Neuerovi se smějí, Dortmund se nenechal rozhodit skandálem

23.01.2012, 11:02
Názory a komentáře
Říká se: Do stejné řeky nevstoupíš. Ale do stejného, ne-li mazlavějšího a hnusnějšího bláta spadnout můžeš. Zkrátka průšvih proti stejnému soupeři se opakovat může. Vyprávět o tom může gólman Bayernu Manuel Neuer po 18. kole Bundesligy...

Ten moment, kdy "namazal" hráči protivníka a nasměroval ho k výhře, jej určitě bude strašit víc než jakýkoli horor.

Fanoušci Bayernu pochopitelně po prohře 1:3 s Mönchengladbachem soptí, ale snad všichni ostatní mohou jásat. Lepší start odvetné části Bundesligy si snad ani nikdo nemohl představit. Na čele jsou po zakolísání bavorského obra tři týmy se stejným ziskem bodů (Bayern, Dortmund, Schalke), o jeden jediný méně má Gladbach. Parádně jsou rozdané karty pro německé fotbalové jaro! To bude boj o titul!

Ale zpět k Neuerovi a Bayernu, který hned tak s jedním soupeřem během sezóny dvakrát neprohrává. Ale stalo se. Hned v prvním kole tohoto ročníku - po svém příchodu do Mnichova - měl Neuer napomoci tomu, že si Bayern smlsne na Gladbachu, Ale právě nový strážce brány zaváháním nabídl soupeři gól. Ten srpnový de Camargův byl jediný, rozhodující.

Teď sice Reusova trefa nebyla osamocená, ale Neuerovi, coby znovu úspěšnému "asistentovi", se řehtá celá liga, jak se alespoň píše v titulcích německých médií.

"Dal jsem bohužel průchod k tomu, abychom prohráli," nezbylo mu než vzít malér na sebe. "Problémem je, že vždy chce urychlit hru, teď se to tedy nepovedlo," komentoval katastrofální rozehrávku svého gólmana kouč Jupp Heynckes. "Nečekal jsem to," přiznal Marco Reus, zaskočený střelec Gladbachu, který se na giganta znovu vytáhl precizní obranou i luxusním zakončením. Reusova přihrávka a Herrmannův gól, třetí v síti Bayernu, byl mnohými označen za nejvydařenější moment kola.

"Byl to obrovský výkon od Borussie. Tým je velmi konzistentní," chválil i trenér německé reprezentace Joachim Löw. Bayern byl vyčichlý. A kapitán Philipp Lahm trochu popletený. "Nebyli jsme tak špatní," tvrdil a poněkud si protiřečil: "Dělali jsme mnoho chyb."

Co víc? Při absenci čerstvě zraněného Daniela van Buytena bude Heynckes muset něco vymyslet se středem obrany.

Nejbližší pronásledovatelé Bayernu nelenili. Schalke snadno vyřídilo Stuttgart. A Dortmund? To byla teprve jízda. Lehoučce si poradil s Hamburkem. Mistra možná mohly rozhodit zvěsti o tom, že na jakési party, které se zúčastnil obránce Neven Subotič, se mělo odehrát znásilnění či jakési podobné zvěrstvo, ale celek se nenechal vyvést z rovnováhy zprávami bulváru a už vůbec ne nějakým Hamburkem. Bodově "docvakl" Bayern i bez zraněných Maria Götzeho či Romana Weidenfellera za pomoci polské smrště - Roberta Lewandowského a "Kuby" Blaszczykowského. Zle - celkem pěti góly - to odnesl brankář Drobný, takřka silvestrovský přístup defenzivy jeho týmu mu pořádně pokazil bilanci.

Kromě výprasku pro Drobného a spol. byly zaznamenány i další české stopy v tomto kole. Třeba vlastní gól Zdeňka Pospěcha s Leverkusenem. Ten se nakonec třásl o vítězství, které už se v souboji s Mohučí jevilo jako skoro jasné. Zachránil mu ho i sudí Weiner, když nechal bez povšimnutí zákrok dalšího Čecha na hrací ploše Michala Kadlece, který v 90. minutě zastavil v šestnáctce mohučského Szalaie.

Bundesligový "fofr" okusil poprvé Petr Jiráček. Jeho Wolfsburg vyhrál, ale o tom už bylo napsáno dost v jiných článcích. Přijdou těžší soupeři než Kolín. Hned příště Bayern A to se teprve ukáže, jak na tom explzeňské eso je...

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V bundeslize při rovnosti bodů rozhoduje skore? No to je celkem blbý, měli by rozhodovat vzájemný zápasy, Dortmund by měl bejt první...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak to je, ale taky preferuju vzájemné zápasy. Jinak podle tabulky se neřid, ta je v průběhu sezony seřazena podle skore a vzajemne zapasy nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

If teams are level on points, tiebreakers are applied in the following order:

Goal difference for the entire season.

Total goals scored for the entire season.

Head-to-head results (total points).

Head-to-head goals scored.

Head-to-head away goals scored.

Total away goals scored for the entire season.

Takže stejný jako třeba v PL (rozhoduje skóre)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern teď sice prohrál ale velmi překvapivě a v dalším kole už vyhrajeme a určitě si první pozici v tabulce udržíme

Reagovat
k0udy

Neřikají ti Harry Potter?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Sibyla :D

Reagovat
smazaný uživatel

"Problémem je, že vždy chce urychlit hru, teď se to tedy nepovedlo"...tak to keby chcel zrychlit, tak ju odkopne z prvej, ale on si nezmyselne spracoval a potom zle odkopol, tak co splietaju..

Reagovat
Filip12

Bayern stejně věříme ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Ale namazal mu parádněm to se musí nechat

Reagovat
fajdax

Existuje tu nějaký článek pod kterým nemá uživatel Filip12 aspon jeden komentář?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
Filip12

Reagovat
cetto

Zrovna včera jsem si říkal, že ten klučina nedělá nic jinýho, než sedí u eurofotbalu. Já si teda taky každý den pročítám zdejší články, ale potřebu reagovat mám tak u každýho desátýho...

Reagovat
smazaný uživatel

lepší špatná reklama než zádná reklama :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaměstnaný zoufalec s IQ 70 válící se furt u počítače, no. To je celý náš slavný Filda.

Reagovat
Filip12

no což ještě že si to samé můžu říct i o mým kámošoj ale vždycky to je na mě to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ti je, smím-li se zeptat?

Reagovat
Filip12

určitě víc jak tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě si nám to níkdy neřekl, 12,13 nebo dokonce 15?

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost možné, tak se pochlub Neber to jako provokaci, mě to jen zajímá, nic víc.

Reagovat
Filip12

19 koncem roku 20 toto letí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sme stejný ročník

Reagovat
Il Architetto

Ale rozdíl dělá to IQ.

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

tak ses narodil až v tom našem sametovém ráji?

Reagovat
smazaný uživatel

A co ti na tom jako vadí? Od toho tady diskuze jsou, navíc pod tímhle článkem nenapsal žádnou kravinu. Je pravda že má občas příspěvky na pěst, ale zvedat si na něm pořád ego mi přijde ubohé.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, "diskuze", napsal jsi to správně. A on se do nějakých zapojuje?

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt nechápu, proč si na něm pořád potřebují jedinci jako Ty honit ego. Sem ještě nenapsal nic špatnýho a Ty už jsi ho musel zdrbnout, abys dostal co nejvíc palců. Gratuluju.

Reagovat
fantomas

Parádní česká stopa tohle kolo..

Reagovat
Filip12

Pospěch nekompromisně

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

A to este Hubnik pri prvom gole Nürnbergu skrtol hlavou a malinko pozmenil smer golovej strely.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase nadpis.. Příští kolo musí Wolfsburg dostat, abychom tuhle ostudu odčinili.. Ale o to se tak nebojim. Jinak, Ribéry dostal jeden zápas stopku nebo jak je v BL zvykem tři?

Reagovat
jv

Může hrát.

Reagovat
jv

Reakce na Uliho.

Reagovat
smazaný uživatel

Joudo, co zase provádíš?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele