Neville by měl rezignovat a omluvit se, domnívá se Cañizares

04.02.2016, 10:02
Aktuality
Jenom na několik měsíců by se mohla počítat doba, kterou stráví na lavičce Valencie Gary Neville. Bývalý obránce Manchesteru United se španělského celku ujal v průběhu podzimu po Portugalci Nunovi a Valencia se pod jeho vedením trápí. Nejenom z řad fanoušků se pak ozývají hlasy volající po jeho odchodu...

Valencia ve španělské lize překonala svůj neslavný rekord, když nevyhrála už jedenáct utkání v řadě, tak dlouho fanoušci na tříbodový zisk nečekali ani před několika lety pod vedením Ronalda Koemana. Tomu se sezonu alespoň částečně povedlo zachránit díky triumfu v Copa del Rey a Neville měl stejnou příležitost. Platilo to alespoň do včerejšího večera, z prvního zápasu s Barcelonou si totiž Valencia odnesla debakl 0:7 a její šance na postup do finále jsou prakticky nulové.

"Ne," odpověděl včera večer Neville na dotaz, zda se chystá rezignovat.

"Další otázka," zněla odpověď na následný dotaz směřující k tomu, jestli se obává o svou funkci.

"Dnes se mi nebude dobře spát. Fanoušci si něco takového nezaslouží. To, co jsem viděl, se mi nelíbilo. Byla to jedna z nejbolestivějších zkušeností, jaké jsem ve fotbale zažil. Něco mě potkalo během kariéry hráče a teď i na dráze manažera. Udělali jsme spoustu hloupých chyb, které si nesmíte dovolit na žádné úrovni. V obou poločasech jsem stál u hřiště a cítil se bezmocný, snažil jsem se něco změnit, věděl jsem, že průběh zápasu jde proti nám. Hráli jsme proti fantastickému týmu, ale výsledek je nepřijatelný. Když snadno odevzdáte míče a necháte obranu otevřenou pro protiútoky, když míče navíc odevzdáte třem z nejlepších útočníků na světě, je to nemožné. Nejvíce cítím s fanoušky. Je to jejich klub a dnes trpěli hodně moc," hodnotil Neville samotné utkání.

Neville přišel do Valencie před dvěma měsíci a vedle špatných výsledků je mu vyčítána nekvalitní hra. A nekritizují ho jenom fanoušci a média, proti němu se postavil i někdejší dlouholetý brankář Valencie Santiago Cañizares.

"Dnešní porážka VCF je nejhorší, kterou jsem zažil. A díky způsobu nemůže být ani srovnávána s těmi od Karlsruhe (0:7) nebo Salamancou (0:4). Doufal jsem v rezignaci trenéra, stejně jako v jeho omluvu. Možná jsem ignorant, ale jsem překvapen, že nerezignoval. Měl jsem za to, že je čestný. Pokud García Pitarch (sportovní ředitel Valencie) má v Garyho důvěru, jak řekl v pondělí, znamená to pro mě zklamání. Jestli nám lhal, zítra navrhne odvolání trenéra a vedení to nepřijme, bude lepší, když půjde také... Horší než samotná porážka je to, že tým přestal bojovat. To by mělo sloužit jako stopa ohledně toho, co tito hráči dovedou, když se situace stane velice komplikovanou," nešetřil někdejší španělský reprezentant kritikou.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com, goal.com

Komentáře (496)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele