Nor Solbakken míří na lavičku 1. FC Köln

13.05.2011, 20:11
Aktuality
Ståle Solbakken nakonec zřejmě neusedne na lavičku norské reprezentace, úspěšný kouč by měl upřednostnit nabídku 1. FC Köln, pro nějž je nejžhavějším kandidátem na volný post, což potvzují slova sportovního ředitele bundesligového celku Volkera Finkeho...

"Nemůžu lhát. Setkali jsme se a vedli jsme se Solbakkenem zajímavý rozhovor. Více ale sdělím, až bude vše jasné," řekl Finke.

Právě Finke vede tradiční německý celek v posledních třech kolech sezóny, když se stal dočasnou náhradou za Franka Schaefera, jenž po sérii neúspěšných výsledků a částečně kvůli zákulisním sporům rezignoval.

"Rozhodnutí by mělo padnout co nejdříve, protože je nezbytné, aby byl nový trenér zakomponován do plánů pro novou sezónu," dodává Finke, který po zítřejším utkání proti Schalke bude znovu vykonávat výhradně roli sportovního šéfa.

Pokud by třiačtyřicetiletý Solbakken, který se loučí s FC Kodaň ziskem dánského titulu, skutečně převzal porýnský celek, vzdal by se možnosti trénovat norský národní tým, s nímž je již předběžně dohodnut na smlouvě plynoucí od roku 2012. Kozlové tak budou muset využít klauzule ve zmiňovaném kontraktu a za jeho příchod zaplatit 510 tisíc eur.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevím, jestli by nebyl lepší německý trenér (zrovna, když už v sestavě kozlů významně rostlo zastoupení německých hráčů)

...osobně jsem na volné místo tipoval Dolla

Reagovat
Arne

Dolly asi do Frankfurtu, jestli odejde Daum.

Reagovat
jv

Tak jestli sestoupí tak Daum odejde určitě, ale zase jestli by šel Doll do 2. BL? Ale asi by to nejspíš vzal....

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím mu...

Reagovat
Filip12

Reagovat
Arne

V Kodani se jevil dobře, ale je to trošku neznámá... Spíš mu věřím, ale bude potřebovat zatraceně dost času a vhodnější než Schaefer těžko bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele