Ngadeu mění po čtyřech letech působiště, z Belgie odešel do Číny

30.03.2023, 10:13, aktualizováno 30.03.2023, 10:55
Aktuality
Michael Ngadeu (© AFP)

Po čtyři roky patřil Michael Ngadeu v Gentu ke stabilním článkům sestavy. Ale před několika dny belgický deník Het Nieuwsblad přinesl informaci, že má kamerunský reprezentant velmi lukrativní nabídku z Číny a že zvažuje svůj odchod. Tu nakonec bývalý hráč pražské Slavie, jenž zamířil do Belgie v létě roku 2019, přijal. Oblékat bude nově dres pekingského Guoanu.

Ve svých 32 letech nepatřil Ngadeu u De Buffalo's k těm nejmladším. Už v prosinci loňského roku vypluly na povrch zprávy, že klub aktuálně není v nejlepší finanční kondici a že hodlá šetřit mimo jiné na smlouvách zkušených hráčů. Podobný osud, jaký nyní potkal Kamerunce, by mohl v létě čekat dvojici hráčů ve složení Sven Kums a Vadis Odjidja-Ofoe.

Ngadeuovi měl vypršet kontrakt na konci tohoto ročníku, a než aby se s vedením Gentu handrkoval o výši své mzdy, raději se všechny strany dohodly na přestupu. Pekingský celek byl ochotný hráče ze stávající smlouvy vykoupit. "Zažil jsem tu fantastické roky, bylo to velké dobrodružství,” uvedl Ngadeu v rozhovoru pro klubový web. "Byli jsme tu jako jedna velká rodina, chci tak poděkovat všem, hlavně fanouškům. Je mi líto, že odcházím, ale takový je prostě život. Doufám, že Gent skončí v lize v top čtyřce a dostane se v pohárové Evropě co nejdále.”

Výkonný ředitel Gentu Michel Louwagie byl smutný, že Ngadeu nezůstal aspoň pro stávající sezónu. "Pochopitelně jsme ho chtěli udržet alespoň do konce ročníku," uvedl. "Michael byl pro nás důležitý hráč. Finanční nabídce z Pekingu jsme ale nemohli konkurovat. I sám hráč projevil přání přestoupit ihned."

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsbene.com, ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Návrat do Slavie?

Reagovat
romeo351

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Felitel

Reagovat
Irek

Bohužel ne

Reagovat
Zark

Reagovat
Firkraag

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
mrtvej ofsajd

U něj si vybavím zapas EL Genk - Slavia. Genk často nakopaval dlouhý míče na vysokyho af. útočníka. V tomhle zapase (1:4) Ngadeu vyhrál snad 95% vsech soubojů, z cca 30 míčů na něj sebral třeba 27. Naprostá zeď. Jeden z nejdominantnejsich výkonů stopera, co jsem ve Slavii viděl...

Reagovat
Mass

Reagovat
Lemond Laws

Milan Bortel, 19.8.2013

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Ale jo pro uličníka dobré rozhodnutí. Není nejmladší tak si alespoň hezky vydělá ale v tom Gentu se mu docela dařilo.

Reagovat
dontcallmeandre

Jj, přesně. V jeho věku , navíc afirčanům po 30 ta forma často odchází rychleji. Do lepšího klubu než Gentu by asi - za pro něj rozumné peníze - už nešel. Takhle vydělá kvalitní peníze, přeju mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pokles formy možná trochu souvisí s tím, že některým africkým fotbalistům je 2 roky po třicítce 40.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
dontcallmeandre

Myslím, že to není tak časté, jak se traduje. Spíš to souvisí s nekvalitní stravou v dětství, přechozenými nemocemi bez léků apod. U nás to bylo dřív stejné, s fotbalem i jinými sporty se končilo dřív. Něco připadá na zlepšenou lékařskou péči, ale větší část je o tom, že už ti mladí se o sebe lépe starají , když je jim 14-15 (v evropě řeší posilovnu, bílkoviny, suplementy apod) (zatímco generace fotbalistů, kteří dospívali v 80. letech snídala i v té době chleba se salámem). Jak říkám - je to i v jiných sportech.

Reagovat
dontcallmeandre

Možná škoda, že mu tenkrát nevyšel ten Fulham. Myslím, že by se tam chytil, a možná by pak přestoupil ještě do lepšího klubu :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele