NOMINACE AUSTRÁLIE NA MS

10.05.2006, 09:01
Aktuality
Guus Hiddink oznámil jména 23 hráčů, kteří budou za necelý měsíc reprezentovat Austrálii na mistrovství světa v Německu. Převahu mají fotbalisté hrající na Britských ostrovech, jichž se do nominace vešlo hned deset...

Nizozemský kouč, od příští sezóny nový kormidelník ruského národního týmu, nominoval i Tima Cahilla, nad jehož startem visí vinou poraněného kolena otazník. Nechybí ani překvapení, na světový šampionát se mohou těšit Mark Milligan, Michael Beauchamp a reprezentací zatím nevyzkoušený Josh Kennedy. Milligan o svých kvalitách přesvědčil během tour australského národního týmu do 23 let po Vietnamu, Beauchamp si zase o pozvánku řekl vynikajícím výkonem v únorovém utkání kvalifikace na Asijský pohár proti Bahrajnu. Útočníka Kennedyho s sebou Hiddink bere především díky jeho postavě, 194 centimetrů by mělo pomoci při změně herního stylu.

Velkou smůlu měl Tony Vidmar, který přišel o šampionát kvůli problémům se srdcem. Australany čeká jejich teprve druhé vystoupení na světovém šampionátu. V základní skupině mistrovství střetnou s Brazílií, Chorvatskem a Japonskem.

Brankáři: Mark Schwarzer (Middlesbrough), Zeljko Kalac (AC Milán), Ante Covic (Hammarby).

Obránci: Michael Beauchamp (Central Coast), Craig Moore (Newcastle United), Lucas Neill (Blackburn Rovers), Tony Popovic (Crystal Palace), Mark Milligan (Sydney FC).

Záložníci: Marco Bresciano (Parma), Tim Cahill (Everton), Scott Chipperfield (Basilej), Jason Culina (PSV Eindhoven), Brett Emerton (Blackburn Rovers), Vince Grella (Parma), Stan Lazaridis (volný hráč), Josip Skoko (Wigan Athletic, hostování ve Stoke City), Mile Sterjovski (Basilej), Luke Wilkshire (Bristol City).

Útočníci: John Aloisi (Alaves), Harry Kewell (Liverpool), Archie Thompson (PSV Eindhoven), Mark Viduka (Middlesbrough), Josh Kennedy (Dynamo Drážďany).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Marv

Ten útok je dost nebezpečný....

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilci se možná zapotí...

Reagovat
HOST*empty

si pak po sprse asi budou muset dat i solarko...

Reagovat
HOST*Rubén Baraja

Tak to bude kotel, ta Austrálie nevypadá vůbec špatně. A ten útok, paradá. Kam se na ně hrabe Anglie. Viva Guus Hiddink

Reagovat
HOST*

Bresciano, Grella to jsou playeři!

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa materských klubov pozerám, že to bude taký ten anglický štýl.

Reagovat
HOST*jampadampa

Máš pravdu. Já už je viděl a hrajou takový rýchlý, důrazný fotbal. Zbytečně se s tím nemazlí ve středu hřiště. Pro mě je to jeden z černých koňů MS. A Brazílie se zapotí v té skupině určitě.

Reagovat
HOST*Alois

Tak odtajnili komentátory, kteří budou uvádět studio MS. Mají to být tyto dvojice:

Bosák - Táborský

Čapek - Kozel

Svěcený - Hašek

Tak mě to trochu zklamalo já bych si představoval třeba tyto dvojice:

Poulíček - Hřebík

Čapek - Straka

a hlavně:

Tittelbach - Řepka. To by byla supr dvojice

Reagovat
smazaný uživatel

Svecený bude s Martinom Haškom alebo Ivanom Haškom?

Reagovat
HOST*alan

s Martinem Haškem.

Reagovat
Xavi

Bohužel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele