Největší korsické kluby asi vyklidí pozice v prvních dvou ligách

22.06.2017, 22:34
Aktuality
Nejprve finanční kontrolor francouzských soutěží DNCG vyloučil z druhé ligy AC Ajaccio, nyní došla řada také na SC Bastii, která přitom teprve před měsícem spadla z Ligue 1. Nyní by oba celky kvůli špatnému finančnímu zdraví měly od příští sezony působit ve třetí lize zvané National...

Oba kluby se sice odvolají a Bastia se okamžitě zavázala, že se během čekání na verdikt pokusí prodat některé hráče a vyvážit účty, pravděpodobnost zvrácení původního rozhodnutí je ovšem mizivá.

Korsika by v takovém případě přišla o dvě třetiny svých zástupců v druhé nejvyšší soutěži, když by takhle nahoře zůstal pouze Gazélec Ajaccio. Druhý klub z Bastie, tamní CA, navíc zrovna letos opustilo National a posouvá se ještě o patro níž.

Naopak Paříž by ztrátami čtvrtého největšího středomořského ostrova získala: poražený barážový účastník, Paříž FC, by se posunul do druhé ligy, ze které by naopak nespadl další celek z hlavního města, Red Star.

AC Ajaccio i SC Bastia byly založeny v první dekádě 20. století a prvně jmenovaný klub se konkrétně roku 1967 stal prvním korsickým zástupcem v elitní francouzské soutěži. Tu si ACA naposledy zahrálo v sezoně 2013/14, jejich rivalové a finalisté Poháru UEFA 1978 z Bastie obsadili v uplynulém ročníku poslední příčku, tři body za prvním přeživším z Caenu.

Autor: Tomáš Daníček / lequipe.fr, lfp.fr

Komentáře (8)

Přidat komentář
ryzskej

Divím se, že se v těch klubech pohybují takový idioti, aby něco podobného dopustili...

Reagovat
Jeňa

Až se vrátí, tak bude na zápasech v Bastii, díky místním vznětlivým fans fakt peklo

Reagovat
smazaný uživatel

OK, to se mi libi! Red Star.

Reagovat
ondrvo

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhlásit nezávislost Korsiky a hrát samostatnou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, Bastia svým projevem a hrou v lize neměla co dělat, tam to není žádná škoda, byť alespoň L2 bych jim přál...

Reagovat
Langi

asi boží mlýny...protože takové blbce jako je Bastia aby člověk pohledal

Reagovat
smazaný uživatel

nastastie. No co predvadzali v L1 aku hru, to muselo ist jednoznacne dole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele