Neuville už v kariéře pokračovat nebude, včera ji ukončil

08.12.2010, 10:44
Aktuality
Oliver Neuville se včera definitivně rozloučil s aktivní kariérou. Někdejší německý reprezentant v létě pozměnil své plány a ještě podepsal smlouvu s druholigovou Arminií Bielefeld, kde včera ukončil smlouvu a následně pověsil kopačky na hřebík...

"Je definitivně konec. Už jsem o tom přemýšlel dlouho, ale neloučím se tak, jak jsem si představoval. Doufal jsem, že budu hrát déle," prohlásil 37letý fotbalista.

Neuville si připsal celkem 69 startů za německou reprezentaci a ve své sbírce má stříbrnou medaili z mistrovství světa v roce 2002, v jehož finále proti Brazílii nastřelil z trestného kopu tyč, i bronz z MS 2006.

Neuville si během své kariéry zahrál za Locarno, Servette a Tenerife, v roce 1997 pak zamířil do Německa a postupně hájil barvy Hansy Rostock, Bayeru Leverkusen a Borussie Mönchengladbach. Na konci loňské sezony opustil Gladbach a původně plánoval ukončit kariéru, nakonec se ale rozhodl přijmout nabídku Bielefeldu.

V Arminii se Neuville neprosadil do základní sestavy, letos nastoupil k devíti zápasům a dal dvě branky.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skoda, ze nehral za Svycarsko.

Reagovat
j_mrazik

Já ho tak neměl rád.

Reagovat
Arne

Já teda nechápu, proč nehrál, při zápase v Berlíně převyšoval zbytek týmu o dvě třídy... Asi to souvisí s odchodem Ziegeho, v té Arminii jde všecko od deseti k pěti.

Reagovat
jv

S Arminií to skončí špatně.

Reagovat
Ferguson6

Sympaťák

Reagovat
Ferguson6
Reagovat
JozkokozleJ

V tom pripade, to uz nie je ten stary Oliver.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jsem tohoto hráče neviděl hrát,akorát pamatuju si,že to byl právě on kdo rozhodl svým golem v nastavení na World Cup 2006 o postupu Něměcka ....

Reagovat
Filipow

Nikdy jsem ho neměl v lásce, ale jako hráče ho respektuji.

Reagovat
mastakillah

parádní hráč ...

Reagovat
niflheim

Další z mých oblíbených hráčů končí

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jedinej Němec, kterýho jsem měl rád. Pamatuju si na MS 02 to jeho zastavení patičkou míč ve sprintu na čáře a následnou srážku s panelem. Hloupost? Ne, zkrátka sportovní hra a udržet míč ve hře bylo primární Frajer.

Reagovat
Arne
Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele