Nominace Rakouska na Euro

24.05.2021, 15:31
Aktuality
Kouč Rakouska Franco Foda nominoval na mistrovství Evropy 21 hráčů z německé bundesligy v čele s obráncem Bayernu Mnichov Davidem Alabou.

Z širšího třicetičlenného kádru dnes vyřadil čtveřici Heinz Lindner, Phillipp Mwene, Husein Balic a Adrian Grbic. "Posledních pár dnů jsme spolu s asistenty intenzivně probírali řadu hráčských detailů. Bylo to složité rozhodování, hlavně po lidské stránce," řekl Foda.

"Je důležité, aby byli připraveni i členové širšího kádru, všichni jsou pro náš tým důležití," dodal bývalý německý reprezentant. Rakušané, kteří na Euru budou usilovat o premiérový postup do vyřazovacích bojů, se ve skupině C utkají se Severní Makedonií, Nizozemskem a Ukrajinou. V přípravě na šampionát je čekají Anglie a Slovensko.

Nominace Rakouska na mistrovství Evropy (11. června - 11. července):
Brankáři: Daniel Bachmann (Watford), Pavao Pervan (Wolfsburg), Alexander Schlager (Linec).
Obránci: David Alaba (Bayern Mnichov), Marco Friedl (Brémy), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Stefan Lainer (Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Posch (Hoffenheim), Christopher Trimmel (Union Berlín), Andreas Ulmer (Salcburk), Aleksandar Dragović.
Záložníci: Julian Baumgartlinger (oba Leverkusen), Christoph Baumgartner, Florian Grillitsch (oba Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Marcel Sabitzer, Konrad Laimer (oba Lipsko), Valentino Lazaro (Mönchengladbach), Louis Schaub (Lucern), Xaver Schlager (Wolfsburg), Alessandro Schöpf (Schalke).
Útočníci: Marko Arnautovic (Šanghaj Port), Michael Gregoritsch (Augsburg), Sasa Kalajdzic (Stuttgart), Karim Onisiwo (Mainz).

Autor: Jiří Fišara / ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Docela solidní kádr, mohli by něco uhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele