Novým manažerem Manchesteru United bude od příští sezony Ten Hag

21.04.2022, 13:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK / bbc.com

Komentáře (410)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Welcome song pro nové posily https://youtu.be/VDTwL15ZHZs

Reagovat
ACSMan

Konečně máme taky plešatého trenéra

Reagovat
Salfovic

Za pár týdnů u vás mu narostou šedivé vlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
krisa

Reagovat
Beči

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Maximm9

Reagovat
pantondavo

Reagovat
andkoo

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Manik...

Reagovat
LH171186

Když si vzpomenu že mohl trénovat Spartu....

Reagovat
Salfovic

Taky ho Křéťa vyrazil od zkoušky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl v té době moc peněz, ty které pak Stramaccioni paradoxně dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si na to vzpomněl ale tak on by neměl na "specifické české prostředí" přece

Reagovat
Fakt

Pro Křéťu nebyl dost dobrej.

Reagovat
kilobyte

Měl kliku. Pak by už mohl trénovat maximálně v Asii.

Reagovat
icefish

To je fakt silena představa…

Reagovat
Neri04

Hrebik to rekl hezky v podcastu: on by se tu karierne zabil... Bohuzel.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si myslím, že by si do toho od nikoho nenechal kecat a narazil by

Reagovat
aileroan

Uvidíme jak dopadne. Pro mě to byla preferovaná volba, sice větší risk ale i větší potenciál. Doufám, že i dostane dostatečný prostor a docela se těším na hráčskou obměnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ralf mu připravil ideální prostředí pro start angažmá. Ten tým už hůř hrát nemůže, takže pod ten Haagem určitě přijde zlepšení

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
mithro

drzim palce Erik . ale bez zmien vo vedeni a strukture to bude narocne, ak nie nemozne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám mu max půl roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Koniec Ronalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná začátek dua Ronaldo -Maguire

Reagovat
kilobyte

Na hrotu, nebo v obraně?

Reagovat
Beči

Vzhledem k tomu, kde se Božský Harry vždycky pohybuje, když United dostávají gól, tipoval bych ho spíš na hrota

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ten hrot,vždyť je tak golovej,vysoké procento uspěšnosti

Reagovat
Explicitni_Euler

Permanentní nebezpečí před oběma bránami.

Reagovat
Irek

Reagovat
wesleyborland

Jsem zvědavý na to jak budou trpělivý. Přestavba nebude za půl roku a pravděpodobně budou výsledky jak na houpačce. Pokud ten čas a trpělivost mu dají, tak může uspět.

Reagovat
Salfovic

Jestli se bude v zimě ManU plácat kolem osmého místa, tak budou všichni řvát EtH ven.

Reagovat
zidane78

Tiez si myslim .Cela prestavba aj keby ho posluchali kazde jedno slovo,realne bude trvat tak zhruba minimalne 2-3rok. a to som mozno povedal malo.Pozrime sa kolko to trvalo kloppovi a guardiolovi.

Reagovat
wesleyborland

Tak u nás to vidíme taky. Letos poprvé se na ten fotbal dá dívat. Je tam vidět systém a to máme strašně úzký kádr na který doplácíme. Pořád nám chybí tak 3 hráči hned do základu, ale...

První rok sice FA cup, ale mimo TOP 6. Pak mimo úplně evropu. Spousta hráčů kterých jsme se nemohli zbavit a který dělali problémy v kabině. Výsledky jako na houpačce. Dva tábory fanoušků. Někdy fakt z toho fotbalu bolely oči.

Tohle všechno ho čeká a to ještě násobně horší, protože v United mají ještě větší smlouvy. Ještě víc hvězd než jsme měli my. Jsem na to zvědavy, protože ten tlak bude i na něj daleko větší.

Ale prošel si tím i Liverpool s Kloppem a kde dneska je. Pokud dají čas, tak tam můžou být taky.

Reagovat
king23

U Arsenalu ale žádná reinkarnace neproběhla ani už podle mě už neproběhne. Možná se na ten fotbal dá líp dívat než dva roky zpátky, ale doby, kdy jste pravidelně hráli LM jsou dávno pryč a při té konkurenci se už nevrátí.

Reagovat
afc

Písať toto o najmladšom mužstve ligy

Reagovat
wesleyborland

Tak minulé léto dostal Arteta přes 150m budget, letos se to plánuje podobně. Pokud se mu podaří najít správné hráče do systému, pak nevidím důvod proč by se nemohl vrátit stejně jako se vrátil Liverpool, který několik sezón pravidelně končil taky kolem 8 místa a to i s Kloppem.

Letos jsme 0 bodů od čtvrtého místa a 5 bodů od třetího. Vzhledem k tomu, že už máme kádr od přeplacených průměrných hráčů očištěný, tak opravdu stačí správně identifikovat posily a Arteta má všechny pozice pokryté a spoustu hráčů s potenciálem a hlavně přímo z akademie, takže i se vztahem ke klubu.

Aktuálně mi tedy přiide, že to jde správným směrem a to vrácení tedy reálné docela je.

Reagovat
king23

Podle mě problém je v tom, že Arsenal sice nyní je schopen uvolnit poměrně dost peněz na hráče, ale není shopen žádné skutečně špičkové world class hráče přivézt. Někdo tu dával kdesi "net spend" klubů v Evropě za poslední dekádu a Arsenal byl na pátém místě. Míle před například takovým Realem. Přesto je úplně nepředstavitelné, aby do Arsenalu chtěli hráči jako Mbappe, Ronaldo, Salah či Haaland. Ten klub pro ně není dost atraktivní. A nemyslím si, že je to tím, že teď nehrajete LM. United třeba jsou pro ty world class hráče pořád mnohem atraktivnější, byť teď hrají mnohem hůř než vy. A dokud se toto nezmění, tak se dlouhodobě nemůžete s kluby jako Chelsea, City či Liverpool měřit. A osobně si myslím, že atmosféra i filosofie klubu není nakloněná této změně.

Reagovat
Busby babes

jen bych poznamenal, ze to nutne nemusi byt vyhoda, ze k nam ti hraci chtej jit...

Reagovat
smazaný uživatel

Veľa Lídl letákov musíš roznosiť aby si stíhal financovať ten TVOJ klub?

Reagovat
TheTopFootbaler

Je to NÁŠ klub, ne jen Busbyho.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
wesleyborland

Ale tak jasně, teď to tak je, ale pokud máš nějakou vizi, tak to za pár let může být jinak. Aktuálně mají velký potenciál ti hráči co už hrají v základu. Saka, ESR, Martinelli, Odegaard, Tierney, Gabriel, White, Tomyiasu jsou všechno hráči kteří ukazují, že na to mají a všichni do 24 let. Takže máš potenciál. Majitelé konečně investují peníze a 150m mi nepřijde zrovna málo na investování.

Arsenal dřív blbě investoval, kdy přišli hráči za hodně už ale za potenciálem svých možností, nebo nevhodných typů hráčů pro trenéra. Tohle je důsledek kam jsme se dostali. Drahý průměrní hráči s velkými smlouvami. Tohle se změnilo a není to vidět hned. Další věc je důraz na akademii klubu. Z akademie dlouhodobě těží třeba i Chelsea.

Ale Arsenal nikdy nešel cestou, že by kupoval drahé hvězdy typu Haaland, Salah apod. Aktuálně se zaměřuje na hráče do 24 let s potenciálem se ještě rozvíjet, to ale neznamená, že nemůže začít konkurovat i velkoklubům.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno. Z Arsenalu pod Artetom nič nebude. Stratili víťaznú mentalitu. Môžu nakúpiť hráčov aj za 500 mega. Arteta víťaznú mentalitu nemá, takže im ju nemá kto opätovne vštepiť. Naplno sa to ukázalo teraz s CP, Brighton a South neviem čo. V zápasoch, v ktorých mali dominovať, diktovať hru a pochopiteľne brať 3 body, sa úplne zosrali. Aj šampióni sa občas potknú, ale nie s každým klubom na úrovni Jablonca a MB. Držia tam predražených hráčov ako Lacazette, Pepe či Odegaard, ktorí tam nemajú čo robiť. Jeden nevie kopnúť do lopty a dať gól, ďalšiemu vyšla jedna sezóna v srandovnom Lille a teho ospevovaného Nóra Real dobre vedel prečo nechce. No a ďalšia vec je športová a obchodná politika Arsenalu.

Reagovat
wesleyborland

A ty jsi fan koho? Sleduješ Arsenal nějak detailně? Podle toho co píšeš tak ne. To, že nemají mentalitu a prohráli s CP, Brightonem, Sotonem je dáno tím, že se jednak zranili klíčoví hráči a druhak mají úzký kádr a za třetí měli i smůlu. Partey s Tierneym jsou prostě jasnej základ a hlavně Partey hru Arsenalu spojuje.

Btw. když se zranil Liverpoolu Virgil tak ztratili Liverpool kolem 30b a vůbec nebyl nahoře a nakonec zachránil těžce 3 místo před Chelsea. Letos se vrátil a zase bojuje o titul.

Až na CP byli jak s Brightonem tak Sotonem jasně lepší, což potvrdí jednak xG i držení míče, střely. Ale nemají útočníka a hlavně nejmladší tým v PL. Je jasný, že z těchto důvodů nemají stadbilní výsledky. Pokud vhodně doplní kádr, tak mají velkou šanci se zase posunout o krok dál.

Dále píšeš o tom, že drží Lacazetta, Pepého. Oba dva se po sezóně poroučí a minulé přestupáky se postupně zbavili všech s vysokou smlouvu a neodpovídajícíma výkonama, nebo s nálepkou problémových. Mustafi, Sokratis, Ozil, Kolasinac, Luiz, Chambers, Mari, Guendouzi, Auba ti všichni jsou už pryč.

K Odegaardovi. Viděl si ho teď někdy poslední zápasy? Je nejlepší v PL co se týče vytváření šancí i před KDB, nebo TAA. Ano taky není 100% ale je mu pořád 23, Saka 20, Martinelli 20, ESR 21, ti všichni hrají základ a pomalu se zvedají a nejspíš půjdou ještě nahoru.

Bylo by fajn si o tom klubu nejdříve něco zjistit, než něco napíšeš. Btw. obněnou kádru si prošel i Liverpool, který byl x sezón kolem 8 místa, ale podržel Kloppa, přivedl mu hráče co chtěl a každý rok vhodně doplňují kádr a trocfám si říct, že až na Virgila ne nějak přehnané částky. Hodně podobnou cestou se vydal i Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Na osmém místě jednou. V první sezóně kde Klopp v průběhu naskočil a kde se konec vypouštěl kvůli finálové Evropě plus CC. V každé kompletní sezóně Kloppa jsme skončili nejhůře čtvrtí.

Ne, nezranil se jen Virgil, vypadli úplně komplet CB a musel hrát borec co si letos nekopnul v druhé lize. Hrál Philips,Kabak kterej neměl jistej základ ani v Norwich, atd atd..Takže 30b a Virgil velká hloupost..

Vůbec nebyl nahoře? Mě se zdá že kolem Vánoc jsme byli na prvním místě..

Reagovat
Neutron

Nejak divno to napisal, lebo najprv som myslel, ze to osme miesto mysli aj predtym ako prisiel Klopp, ale potom dodal, ze ho podrzali…tak teraz neviem

Reagovat
smazaný uživatel

A ono taky " x sezón kolem osmého místa " = jednou šesté (po odchodu suareze) a jednou už zmiňované osmé..

Reagovat
wesleyborland

Jasně, ono to taky nejde úplně porovnat protože to není úplně stejný, ale v něčem podobný a zkusím přiblížit:

Jedna věc byli klíčoví hráči. Pokud máte trenéra co ví co hrát, což Klopp, nebo třeba Guardiola je a vypadnou Vám články toho celého stroje a nemáte je čím nahradit, tak to prostě nepojede. Guardiola, nebo i teď Klopp mají na lavičce hodně kvalitní hráče, který je dokáží nahradit. To taky ale neměli hned.

Další věc jsou samozřejmě zkušenosti manažerů. Bezpochyby byl Klopp už na začátku v Liverpoolu daleko zkušenějším manažerem než Arteta.

Je potřeba brát v potaz i prostředí. V Arsenalu to už za Wengera šlo do kopru. Byť ten to ještě nějak držel pohromadě, ale bylo jasné, že fotbal se mění a on už tam dávno neměl co dělat, nakonec odešel relativně ještě v dobrém, ikdyž Arsenal vypadl z TOP4. On si ale dokázal za ty roky ukočírovat hvězdy. Pak přišel Emery, kterého já třeba beru jako dobrého trenéra, ale on neuměl pracovat s hvězdy už v PSG a dopadlo to totálně rozesraným prostředím nejen v kanině, ale vyplavali napovrch i věci další které došly až do toho kdy se ze dne na den musel pakovat Raul. A do toho všeho přišel Arteta. K sobě dostal nezkušného Edua (kterého beru jako nejslabší článek aktuálně). Pokud byste sledovali detailněji co se v klubu děje, tak se snažil nastavit jasnou vizi jak by měl klub fungovat, kterou odkoukal kde asi? Ze City pod Guardiolou. Samozřejmě narazil na hráče, kteří byli naprosto průměrní za obrovský peníze, kteří se chovali jak zmrdi, což třeba zlomilo vaz Emerymu. Ale nemůžeš vyhodit ze dne na den 10 hráčů.

Teď by měl Arteta dostat dalších 150m - 200m na přestupy na léto. Přijde útočník, záložník a asi i pravý obránce. Kádr bude zase silnější a mladíci zkušenější. V kádru by neměl být už nikdo kdo by měl dělat problémy. A trvalo to skoro 3 roky. Jsem hrozně zvědavý na United, které je rozpočtově ještě dál než Arsenal. Hráče má také přeplacený.

Reagovat
efjay

Reagovat
king23

Vlastně s tebou ve většině souhlasím.

Akorát si myslím, že strategie zaměřovat se na hráče do 24 let s potenciálem růst je strategie, kterou by měl uplatňovat právě spíš klub bojující někde v polovině tabulky PL. Dneska je dlouhodobě nemožné konkurevat těm úplně nějlepším klubům v Evropě bez toho, aniž bys přivádět aspoň nějaké drahé hvězdy. A ty prostě Arsenal zatím není schopen a ani nechce přivádět. A nemusí jít ani tak o šíleně drahé nákupy jako Haaland či Mbappe, ale třeba takového Alabu, který přišel "zadarmo" by Arsenal nikdy nezlanařil, Varane to samé atd.

Reagovat
wesleyborland

Souhlasím, ale zase je potřeba se na to podívat trochu z více pohledů proč tomu tak je.

Jde o to, že poslední roky se utrácelo za hotové hráče, kteří byli většinou buď na vrcholu, někteří měli ty nejlepší léta za sebou. Daly se jim velké smlouvy a v konečném důsledku se stali neprodejní. Což je problém pak i s FFP.

Abys restart, tak musíš investovat do hráčů s tím, že třeba ještě rozvineš jejich potenciál a ten hráč bude i prodejný. Aby byl prodejný musí ho jednak někdo chtít samozřejmě a druhak nemít přeplácanou smlouvu. Další věc je zapojení akademie, kde vzniknul velký pokrok v posledních letech po příchodu Mertesackera. Z akademie třeba dlouhodobě těží Chelsea, která prostě ty hráče pošle na hostování a ty lepší pak hrají za Chelsea (Mount, James) a ostatní prodá za peníze (Guehi). V prodeji hráčů máme obecně slabiny, ale už se taky provedly kroky co by to měly změnit. Jinak v Chelsea pak v konečném důsledku Abrahamovič nemusel poslední roky tolik investovat, protože vytvořili fungující systém v rámci FFP.

Další věc je, že si nemyslím, že doba velkoklubů mimo PL a ještě asi PSG je dlouhodobě udržitelná. Většina klubů v Italii, Francii a Španělsku je dlouhodobě zadlužená a stane se to co se stalo s Barcou. Chci tím říct, že nakupovat drahé hráče a dávat jim velké smlouvy nebude pro tyto kluby dlouhodobě udržitelný.

Reagovat
king23

Chápu tvůj point o tom, že je taky vhodné umět hráče prodávat, k čemuž může pomoci i vhodně fungující akademie. Pomůže ti to ekonomicky, ale samo o sobě to celkový úspěch nezajistí.

Jak jsem psal výše, Arsenal má pátý nejvyšší net spend za hráče za poslední dekádu a to přesto, že tam žádná velká hvězda poslední léta nepřišla. Píšeš, že se kupovali hotoví hráči za velké peníze, ale kdo to reálně byl? Kdysi Özil, kterého v Realu kvůli jeho nátuře ani nepostrádali, Torreira z průměrného klubu italské ligy, Ödegaard, který leštil lavičku? Tyto hráče jiné kluby se kterými vy se chcete měřit, ani nechtěly... Dokud se nebudete chopní přetahovat s o hráče s Chelsea, United, City, LIverpoolem, PSG, Realem, Juventusem atd., tak prostě nemáte šanci s nimi držet krok ani fotbalově.

Nesouhlasím s tím, že by strategie nakupování drahých hráčů měla být neudržitelná. Samo o sobě je vypovídající, že Real je v net spend na 25. místě a Arsenal na 5.

Reagovat
wesleyborland

Já to nerozporuji co píšeš.

Ukazuje to, že Arsenal se utracenými penězi za poslední dekádu pohybovali v top10 klubů. To znamená, že peníze má, jen byly špatně využity. Já jakožto fanoušek sleduji spoustu lidí okolo Arsenalu a vím, že se děje změna, která není na první pohled zřejmá, ale změna tam je teď obrovská. V podstatě od uklízeček až po hlavní tým.

Jen taková zajímavost, Arteta při vstupu do tréninkového centra nechal udělat různé obrazy s legendami kluby, s úspěchy klubu, prostě branding. Je to blbost, ale je super hlavně pro mladé hráče, kteří v tom budou vyrůstat.

A k tvému příspěvku ohledně přetahování hvězd. Já nevím jestli bych to třeba osobně chtěl. Arsenal jsem si oblíbil právě proto, že dokázali ty hvězdy udělat, samozřejmě v druhé polovině Wengerova panování to začalo být kontraproduktivní, kdy ti hráči odcházeli jinam a tak začal Arsenal taky utrácet, ale špatně a dopadlo to jak to dopadlo.

Nicméně nevidím důvod proč by nemohli být fungující klub něco jako Chelsea, či Liverpool. Pár let zpátky Liverpool byl taky jinde než teď, to samé Chelsea.

Reagovat
Front hell

Alabu by Arsenal opravdu nikdy nezlanaril, vzhledem k tomu že bere 2x víc týdně než nejlépe placený hráč Arsenalu. To samé varane, má o 140 tisíc týdně více. Díky bohu že nejdeme touhle cestou.

Reagovat
king23

Alabu a Varana by Arsenal nikdy nezlanařil v prvé řadě proto, že by tam ti hráči prostě nechtěli.

Nevím v čem by mělo být lepší přivézt hráče za 60 mega a plácat se po zádech, že nebere velký plat oproti přivedení hráče zadarmo a ušetřený peníz investovat do jeho platu.

Reagovat
Front hell

Jasně o peníze vlastně vůbec nejde.

Reagovat
Cobra

Správný směr máte, ale srovnávat se s Liverpoolem je blbost, protože Klopp.

Reagovat
Beči

Reagovat
afc

Guardiola v 2 sezóne zvalcoval ligu, tak koľko mu to trvalo?

Reagovat
Bandita_Harry

1. Rok

Reagovat
Busby babes

samozrejme, ten kadr neni tak spatnej, jak se ted jevi. Tyhle 2-3 roky muzou byt blbost. Rangnick taky rika, ze neni cas na 3 roky trvani a mluvi o sezone a pul, respektive 3 prestupacich. uvidime. Je mozny, ze to bude trvat, ale muze to byt i rychleji.

Reagovat
smazaný uživatel

Brát ohled na to, co říká Rangnick Nepřesvědčil Tě, že to je zoufalec?

Reagovat
Busby babes

ne, protoze neni. Co se tyka budovani tymu ma zkusenosti jako malokdo ve fotbale. Ze se mu uplne nedari u nas jako managerovi je uplne jina vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Budovat koncepčně impérium Red Bullu je něco jiného, než budovat Manchester United, to by si měl pochopit a sundat růžové brýle, že pod dohledem RR a neprověřeneho ETH to půjde samo

Reagovat
Busby babes

kde pisu ze to pujde samo? jen rikam, ze to, co pises je picovina. Jako manager prisel k tymu, kterej se z ruznych duvodu v rozkladu, nema zadny sebevedomi atd. Nekteri hraci jsou na odchodu, presto tak nejak musi hrat, protoze neni moc koho misto nich postavit. Dalsi nejsou staveni na jeho styl fotbalu atd. A jemu se ocividne nedari je nejak zasadneji naucit jak hrat, to je i jeho selhani.

Ale kdyz nekdo se zkusenostma RR rika, ze 3 roky proste jsou moc a ze je mozny to zvladnout daleko rychleji, tak za tim taky nejaka vaha je. Rozhodne vetsi nez blby kecy fanouska AS rim na EF o zoufalcich.

Reagovat
Neutron

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Eichel

Reagovat
pingla

Reagovat
Busby babes

jj, protoze fans United jsou svoji netrpelivosti znami...

Reagovat
cr7sux

holt miliony adamu cekaj

Reagovat
Busby babes

to nehraje roli, je to jen otravny na fotbalovem foru. Fans na stadionu hrajou daleko vetsi roli

Reagovat
cr7sux

Ja si samozrejme delal srandu, ale myslet si, ze ve veku soc siti u klubu jako MU nezalezi na hromadnych vylevech na twitterech/insta mi prijde az naivni

Reagovat
Busby babes

porad je to interakce s klubem, Arnold je happy.

Reagovat
Busby babes

nebude. zalezi jak na to budeme koukat. do zakladu potrebujeme 2 -3 hrace. 1 nebo 2 zalozniky a pak hrotaka. Zbytek co budeme nahrazovat, jsou hraci sirsiho kadru, kteri stejne letos moc nehrali. To je sance privest kvalitnejsi nahradu ale klidne i jen proste squad playery.

Reagovat
Beči

Vy potřebujete dva záložníky a hroťáka? A nezdá se ti, že potřebujete vyměnit taky celou obranu?

Reagovat
Busby babes

v tuhle chvili se mi zda ze potrebujem vymenit vsechny.

Ale realne to tak desny nebude. Stoperi budou ok, Maguire je ted bidnej ale to je proste spatna forma. Pro ETH by mohl byt uzitecnej, uvidime. Lindelof a Varane jsou fajn. Krajni beci je otazka... ale za me v tuhle chvili ok poresene, not great not terrible, rozhodne ne oblasti, ktere by nutne potrebovali vylepsit. Shaw a Dalot by mohli do fotbalu ETH taky sedet...

Reagovat
Beči

U Maguiera to za mě nebude jen špatnou formou, ale prostě tím, že ten hráč je hrozně špatný. Vždyť to je absolutní komedie, co tam tuhle sezónu v každém zápase předvádí. Varane je určitě volba č.1, ale zatím je neustále zraněný. Co se týče beků, tam bych to opravdu viděl na tu špatnou formu, prostě se svezli s týmem, jelikož Shaw i WBA tu kvalitu mají a už to předvedli.

Reagovat
Beči

*AWB samozřejmě

Reagovat
cr7sux

tak harry mel taky dobre obdobi...

Reagovat
Beči

Jo no, asi půl roku za celou kariéru.

Reagovat
Busby babes

jj, ten hrac je tak spatny, ze sezonu predtim patril k nejlepsim v lize, v Leicesteru taky, na Euru byl nejlepsim stoperem turnaje... jo, je desne spatnej a neni to momentalni formou.

Reagovat
Beči

Loňskou sezónu měl SLUŠNOU, rozhodně ne SKVĚLOU. V Leicesteru byl taky slušný, ale rozhodně to nebyl stoper za 90 milionů eur. A chyby dělal vždycky, i v systému který fungoval.

Reagovat
martin.b

Ta základní 11 kvalitu má, loni uhráli druhej flek, žádná opora neodešla, naopak 3 top hráči přišli. Spíš prostě nezvládli začlenit Ronalda, zachovat celkem fungující systém z loňska a postupně se hra svezla k totální závislosti na jeho genialitě. Výpadek Greenwooda ofenzivě taky nepomohl a celý se to sesypalo podobně jako za Mourinha.

Reagovat
Beči

Pogba, Fred, Maguire, Matič ... Takové hráče by žádný normální manažer ve své základní 11 mít nechtěl. Otazný je Rashford, který má tuto sezónu nejhorší formu v kariéře a navíc se někde přiznal, že by z United rád odešel.

Reagovat
martin.b

Pogba končí, navíc letos určitě nepatřil do stabilní 11, Fred průměr, jako squad player furt ok když odhlídnem od ceny, Maguire sice teď působí komicky, ale to bych to dost připisoval korelaci jeho a týmové výkonnosti, Matič stejný jak Pogba...

Reagovat
cr7sux

to kde prosimte rekl?

Reagovat
kattos

Fred se rapidně zvedl a je dobrej.

Matič byl taky výbornej, špička, bohužel zestrárl a tutu sezonu na to nemá, v těch předchozích byl famozní.

Maguire je šílenej, ale je třeba říct že je to vicemistr světa a na euru byl výbornej.

Reagovat
r.mrazik

Famózní Matic? Wtf...

Reagovat
kattos

Rozhodně první sezony jo.

Reagovat
r.mrazik

rozhodne ne

Reagovat
LeonardoUžoa

Vicemistr evropy maximálně.

Reagovat
Beči

Fred je bojovný a snaží se ale nikdy v životě nemůže hrát základ v TOP týmu, jako squad player ok. Matič je za zenitem a samozřejmě na to nemá, reagoval jsem spíš na to, že poslední dobou hraje v základu. Maguire je ale opravdu strašný hráč, co zápas, to dvě tři perly a je úplně jedno jestli kdy byl vícemistr čehokoliv, měl snad dobrý jediný půlrok v kariéře. Toho se United musí zbavit na prvním místě.

Reagovat
kattos

Ale Matic hraje v základu protože Mc Tom je zraněnej, Matic je jinak lavička.

Fred je fajn, na základ asi ne, ale na squad ideál.

Maguire je strašný, to ano

Reagovat
Dufan

Snad se mu tam zadaří, ale bude to mít hodně těžký.

Reagovat
Vopi11

Jsou nějaké zprávy, kým ho chce Ajax nahradit?

Reagovat
wesleyborland

František Straka

Reagovat
Stannis Baratheon

Priske, van Wonderen, Mazzú...

Reagovat
Fakt

Trpisovsky

Reagovat
smazaný uživatel

Reiziger

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlen van der Vrbaar.

Reagovat
Zark

prý jiným trenérem

Reagovat
Bandita_Harry

Ešteze hovoríš

Reagovat
cr7sux

Reagovat
eibe

Reagovat
merlick

futbalovym trenerom?

Reagovat
Robertson

Vraj to má byť Schreuder z Club Brugge...

Reagovat
FUnk

pulpit je volny?

Reagovat
smazaný uživatel

Neznal jsem, ale...

Reagovat
kovi610

Reagovat
kylo ren

Další trener kterému zkurvime kariéru

Reagovat
Busby babes

Ja jsem rad. Snad se mu bude darit, ale tohle je pro me spravna a trochu odvazna volba. Coz je dobre. Uvidime, jak ho vedeni podpori v lete. Ceka nas docela velky odchod hracu, nastesti vetsina jen hraci sirsiho kadru, ale nahradit je musime. Tak je sance privest vhodnejsi hrace pro noveho trenera.

Jsem rad, ze jsme pockali a snad si dali i zalezet, udelali poradne due dilligence a nevzali hned Conteho protoze byl zrovna volnej. I kdyz to ve vysledku znamena bidny konec soucasne sezony, tak si myslim, ze to byl spravny postup.

Reagovat
El Cid z City

Měl zůstat Ole.

Reagovat
Busby babes

nemel.

Reagovat
jenage

Jo měl, ten německý šášula nepředvedl nic a spíš to ještě víc dosral, s Olem z toho mohlo být aspoň to 4. místo.

Reagovat
Busby babes

mohlo, nemuselo. Ale Olemu to proste prestalo fungovat uplne a nevypadalo, ze by vedel jak z toho ven. Kdyby zustal, tak by pak ETH neprisel.

Reagovat
Člen_zlořádu

Myslím si, že Ralf naopak ukazuje na nedostatky a v budoucnosti, při spolupráci s Erikem, bude vědět s kým pracovat a koho pustit o dům dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Dobře mu tak

Reagovat
avicii

To bolo jasné že to ohlásila po blamáži na Anfielde

Reagovat
fenixLFC

athletic dnes presne pisal: Presumably, Manchester United will try to rush through the announcement of Erik ten Hag’s appointment as quickly as possible. Goodness knows they need some positive news to try to manipulate the headlines and change the mood for the better. In their world of PR and diversionary tactics, what better than the arrival of a new manager to let everyone know that, honestly, it will all turn out OK?

Reagovat
kovi610

Uprimnou soustrast Eriku...

Reagovat
kylo ren

Další klub který pak bude trénovat bude FC Bohnice

Reagovat
Melda

Bohnice jsou T.J.

Reagovat
nani92

Konečne môžme precvičovať #TenHagout

Reagovat
icefish

Myslíš jako #HagOut , #HagOver ? A stále dokola?

Reagovat
Pablos

A nebude ho mít Ronaldo na hagu ?

Reagovat
Cobra

Zajímavější volba než Poche.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem ho rád...

Reagovat
pobody's nerfect

Doufám že dá ten klub trochu dokupy. Přece jenom derby mělo velkou šťávu, ale v úterý to vypadalo, že hráčům je zápas úplně fuk. Takové vraždění neviňátek je sice nějakou dobu zábavné, ale brzy omrzí.

Reagovat
oli9

Jako horší to být nemůže. Jinak jsem zvědavý na co vsadí, jestli na mladí... Což je v Ajaxu normální. Nebo jestli budou nákupy hvězd

Reagovat
Busby babes

tak u nas se dava mladym taky velka sance. bude to podobny pristup, kombinace obojiho.

Reagovat
Salfovic

Jestli na světě platí jediná věc, tak že vždycky může být hůř.

Reagovat
Front hell

Jsem na něho zvědavý,ale přát úspěch mu nebudu

Reagovat
aramaki

Vypadá trocha ako Sean Dyche.

Reagovat
Bandita_Harry

Aj United vypadá trocha ako Burnley...

Reagovat
kovi610

Já dnes četl na polskym webu že prej Dyche bude nový manažer ManUtd.. Tak možná už opticky na to pripravují fanoušky...

Reagovat
jk

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
icemike

Reagovat
avicii

Reagovat
Euphael

Reagovat
andrew96

Reagovat
oli9

Reagovat
Hyrax

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Čenda

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
vodka

Reagovat
kissak

který United?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Neutron

Reagovat
m.sali

Reagovat
Aldeano

Reagovat
blade115

Reagovat
krupa1919

Reagovat
krisa

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
Neon

Reagovat
8lampard8

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
TopinB

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
mojmira

Reagovat
gunner123

Reagovat
eibe

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Infi

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Reagovat
Salfovic

Takže si nikdo nevšimne až ho vystřídá.

Reagovat
aramaki

to asi vsimne, Dyche je predsa len kus chlapa.

Reagovat
Infernoqt

Bylo by bláhové si myslet, že se to hned příští sezonu zlepší, protože ten tým začneme budovat kompletně od začátku. Z toho základu fakt zůstane jen skutečné minimum. Teď to bohužel chce trpělivost a nepanikařit, kdybychom náhodou ještě v zimě neměli výsledky.

Reagovat
kylo ren

Kolikrát este Budem prebudovavat

Reagovat
Infernoqt

Dokud s tím někdo bude mít trpělivost nebo dokud se to nechytí. Věřím tomu, že když ted vyhazují skauty a celou tu infrastrukturu řešíme od znova, tak by se to mohlo chytit. Ale možná jsem jen bláhovej. Každopádně Hag je člověk, který se mi jako trenér zamlouvá a doufám, že dostane čas.

Reagovat
r.mrazik

ze zakladu zustanou temer vsichni ne? krome pogby,ktery ale vlastne zaklad nehral...

Reagovat
Infernoqt

Tak obecně je základ těch cca 18-21 rotujících hráčů. Čím dál víc slyším názory, že to je pro Bissaku, Shawa konečná. No a svým způsobem ten základ tvořili i Pogba, Matič, Cavani, kteří odejdou. Otazník visí nad Ronaldem. Rash je nespokojený. Mason pryč. Já si myslím, že to je solidní vítr. A doufám, že najdeme kupce i pro Martiala.

Reagovat
r.mrazik

zaklad x rotace,ale ok

u Martiala jsem zvedav...odejde Cavani, Mason je mimo, Rash z formy...

Reagovat
Busby babes

samozrejme. ze zakladu neodejde skoro nikdo. spis hraic sirsiho kadru, coz je dobra prilezitost vylepsit ten kadr o hrace, kteri treba i mohou ty ze soucasneho zakladu preskocit. uvidime no. ten DaveMUFC co miva dobre info pise, ze nas ceka docela busy prestupak a ze to ma byt letos vyresene brzy... ale tak to se rika vzdycky a realita je pak ruzna.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kattos

Reagovat
scheeza

Ono se to hodně bude odvíjet i od těch agentu/klubů jak moc s náma budou chtít vyjebat na cenách. Všichni ví že se bude nakupovat a že potřebujeme hráče. Nedivil bych se kdyby proto byla na všech hráčích United přirážka30-40%. To se pak dělají rychlé nakupy těžko.

Reagovat
Busby babes

nezacneme. dost hracu zustane. ze zakladu odejdou 3 hraci, Pogba, Matic a Cavani, pricemz u Cavaniho je otazka, zda se da letos povazovat za hrace zakladu a to same u Matice.

Reagovat
Infernoqt

@DeadlineDayLive

·

5h

The following players can all leave Man Utd this summer:

• Paul Pogba

• Jesse Lingard

• Edinson Cavani

• Nemanja Matić

• Juan Mata

• Lee Grant

• Phil Jones

• Alex Telles

• Aaron Wan-Bissaka

• Eric Bailly

• Marcus Rashford

• Anthony Martial

Reagovat
Busby babes

muzou... tak jako muzou odejit uplne vsichni hraci z kadru. z toho tveho seznamu jsou jen dva hraci ze zakladu. Rash a AWB. zbytek letos prakticky nehraje, z ruznych duvodu.

Reagovat
Swarley

Rashford a AWB nepůjdou, to mi přijde blbost... Poslední zápasy jsou na facku oba, Rash víc, ale je blbost se jich teď zbavovat... Ti by tu šanci pod novým trenérem ještě určitě měli dostat...

Zbytek v pořádku, Bailly bude mrzet, ale na něj stejně dlouhodobě není spoleh...

Pogba nasere, ale to už jsme tu řešili xkrát... Obrovské zklamání a jeden z hlavních důvodů proč jsme tam, kde jsme...

Reagovat
Busby babes

presne

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Neutron

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Busby babes

respektive nejvic ma odehrano Pogba a Matic a to je to, o kom mluvim, 2 zaloznici. Dalsi v poradi je AWB, pak Telles. .

Reagovat
andkoo

az na Rashforda by vsetci tito hraci aj mali odist..este sa spomina Henderson, Pereira a Ronaldo...cize bude treba nejak naplnit ten kader aj poctom

Reagovat
martin.b

Odchod všech těch posledních pěti je téměř nerealizovatelnej už jen z hlediska finančních požadavků hráčů, by je United museli vyplatit z těch obřích smluv nebo jim část platu posílat i po prodeji

Reagovat
Busby babes

pulce z nich konci smlouvy. Telles a AWB nejsou na obrich castkach, to same Jones. Takze jen Martial je na nesmyslu.

Reagovat
mithro

neda sa zacat uplne znovu?

Reagovat
Infernoqt

Však je to skoro jako znovu. Nás čeká největší reset od odchdou SAFa. Dokonce i tu skautskou infrastrukturu budujeme znova. A co tak čtu, plánuje se i příchod sportovního ředitele (Paul Mitchell z Monaka).

Reagovat
Swarley

Kdo vůbec vlastně zůstane na ten střed hřiště? McTom, VdB a Fred? Bruna tam moc neberu... Ten střed zálohy bude pořád ta největší výzva...

Reagovat
Busby babes

jj, tihle. tohle z Athleticu me trochu naplnuje optimismem, tak uvidime jaka bude realita:

It feels like Ten Hag’s ideal midfield trio wouldn’t feature a clear holder, box-to-box player and outright playmaker, but three players capable of playing at least two of those roles. In addition to Van de Beek, that might suit United’s current set of midfielders, some of whom don’t have an entirely defined midfield role.

Reagovat
r.mrazik

takze neco jako McFred?" some of whom don’t have an entirely defined midfield role"

Reagovat
Busby babes

treba kdyz je nauci spravne spolu fungovat tak tam prestanou litat jak zmateny slepice.

Reagovat
Swarley

Chápu, na druhou stranu pokud to bude 4-3-3, tak to zase vyšachuje Bruna nebo nevím, jestli by byl schopný hrát jedno z těch křídel a nebo jestli by byl schopný ho narvat do té středové trojky...

Kazdopadne celkově tam potřebujeme větší jistotu i větší počet... Fred je plašan, McTom je taky někdy urvaný z řetězu a litá všude... Musi tam přijít nějaká jistota...

Reagovat
Busby babes

Bruno klidne muze mit roli jako mel v tom jeho prvnim tymu Tadic, kde hral prakticky bez hrota.

Reagovat
Swarley

Může být, zase bude záležet, co Ronaldo... Jestli zůstane, tak bude hrát...

Reagovat
Busby babes

ja se fakt nebojim, ze by Bruna nevyuzil. co ctu, tak se dokaze dost prizpusobit tomu, co ma k dispozici. Ajax hraje 4-3-3 ale i 4-2-3-1...

Reagovat
Swarley

Jj, to jsem taky četl.. A hlavně je škoda ho nevyuzit...

Reagovat
Salfovic

Proč by ho neměl narvat do té středové trojky ?

Reagovat
Swarley

Nevím, třeba to půjde, ale Bruno má dost ztrát a pokud hraje na AM, tak to až tak neboli... Ale třeba v tom středu pod Hagem hrát může..

Reagovat
Hlahart

úplně v pohodě to zvládá i dozadu

Reagovat
Wazza228

Já si myslím, že by Bruno zvládl i tu roli CM. Přeci jen má dobrou fyzičku a třeba by se stal trochu zodpovědnějším, jelikož těch ztrát má fakt dost. Každopádně uvidíme, jak ho Ten Hag využije.

Reagovat
smazaný uživatel

100% si bude chtít dotáhnout Gravenbercha.

Reagovat
Infernoqt

Pokud se nepletu, tak jedná s Bayernem. Je to v pokročilém stadiu.

Reagovat
Busby babes

muze byt, ale to nic nemeni na tom, co jsem napsal.

Reagovat
vceradnesazitra

Jasné jsou dvě věci - 1) má koule 2) aspon mu z té předváděné hry nevypadají hrůzou vlasy

Reagovat
LyEX

Fanúšikovia United rozprávajú o prestavbe, akoby to bol Arsenal s malým rozpočtom, alebo Barcelona v dlhoch. V united sa prestavba robí každý pol rok za 100 mega. Teraz je dôležitejšia skôr otázka kedy to už začne brať vážne niektorí z trénerov a nebude sa báť povyhadzovat tých afroanglickych srdciarov a raz za 10 zápasov dobre hrajúcich Pogbovcov, ktorí sa viac nahrajú na playstation ako na ihrisku a postaví to na úplne inej osi hráčov, nie zas bezhlavo nakúpených. On by mohol byť ten kouč, no uvidíme.

Reagovat
kovi610

Reagovat
Madio Sané

Je jedno kto tam bude trénovať, v tom klube sú evidentne iné problémy…

Reagovat
Beči

Takže Lisandro Martinez, Timber, Gravenberch a Antony v létě do ManU

Reagovat
Swarley

Umí se alespoň rozběhnout? Pak to jsou posily

Reagovat
Beči

Však všichni čtyři jmenovaní by v současném United hráli okamžitě v základu, takže pohoda. A jsou to dobří hráči, o tom není pochyb.

Reagovat
kylo ren

Timber, antony

Reagovat
Člen_zlořádu

Timber hraje vpravo nebo je to CB?

Reagovat
LeonardoUžoa

Já myslím, že to byl pravý bek a přesunuli je na na středového.

Reagovat
Pipo123

Moc týmto holandským trénerom neverím, v Eredivisie sa im darí, ale potom nikdy moc neprerazili

Reagovat
Beči

Proč vůbec přestal trénovat Frank Rijkaard?

Reagovat
Busby babes

po odchodu z Barcy ta angazma v Turecku a u Saudu byla dost pruser, ne? a pak uz asi neprisla nabidka, tak se na to vykaslal.

Reagovat
Pipo123

To netuším, nikdy som ho nemal rád, skôr som narážal na borcov ako De boer a Cocu

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli rasismu. Černí trenéři jsou ostrakizování a znevýhodňováni na trhu práce.

Reagovat
Euphael

zajimave je, ze vetsina africkych reprezentaci trenujou belosi

Reagovat
iHawX

čím větší zapadákov, tím větší šance, že je trénuje nějakej jugoslávec

Reagovat
smazaný uživatel

Proto uz se taky na vetsinu africkych reprezentaci da aspon trochu divat.

Reagovat
johan14

Johan Cruijff, Rijkaard, Van Gaal, Guus Hiddink ..... Stále nič?

Reagovat
johan14

Predtým Leo Beenhaker a nezabudnuteľný Rinus Michels. Takže až tak hrozné to s tými Holanďanmi v zahraničí nie je.

Reagovat
Pipo123

Ano, ale to je staršia generácia, posledné roky išiel De Boer alebo Cocu ako veľké nádeje a dopadli hrozne

Reagovat
bobis21

Tak zrovna de Boer fakt žádná velká naděje nebyl, vždyť ten s Ajaxem sotva přešel přes Jablonec do EL. Za 5 let nikdy nepostoupil ze skupiny LM a ve vyřazovací fázi EL postopil jen jednou přes Legii a jednou přes Andrlecht. Ligu vyhrával, ale v evropě byly snad všechny sezony zklamání.

To už by mi větší smysl dával třeba Bosz než ti dva zmínění.

Reagovat
Zark

2022, stále nič?

Reagovat
Mastný Chobot

Manchester derby bude po novom aj Bald Fraud derby

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Tomanatura

Hodne stesti, neverim mu vubec

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Busby babes

proc ne? jako ze na to nema nebo ze u nas je takovej bordel, ze to neda nikdo?

Reagovat
kylo ren

To druhý

Reagovat
Tomanatura

Tak podle me ten upadek neni v kvalite hracu, ale v jejich psychicke pohode. Obranci si neveri na rozehravku, nikdo se nepokusi o tezky pas atd. Ten tlak na ne je hrozny, podle me to nezmeni typek z Ajaxu (nechci ho nijak snizovat, vubec ho neznam). Van de Beek uz taky vypada, ze vubec neumi hrat fotbal, pritom zpet v Ajaxu by byl znovu zvire.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázne je, či dokáže byť de Beek "zviera" len v holandskej lige. Osobne si myslím, že PL je pre neho veľké sústo.

Reagovat
Swarley

Já doufám, že zustane a ještě dostane šanci... On je úplně jiný hráč a hodně dojel na tu statickou hru zbytku... Pogba predrzoval balóny, Bruno to taky umí... On potřebuje aby to litalo po hřišti na jeden na dva doteky a může být skvělý... Pod takovým Pepkem by mohl být zvíře...

Reagovat
vodka

Reagovat
MiChaEl

Tu je celkom dobra analyza: https://www.reddit.com/r/soccer/comments/6xlmd3/why_you_should_watch_out_for_fc_utrechts_erik_ten/

Ale mas pravdu, ze tlak bude enormny a polozit moze aj najlepsich.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Swarley

Klidně může vyhořet, ale koho jiného? Však reálně se snad dalo uz jen uvažovat o Pochem...samozřejmě, že to není jistota a nemá toho za sebou tolik jako tehdy Klopp nebo Pepek, ale na druhou stranu, nikdo podobný už ani není... Simeoneho hra je na blití, Conteho jsme nechtěli...Rodgers? Mancini? Moc jiných mě už nenapadá, tak jsme vsadili na toho možná nejtalentovanejsiho z těch ostatních...

Těžko říct, jak zvládá tlak, jak si umí srovnat hráče, protože na to bude potřeba fakt pevná ruka... Ale tak nějak mi z těch všech variant dává největší smysl...

Reagovat
LeonardoUžoa

Zydan

Reagovat
cristiano.K.

vzali jste toho nejtalentovanějšího ze všech, komu jinému věřit

Reagovat
Neutron

tak stale sa tu najdu taki co ti povedia, ze trenoval iba Ajax kde uspel aj De Boer...

Reagovat
bobis21

A čím že uspěl de Boer? Vždyť v evropě to bylo každý rok za očekáváním. Nakonec byl rád že přešel přes Jablonec.

Reagovat
Neutron

vyhral US Open Cup

ale nie, tak oproti tomu co predvadzal potom to bola parada, nie navyse siel z Ajaxu s celkom v pohode renome...neda sa podla mna povedat, zeby tam vyhorel...

Reagovat
Tomanatura

Nejtalentovanejsi ze vsech je Conte a ten je bohuzel u konkurence

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

myslím samozřejmě z možných kandidátů

Reagovat
johan14

Toto je výzva ako hrom. Polovica kádra má v paži a len čaká kedy vypadnú z OT. Vedenie pochybné a fanúšikovská nálada na bode mrazu. Ešte chcú a akúsi prestavbu štadióna, tak som zvedavý koľko im zostane na posily, pretože na odchodoch zarobia veľký prd.

Ak toto zvládne, tak má u mňa kredit na úrovni Josého, Pepka, Kloppáka či Carlita.

PS: Zvládne znamená do 3 rokov LM a Titul v PL.

Reagovat
Chazy

Já z toho mám upřímně radost, po dlouhý době udělalo MU krok, kterej vážně potěšil. Je to podobný tomu, když LFC získalo Kloppa.

Doufám, že se chytne, že dostane dost prostoru (to může trvat 3 roky, než mu to začne fungovat tak, jak potřebuje a přestaví to). Snad k tomu dostane i prostředky.

Hlavně ale Pep hraje krásnej fotbal, Klopp hraje krásnej fotbal, Arteta se snaží o krásnej fotbal, Tuchel jakžtakž. Ten Hag hrál v LM absolutně neuvěřitelně atraktivní fotbal a kdyby to tu PL doplnilo a vytvořilo ještě víc konkurenční prostředí, byla by to fakt pecka.

A další pozitivum je i to, že snad dál nehrozí Simeone v PL, toho sem se u MU vždycky bál. Ještě aby se CFC prodala někomu sympatičtějšímu a NUFC stálo za piču

Reagovat
Infernoqt

Zrovna Shelvey teď nedávno říkal, že NUFC je obří projekt. A když říká obří, myslí tím velikosti Man City a PSG: Opravdu se domnívám, že do dvou let budou i v boji o titul.

A z Haga mám radost. A upřímně si myslím, že kdyby šel kamkoliv jinam, tak se prosadí, ale u nás je tak toxické prostředí, až mám obavy, aby se nenakazil. Moc si přeju, aby dostal čas, ale zároveň doufám, že podnikne už na začátku takové kroky, které mě přesvědčí, že si ten čas na budování kádru zaslouží. Těmi kroky myslím například to, že odstaví Maguireho.

Reagovat
Chazy

No, já vím, ale CFC přišla do ligy, kde bylo jen MU, LFC a AFC, občas byl nahoře Newcastle, občas Leeds, předtím Blackburn atd. Bylo tam místo pro čtvrtého.

Už City hrozně válčilo s tím, že tam to místo nebylo. Když je koupil ten mafián, kterej to vlastnil před Mubarakem, tak získali Robinha, kterej ale vypadal na tiskovce, že myslel, že přestupuje do MU a pak získávali docela pochybný hráče jako Elano, Gelson, Bellamy, Petrov, kteří sice to pozvedli, ale nějaká špička to nebyla. A jako trenér tam byl Ericsson, pak Hughes. Trvalo dlouho, než se stali top týmem a pomohlo tomu odpadnutí LFC.

Teď je to ještě nabušenější, jít do NUFC bude znamenat ještě větší vzdálenost od účasti v LM, a to pro hráče i trenéra. Jakože ono to nakonec nějak dopadne, stanou se top týmem, ale nějaký dva roky jsou podle mě naprosto nereálný. První hráči a trenéři, co tam půjdou, tam půjdou kvůli prachům a ti to sice pozvednou, ale neudělají z toho boj o titul. Už jen proto, že to není typ motivace, co tě žene k tomu, abys o něco bojoval.

Reagovat
r.mrazik

Straky si muzou na LM myslet tak za 4-5 let...a to kdyz se jim bude hodne dobre darit prestupni politika

Reagovat
Talker

Je tam opravdu ten rozdíl v tom boji o TOP4, než byl 20 let zpátky?

Největší rozdíl tam vidím v tom, že Chelsea byla v té širší špičce a bojovala o poháry už před příchodem Romana. Citizens zas byli v klidném středu tabulky. Newcastle jde naprosto ode dna. Což může být i výhoda, protože nemusí řešit ty průměrné hráče, kteří jsou celkem slušní, ale nevíš, zda jsou dost dobří.

K tomu to není tak, že by byla dominantní špička a pak dlouho nic, máš tam 2 dominantní kluby, pak souboj 4 týmů a pak navazuje celkem plynule zbytek. Letos a loni se zapojilo WHU, loni a předloni zase Leicester. Ta šestice byla pospolu na špičce naposledy sezonu před covidem.

Pokud by se jim podařilo poskládat zajímavý kádr, tak klidně můžou vystřelit na nějakých 65-70 bodů a bojovat o TOP4 během 2 let, možná už za rok , pokud by se jim extrémně dařilo.

Co se týče těch hráčů, tak to je otázka...

Neseženou nejspíš hráče jako Haland, Mbappe, Rice a podobně, kteří půjdou do základu kdekoliv, ale zase si dokážu představit, že koupí Bellinghama, který vidí příklady Sancha, Havertze, Wernera a Puliho, kteří válčí o základ, takže si možná vybere radši třeba právě Newcastle - tam bude mít základ prakticky jistý a zároveň bude mít jistotu, že ten klub bude růst.

Navíc PL táhne hráče ze zahraničí, i týmy, kterým hrozí sestup, dokáží přitáhnout zajímavá jména ze zahraničí. Co teprve tým s bezednými kapsami, který chce mířit (během krátké doby) na tituly. Navíc jim ještě je ochotný zaplatit raketu.

Reagovat
dantetomas

City boli 20 rokov dozadu v Champe

Reagovat
Talker

Myšleno v době nákupu.

Reagovat
Chazy

Jo, je tu souboj kriplů o LM, jenže ti kriplové mají týmy poskládaný z evropskejch top hráčů a v jiný lize by měli LM jasnou. Čím si takový hráče získá Newcastle, to je věc jiná. Jak říkám, peníze, jenže to ti pak může vést k tomu, že ti hráči na to prcají a nefungují jako tým. A prostě ta první vlna příchodů asi nepřinese LM level kvality, to ani u City nepřinesl, až druhý tým City začal bojovat o titul a vyhrál to asi ve 4. sezoně. I tak to ale bylo trochu štěstí tehdy, jak jim to vyšlo, může to trvat déle

Reagovat
Talker

Hele ono záleží. Boj o titul z toho nebude během 2 let, ale myslím, že klidně během 2 let můžou bojovat o LM.

Co se týče těch hráčů, tak bude záležet, co budou lovit. Těžko uloví ty "superstar", kteří by šli rovnou do základu všech klubů. Na druhou stranu můžou klidně poskládat tým z motivovaných hráčů jako byl Kante v Leicesteru, Jota a Mané v Sotonu, KdB a Salah, když přišli do Chelsea a podobně.

Bude zajímavé to sledovat, protože klidně můžou zkusit nějaké vyčpělé hvězdy jako Bale, Coutinho a spol, které budou chtít prachy. V tom případě to bude trvat "sakra dlouho".

Reagovat
Aldeano

Reagovat
cristiano.K.

Robinho si myslel,že přestoupil do CFC neznalče

Reagovat
Bandita_Harry

Vraj mu povedali mu že ide do Manchestru a on nevedel že tam je okrem United ešte jeden klub

Reagovat
cristiano.K.

nn, přetahovali se o něj ropáci

Reagovat
Likan7

Do United.

Reagovat
vilp

Příchody Robinha a Bellamyho už měl pod palcem ADUG.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Salfovic

Takže z toho vychází Simeone do NUFC a zválcuje, respektive zbetonuje celou ligu

Reagovat
Chazy

Já věřím, že by to dokoázal, no titul by nedal, ale určitě by dokázal vytáhnout slabší hráče do míst, kam kvalitou nepatří. Ale je to prostě nejhorší pojetí jakýhokoliv sportu, co jsem kdy viděl

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Jolly Roger

Jo, Ten není špatnej.

Reagovat
Losinho

Neznal jsem, ale R.I.P.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1517129309940498432

dobrej rozhovor se Simonem Kuperem o ETH. "He doesn't look special, but he is special."

Reagovat
Csaplárova past

To bude fiasko ...

Reagovat
Visca el barca

Chudák

Reagovat
Busby babes

Cheshire police with sniffer dogs have been sent to Harry Maguire's home. He received a threat via email that a bomb would be planted at his home. Searches are ongoing

Reagovat
smazaný uživatel

to vyzeralo ako otazka času, kym sa nieco podobne udeje, ten hate uz zacal byt tak obrovsky, ze to uz som presne nieco podobne cakal, chudak Harry, to teraz bude mat urcite hned lepsie vykony

Reagovat
Infernoqt

Na hřišti vybuchuje pořád, tak musí být už zvyklý.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Jkb

Tak to je děsivý. Lidi se už kompletně zbláznili. I pro mě je fotbal důležitá součást života, ale v životě by mě nenapadlo někomu vyhrožovat, to je nepochopitelný, absolutně proti vlastnímu klubu.

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Infernoqt

To není proti vlastnímu klubu. Viděls Maguireho v zápasech? Hraje za všechny, jen za United ne.

Reagovat
Jkb

Tobě to příjde v pohodě? Já chápu kritiku na Maguira, ale jedna věc je kritika a druhá věc je házet na něj všechno špatný co v současném United je, to není jen jeho chyba, to kde jste, ale je mi jasný, žeje snazší všechno házet na jednoho než přijmout fakt, že vaše vedení a majitelé jsou mnohem neschopnější než Maguire.

Reagovat
Infernoqt

Není to v pohodě, ale zrovna v případě Maguireho mě to nějak netrápí.

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Nikikrew

Tak si idiot, sorry

Reagovat
Infernoqt

Já osobně bych takovouto věc nikdy nezincenoval, ale nebudu se ho ani zastávat nebo ho litovat. Ten člověk žije v totálním sebeklamu, kdy se prohlašuje za top stopera. A ještě na tiskovce řekne, že je dobrej, protože kdyby ne, tak ho žádní trenéři nestaví. Chybí mu soudnost a je hlavním viníkem současné výsledkové krize United.

Beztak ta výhrůžka bude jen emočním výlevem nějakého frustrovaného fanouška, který to nemyslel vážně.

Reagovat
Nikikrew

To predsa nemozes tvrdit ze to je len nejaky vylev. V dnesnej dobe polahky moze nikomu rupnut v bedne. Hocijaky hrac by nemal takemuto svinstvu celit. Co sa tyka zvysku s tym suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ty žiješ v sebeklamu, že tvoje smýšlení úplně uchylne a nechybí ti soudnost

Reagovat
Infernoqt

Nepopírám. Ale já nejsem tím, kdo je za tahle zvěrstva stíhán. A nikdy nebudu.

Reagovat
cr7sux

Přesně tak, protože POUŽÍVÁ NORD VPN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

navíc loni byl výborný, letos je to strašná bída, ale určitě bych nad ním ještě hůl nelamal...

Reagovat
Busby babes

jako kdo ma letos dobrou sezonu, ze jo...

Reagovat
Swarley

Jasný, ale tak má to svůj důvod a průser je, že se nikdo neprojevil jako pořádný lídr... Kritiku si zaslouží všichni do jednoho, ale musí to mít samozřejmě nějaké hranice...

Reagovat
Busby babes

no jasne, ale schytava to vsude hlavne Maguire.

Reagovat
Swarley

To je pravda, po něm se to svezlo určitě nejvíc

Reagovat
81Tomas

Tak ono je to celkem pochopitelne, kdyz by mel byt on jeden z tech lidru..

Reagovat
Busby babes

ne, to co se okolo Maguire letos deje neni normalni.

Reagovat
Nuno čomes

Tak když je kapitán a stal 80 mega? Kdo jiný jako?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
LeonardoUžoa

Já bych oň zlomil klidně 10 holí.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Busby babes

vsak je to videt do urcite miry i tady. Maguire ma spatnou sezonu, ale ty reakce co se tu obcas objevujou jsou uplne mimo. Nektery samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

A my čo nevieme po anglicky? Prečo nám to nepreložíte? Ako máme vedieť čo sa deje s Dirty Harrym?

Reagovat
Neutron

mas to prelozene v inom clanku tu na EF

Reagovat
Busby babes

nauc se.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

ked nevies po anglicky ako rozumies polovicic vlastneho nicku?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Zaschrona

Raději bych zůstal u těch vtípků s velkou hlavou, teda...

Reagovat
Busby babes

fakt sileny, co se kolem nej letos deje. protoze hraje spatne (a to jeste casto ne tak spatne jak se dela). fakt overreaction na cokoliv...

Reagovat
Zaschrona

Je to tak. Fakt by mě zajímalo, do jaké míry jsou podobné věci záležitostí moderní doby a do jaké se tohle dělo i dřív, jen se tohle nemohlo tak moc a hned medializovat do celého světa.

Reagovat
Busby babes

ja mam pocit, ze driv se takove veci do takove miry nedely. vliv urcite budou hrat socialni site a tak, kazdej se snazi zaujmout co nejvyhrocenejsim postem, kazdej idiot ma najednou audience...

Reagovat
Swarley

No kolem Beckhama to byla tehdy po tom MS taky docela síla... Vyhrožovali manželce a já nevím co všechno, už si to moc nepamatuju...

Reagovat
Busby babes

jo, to je tak jedine trochu srovnatelne. ale tak to byl Beckham, kapitan narodaku co se nechal blbe vyloucit...

Reagovat
Chazy

A co Ronaldo po tom vyřazení Anglie a červený Rooneyho?

Určitě se to dělo, lidi jsou furt stejní a vždycky byli, jen dostali platormu kde se vyjádřit a ty lidi přímo konfrontovat, no

Reagovat
Busby babes

to nebylo takove, u toho Ronalda. oni se pak rychle usmirili a byl klid. vsak jasne, dnesni doba, soc site a tak to strasne zesiluji, proto rikam, ze to je sileny co se okolo nej ted deje. je to videt i tady na EF do jiste miry.

Reagovat
j_mrazik

Tak tihle lidi pouští do fotbalistů své celoživotní frustrace a fotbal pro ně často bývá jediná radost, ale jak se říká: Harry Maguire nemůže za jejich posrané životy. Celkově mě mrzí, že fotbal přitahuje hrozně velké procento takovýchhle kreténů + simulace, co u toho člověk musí sledovat. Dost to odrazuje...

Reagovat
jenage

Jací kreténi na hřišti, takoví v hledišti.

Reagovat
kissak

dalo by se napsat "chudák malej"

Reagovat
JackDaniels.

OT: ahojte, je niekde diskusia k dnešnému hokeju? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby přišel tenkrát do moji Sparty tak trénuje dneska maximálně v Íránu. Tím se nechci zastat špagety, ale i on podle mě nebyl připravený na to co ho ve Spartě čeká. Sparta je směsice tlaku na výsledek a prodej hráčů z akademie. Tahle kombinace je extrémně vražedná.

Reagovat
mimi_united

V lete začne holandská revolúcia

Hag si určite privedie hráčov z Ajaxu (Gravenberch, Haller...), urobí poriadnu čistku a stabilizuje klub v top 4. O dva tri roky budeme opäť bojovať o titul v PL

Reagovat
Talker

Neříkali jste tohle u Van Gaala, Mourinha a Oleho?

Reagovat
mimi_united

Mou aj Ole boli v lige myslím druhý, čiže o titul bojovali

Ale chýbala im koncepčná práca

Z Haga ide prirodzený rešpekt

Reagovat
Kixi Syhimour

Ach ano, neskutečný souboj o titul svedl Mourinho

Reagovat
Mato178178

nebojovali

Reagovat
avicii

Reagovat
fenixLFC

jo, haller musi byt top priorita, ved naposledy sa predsa tak presadil...

Reagovat
Svatej

mlč a palcuj

Reagovat
Busby babes

ja ho nechci, ale to ze se neprosadil ve WHU, ktery hraje uplne jinej fotbal je uplne irelevantni.

Reagovat
Neutron

neveril som, ze ho privedu, ale som za to rad.

Reagovat
r.mrazik

dalsi asistent pry Steve McLaren

Reagovat
Rudnevs

Ralf Rangnick ostava ako sportovy riaditel?

Reagovat
r.mrazik

nene...mel by byt dva roky jako poradce,ale kdo vi,jak to realne bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde Haller?

Reagovat
Panini Calciatore

to je kto ten Hen Tag

Reagovat
Neutron

Reagovat
Freedo

Když se Putin budí ze spaní, tak vykřikuje "Ten Haag".

Reagovat
AjaxFans

Tak adios.A nauč se střídat

Reagovat
avicii

Ako ho vnímaš ty? Ma šancu upratať to svinstvo u nich?

Reagovat
Neutron

podla EF nevie striedat nikto na svete

Reagovat
Rozum

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Martin9719

Pouze Míša Bílek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Azazelo RD

Silhavy kdysi dobre vystridal Frydka za Pimparu.

Reagovat
Neutron

to su uz iba legendy

Reagovat
masina_LFC

Dávam Holanďanovi rok... maximálne dva

Reagovat
Mastný Chobot

Erik ten Hag’s appointment has had a mixed reception from the #mufc squad, with some players ambivalent and other underwhelmed #mulive [@JamieJackson___]

Reagovat
r.mrazik

To jsou vždycky extra směšný výkřiky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Busby babes

ti by meli soupat nohama a doufat, ze pristi rok budou jeste v klubu.

Reagovat
kattos

Počkat, snad takovým věcím nevěříš?

Tyhle řeči jsou vždycky to, co se může zdát že by řekli, ale ne to, co se opravdu stalo.

Reagovat
Busby babes

moc ne. to jen pokracuju v tom narativu... i kdyby to byla pravda, tak za vykony v poslednim pulroce nemaj narok ohrnovat nos ani na Dychem.

Reagovat
Freedo

Pamatuju si, že ho víc lidí i chtělo jako kouče po té sezóně, kdy s Burnley udělal šestý místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechysta sa nekdo v Brne nekam do sportbaru v sobotu na zapas Arsenal - Manchester?

Reagovat
Mastný Chobot

Owny určite

Reagovat
smazaný uživatel

možná jedině pokud sportbar = https://goo.gl/maps/KwpjwoHfT5L2mofL6

Reagovat
r.mrazik

Přidej k tomu toho jeho asistenta Gaaga nebo jak se jmenuje a budou to slušný trojcata

Reagovat
j_mrazik

Kdo je ten napravo?

Reagovat
Whitemedia

To snad ne.. Tak on mi nejdřív Lewis kurví závody F1 a pak se začne srát ještě do Chelsea?

Reagovat
O.Giroud

Este ako fanusik Arsenalu fandim mu!

Reagovat
Whitemedia

To, že je fanoušek Arsenalu, mě na tom trápí nejméně.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
O.Giroud

A mne dava nadej, ze mozno pomoze Arsenalu stat sa n.1 v Londyne

Reagovat
Gazdo

S tou jeho ublizeneckou mentalitou skoncite ako Blues, budete mat domace dresy cierne a budete sa prezyvat Blacks

Reagovat
Front hell

Tak třeba držet palce

Reagovat
Jandak

snad to ten "perníkový táta" zvládne.. práce bude mít hodně ale fandím mu a přál jsem si ho, tak uvidime ..

Reagovat
supporter

Obavam se, ze dele nez dva roky nevydrzi. Doufam vsak, ze se pletu.

Reagovat
eibe

do United chodí trenéři pro odstupné, nebo je tam i jiný důvod?

Reagovat
J0EL

Pre projekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek z Nka, o kterém píše kiwwi. Díky za zpřístupnění!

https://drive.google.com/file/d/11KAdmYLeeqJT0a1mIap6oMQgqjTROJxD/view?usp=drivesdk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele