Nového trenéra má i janovské CFC, týmu se ujme Blessin

19.01.2022, 22:59
Aktuality
Během jednoho dne představily nového trenéra oba přední celky z Janova. Sampdoria odpoledne oficiálně potvrdila příchod Marca Giampaola, její konkurent CFC večer uvedl do funkce Alexandera Blessina z Oostende.

Janov naposledy zvítězil v zářijovém třetím kole, sérii následných nepříznivých výsledků během listopadu odnesl kouč Davide Ballardini. Na jeho místo přišel legendární útočník Andrij Ševčenko, jenže ani pod jeho vedením nedokázali Grifone vyhrát a z devíti utkání vydolovali pouhé tři body. Po odvolání ukrajinského lodivoda navíc přišel šestigólový debakl ve Florencii, po němž se červeno-modří s druhou nejhorší obranou krčí na předposledním místě.

Spekulovalo se přitom o návratu Ballardiniho či příchodu Bruna Labbadii, nakonec na lavičku ovšem usedne překvapivé jméno. Mužstva se ujme Alexander Blessin, který byl vykoupen ze svého angažmá v Oostende. Německý trenér do belgického týmu přišel v roce 2020 z mládežnických akademií Lipska a v minulé sezoně jej dovedl na pátou příčku po základní části, letos se ale klub z Flander nachází jen těsně nad sestupovými vodami.

Nabídka byl pro Blessina bleskem z čistého nebe. "Všechno se to událo strašně rychle. Během 24 hodin se vše vyřešilo, pořád to úplně nechápu. Nabídku od Janova jsem ale nemohl odmítnout. Je to klub s tradicí v Serii A, který mi nabídnul dlouhodobý projekt," těší se německý kouč.

V Itálii jej čeká náročný úkol. Na sedmnáctou příčku ztrácí Janov šest bodů, Venezia má navíc utkání k dobru. Odrazit se k lepším zítřkům však může v sobotním zápase s dalším celkem z druhé poloviny tabulky v podobě Udinese.

Autor: Martin Vejdělek / football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
Kily

to asi můžu rovnou předepsat články o návratech nejdřív Ballardiniho a pak i Ševčenka

Reagovat
Tomanatura

Nabídku od Janova jsem ale nemohl odmítnout. Je to klub s tradicí v Serii A, který mi nabídnul dlouhodobý projekt," těší se německý kouč.

Reagovat
smazaný uživatel

S 9 ligovými tituly čtvrtý nejúspěšnější tým v Itálii

To že se na jubilejní desátý bude za 2 roky čekat jubilejně 100 let je věc druhá ...

Reagovat
Tomanatura

Mne slo o ten dlouhodoby projekt

Reagovat
smazaný uživatel

Když už víš, že ti klub, kam přicházíš, nic kromě úspěšné (pre)historie nenabízí, musíš vytáhnout nějakou omílanou frázi.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono to je čistě subjektivní pojem...může tím myslet třeba 6 měsíců, což by pro janov a na italské poměry dlouhodobý projekt i byl

Reagovat
IgorMičinec

Blessin, gegenpressink pro chudé

Reagovat
icefish

Blesshim! Bude to potřebovat…

Reagovat
smazaný uživatel

Co my víme. Třeba je to Blessin in disguise.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf? však už byl domluvený Ballardini, ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

asi jel na dovolenou, ale za dva týdny se vrací

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele