NĚMECKOU JEDNIČKOU BUDE LEHMANN

07.04.2006, 16:45
Aktuality
Trenér německé reprezentace Jürgen Klinsmann oznámil, že post prvního brankáře získal Jens Lehmann z Arsenalu. Na lavičku se tak posadí dlouholetá jednička Oliver Kahn z Bayernu Mnichov.

Klinsmann hned po svém nástupu k reprezentaci oznámil, že boj o brankářský post je otevřený, konečné rozhodnutí vzhledem k mistrovství světa chtěl oznámit do začátku května. Dnes po poradě s asistentem Joachimem Löwem, generálním manažerem Oliverem Bierhoffem a trenérem brankářů Andreasem Köpkem oznámil, že německou branku bude hájit Lens Lehmann.

Otázka brankářské jedničky byla v Německu často diskutovaným tématem. Dva hlavní kandidáti byli jasní – Lehmann a Kahn, mezi nimiž dlouhodobě panuje velké napětí, s odstupem za nimi stáli stuttgartský Timo Hildebrand a spolehlivý Robert Enke z Hannoveru.

"Bylo to mé nejtěžší rozhodnutí za dobu, co jsem trenérem," přiznal Klinsmann. Kahnovo odsunutí na druhou kolej se ale nabízelo, jelikož brankář Bayernu byl pod velkým tlakem a dělal chyby, kdežto Lehmann předváděl výborné výkony a v Lize mistrů proti Realu Madrid a Juventusu Turín ani jednou neinkasoval.

"Oba brankáři mají úžasné schopnosti, nicméně si myslíme, že Jens Lehmann je vhodnějším pro způsob, kterým chceme hrát", prohlásil trenér brankářů Köpke. Bývalý brankář Schalke, Dortmundu a Milána byl dosud v Kahnově stínu, v reprezentaci si připsal 29 startů proti Kahnovým 84, přestože oba mají shodně šestatřicet roků.

"Otázka brankářského postu v posledních týdnech vládla našim diskuzím a rozhodnutí bylo pro naše kouče extrémně těžké. Apeluji na každého, aby rozhodnutí přijal a poskytl týmu i Jensi Lehmannovi plnou podporu," přeje si Oliver Bierhoff.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*greg

podle me spravne rozhodnuti. mimochodem nevi nekdo jestli bude za francii chytat COUPET nebo poustet barthez?

Reagovat
Shevchenko

HILDEBRAND !

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Už rok a půl nic nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

no ked sa pozrem na ten rok a pol ohladom Kahna a Lehmanna, tak radsej uprednostnim zdrave mladi.

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann v této sezoně chytá obdivuhodně....

Reagovat
smazaný uživatel

lehmann fakt chyta superale mohli by dat sancu aj wiessemu alebo hildebrantovi aaspon ako dvojke ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann chytá teĎ fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě to maj jedno: Lehmann se letos hodně zvedl, ale zase to je ten typ, co si nikdy neodpustí nějakej ten kiks, vsadim boty, že něco na MS zase předvede. Kahn šel zase dost dolů, už i u něj se ty zaváhání začínaj kupit, ale zase většího lídra v brance nemá nikdo... Hildebrand zakrněl ve Stuttgartu, jestli letos nepřestoupí jinam, má po kariéře. Wiese na to ještě nemá, navíc mám pocit, že se teď opět zranil.

Reagovat
HOST*Ondrej

Co to meleš...po karieře!!!vzdyt to bude brzy jednička německa.Kahn a Lehmann jsou stejen staří(36) takže za chvíli se tam místo nich postaví právě Hildebrand,tak tu nemel kraviny,když tomu nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraviny nemel radši ty a podívej se na fakta: Stuttgart ztrácí 30 bodů na Bayern, poháry jim nehrozí, nemaj pořádnej kádr, je to momentálně průměrnej klub. Hildebrant šel s formou hodně dolů oproti tomu, co předváděl ještě před rokem dvouma, jasně tam zakrněl, ve špičkovym klubu se mohl rozvíjet, tady stojí na místě.

Jedničkou Německa jako proč? Až to zabalí Kah s Lehmannem, tak už bude mít dost zkušeností Wiese, kterej hraje špičku Bundesligy a Ligu mistrů, Hildebrant zase zůstane někde na lavce. V průměrnym Stutgartu má po slibně se rozjíždějící kariéře.

Reagovat
smazaný uživatel

wector má pravdu...Hilde je sice dobrej čapmen, ale před dvěma lety měl odejít...takhle výkonostně neroste...a formu taky zrovna excelentní nemá...Lehmann je dobrou volbou, i když ho nemam rád, ale Kahn už zase chytá sračku...

Reagovat
HOST*stam

No podla aktualnej formy je lehman jasna jednicka...len som zvedavy ci si tu formu udrzi aj do majstraku..kazdopadne mu to prajem :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele