Neuer o konci v reprezentaci neuvažuje, je si jistý návratem

04.02.2023, 14:27
Aktuality
Manuel Neuer (© AFP)

Bayernu Mnichov se nepovedl úvod druhé části bundesligové sezony a stále čeká na premiérový tříbodový zisk, to vše jen v sedě sleduje Manuel Neuer. Německý brankář koncem března oslaví 37. narozeniny a ještě několik měsíců bude léčit frakturu nohy, po uzdravení plánuje návrat nejenom v klubu, ale i v reprezentaci...

Neuer s národním týmem neuspěl na mistrovství světa v Kataru a začátkem prosince si vyrazil na lyže, měl pád a zlomil si nohu. Následovala operace a s ní spojená dlouhá pauza, díky níž brankář přijde o zbytek sezony.

"Jsem v kontaktu s Hansim Flickem (trenér německé reprezentace - pozn. red.) a ten počítá s mým návratem do týmu, já kvůli tomu udělám vše. A jsem si jistý, že se mi to povede," nepochybuje Neuer.

Neuer mezi tyčemi národního týmu debutoval v roce 2009 a celkem posbíral 117 startů, v roce 2014 pak nechyběl u triumfu na světovém šampionátu. Se svým názorem na stávající situaci tento týden přispěchal někdejší gólman Toni Schumacher, podle něho by se Neuer měl rozloučit s reprezentací a koncentrovat se výhradně na klubovou scénu.

"Až nadejde správný čas, tak se podívám do zrcadla a jako vždy k sobě budu upřímný. Pokud budu chytat špatně, tak své místo uvolním jiným, ale takový scénář neočekávám. Chytat bude ten, kdo bude nejlepší a tím se budu muset opětovně stát. Vždycky tomu tak bylo," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
kattos

Na MS šílenej, na ME předtím průměr na MS předtím šílenej, na ME předtím výbornej ale posral

v semifinále gol...

Ter Stegen by měl být jednička už.

Reagovat
pistacik11

To by mal asi určiť tréner nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Flick to celý posral. V bráně Ter Stegen, první zápas Sule naprostá tragédie, Schlotterbeck taky, ten na repre zatím nemá. Ale hlavně největší průser a hovadina bylo to, že hrál Muller, který nepředváděl vůbec nic a jediný opravdový útočník Fullkrug, který měl výbornou formu, tak seděl na lavce.

Reagovat
kattos

Však jo, ale ta německá představa že Neuer je neotřesitelnej je mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem už před MS, že by měl chytat Ter Stegen. Jsem fanda Bayernu, Neuera mám rád, ale po tom zranění toho moc neodchytal, byla na něm vidět nejistota a nerozehranost. Hned několik gólů šlo jednoznačně za ním a kdyby tam byl Neuer z roku 2014, tak by Německo rozhodně ve skupině neskončilo

Reagovat
kattos

Reagovat
Witcher

to je zase opak Varana, tenhle nema soudnost

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
bayern987

Reagovat
Beči

Měl by tam pustit mladší kolegy, přeci jen ta jeho výkonost už jde pomalu dolů a hlavně je často zraněný. Měl by se soustředit na zbytek klubové kariéry. Ale což, jsou to jeho rozhodnutí.

Reagovat
DarylDixon

Ter Stegen musí byť nadšený

Reagovat
Irek

Toto se nelíbí uživateli Ter Stegen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele