NEKLIDNÁ ITÁLIE!

19.07.2006, 16:19
Aktuality
Nikdo nepochyboval o tom, že se všechny čtyři potrestané kluby odvolají. Italský korupční skandál má tedy své pokračování, které se z místností soudu přeneslo do ulic měst. V sobotu začne zasedat Federální soud, který buď potvrdí rozsudky, nebo...

Juventus nesouhlasí se svým přeřazením do Serie B a nechce si nechat vzít oba tituly získané v posledních dvou letech. Roberto Patriarca, tiskový mluvčí Juve, prohlásil, že tresty jsou přehnaně vysoké, neakceptovatelné, skandální! Italská fotbalová federace obdržela rovněž informace z Milána, Fiorentiny a Říma, všechny tři kluby se odvolávají.

Připomeňme si jen v krátkosti rozsudky: Juventus do Serie B a o 30 bodů méně, Fiorentina a Lazio do stejné ligy a odpočty 12 a 7 bodů. AC Milán ztráta 44 bodů v sezóně 2005/06, přišel tím o start v LM, a po skončení ročníku 2006/07 mu bude odečteno 15 bodů. Zůstává ovšem v Serii A. Mimo tyto tresty pro jednotlivé kluby sportovní tribunál rovněž rozhodl o zákazu činnosti 19 dnes již bývalých funkcionářů a rozhodčích.

Žalobce Stefano Palazzi se ale nechal slyšet, že bude znovu žádat o vynesení rozsudků podle původní žádosti prokuratury, tedy včetně sestupu Juventusu do Serie C a AC Milán do "Béčka"!

Nikdo neví, kdy tomu všemu bude konec, zejména při pohledu na práci vyšetřovatelů v Neapoli, Římě, Parmě a Turíně, kteří hledají důkazy v další části tohoto skandálu. Tentokráte se jedná o sportovní podvody, nedovolené sázky a nevysvětlitelné bankovní účty a machinace.

Fanoušci postižených klubů se ale nemíní jen tak vzdát, smířit se s rozsudky. Nedokáží přijmout rozhodnutí o tom, že neuvidí své miláčky v nejvyšší soutěži, o Lize mistrů ani nemluvě. A mnozí z hráčů dokonce uvažují o odchodu do jiných klubů, většinou zahraničních. A to je pro známou italskou hrdost neuvěřitelná rána pod pás!

V pondělí například příznivci Fiorentiny po dlouhé hodiny blokovali známou Sluneční dálnici, která spojuje sever a jih Itálie. Ale to nebylo vše! Druhá skupina obsadila nádraží "Campo di Marte" a způsobila zpoždění desítek vlaků. Jedním z organizátorů těchto protestů byl známý filmový režisér Franco Zeffirelli, který burcuje fanoušky do boje za spravedlnost a nemíní se vzdát, dokud Fiorentina nebude omilostněna! Vedení klubu požádalo příznivce o zachování klidu a v oficiálním prohlášení upozorňuje, že: "Pravda se prokáže a spravedlnost zvítězí!"

Na čtvrtek svolali manifestaci také milánští tifosi. Sejdou se před Palazzo Marino, kde mají své sídlo radní tohoto severoitalského města. "Dáme najevo naše rozhořčení a nesouhlas nad přehnaně vysokým trestem pro náš klub!", se píše v jejich provolání. Jeden z nespokojených příznivců AC Milán rozvinul pod okny Justičního paláce obrovský transparent, na kterém se objevil tento nápis: "Kate Borrelli! Ruce pryč od AC Milán!" Francesco Saverio Borrelli nemá asi klidného spaní v těchto dnech...

Ani v Římě není klid, stovky fanoušků Lazia se shromáždily před hotelem, kde byl v pátek vynesen rozsudek a hlasitě dávaly najevo svůj nesouhlas s přeřazením do Serie B. Nejvíce jejich nespokojenost odnesl advokát Lazia. Fanoušci mu vyčítali nedostatečnou obranu zájmů klubu.

Itálii čeká horký letní týden. Uvidíme, pro koho bude ona pověstná sprcha pořádně ledová!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*kritik

Podle italského tisku se má šetření týkat také dalších prvoligových klubů Reggina, Empoli, Lecce a Chievo.

Reagovat
HOST*

hmm a to si zjistil kde?

Reagovat
HOST*ich

sa mi nepaci ze takto manipuluju s futbalom, ale ak ich daju prec zo serie A tak talianska liga pride o dost

Reagovat
HOST*

Vzdy se o neco prijde. Podvodnici patri za mrize stejne jako zlodeji. Kdyz jim to prominou, tak to skonci jako v u nas. Bordel!

Reagovat
Jajinek

vim ze to sem nepatri a proto se predem omlouvam ale uz sem dost zoufaly....nevite prosim kde bych mohl najit kompletni statistiky z uplynuleho rocniku 2. Gambrinus ligy.....myslim vysledky zapasu a hlavne strelce branek.....dekuju moc.

Reagovat
Shevchenko

ofisport.cz

Reagovat
Jajinek

Dik moc....ale tam prave nejsou ti strelci....delam si podrobny statistiky uz pomalu 5 let....no a chybi mi par poslednich lonskejch kol 2. ligy.....

Reagovat
PJ

Tohle všechno (a mnohem víc) se během sezóny objeví i tady, na Eurofotbalu..

Reagovat
Jajinek

Reagovat
HOST*

zaslouzi si to podvodnici a ACM by meli dat do 2.ligy a Juventus do 3.ligy to by bylo spravny (2 tituly jim sebrali tak o 2 ligy niz)

Reagovat
smazaný uživatel

si pojedol vtipnu kasu ze?

Reagovat
HOST*Death

ty ses trošku na tom slunku přehřál, vzbudˇ se.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele