Nový Mbappé na obzoru? Ve Francii září sedmnáctiletý Kroupi, zaujal i Real Madrid

15.10.2023, 10:58
Aktuality
Eli Junior Kroupi (© AFP)

Novým objevem ve francouzské Ligue 1 se stal mladý útočník Eli Junior Kroupi (17). Od začátku sezony nastupuje za Lorient a pravidelně zaměstnává obrany soupeřů.

Nový Mbappé?

I přes svůj nízký věk má na hru svého týmu obrovský vliv. V dosavadních sedmi zápasech vstřelil tři góly a přidal dvě asistence, včetně dvou přesných zásahů do sítě Lyonu při remíze 3:3 před reprezentační přestávkou. Může hrát na levém křídle, ve středu útoku i na podhrotu. Svým stylem připomíná Kyliana Mbappého, navíc je produktivní, takže není divu, že ho mnozí začínají k této hvězdě přirovnávat.

Už v minulé sezoně zářil v rezervním týmu Lorientu, v dubnu debutoval v prvním týmu proti Marseille, a od začátku aktuálního ročníku je jasnou volbou pro sestavu trenéra Régise Le Brise. Eli Junior Kroupi je nejmladším hráčem v historii Lorientu a také jeho nejmladším střelcem. Jeho výše zmíněné dva góly znamenají, že se stal třetím nejmladším hráčem s takovým výkonem v Ligue 1 (17 let a 105 dní).

"Je fenomenální. Připomíná mi Mbappého. Na svůj věk je to nesmírně vyspělý hráč," řekl o svém spoluhráči zkušený záložník Tiémoué Bakayoko. Kroupi je produktivní i v reprezentaci do 17 let, kde v devíti zápasech vstřelil stejný počet branek. Na letošním Euro však chyběl a možná i to je důvod, proč Francouzi ve finále neporazili Německo.

Tvůrce hry a zakončovatel

V ofenzivě dokáže být Kroupi nebezpečný prakticky z každé pozice: "Mou silnou stránkou je zakončení, technika, první dotek a také přihrávka. Mým oblíbeným hráčem je Neymar, líbí se mi jeho styl a technika, je úžasný. Ale víc mě inspiruje Benzema kvůli jeho pohybu a kvalitě před brankou," nechal se slyšet.

Trenér Le Bris se nemůže nabažit pokroku svého svěřence: "Jeho brzký příchod do klubu, jeho osobnost a rodinná historie jsou něco, co dělá jeho vztah k Lorientu velmi výjimečným. Pro lidi, kteří se snaží tento klub vylepšit, to hodně znamená. Jsem přesvědčen, že má vše, co potřebuje k tomu, aby se postupně dostal na nejvyšší úroveň," nepochybuje.

Talent zdědil po otci

Jeho otec Élie Kroupi se narodil v Pobřeží slonoviny a jako útočník vynikal rychlostí i výborným zakončením. To jsou vlastnosti, které zdědil Junior. V letech 2000-04 hrál Kroupi senior za Lorient, kde se jeho syn narodil, i když až dva roky po otcově odchodu do Nancy. Největším úspěchem jeho kariéry bylo vítězství v Coupe de France. Právě v Lorientu rodina zůstala. Junior nastoupil do akademie "Les Merlus" už v sedmi letech.

Sleduje ho Real Madrid

Několik zdrojů uvádí, že mladíka pozorně sleduje Real Madrid. Ačkoli zatím nebyla učiněna žádná nabídka, Kroupi je na prvním místě seznamu Juana Calafata, šéfa skautingu španělského velkoklubu. Právě jeho práce stála za příchody mnoha současných hvězd podepsaných v mladém věku, jako jsou Vinícius, Rodrygo nebo Endrick.

Článek byl původně publikován na webu Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
Pablos

Dobře to tam zakroupil Ale tyhle srovnávačky na to jsem fakt alergickej ...kdyby to aspoň vymejšleli frackové na netu, ale oni to vyloženě vypouštěj novináři a dospělí lidé.

Reagovat
Pablos

*tvl frackové

Reagovat
Hardwell

Reagovat
Rudnevs

Nový Mbappé je ten týpek z Love Islandu

Reagovat
Neutron

Wtf to niekto sleduje?

Reagovat
Rudnevs

To nemusis ani sledovat, mas to vsade na nete, na instagrame,...

Reagovat
Neutron

Aha, tak preto na to nenarazam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20fredy20

Socialne siete = najhorsia droga

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jak které. Třeba youtube nebo twitter, kde můžeš celkem efektivně filtrovat to, co tě zajímá a čemu se chceš věnovat, jsou podle mě fajn a využívám je, ale tiktok, instagram, snapchat a já nevím co ještě jsou opravdu zlo.

Reagovat
Rudnevs

Najmä Tiktok.. instagram je asi druhý, ale ten sa už v dnešnej dobe až tak nepoužíva. Na Snapchate nevidím nič vyslovene škodlivé, tam nemáš žiaden obsah alebo niečo, len si s priateľmi píšeš alebo posielaš fotky. To by potom mohol byť škodlivý aj Whatsapp. Twitter je super, ale Musk ho trošku kazí.

Reagovat
Uwe háže buly

Já jsem si myslel, že Insta teď používá "každý", kromě mě asi

Reagovat
Rudnevs

Neviem, ale aspoň ja mám ten pocit, že v posledných rokoch už je to trochu “out”, aspoň v mojej vekovej kategórii.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jestli je ti 12 , tak možná jo..

Reagovat
misinho7

moja vekova kategoria 25-30 to pouziva snad najviac

Reagovat
Ladas321

- Instagram používá více než 1,3 miliardy lidí, zatímco TikTok má 1 miliardu uživatelů.

- Přibližně 63 % mladých lidí ve věku 12 až 17 let používá TikTok každý týden.

- 76,2 % mileniálů dává přednost Instagramu, zatímco 44,6 % má rádo aplikaci TikTok

- 89 % marketérů dává pro digitální marketing přednost Instagramu před TikTokem.

TikTok je taková socialní síť pro děti a Instagram je pořád number one, nemám v okolí nikoho kdo by ho neměl a to nejsem žádný puberťák.

Reagovat
dantetomas

A mna

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, ale pořád si musíš dávat pozor. Já i tak byl neproduktivní. Až když jsem to úplně omezil tak je to lepší.

Reagovat
H. Ch. Andersen

Reagovat
Jordi Alba

Na to tu na EF narážím poměrně často, co tam jako děláte, respektive k čemu vás to nutí dělat, že je to takový zlo? Já co mám, tak používám na zprávy a spíš mi to život usnadňuje, než zhoršuje. Používat ty základní sms v telefonu je humus.

Reagovat
H. Ch. Andersen

V čem jsou SMS humus?

Reagovat
Jordi Alba

Mě to vždycky kazilo kvalitu fotek a omezovalo videa. Může to bejt mobilem nebo mobilama příjemců, ale přes WhatsApp se mi to nikdy neděje. Já většinu věcí sdílím často se skupinou pár lidí místo toho to někam dávat a v tomhle to bylo vždycky naprd.

Reagovat
wyqinac

odkdy je WhatsApp socialni sit?

Reagovat
Jordi Alba

Tak Já mám ještě Instagram a mám to na stejnej princip - prostě zprávy. Tam se to taky občas kurví, ale ne tolik jako v normálních.

Reagovat
Rudnevs

Na správy je najlepší Messenger. Instagram mi príde, že tiež dosť kazí kvalitu fotiek a celkovo nie je tak príjemný na používanie, čo sa týka písania.

Na Insta je výhoda, že je to akoby vlastne taká nová forma zoznamky a môžeš napísať prakticky hocikomu a nebude to považované za niečo nezvyčajné alebo za narušenie do súkromia (pokiaľ teda samozrejme nenapíšeš niečo nemiestne). Mnohí chalani to používajú ako hlavnú platformu na balenie báb.

Reagovat
Jordi Alba

Jediná "výhoda" Instagramu je, že to mají všechny holky, jinak by mi stačil ten WA.

Reagovat
Uwe háže buly

Na Messenger musíš už dnes mít fb, takže je to nepoužitelné.

Reagovat
Shevchenko

Messenger totálně pojebaná apka s miliardou chyb, které není schopný nikdo opravit, ale bohužel to používá úplně každý.

Reagovat
Bakary3

Zeptám se úplně naivně

Jaká je ta miliarda chyb? Uživatelsky nic velkýho nepozoruju

Reagovat
Shevchenko

Celý chat se sekne když přehraješ video. Někdy když otevřeš vyskakovací okno tak se chat otevře jen do poloviny displeje, občas zůstane klávesnice vysunutá i když apku odsunu do pozadí, když chci zareagovat na zprávu tak si aplikace myslí že je mobil naležato, totéž se stane když např někdo zavolá, v hlasovkách je občas ticho, někdy při používání vyskakovacích oken se začne množit ikonka jednoho uživatele, takže jich tam můžeš mít několik.

To je jen výčet, určitě bych si časem vzpomněl na další aplikaci jsem několikrát odinstaloval a znova nainstaloval, většinu chyb mám potvrzených od známých, na google play jsou ty chyby potvrzené a plno dalších sere mě to že taková aplikace kterou používám pořád je tak strašně na picu

Reagovat
Bakary3

Aha, já s ním nějaký problém nemám, ale díky

Reagovat
Gazdo

Musis pouzivat iMessage a nie SMS

Reagovat
Jordi Alba

To je něco pro bohatý Slováky ?

Reagovat
Rudnevs

Nie nie, to majú všetci, čo majú Apple. Ak si píšeš s niekym, kto má tiež iPhone, tak sa tá správa prešteluje na iMessage, to znamená, že ju môžeš poslať cez internet a nezaúčtuje sa ti poplatok za správu. Plus je šifrovaná pre hackerov.

Za mňa je to ale blbosť, lebo častokrát keď nemám internet, mi nejde smska odoslať vôbec a niekedy ani keď mám Možno si to len neviem nejak nastaviť alebo niečo, ale dosť mi to lezie na nervy.

Reagovat
Jordi Alba

Já to teda pochopil, co to je. Ale pro příště se nad sebou zamyslím, očividně působím jako míň chápavej.

Reagovat
Rudnevs

Ach tak, nejak mi nedošlo, že je v tom nejaky ten humor.. sorry… ja len že by som sa nečudoval, kebyže to nejaky vlastník Androidu nepozná. Teraz zas ja pôsobím ako menej chápavý

Reagovat
Gazdo

Mne sa teda malokedy stava ze nemam internet. A ked uz teda nemam tak je to preto lebo som niekde v prdeli v horach kde ale zase nemam potrebu niekomu vypisovat alebo ten internet nejako vyuzivat cize za mna iMessage najlepsia volba. Skoda ze to nema kazdy

Reagovat
Jordi Alba

Jsem ani nevěděl, že to někdo dělá jinak, od tý doby co jsou u nás neomezený data.

Reagovat
Neutron

Akoze aj iMessage trochu straca vyznam, kedze vo vacsine pausalov mas neobmedzene sms-ky.

Reagovat
Jordi Alba

Já teda Apple nemám, ale tak předpokládám, že to musí mít nějaký výhody oproti normálním, ne ?

Reagovat
Neutron

Priznam sa, ze som na ziadne neprisiel teda okrem toho sifrovania, co je pre mna nepodstatne.

Reagovat
Jordi Alba

Jaj, tak to je teda hodně solid funkce ty iMessage.

Reagovat
Neutron

tak asi v minulosti to opodstatnenie malo, ale teraz fakt vacsina aj priemernych pausalov ma sms zdarma takze nevidim v tom ziadnu pridanu hodnotu. Mozno ak si niekde mimo EU a si na wifi tak vies sms-kovat zdarma, lenze to uz vies pouzit aj ten messanger a ine apky

Reagovat
Gazdo

A ich milenky a manzelky

Reagovat
Jordi Alba

Co je tohle za život a jak k němu člověk přijde?

Reagovat
Gazdo

Zivot na dlh

Reagovat
Nihilister

Reagovat
oli9

Tak to ignoruju a ono ti to nebude nabízet tyhle sračky a skákat to na tebe

Reagovat
owny✨

Já to na instagramu nemám, jestli ty jo, tak to bude tím, že tyhle a podobné píčoviny sleduješ.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já ne ale u tohohle přemýšlet nemusíš a může to být dobré odreagování. Pro mě je to tiki taka nebo Zajíc. Člověk u toho vypne. Samozřejmě když jde člověk zacvičit nebo do přírody nebo meditovat tak je to lepší

Reagovat
Neutron

Akoze radsej by som si vypichol oci ako pozerat Love Island alebo nakupne maniacky je uplne jedno, ze pri tom nemusis premyslat.

Reagovat
Uwe háže buly

Při tom spíš nesmíš přemýšlet.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
DelPiero137

Joj a Markiza za tieto a este vacsie sracky chce viac penazi = zvysovanie poplatkov u operatorov. Najhorsie je, ze ja si balik programov bez Joj a Markizy viem predstavit ale operatori to ani nahodou neponuknu.

Reagovat
Neutron

Celkovo tie programy alebo balicky programov stoja za hovno. Keby si mozes vyskladat programy, ake chces a podla toho sa ti odvija cena tak by to bolo lepsie.

Reagovat
DelPiero137

U nas tieto media su neuveritelne. Chrlia tony bezcennych sraciek z vlastnej produkcie, kazdu chvili chcu zvysovat ceny za ich programy a ako bonus vytlacaju Ceske stanice.

Reagovat
Salfovic

To je řešení pro Real, koupit nového a na starého se vysrat. Stejně to kvůli Juniorovi nedává smysl.

Reagovat
ACSeRw!n

:---

Reagovat
Moshe Dajan

Ten bude muset poobědvat ještě hodně kroupových polévek, než bude na úrovni Mbappého...

Reagovat
Remt

A kripl to pravděpodobně taky ještě nebude tak velkej, na tom bude tak, třeba zamakat ještě

Reagovat
zasranej malíř
Reagovat
miguel bain

Kroupa bude dobrý, hlavně ať zůstane v Lorientu, kde bude hrát

Reagovat
krisa

třetí druhý Martin Scorsese

Reagovat
Free_player

Je rychlej jak kroupy

Reagovat
Moshe Dajan

Francouzi můžou podobné talenty přehazovat vidlema jak kroupy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele