Nepřemýšlel jsem, že bych Kuchtu po reprezentaci nepostavil, uvedl Priske

27.11.2023, 09:52
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Brian Priske, trenér Sparty, nezvažoval, že by útočník Jan Kuchta kvůli incidentu v české reprezentaci, po němž předčasně národní tým opustil, nenastoupil do dnešního utkání 16. ligového kola se Zlínem. Dánský kouč s vyřazením Kuchty z reprezentace souhlasil. Na tiskové konferenci po výhře 2:0 uvedl, že jeho svěřenec na to v mnoha ohledech dokázal v zápase odpovědět.

Šestadvacetiletý Kuchta minulý víkend navštívil noční podnik v Olomouci, kvůli čemuž byl spolu s obránci Jakubem Brabcem a Vladimírem Coufalem vyřazen z české reprezentace. Stalo se tak před pondělním rozhodujícím duelem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 s Moldavskem. Národní tým i přes absenci trojice hráčů utkání zvládl a po triumfu 3:0 si zajistil účast na závěrečném turnaji v Německu.

"Samozřejmě jsem s ním (Kuchtou) v pondělí, kdy se vrátil, mluvil. Pořád řeším, s kým budeme hrát. Máme dobré útočníky Victora (Olatunjiho) a Sejkyho (Václava Sejka). Nepřemýšlel jsem ale o tom, že by Kuchta nenastoupil kvůli tomu, co se odehrálo v reprezentaci, nehrálo to roli. Vybral jsem nejlepší možnou sestavu. Souhlasím s rozhodnutím reprezentace. Je na Kuchtovi, aby na to odpověděl. Dnes se mu to v mnoha ohledech povedlo, jen se mu nepodařilo skórovat," řekl Priske.

Kuchta se proti Zlínu dostal do několika velkých šancí, žádnou z nich však neproměnil a v dresu Sparty neskóroval v sedmém soutěžním utkání za sebou, do něhož nastoupil. "V mnoha aspektech dnes odehrál dobrý zápas, jen se potřebuje odměnit. Krásně asistoval u první branky. Určitě ale chci, aby útočníci skórovali v každém utkání," prohlásil šestačtyřicetiletý Priske.

"Jeho role se nezměnila, pořád je stejná. Někdy je součástí výstavby, jindy, jako dnes, si hlavně nabíhá, v čemž patří k nejlepším v lize. Potřebuje pracovat pro tým i v obraně. Jestli mám obavu, že nedává góly? Slovo obava by se mělo používat opatrně. V minulých utkáních měl šance stejně jako dnes, které by měl proměňovat. O tom už rozhodují individuální kvality a soustředění. Musí si to vyhodnotit sám, aby zjistil, jak může detaily překlopit na svou stranu," uvedl bývalý dánský reprezentant.

Sparta se díky vítězství nad Zlínem vrátila do čela tabulky o dva body před odvěkého rivala Slavii.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Kepy_FCB

přesně správně

Reagovat
Remt

Tak tak Kripl to byl i pred tim a taky ho stavel, tak proc ne ted

Reagovat
Salfovic

Ale že mu teď dělá každej den test na alkohol už neřekne.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
srandamač

Dělají se vůbec u nás v Česku dopingovky?

Reagovat
emisarpravdy

Překvapuje ještě někoho ze rozhodci ZASE potahali Spartu?

Reagovat
Beči

Myslíš tu chybu rozhodčího za rozhodnutého stavu?

Jinak ano, Wiesner je imbecil, ale musím tedy říct, že Bartošák to opravdu teatrálně přihrál.

Reagovat
Skleepy

Ani ne, po zářezech v Hradci a na Baníku bylo už celkem na čase. Spíš si nejsem jistý, jestli to nebyla medvědí služba, Wiesner by nikomu nechyběl.

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele