NĚMECKO TO MÁ JISTÉ!

03.07.2006, 12:56
Aktuality
Nevěříte? Nepřejete? Máte to marné! Němci v Dortmundu neprohráli od roku 1935 ani jedno jediné utkání a jsou přesvědčeni, že šňůra úspěchů bude pokračovat 4. července 2006 v souboji s Itálií! A jak vidí fotbalisté Německa tento semifinálový zápas?

V tomto vestfálskem městě se reprezentace Německa, ať se jednalo o to říšské, spolkové nebo jednotné, představila ve 14 zápasech. Věřte nevěřte, 13x vyhrála, jen jednou jedenkrát remizovala. Tím jednobodovým šťastlivcem se stal výběr Walesu, který zde, tehdejším mistrům světa z roku 1974, ukradl vítězství a tím pádem, aniž to v té době někdo tušil, také plný bodový zisk ze 14 utkání za 70 let!

O rok dříve ale tým SRN rozdrtil v Dortmundu Maltu 8:0, to bylo v kvalifikaci o postup na EURO 1976, které později v Jugoslávii Československo vyhrálo po finálové penaltě Antonína Panenky. Koho porazilo a za čí záda míč po vršovickém dloubáku zapadl, jistě víte, že? Ale i tahle "osmička" byla Němcům málo a tak si ji o pět let později zopakovali. Tentokráte se obětním beránkem stala Albánie a bylo to rovněž v kvalifikaci, ovšem na MS 1982.

A tak ještě jednou: 14 zápasů, 13 výher, 1 remíza, skóre 59:7! Úctyhodné, že? Nikdo se nemůže divit, že mezi německými fanoušky, ale také hráči, panuje bezbřehý optimismus. To vše je ještě umocněno výbornou formou týmu, jeho bojovností, soudržností. O sebedůvěře, tak typické německé vlastnosti, mnohdy dohnané až za hranici dobrého vkusu, nikdo jistě nepochybuje.

Jürgen Klinsmann k tomu říká: "Je to fantastické, vše mi dnes připadá sopku, která sem a tam vyplivne ze svého nitra pár balvanů žhavé lávy, trochu dýmu, jazyky ohně, ale je připravena každým okamžikem vybuchnout!" Společně s Klinsmannem to přesně tak vidí všichni. Německo již na tomto MS v Dortmundu hrálo a, jak jinak, vyhrálo. Poraženým celkem bylo Polsko, které se drželo hodně dlouho, ale závěrečnému náporu neodolalo, dostalo gól, dal ho Oliver Neuville, který znamenal nejen ztrátu bodu ale dokonce také jeho vyřazení.

Christoph Metzelder ve svých slovech zašel snad ještě dál, než trenér reprezentace. Aby také ne! Bude hrát doma, na stadiónu, který jako obránce Borussie zná do posledního výhonku zelené trávy na hrací ploše. "Zažijeme prostředí, ale také zápas, jaký Německo ve své historii nikdy nevidělo. Je pro nás velkou vzpruhou, že se tento souboj bude hrát právě v Dortmundu. Znamená to, že vlastně ještě před prvním hvizdem rozhodčího vedeme 1:0!" Tak to je slovo do pranice!

Tim Borowski, který hraje v konkurenčním Werderu Brémy, dodává: "Fanoušci v Dortmundu jsou fantastičtí! Základ našeho úspěchu v semifinále bude vycházet z jejich fandění. Dokáží nás hnát dopředu od první do poslední minuty. A my se jim za to odměníme!"

Phillip Lahm byl v onom zápase skupiny A s Polskem vyhodnocen jako hráč zápasu. Pelé o něm prohlásil, že je jedním z nejlepších hráčů tohoto turnaje. Na otázku, jak podle něj dopadne souboj s Itálií, odpověděl: "Po vítězství nad Argentinou jsme se přesvědčili, že dokážeme porazit i ony 'velké' soupeře! Itálie je velký tým, a tak jí porazíme taky!"

Optimismus tedy opravdu Němcům nechybí. Bude znamenat, společně s podporou fanoušků na stadiónu, onen náskok 1:0? Nebo naopak jedenáctce domácích sváže nohy provazem zodpovědnosti?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taliansko bude pre nemcov ďaleko ťažší súper ako Argentína, to tvrdím dlho. Argentína hrala trochu naivne v tom, že hrala moc pomaly a ťažkopádne.

Reagovat
smazaný uživatel

tez si myslim.....nemci budou radi za gol.....makaroni s tim jejich hnusofotbalem to muzou dotahnout daleko ...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si hnus :)

No uwidime jak to dopadne--

FORZA ITALIA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

sory ale sam musis priznat ze ukrajina neni meritko(kdyz je spanele vyklepli 4:0) .......a proste italove hrajou def. fotbal a zapas s australii je jasny priklad

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bude vlastne hrať najofenzívnejšie mužstvo MS proti majstrovi defenzívy. Tak to som zvedavý...

Reagovat
HOST*dany

Hnusnej si ty,skopčáci namistrovaný sklapnou buldoci roboti,jistý to maj Němci že vypadnou,protože nad Italama na MS nevyhráli a dneska ani nevyhrajou a naopak Itálie umlčí ten jejich stadionek Dortmund a vyhraje tam,tam hráli zatim s nic moc soupeřema takže FORZA ITALY!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*kody

blbý němci dostali na prdel 2:0 patří jim to moc si věřily.ITALIE jsou mistři!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele