Němci vyšli z mariáše lépe

11.06.2002, 20:00
Aktuality
Zápas skupiny E mezi Kamerunem a Německem rozhodl o tom, že Německo při své 14. účasti na MS potřinácté postoupilo ze základní skupiny. Do historie se ale zapíše spíše tím, že v něm španělský rozhodčí Nieto ukázal celkem 16 žlutých karet, což je historický rekord. Dosud nejvíce karet, 10, rozhodčí ukázal před čtyřmi lety v utkání Dánsko - JAR. Oba týmy si karty rozdělily spravedlivě, po osmi. A oba týmy rozdělily osm karet mezi sedm hráčů, což znamená, že na obou stranách viděl jeden hráč žlutou kartu dvakrát a po následné červené šel předčasně pod sprchu. Na straně Německa byl největším hříšníkem Carsten Ramelow, který se nechal vyloučit už ve 40. minutě, Kamerunce oslabil Patrick Suffo. Červenou dostal sice až v 78. minutě, v tu chvíli byl ale na hřišti pouhých 25 minut.

V té podstatnější statistice, v počtu vstřelených gólů, byli Němci lepší a díky trefám Bodeho a Kloseho vyhráli 2:0 a do osmifinále postupují z prvního místa. Miroslav Klose se na šampionátu trefil už popáté a popáté to bylo hlavou. Klose se tak opět dostal do vedení tabulky střelců.

Kamerunci byli na závěrečném turnaji popáté a na jejich kontě stále zůstává jediný postup ze skupiny. Toho dosáhli v Itálii v roce 1990, kdy dokonce postoupili až do čtvrtfinále.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele