Nováček z Middlesbrough posílil také o De Roona z Atalanty

04.07.2016, 21:57
Aktuality
Zajímavou posilu vylovil z italských vod nově prvoligový anglický klub z Middlesbrough. Na post defenzivního záložníka přichází z Bergama Nizozemec Marten de Roon, který na severovýchodu Albionu podepsal čtyřletý kontrakt...

Někdejší opora Heerenveenu se do Atalanty přestěhovala teprve loni v létě, ihned ve své debutové sezoně v Serii A nicméně velmi zaujala. I díky její skvělé defenzivní práci se tentokrát Atalanta příliš nemusela obávat o svou příslušnost mezi elitou.

Pětadvacetiletý De Roon se napříč uplynulým ročníkem prezentoval největším počtem úspěšných obranných zákroků ze všech aktérů Serie A (122) a také druhým největším množstvím přerušených akcí soupeře (132).

V Middlesbrough se De Roon o startovní pozici bude prát s Adamem Claytonem, stejně jako v případě Viktora Fischera se s ním však okamžitě počítá do základní sestavy. Třetí novou akvizicí nováčka Premier League se již dříve stal kolumbijský stoper Bernardo Espinosa.

Přestupovou částku klub z Riverside odmítl specifikovat, všeobecně se však hovoří zhruba o 14 milionech euro.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (410)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele