Nezmar dobrovolně obnovil členství ve FAČR, dočká se vyšetřování od Etické komise

05.04., 17:26
Aktuality
Jan Nezmar (© Profimedia)

Ve funkci je pár hodin a už nový generální ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar přitahuje pozornost médií. Třeba kvůli tomu, že obnovil své členství ve Fotbalové asociaci České republiky (FAČR). Kvůli tomuto kroku jej znovu bude řešit Etická komise. A to kvůli policejním odposlechům v kauze kolem stíhaného Romana Berbra. "Etické komisi jsem připraven nabídnout maximální součinnost. Pevně věřím, že šetření bude férové, nezávislé a nebude se tendenčně snažit o exemplární potrestání," uvádí Nezmar na webu Slovanu.

Jakmile se potvrdila informace o tom, že se Jan Nezmar vrátí do českého fotbalu, objevila se celá řada zaručených zpráv o tom, jaké bude jeho další počínání i o tom, zda obnoví nový generální ředitel libereckého klubu své členství ve FAČR. Nezmar to prý udělal zcela dobrovolně a bez ohledu na výklad stanov FAČR a jejich logiku.

"Jan Nezmar nemusel vstoupit do FAČR, aby mohl fungovat na pozici generálního ředitele tak, jak je nastavená v našem klubu. Učinil tak zcela dobrovolně z vlastních důvodů a klub jeho rozhodnutí plně podporuje," uvádí se ve zprávě na webu libereckého klubu.

Se vstupem nového majoritního vlastníka bude mít Slovan i novou strukturu řízení a ta prý byla pečlivě a dlouhodobě připravována tak, aby se Jan Nezmar, jako generální ředitel klubu, mohl věnovat v maximální možné míře sportovní koncepci a strategii a byl, spolu s celým sportovním úsekem klubu, v minimální míře zatěžován provozními a formálními povinnostmi a okolnostmi souvisejícími s chodem klubu.

"Vstoupit do FAČR bylo mé osobní rozhodnutí, jelikož vstup jako takový není nutný pro výkon mé nové funkce v Liberci. V mediálním narativu se často ztrácí fakt, že jsem odešel z fotbalu ještě předtím, než vypukla kauza s odposlechy, která zásadním způsobem zasáhla do mého života a mé kariéry. Důvodem mého odchodu bylo, že jsem byl vyhořelý a unavený z poměrů, které v tehdejší době v českém fotbale panovaly," tvrdí na stránkách Slovanu Nezmar.

"Nešťastný výrok o jízdě na oranžovou jsem použil v kontextu doby, kdy bylo podle mého názoru jen velmi málo lidí, kteří se nějakým způsobem nesnažili přizpůsobit a aktivně bojovali proti tehdejším poměrům. Samozřejmě, přepisy odposlechů, které se objevily v médiích, nikdy nesmažu a s jejich obsahem musím žít," uvádí dále Nezmar.

"Realita je nicméně taková, že jsem se ničeho nedopustil, nebyl jsem obviněn, nebyl jsem odsouzen. Byl jsem jednou podat svědeckou výpověď. V dnešní fotbalové prostředí mám v tuto chvíli důvěru, a proto jsem se dobrovolně rozhodl vstoupit do FAČR a případně podstoupit jednání před Etickou komisí, které jsem připraven nabídnout maximální součinnost. Pevně věřím, že šetření bude férové, nezávislé a nebude se tendenčně snažit o exemplární potrestání," dodává Nezmar.

Libereckého funkcionáře bude etická komise řešit už v příštím týdnu. "Pan Nezmar se stal členem FAČR, a etická komise tak nad ním znovu získala pravomoc. Na našem nejbližším zasedání, tedy 10. dubna, se budeme osobou pana Nezmara zabývat," uvedl její předseda Jan Eisenreich pro isport.cz.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Vyšetřování etické komise se podle mě nemusí bát, to proběhne bez problému. Jenom na odchodu dostane oranžový odznáček.

Reagovat
Mass

Tak to by mě zajímalo jaký odznáček by dostal Čupr za ty suchý hazly.

Reagovat
jsemdement

Kaňa podplatí teda pardon zaplatí je pardon znovu že jo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele