Nikdy nepodceňujte Němce, varuje i Eriksson

12.06.2010, 11:22
Aktuality
Ukázali to ve finále MS 1986, nebo třeba také na posledním světovém šampionátu u nich doma. Staré fotbalové pravidlo zní, že Němce není radno za jakékoliv situace podceňovat, přestože Joachim Löw do JAR přivezl velmi mladý a nepříliš zkušený tým...

Německá nominace místy připomínala padání domečku z karet. Doma museli kvůli zranění zůstat jednička Adler, středopolaři Rolfes s Ballackem, Löw i přes bídnou formu Kloseho s Podolskim nevzal Kuranyiho. Přesto jde respekt k Němcům cítit i od soupeřů.

"Před každým šampionátem z každého rohu slyšíte, jak mají Němci špatný tým. V duchu si to myslí i oni sami. Pak ale uběhnou tři týdny a Němci jsou v semifinále. To je ohromný rozdíl oproti Anglii. Tam si každý myslí, že je jejich tým nejlepší a rychle je mají zase zpátky doma," soudil dle zkušeností s anglickým výběrem švédský kouč Pobřeží slonoviny Sven-Göran Eriksson.

Věkový průměr DFB-Teamu se nevyškrábal ani na 25 let, tým jako kapitán povede šestadvacetiletý Lahm. Pro něj to bude po dvou mistrovstvích Evropy a domácím mistrovství světa 2006 už čtvrtá velká akce. Podle vlastních slov ale nikdy neměl v německé reprezentaci kolem sebe lepší spoluhráče. "Tento tým je hodně kvalitní," řekl před zítřejším duelem s Austrálií. "Chceme začít výhrou, abychom měli ještě větší důvěru. Jsme přesvědčeni, že máme dobrý tým."

O kvalitě německého týmu i přes jeho nízký věk svědčí vyhrané trofeje. Němci totiž v týmu mají hned šest mistrů Evropy. Löw totiž v africké nominaci neopomněl úspěšné finalisty loňského mistrovství světa jednadvacítek. "Z vlastní zkušenosti vím, jak takový turnaj probíhá. Mladí hráči se velmi těší na zápasy a o ničem jiném nepřemýšlejí," řekl záložník Bastian Schweinsteiger, který i ve svých pětadvaceti bude patřit ke zkušenějším.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (39)

Přidat komentář
niflheim

No jsem zvědav na německý útok

Reagovat
smazaný uživatel

sám Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

zatím to vypadá na Kloseho

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři

Reagovat
Sdoom

mistri sve skupiny asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

OT: Turecký Besiktas by mohl posílit Robinho, brazilského křídelníka patřícího Manchesteru City turecký klub zaujal po angažování jeho bývalého trenéra z Realu Madrid Bernda Schustera. "Když je tam Schuster, mohl bych tam jít také," řekl Robinho, který poslední měsíce strávil na hostování v Santosu.

Ten taky jde všude kde bude hvězdou a budou mluvit jen o něm.

Reagovat
smazaný uživatel

posral si to sám.....

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsie riesenie by bolo ukoncit karieru

Reagovat
Sdoom

Tak v Turecku se stal hvezdou i Milan Baros, tak proc by nemoh Robinho ze V Besiktasi verim ze by mu to sedlo, hraje se tam ofenzivni fotbal a hrali by vsechno na nej, tak jak to milostpanovi vyhovuje. Ovsem otazka je, jestli ho ManC bude chtit prodat nejak moc pod cenou, pac pochybuju ze si Turci budou moct dovolit dat treba 20 mega ojro.

Reagovat
pospech11

no právě to by ho musel schuster koupit ze svého, protože prachy na něho určitě má

Reagovat
smazaný uživatel

jo,ale Baroš hraje dobře.....

Reagovat
Kokesh

Jak je cesta ke slávě vratká. Holt talent není vše...teď mu jen přeju, ať se z těch sraček už nevyhrabe. Bye bye Robinho.

Reagovat
smazaný uživatel

to hrál v MC tak špatně? když já ho nějakou dobu sledoval nevedl si špatně a byl nejlepší střelec myslim...

Reagovat
pospech11

no jenže pak přišly nákupy Tevez, Adebayor, Santa Cruz atd. a na něho nezbylo místo

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál pak totální nic a navíc se na poháru Fifa ukázal jako největší ňouma

Reagovat
Shevchenko

Fakt nechápu lidi co si naivně myslí, že Němci skončí už ve skupině. Budou tradičně hodně vysoko, tipuju semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

3.místo

Reagovat
Mr.Jindros

Erikssona hodně nemám rád, ale tentokrát to docela trefně popsal. I když si myslím, že s Capellníkem by si na svoje ovečky mohli Angličané počkat trochu déle.

Reagovat
Arne

Nevím, jestli zranění Ballacka opravdu může být výhodou, ale jsem přesvědčen, že všechny ty problémy Nationalelf semknou ještě víc...

Das 4. Stern für Deutschland!

Reagovat
tomasinho

Kdo bude hrát asi se Schweinim ve středu? Khedira? A jak bude vypadat pravděpodobná sestava? já mám více variant, nevím, co Löw.

Reagovat
Arne

Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber (Jansen) - Schweinsteiger, Khedira - Müller (Trochowski), Özil, Podolski - Klose (Cacau)

Reagovat
tomasinho

Díky, tak nějak jsem to očekával, takže Marin a Kroos jako žolíci. Doufám, že nepostaví Badstubera, ale radši Jansena. Badstuber mi přidje jistější jako stoper. Doufám, že se dostane i na Gomeze.

Reagovat
Arne

Ten levej bek bude asi slabina, Badstuber na to na tomhle postě nemá a Jansen je spíš už záložník, navíc má zdravotní problémy... Co se týče Marina, tak to bude geniální žolík, už se na něj těším.

Největším otazníkem je asi útok, Klosemu to nejde a Cacau naopak vždy hrál dobře... Někde jsem četl, že v nějaké anketě, koho na hrotu Němci chtějí, vyhrál s velkou převahou Cacau.

Reagovat
tomasinho

Já bych tam chtěl Gomeze. A levý bek, no asi bude slabina, Aogo na to ještě nemá že? Jedině zas přehodit Lahma doleva, což by byla blbost, když teď stabilně hraje vpravo. Na Marina se taky hrozně těším.

Reagovat
Arne

Gómez na to nevypadá, proti Bosně dostal šanci až v závěru a dlouho nehrál na jaře ani v Bayernu... Rozhodne se mezi Klosem a Cacauem, to je taky výběr - jeden má v poslední době formu, že by se netrefil ani z pláže do moře, druhej Brazilec.

Jinak Aogo a Badstuber jsou na tom asi tak stejně, tam je těžký si vybírat. Já bych furt upřednostňoval Jansena, jestli bude fit, přece jen už je zkušenější třeba i z ME.

Reagovat
tomasinho

Tak já taky, ale v HSV hrával spíš v záloze no, uvidíme, navíc jestli před ním bude Poldi, tak to bude celkem ofenzivní. Já vím, že Gomez v repre nikdy neoslňoval, navíc i v BAyernu moc nehrál. Škoda, je to můj oblíbenec. Cacau má sice formu no, ale stejně tam chci radši vidět Kloseho.

Reagovat
jv

S Aogem se nalevo nepočítá, vždyť Badstuber je už spíš stoper, podle mě by Aogo byl nejlepší variantou.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se strašně těším na Özila - můj velkej oblíbenec

Reagovat
stas87

snad postupi nemci a srbsko ghana treti a posledna australia

Reagovat
smazaný uživatel

Medaile je nemine.

Reagovat
Pipo123

inak jedno menšie OT ktoré ma dostalo Počas zápasov MS majú hráči zakázané akékoľvek náboženské gestá, nemôžu sa počas zápasov a pred zápasom prežehnávať. Za náboženské gestá sa nebudú udeľovať karty, ale rozhodca je povinný každé gesto spojené s náboženstvom zapísať do zápisu o stretnutí. Celému mužstvu hrozí pokuta alebo vylúčenie s turnaja. Toto nariadenie považujú hráči za diskrimináciu.

Reagovat
Kaká10

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se nedivim... mně to jako diskriminace příjde...

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost, ne? že se nemůžou před zápasem pokřižovat... jestli je to pravda, tak mi to taky připadá jako diskriminace.

Reagovat
smazaný uživatel

A má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vedle Slovanu Bratislava mění svého kouče i MFK Košice. Východoslovenský klub dosud vedl Goran Milojević, ten ale z rodinných důvodů končí a jeho post zaujme dosavadní asistent Žarko Djurović.

to by mohlo přispět k odchodu nováka do baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, nie, Janko zostáva na Slovensku, čo nejaká Gambrihnus

Reagovat
smazaný uživatel

odchod by mu jen prospěl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele