Novým trenérem Barcelony byl jmenován Luis Enrique

19.05.2014, 20:30
Aktuality
Barcelona rychle našla nového trenéra, který na její lavičce nahradí neúspěšného Gerarda Martina. Kormidla se v katalánském klubu ujme jeho bývalý hráč Luis Enrique, jenž opustil Celtu Vigo a s barcelonským vedením se dohodl na kontraktu s platností do června 2016...

"Vedení FC Barcelona dnes večer potvrdilo, že se Luis Enrique Martíneza stane trenérem prvního týmu. Jeho jmenování navrhl sportovní ředitel Andoni Zubizarreta, čtyřiačtyřicetiletý Luis Enrique podepíše dvouletou smlouvu," stojí v oficiálním prohlášení.

Bývalý reprezentační záložník bude v Barceloně působit již potřetí v kariéře. Coby hráč sem přišel v roce 1996 z Realu Madrid a na Camp Nou odehrál dlouhých osm sezón, během nichž si připsal 300 startů a 109 branek. Než v létě 2004 ukončil kariéru, dělal katalánskému mužstvu dva roky kapitána.

V roce 2008 se pak vrátil do Barcelony jako trenér, když převzal rezervní mužstvo. Později vyslyšel volání AS Řím, kde ale se svým pojetím fotbalu neuspěl a hned v první sezóně byl odvolán. Poslední rok pak vedl Celtu Vigo, s níž v uplynulém ročníku Primery División obsadil solidní deváté místo.

Autor: Petr Vaněček / fcbarcelona.com

Komentáře (363)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele