (kicker.de)

Škoda. Tak snáď aspoň nezostane v AS...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak ta výkupka je hodně velká, překvapilo by mně kdyby zustal.

Reagovat
oli9

Tak co napíše magazín nemusí být pravda, ale teď si myslím že se nějak prestupovat nebude

Reagovat
db18

Ho vezme Schalke...

Reagovat
Rudnevs

A z čoho ho zaplatia...

Reagovat
Dufan

ale výkupka je jen po čas hostování ne? kdyby za něj nabídli míň po tak to jde ne? samozřejmě by to mohlo AS přijmout nebo ne

Reagovat
Largo

Taky doufám. Ten tým mu prostě nesedí.

Reagovat
andrew96

Pro BVB už absolutně nepotřebný Mario, bohužel.

Reagovat
johnn

Ani nahodou do Leverkusenu nech si ostane tam gde je to by bol fail jak hovedo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele