Novara mění trenéra, Tessera vystřídal Mondonico

30.01.2012, 18:53
Aktuality
Nepříliš povedenou premiérovou sezónu mezi italskou elitou zažívá Novara a její vedení vzhledem ke špatným výsledkům sáhlo k očekávanému kroku. Dnes odpoledne se rozhodlo odvolat trenéra Attilia Tessera a nahradilo ho Emilianem Mondonicem...

Skromný celek ze severoitalské provincie Piedmont loni senzačně postoupil do Serie A, v níž působí poprvé za pětapadesát let své existence. Z posledních osmi zápasů ale uhrál pouhé dvě remízy a nyní uzavírá tabulku, přičemž na záchranu ztrácí sedm bodů.

Vedení klubu v čele s Massimem De Salvem tak sáhlo k odvolání Tessera, jenž loni dovedl Novaru k historickému úspěchu. ”Nechci mít žádné výčitky, jen chci, abychom bojovali až do konce. Tým potřebuje nějaký budíček, a tak jsem musel udělat toto rozhodnutí, i když mě z něj bolí u srdce,” prohlásil De Salvo.

Důvěru dostal Mondonico, jenž přesně před rokem odstoupil z pozice kouče Albinoleffe kvůli rakovině. Na podzim ale čtyřiašedesátiletý trenér zákeřnou nemoc porazil a nyní se vrací na scénu Serie A, kde dříve trénoval Turín, Neapol a Fiorentinu. ”Byl vybrán, protože věří zdejšímu mužstvu. Pokud bude mít přesto nějaké speciální přání, tak se mu ho na přestupovém trhu ještě pokusíme splnit,” řekl dále De Salvo.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Novara zatial slaba,no nechcem aby vypadla sympaticky klub Dufam ze novy trener ich da do poriadku maju dobry kader.

Reagovat
10

Mondonico je borec

Reagovat
juveforever

v Serii kolotoč trénerov úspešne pokračuje aj túto sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juveforever

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
božský John

Pro Novaru musí být bomba už jenom to, že hrajou proti takovým týmům jako Juve nebo AC. Ať si zbytek sezony užijou

Reagovat
10

OT: tak Nainggolan teď v lednu nepříjde, vypadá to na červen, Cellino ho nechce pustit...další jméno na řadě teď bude asi pár dní Padoin z Atalanty zatím to jede přesně podle stylu Marotty: Palombo > Pizzaro > Guarin > Nainggolan > Padoin, u kterýho to podle mě neskončí a přes Brighiho, Perrottu a Candrevu pak nakonec příjde Matuzalem

Reagovat
smazaný uživatel

Teď čtu, že Palombo je krok od přestupu do AC.

Reagovat
panca

ac taky hleda, kde muze. To zase bude problemu se toho pak zbavit

Reagovat
smazaný uživatel

Palombo je výborný kauf, Galliani opět ukazuje svůj čich, nevím, proč by jste se měli Palomba potom zbavovat, v Sampdorii ho byla škoda už když se kvalifikovali do CHL, natož teď, je to hráč kvalit reprezentace není o moc horší než De Rossi

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se Palomba taky trochu bál, už má věk(30), sestoupil s Samp a co jsem ho naposled párkrát viděl, moc mě neohromil. Ale možná jen nemá motivaci podobně jako u Montoliva... já bych tam viděl asi lepší varianty, ale Galliani je ďábel, tak uvidíme

Reagovat
10

snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel to tak ale bude já ale nechci ani Padoina, když ne Nainggolan, tak nikdo, Pazienza není špatný, proč se ho zbavujeme? Je přeci jedno jestli šanci nedostane Michele nebo Padoin?!

Reagovat
smazaný uživatel

¨dopíče já jsem zase tak vytočenej, že bych si nejradši koupil letenku do Turína a osobně bych Marottovi uřízl obě ruce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prý je to Padoin...4,5mln přestup + případných 500 tisíc navíc, když bude titul.

Reagovat
smazaný uživatel

bravo Marotto, dlouho jsem tě obhajoval ale tímhle sis podepsal ortel sbal si věci a táhni to rozesírat jinde, jen takovej tupec může upřednostnit obránce před záložníkem, když nějakýho záložníka (Radju) nemá domluvenýho, teď aby nevypadal za idiota, že mu ten plán nevyšel si na poslední chvíli domluví pleve typu Rinaudo, Traore atd.. Ještě je takový idiot, že za ty peníze se mohl pokusit o 1000x lepšího Palomba, klobouk dolů, fakt by ten Juventus vedl líp i MSgoo

Reagovat
stuff

to je snad vtip, ci?

Reagovat
smazaný uživatel

není

http://www.tuttosport.com/calcio/calciomercato/2012/01/30-168033/Cellino%3A+Nainggolan+no.+Padoin-Juve%3A+fatta

tohle přestupový období Marotta s Contem dosrali na výbornou, to je fakt umění za přestupový období zhoršit kvalitu týmu! klidně mi dejte BAN, je mi to fuk, na tohohle píčuse se v našem posvátném drese dívat nebudu, dneska ten dres dávají fakt každýmu kreténovi, kdysi to byla pocta a nosili to jen ti nejlepší

Reagovat
stuff

padoin nie je nijak zly hrac, ale je to hrac pre atalantu. Rovnako ako Marotta je dobry pre Sampdoriu. Je to saso a dokazuje to kazdym dnom

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak Milo na fcjuventus nadával na Borriella a říkal, že pokud ho uvidí v našem dresu vypíná přenos, totéž já říkám o tom Padoinovi, to je prostě žebrák, který do Juventusu tahá Marotta, Moggi z nás musí mít prdel a chudák Gianni se obrací v hrobě!

Reagovat
stuff

pre mna hlavny rozdiel medzi Boriellom a Padoinom je ten, ze Boriella nebudeme mat problem sa zbavit(pokial ho este ten saso nepodpise ako Mottu).. Proste zle zle a zle. A on si preda pokojne polku Immobileho, polku Giovinca, odkupi Mottu, nedotiahol este ani jedneho hraca zvucneho mena.

Reagovat
stuff

ved uz mohol vytiahnut z Genoy toho Velosa radsej ked uz im dal polku Immobileho...

Reagovat
smazaný uživatel

ale já nechápu, proč teda vzali Cacerese místo Guarína, když za prvé si mohli nechat Sorensena, který umí stejně dobře zahřívat lavičku jako Martín, za druhé Caceres je nám stejně na hovno, protože teď 2 až tři zápasy nám k dispozici stejně není-nebude. Guarína bylo potřeba víc, je kvalitní, Vidal hraje prd, k němu se přidává i Claudio. Né Marotta si zahrál na vélkýho profesionála koupil Martína, s tím, že přivede Nainggolana, ale zapomněl si ho domluvit, pak narazil na odmítnuvšího Cellina, tak s penězi který měl na Radju koupil prvního šmatláka, kterej mu přišel pod ruce, ale to, že za ty stejný prachy mohl vzít Palomba, který by měl pro nás alespoň nějaký přínos, to už v potaz nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

možná to je jen záplata a Nainggolan příjde v létě. Těžko říct, Padoin není nejhorší, ale už jsem o něm dlouho neslyšel a zápas Atalanty vidím jednou za rok. Conte už ho zná, to může být plus a stejně pochybuju, že se nějak výrazně prosadí zrovna on.

Reagovat
smazaný uživatel

právě je to záplata, "když už ne ti co jsme chtěli, alespoň někdo", Pazienza je lepší než on, hlavně, že Micheleho prodáme a koupíme Padoina, doufám, že nebude brát minuty Marronemu, který je teď o 3 parníky lepší než Padoin.

Nainggolan asi v létě přijde, ale je zbytečný kupovat prostě někoho, to je ale typický Marotta

Reagovat
10

Padoin by byl v rámci možností dobrá posila, Conte ho chce, je to univerzál, může hrát skoro všechny posty v záloze, inteligentní hráč, taková techničtější verze Pazienzy....líbí se mi u něj, že zůstal v Atalantě i při sestupu...ale na začátku kariéry se do něj vkládalo mnohem víc, třeba to v něm propukne naplno až pod Antoniem

Reagovat
smazaný uživatel

vím, že to byl kdysi talent, nějak se ale zadrhl, já i očekávám, že Conte z něho opět dostane 120%, ale i tak je to průměrný hráč, mě strašně štve, že jak chodíme od hráči k hráčovi, postupně snižujeme kvalitu až nakonec místo TOP, nebo nadprůměrnýho hráče nakonec přivedeme šmatláka hodného maximálně Atalanty. Co na tom, že je univerzál? Kraje zálohy máme dobře zdvojené, a do středu to není žádná hitparáda, myslím si, že jeho primární post je levý záložník, obhajujte si ho jak chcete, tohle je úplně zbytečný kup, ještě u toho vypadáme jako oslové.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele