Nepřijatelné, řekl po vyřazení Turků trenér Günes, viní i média

21.06.2021, 09:16
Aktuality
Turečtí fanoušci (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Kucka

Tak tohle média fakt přehnala.

Reagovat
lampas

Řekl bych, že to byl dokonce čtvrtý nejhorší výkon v historii skupin EURA (po Jugoslávii v roce 1984, Dánsku v roce 2000 a Bulharsku v roce 2004).

Reagovat
fabec1222

Švédsko 2016 byl taky děs

Reagovat
lampas

Furt tam ale předváděli lepší výkony jak my

Reagovat
Shevchenko

1 bod skóre 1:3, hned 4 týmy byly na tom mistrovství horší, včetně nás. Nepleteš si to náhodou s něčím?

Reagovat
fabec1222

nn, však hra byla úplně děsná

Reagovat
Shevchenko

Tak tady šlo hlavně o výsledky, ale jestli ti jde o předváděnou hru, tak bych řekl, že tam byli horší ještě Ukrajina s Ruskem.

Reagovat
pobody's nerfect

ještě Irsko 2012

Reagovat
lampas

Díky

Reagovat
Acrocephalus

A tak co jako čeká? Turci hráli fakt otřesně, snad nejhůře co si je pamatuji a proč? Protože jim milý trenér naordinoval defenzivní taktiku, která jim vůbec nefungovala a na kterou Turci vůbec nemají náturu. Turci mají hrát otevřeně, dopředu, možná by výsledek byl stejný, ale spíše ne. Turci si vždy zakládali na tom, že byli hodně nevyzpytatelným soupeřem, který jeden poločas třeba vypadá, že je zralý na porážku, aby jich najednou bylo plné hřiště a pěkně po osmansku dobývali i ty nejhouževnatější hradby. Blok si mohou dovolit mužstva, která na tom dlouhodobě staví (obecně ostrovní týmy), ne Turci, kterým je tento způsob hry naprosto cizí.

Reagovat
Beči

Reagovat
Y.N.W.A

Tureckej Pěšán... Ok, není dobrý mít přehnaná očekávání, na druhou stranu jsou něčím podložena... A ten výkon a výsledky byly katastrofální, i kdyby se necekalo nic...

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Y.N.W.A

co je za problém?

Reagovat
jenage

"Odpovědnost beru na sebe"

"ale zodpovědní jsme všichni"

Tak jak to teda je?

Reagovat
Pablos

pěkně nezodpovědný vyjádření

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Puskas

Jeden za všechny, všichni za jednoho.

Reagovat
REPLIKATOR

Naopak, lepší než přijatelné

Reagovat
GrimeBaller98

Takhle to dopada, kdyz se vidite jako vitezove a nemate zadnou pokoru

Reagovat
Denev

Turci se ale jako vítězové neviděli, to je jen špatná intepretace. Na tu tiskovku jsem koukal a on tam narážel na některé novináře, kteří Turecko viděli už ve finále. Senol Gunes před turnajem naopak i klidnil emoce a říkal, že v tý skupině jsou dobré týmy a že to lehké určitě být nemůže. Každý, kdo v Turecku rozumí fotbalu, věděl, že se ve finále vidět nemůžeme. Reálný cíl byl čtvrtfinále, ale s tím, že by bylo super semifinále, protože to už Turecko jednou hrálo.

Reagovat
OTASi

"jasnými favority na postup do další fáze" ? co to Kahveci hulí

Reagovat
Kucka

Tak favority na druhé místo byli, to zase jo.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Ja som to pred šampionátom tiež tak videl, že by zo skupiny A postúpiť mali. Dokonca som Turkov mal za takého svojho osobného čierneho koňa turnaj. Nakoniec sa žiadny čierny kôň nekonal, jedine im tak po skončení základnej časti zostav v rukách Čierny Peter. Tak či onak, 0 bodov, skóre 1:8 a nemohúcnosť, akou sa prezentovali ma dosť prekvapila. Pre sú mňa najväčším sklamaním turnaja

Reagovat
OTASi

já je teda před Walesem neviděl, max tak vyrovnaně + tam bylo ještě švýcarsko.. sice se jim povedly zápasy s nizozemskem a v norsku, ale zase pak doma třeba neporazili lotyše

Reagovat
Freedo

Teď to zní hloupě, ale v match predictoru se mi Turecko dostalo až do semifinále (vyřadili Rusko a pak Ukrajinu).

Reagovat
vceradnesazitra

Oni si fakt věřili na finále? Vždyt z toho týmu znám 2 hráče. Ti jsou ještě víc deluded jak angličani a skotové

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tak zasa no name mužstvo to nebolo. Demiral, Calhan, Soyuncu, Under či Burak Yilmaz sú relatívne známi hráči, aj tak však nechápem, z čoho vyplynulo to prehnané sebavedomie ich médií.... V kvalde síce skončili suverénne druhí, za konkurentov tam však mali trápiaci sa Island a Albánsko a tých by som asi úplne nebral ako merítko kvality.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
rel7

Přesně tak, při oznámení nominace jsem psal ze se jedna o jednu z horších nominaci, těch pár jmen úspěch nezarucuje

Reagovat
Denev

Vy jste úplně mimo, pane. Vždyť tahle generace je nejlepší, kterou Turecko kdy mělo. To, že byli takhle neúspěšní není jejich antitalentem, ale špatným vedením celkově. Vždyt se podívejte, s kým hráli v přípravě. Jak se pak jako můžou připravit na takovej šampionát? To začalo ostudným vyjednáváním turecké fotbalové federace a pak to pokračovalo špatnými rozhodnutími trenéra. Prej jedna z nejhorších nominací..to určitě tvl...

Reagovat
vceradnesazitra

Prej nejlepší generace Uhráli 0 bodů s ostudným skorem 1:8 ve skupině se Švýcarskem a Walesem, což rozhodně nejsou top týmy. To asi nejlepší generace úplně nebude.

Reagovat
Denev

Očividně máte problém se čtením a porozuměním textu. Ano, nejlepší generaci, která je ŠPATNĚ VEDENÁ. Možná, že když to píšu caps lockem, tak tomu budete rozumět lépe. Nepamatuju si, že by Turci kdy měli tolik hráčů v tolika top klubech. A pokud jo, tak si nepamatuju, že by v těch top klubech hráli. Kolik vám je sakra? Asi hodně málo, nebo fotbal moc nesledujete.

Reagovat
Denev

Turci se ale ve finále neviděli, to je jen zas jen klasicky špatná intepretace českých médií kvůli které si o Turcích zas každejj myslí kde co tvl.. Na tu tiskovku jsem koukal a on tam narážel na některé novináře, kteří Turecko viděli už ve finále. Senol Gunes před turnajem naopak i klidnil emoce a říkal, že v tý skupině jsou dobré týmy a že to lehké určitě být nemůže. Každý, kdo v Turecku rozumí fotbalu, věděl, že se ve finále vidět nemůžeme. Reálný cíl byl čtvrtfinále, ale s tím, že by bylo super semifinále, protože to už Turecko jednou hrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Není příbuzný s Pešanem? Ten taky vinil média že měli velké oči

Reagovat
Greny

a dokonce byl zaskocen kdyz Vrana rekl ze jede pro zlato

Reagovat
h8_sfatto

Turci měli slušnej tým, ale narozdíl od Walesu, který vydřel takticky z prdu kuličku, tomu chyběl lepší taktickej plán, takže chyba trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Favority nebyli urcite, ale 0 bodu proti svycarsku a walesu problem je

Reagovat
oli9

Turek... Před eurem vše zaspamovane od těch Turků fb, IG... Teď je aspoň klid

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
$dolar$

Mrdky medialni.

Reagovat
Nieuwendyk

Největší umrdanci zase pláč. Samozřejmě že postoupit nemohli, hnus a odpornost ten tým, země, národ. Naštěstí to dopadlo tak jak mělo

Ale ta média to fakt posrala

Reagovat
Pablos

Země ...kolikrát si tam byl ?

Reagovat
Denev

A vy jste koukám fašistickej kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

Příšte hrát o Mistra Asie

Reagovat
Fabregas@ole

btw. tip Eurofotbalu: semifinále

Reagovat
Denev

Turecko má silnou generaci. Za neúspěchem stojí více faktorů. Jednak špatné vedení ze strany turecké fotbalové federace, protože domluvit na přípravu utkání proti Azerbajdžánu, Guinee a Moldavsku znamená, že asi těžko poznáte, co děláte špatně. Tým byl teda strašně špatně připraven. Další věcí je nominace Senla Gunese, kdy vzal sice to nejlepší, co mohla, ale měl jsem pocit, že tam taky hrál roli nějaký klientelismus. V nominaci byli někteří mladí hráči, kteří na turnaji neodehráli jedinou minutu, ba se vůbec nevešli do kádru pro jediný zápas. Naskytá se tedy otázka, proč je tam bral, když mohl vzít zkušenější hráče, kteří umí pracovat s tlakem. Tím se dostáváme k dalšímu faktoru a tím je nedostatek zkušeností. Turecko mělo nejmladší tým na turnaji. Na Euro 2016 hráli pouze tři hráči, kteří byli v nominaci na letošní šampionát. A samozřejmě Gunesova taktika a stídání. On během všech zápasů vystřídal oba stření záložníky, a to najednou. To je dle mého názoru amatérská chyba trenéra. Chyb udělal víc a po právu je kritizován a bude i nadále. Vy se smějete, že nařkl i média, ale znáte turecká média? Věřte mi, že turecká sportovní média dokáží vytvořit takový tlak, který by vytvořila sportovní média v málokteré zemi. Vždyt Turecko s tím mělo problém i v roce 2016. Nepovedl se první zápas a média celý ten tým hned schazovala a podobně. Ono to na psychice hráčů také něco udělá.

Reagovat
Denev

O silné generaci Turků mluvili po zápase i Xhaka a Shaqiri. Oba řekli, že Turecko má silnou generaci, která má velkou budoucnost, ale že jsou potřeba právě i ty zkušenosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele