Neumím si představit, že budu další sezonu ve druhé lize, řekl Pavlenka

02.12.2021, 11:41
Aktuality
Jiří Pavlenka (© AFP)
Jiří Pavlenka má s Werderem Brémy smlouvu jenom do konce sezony, proto se znovu spekuluje o jeho odchodu. Český reprezentant nechává otázku další budoucnosti otevřenou, neumí si ale představit setrvání ve druhé lize...

Bývalý gólman Baníku Ostrava nebo Slavie Praha byl na severu Německa čtyři roky brankářskou jedničkou, ani on však nedokázal zabránit sestupu tradičního klubu.

Před sezonou navíc Pavlenka, hlavně vinou zranění zad, kvůli čemuž vynechal i mistrovství Evropy, o pozici mezi třemi tyčemi přišel a do branky se vrátil až na konci října.

Nebýt zdravotních problémů, zřejmě by 29letý brankář po sestupu z Werderu odešel, momentálně však jeho budoucnost zůstává otevřená - možné je i prodloužení smlouvy, Pavlenka by však nechtěl zůstávat ve 2. Bundeslize. "Když budu upřímný, neumím si představit, že bych další ročník strávil ve druhé lize," řekl ke své budoucnosti Pavlenka.

"Soustředím se pouze na zbývající tři podzimní zápasy. Nevím, jestli zůstanu nebo odejdu. Možná si v lednu znovu promluvíme o budoucnosti," uvedl rodák z Hlučína, jenž se v sezoně 2016/17 podílel na titulu Slavie.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (55)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Brémy jsou nadále tragédie. Aktuálně mají blíž k sestupu do 3. ligy než k postupu

Reagovat
Liquid

Reagovat
VojtovaChelsea

Tak co se týče Pavlenky, on by nechtěl chytat další sezonu ve druhé lize, takže by třeba prodloužil

Reagovat
Pablos

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sejber

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Čekal jsem u něj zářnější kariéru

Reagovat
vitecek15

Mně nikdy nepřišel jako nějakej extra brankář.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mně právě on a Frydrych z té banikovské éry přišli jako hráči s největší šanci se prosadit.

Reagovat
Puskas

Přesně naopak, nejvíc jsem věřil Honzovi Baránkovi, Pavlenkovi vůbec.

Reagovat
bobis21

Za mě teda Holzer > Baránek > Pavlenka > Frydrych.

Pavlenka začal v Bundeslize skvěle, bohužel ale přišel ve chvíli kdy byly Brémy v úpadku...

Reagovat
Puskas

Stejně tak jsem doufal ve Fantiše nebo i Granečného.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Wojnara nikdo nemá.

Reagovat
Dufan

První sezóna byla ještě ok. To uhráli myslím 8. místo, ale pak odešla kvalita v útoku a jelikož v obraně to taky zázrak nebyl, skončili po zásluze kde jsou. A to se pokud vím na Pavlenku za vykony snášela většinou chvála.

Reagovat
Pablos

tak odcházel poměrně mladý na golmana ...čekal jsem prostě že poroste výš a výš

Reagovat
C.1922

Šrom byl lepší

Reagovat
Y.N.W.A

já též. Kolikrát jsem i sem cpal, že by měl chytat jako jednička u repre. Ale tak třeba jen blbej výběr klubu no...

Reagovat
Pablos

V repre často dostal rychtu nebo většinu gólů za který nemohl, hroznej smolař Ale dá se klidně polemizovat, jestli je to jen smůla a nebo i není dobrej v dirigování obrany (což se v zápasu v TV těžko pozná někdy)

Reagovat
kilobyte

Asi to nebude jen o smůle, když ty rychty dostává i v klubu. Sice je za góly odpovědný celý tým, ale poslední dvě sezóny měl druhý nejvyšší počet inkasovaných branek. To prostě není dobrá vizitka. Do toho ještě zranění v blbou dobu a najednou hrozí, že zůstane v druhé lize.

Reagovat
Pablos

no já už jsem ho dá se říct odepsal... né defitivně, ale myslím, je jako Koubek out už prostě

Reagovat
PH8

Přesně tak, to nevidíš. V Arsenalu s tím teď máme zkušenosti. Když chytá Ramsdale (7 čistých kont z 11 zápasů) nebo předtím Emi, tak se nedostávají góly, obrana funguje. Když chytá Leno, který z nich vypadá jako nejlepší gólman, tak najednou nefunguje nic a vypadá to, že máme v obraně partu kopyt.

Vždycky kromě chytání tak musí umět dirigovat, dorozumět se s hráči (bez mluvení), musí působit jistě, správně vybíhat/pozičně stát a být schopný pomoct a zahrát nohama.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Ono u brankářů hraje taky velkou roli jejich poziční hra. Někdy prostě můžou svým dobrým postavením zamezit šanci soupeře a nebo ji alespoň snížit. Jenže to není tolik vidět. Když brankář vyboxuje centr mimo vápno a nebo ho stáhne, tak to není tak líbivé, jako když zůstane na čáře a pak vyškrábne míč, který jde k tyči. Stejná situace, oba zamezí gólu, ale vyzdvihován je ten efektnější, přitom ten který vyboxuje/stáhne to dokáže takhle dobře zahrát třeba z 90% a v těch 10% z toho dostane většinou gól (a ještě se to bude brát jako jeho chyba, že ten míč měl mít), druhý brankář takový zákrokem dokáže třeba pokrýt 60% střel, ale když to nechytí, tak se řekne, že na to nemohl došáhnout.

Někteří brankáři vypadají, že mají jen štěstí, protože je střelec trefí, ale tady jde často taky o kvalitu, protože vědí, kde mají stát.

Reagovat
PH8

Reagovat
Acquanni

Gólman, kterého pořád "soupeři trefují", to je stejný téma jako střelci, co "jen poklepávají do prázdné díky ostatním". Obojí je umění a chce to talent, trénink i zkušenosti.

Reagovat
Firkraag

Moudrá slova

Reagovat
dave30

Reagovat
uff

Reagovat
BBystr

mne napríklad toto hrozne vadí, keď vidím, že center letí do 5ky a brankár stojí na čiare ... pričom mňa vždy učili že 5ka má byť brankárova, dobrý brankár musí ovládať aj 11ku a najlepší celú 16ku a veľa krát to vidím aj u najlepších brankárov, že do tých centrov ani nejdú

Reagovat
dave30

V podstatě máš pravdu. Ovšem dnes to již není tak jasné, když gólmani nemají tu absolutní ochranu. Ale samozřejmě je pořád rozdíl mezí dobrým a výborným gólmanem.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

totalni blbost.

zaprvne z nich leno nevypada jako nejlepsi golman (to sis proste jen vymyslel, aby ti to sedelo). naopak na pohled z nich vypada nejmene efektne.

za druhe ramsdale chyta za uplne jinou sestavou nez leno, v jinem systemu a ve chvili, kdy se zda, ze trenerovi se podarilo predat tymu svuj pohled a fotbal.

za treti neporovnatelny pocet zapasu, dej tomu mesic, kdy se nebude darit (a ano takovy temer jiste prijde) a zacne se relativizovat, ze zas takovy zazrak to s nim neni. (podobne jako to zacalo s cechem, ktery taky nebyl nijak zvlast horsi, ale zacalo se kecat, jak pod lenem funguje lepe rozehravka, komunikace atd.)

Reagovat
PH8

no to je snůška hovadin

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Tenkrát ten odchod hrozně uspěchal a vytrucoval si ho, kdyby zůstal tak by s velikou pravděpodobností přišel lepší klub. Werder byl pro něj super ale byl to mrtvý klub co prostě mířil do záhuby

Reagovat
meno

Což o to, on měl první sezonu v Brémách naprosto skvělou a bylo to hlavně díky němu, proč skončili 11., druhou sezonu se sice trochu zhoršil, ale Brémy sahaly po pohárech. Pak to šlo do háje no...

Reagovat
KingMaster13

No ale to nemění nic na tom, že šel do "umírajících" Brém

Reagovat
Posledni Kovboj

No a jak chyta ted? Tu minulou sezonu mel docela prdelni ne?

Reagovat
El-Pistolero-68

skoro nechytá

Reagovat
Liquid

místní slovenský fanatistický Brémista se cítil strašně dotčený, když jsem před sezónou odmítal pozici favorita na postup u Werderu, aktuálně 8 bodů ztráty na baráž o postup a jen 6 od baráže o 3.ligu

Reagovat
O.Giroud

*švédsky

Reagovat
Zark

*švédskorakouskoslovenskoněmeckopolskýprotičeský

Reagovat
Kocour Klapuška

Co je s Werderem? Přijde mi, že si celkem tým udržel, papírově za mě jeden z nejsilnějších z 2. BL. Vysvětlí někdo?

Reagovat
bobis21

Tak udržel .. oba ofenzivní hráči kteří vloni za něco stáli odešli, čímž jim zbylo 0

Reagovat
Bobřík1

Vyjádření tzv. na Vydru, takže očekávám setrvání v druhé lize.

Reagovat
bobis21

Jako co s Vydrou? Vždyť ten chtěl odcházet z Burnley snad každý přesupák za poslední 2,5 roku ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo ho nechce , zájem měl snad jenom Reading

Reagovat
bobis21

Několik klubů zájem mělo, ale Burnley ho nepustilo. Řešilo se Německo, Turecko atd., Burnley ale vše zatrhlo a pak ještě uplatnili opci na prodloužení smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak díky za opravu , snad u něj není pozdě a ještě najde angažmá kde bude hrát pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover, Schalke, Werder, Hamburg, Norimberk, dost zvučná druhá liga.

Reagovat
smazaný uživatel

3.liga taky slušná-1860 Mnichov,Kaiserlautern,Duisburg,Saarbrucken

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele