Nejtemnější noční můry Sparty zhmotněné do 90 minut

29.07.2022, 15:12
Názory a komentáře
Na světě jsou věci lehké, těžké a ty ukrutně těžké. Mezi ty opravdu strašně, strašně moc těžké třeba řadím nastolit celosvětový mír, vyřešit hladomor nebo uskutečnit cestu na Mars. No a vůbec nejtěžší věc na světě je zcela bez debat už dlouho...fandit Spartě. Já se vlastně klubu z Letné ani nechci smát, nechci do něj kopat. Je mi jich jenom líto.

Byl tu Häcken, byla tu Subotica, jsou tu pořád noví trenéři, stovky milionů v koši, jsou tu dlouhé roky bez titulu. Ale tohle, tohle je dno. A ani ne tak samotný fakt, že Sparta vypadla hned v pro ni úvodním předkole toho nejslabšího evropského poháru. Ale hlavně jak vypadla. To je totiž opravdu až k pláči.

Takže se sparťanům vlastně omlouvám za tento text, který nemá být útokem ani výsměchem. Spíše glosováním toho, co se vlastně v předmětném dvojzápase stalo. Protože kdo to neviděl, neuvěří. A pro ty pravověrné hrdé fanoušky, raději to asi ani nečtěte.

1) Viking Stavanger je zcela podprůměrný evropský tým. Někde na úrovni spodku tabulky české ligy. Možná snad i ligy druhé. Přesto ho Sparta nedokázala přehrát. Vlastně ani opticky. Statistiky střel na bránu i držení míče byly skoro vyrovnané. A s přibývajícím časem byli Norové dokonce lepší a nebezpečnější. Už jen toto je samo o sobě ostuda.

2) Český bývalý gigant by pro zlepšení své hry potřeboval posílit. Teda asi na osmi postech. Je prostě neuvěřitelné, s jakou nekvalitou může vedení vstoupit do sezóny, a to ještě s pocitem, že je vlastně všechno v pořádku. Ten tým nemá vlastně žádnou přidanou hodnotu. Křídla jsou úplně z formy (Pešek) anebo už veškerá naděje, že se do ní někdy dostanou, vyhasla (Haraslín). A tak to jako má urvat střídající Minčev. Jakože cože? Tvořivý záložník není vůbec. Tedy veškerá naděje a odpovědnost byla svěřena mladičkému Karabcovi. Ale ten ani nemůže zatím takto zejména psychicky náročnou roli zvládnout. Ve středu zálohy musí hrát Fortelný, který to prostě nemá v hlavě v pořádku (ta žlutá karta po faulu na gólmana je pro mě naprosto nevysvětlitelná). Krajní obránci neumí (až na jednu krásnou výjimku) odcentrovat. A to všechno není o nějaké formě, smůle či sehranosti. Ti kluci prostě nemají kvalitu. Opravdu ne.

3) A největším výsměchem je pro mě gólman Holec. Ať se ten chlapec na sebe nezlobí, ale ten nemá na to být jedničkou ani ve svých nejdivočejších snech. Ale to, že chytá, není samozřejmě jeho chyba. Je naprosto mimo lidské chápání, že tým s ročním rozpočtem stovek milionů korun jde do sezóny s takovým startérem. Navíc pošlete do háje Nitu. Prostě to odchytá kluk z Žiliny. To opravdu nikdo nevidí, že při každém centrum tomu týpkovi vypadává míč? A ten zákrok při vyrovnávacím gólu? To žádal norského střelce o ruku?

4) Ale největší záhada od dob Bermudského trojúhelníku, a příběhu, jak to ve Vinnetouovi myslel Jones s tou lokomotivou, je skutečnost, že jakýkoli hráč do Sparty přijde, i když hraje třeba ve svém předešlém působišti dobře, začne na Letné hrát naprosto katastrofálně. A ne třeba časem. Hned. Od první minuty vstupu na trávník. A není to jen o talentech (nechápu, že tam ti mlaďoši vůbec chodí, vždyť to už je lepší pro fotbalovou kariéru sebou mrsknout do jámy na indiánském hřbitově, anebo ji rovnou ukončit). Ale i zkušení hráči. Vždyť takový Kuchta měsíc zpátky úžasnými výkony táhl reprezentaci. A bum. Najednou je na trávníku úplně zbytečný. Šanci nedá, hlavu nevyhraje a těsně po poločase jde raději ze hry. Jo a pak ho nahradí Čvančara, který vypadá jako Honza Koller před odchodem do Belgie a v situaci tři na dva zkouší na prázdno přešlapovačku. A míč je v tahu. Masakr.

5) V každém marasmu pak existuje nějaký pevný bod. Tedy něco, čeho se dá chytit, když je nejhůř. Pro Spartu to byl Dávid Hancko. Ne že by to byl Nesta, ale opravdu dokázal hrát spolehlivě a jeho levačka je kouzelná. A pak v ten rozhodující moment to odpálí do pekla právě on. Chybou, která korunovala mizérii klubu. Chybou, která vlastně naprosto vyjadřovala tu beznaděj, která nyní na Letné panuje. A nebyla to jen tak nějaká chyba. Prostě naprosto nepochopitelná minela v rozehrávce. V poslední minutě. Když nebyl ani pod tlakem. Jakoby přihrávka všem škarohlídům, hejterům, fanouškům Slavie či jiných soků. Jako tohle nevymyslíš. Fakt ne. Tohle se prostě musí jenom stát.

Tohle prostě Sparta nemůže rozdýchat ani odpružit. Ty slzy a psychické zlomení mluvilo za vše. A pokud opravdu dokážou jako Fénix z toho popela vstát, tak před nimi smeknu. I bych to těm hráčům snad i přál. Ale naprosto tomu nevěřím. A odpovědnost za to nenesou ani hráči, ani trenér. Ryba vždycky smrdí od hlavy. Jenže pokud hlava nemá sebereflexi a nepřizná si vlastní selhání. Anebo je jí to selhání vlastně jenom jedno, tak prostě nikdy nemůže zasvítit světlo na konci tunelu.

Rozbor toho, co ve Spartě nefunguje, bude nyní pár dní národním sportem. Budou ho dělat všichni a všude. A zcela logicky. Tak já raději přejdu k tomu pozitivnímu. A to ke Slavii. Ta si se soupeřem, který nebyl po hříchu zase o tolik horší než Stavanger, poradila náramně. Velice sympatické mi bylo, že domácí již před odvedou prohlásili, že si to nejdou jenom odkopat, ale že chtějí prostě nasázet góly a překonat dosavadní rekord v rámci pohárového výsledku. A to se sešívaným podařilo. Dá se říci, že hravě. Ano. Tým z Gibraltaru byl někde na úrovni MSFL. Ale i tak potěší, že Jurečka po svém zaTeclování v prvním zápase zapsal 1+1 za půl hodiny, Peter Olayinka oslavil čerstvě narozeného potomka dvěma povedenými hlavičkami, Tiéhi opět prokázal, že zvládá úplně všechno - bránit, střílet, nahrávat, a Lukáš Provod odehrál dvě třetiny zápasu relativně v dobrém tempu. A hlavně. Slavia zvládla zápas na pohodu vlastně s druhou jedenáctkou. Takový luxus mít dva vyrovnané týmy je na české poměry opravdu úlet.

Jinak si myslím, že si tým z Edenu uvědomuje, jak silný (nebo spíše slabý) tento soupeř byl a bral ty zápasy spíše jako trénink. Slavia snad ví, že to těžké teprve přijde. A úspěch v dalších předkolech bude sakra potřeba. Protože kvůli explozi Sparty bude koeficient těžce plakat. A pokud se nechceme evropskou fotbalovou hierarchií propadat někam ke Kazachstánu, musíme začít něco hrát. Ne za rok. Teď. Tak budeme držet palce!

Zdroj: Sportovní deník fanouška

Autor: články čtenářů

Komentáře (207)

Přidat komentář
nani92

skôr do 180 minúť, oba zápasy katastrofa

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Lemond Laws

1) Že je Viking na úrovni snad druhé ligy mi teda přijde hodně přehnané.

2) souhlas

3) souhlas

4) nevim

5) Hancko pod tlakem byl.

Reagovat
FC Porto FC

Nebyl no jinak by neměl zaslapnout balón a za další 3 sekundy to kopnout nikomu

Reagovat
FC Porto FC

*neměl čas

Reagovat
Stannis Baratheon

Sám se pod tlak dostal, když nešel proti míči, což učí už mladší žáky, a pak si ani nepřipouštěl, že by soupeř mohl ještě v nastavení napadat, tak se tam otáčel na patách jak slon v porcelánu...

Reagovat
smazaný uživatel

*učí se to už v přípravce

Reagovat
Lemond Laws

Můžeš mi říct, kdy měl jít proti míči?? Vždyť dostal přihrávku na 3m

Jinak samozřejmě totální píčovina od něj. Se tam takhle točit ve vápně, Ale moc nabídku na další rozehrávku neměl. Měl to prostě napálit do hajzlu.

Reagovat
Stannis Baratheon

No alespoň udělat pár rychlých kroků proti míči mohl. Hráč co napadal by se na to pak dost možná v nějaký 91. minutě vykašlal, ale když viděl jak tam stojí na patách, tak ho to prostě namotivovalo ho zkusit dojet a dostat pod tlak.

Reagovat
Lemond Laws

Já si to teď ještě pouštěl a absolutně nechápu, jak to myslíš

Reagovat
Stannis Baratheon

Pomalý přebírání míče prostě.

Reagovat
Axelrose

To asi jo, ale zase, kdyby šel proti míči, dal by Holcovi hlavičku.

Spíš, se měl rychle otočit a poslat to do p...e, protože ten míč nikdo ze Sparty, nechtěl.

Což už měl dle mého udělat před tím Holec.

Nicméně, tohle by se prostě ligovému fotbalistovi stát nemělo, za to by tě nakopal do zadku trenér v krajském přeboru. I když tam by se zase nenašel brankář, který by v 91 minutě běžel zachraňovat balon.

Reagovat
inferno08

Jako naprostý souhlas, hráč musí jít proti míči, ale tady v tom případě to je fakt nesmysl. To ani nebyla nahrávka, jako spíš posunutí míče o dva metry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nebyl, v profi fotbale není 5 s, které v pohodě měl, žádný tlak. Navíc nebyl v nějaké těžké pozici, jen to podcenil a udělal naprosto spatne

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dave30

Jestli byl Hancko pod tlakem, tak tomu fotbalu vůbec nerozumím. V momentě převzetí míče byl od něj útočník dobrých 10 metrů. Chudáci záložníci a útočníci, kteří mají protihráče mnohem blíže téměř během celého zápasu...

Reagovat
Mass

5) Tři vteřiny nevěl co s míčem, pak se hloupě otočil a dal slabou malou domu.

Reagovat
Selänne

"Viking Stavanger je zcela podprůměrný evropský tým. Někde na úrovni spodku tabulky české ligy. Možná snad i ligy druhé."

Dál to asi nemá cenu číst, ne?

Reagovat
Xavi

taky jsem si říkal.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bucky

Reagovat
Zephyr

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych je dal někam na úroveň Sigmy. Což ale i tak znamená, že Sparta měla vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raylan

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Cotton

Reagovat
Hiko

Reagovat
Salfovic

Jen počkej, až je klepnou ti Irové.

Reagovat
Mass

Sligo je tak na úrovni spodku naší ligy, ale stát se může cokoliv.

Reagovat
Infi

Reagovat
Mass

Podle mě jsou tak na úrovni Boleslavi, Olomouce nebo Liberce.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar selátko, ty už nefandíš Spartě?odkdy?copa se stalo?

Reagovat
Selänne

Reagovat
Wambasen

Reagovat
rel7

Tohle je dost mimo a celý článek tím shodil...

Reagovat
Kang & Kodos

To vypadá, jak kdyby Láďu Vízka někdo naučil psát delší články a naučil počítat do pěti. Číst takový výplody je snad ještě větší bolest než koukat na náš fotbal

Reagovat
Selänne

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
verv

větší hovno jsem na EF asi ještě nečetl

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, že to hejtí jen fans Sparty .. já vím, bolí to. Ale soudnost pls

Reagovat
thewall

No, já fanda Sparty rozhodně nejsem a stejně příště přejdu nejdříve dolů pod článek na zdroj, ať vím, jestli do čtení jít.

Reagovat
verv

Já už jsem svůj názor psal pod článek o Plzni, takže to fakt není kvůli tomu, že kritizuje Spartu. Proti kritice absolutně nic nemám, a po čtvrtku je i namístě, ale měla by být aspoň trochu konstruktivní. Tohle je na úrovni plácání v hospodě po šestým pivu. Blbosti jako shazování Vikingu, nesmyslný výrazy typu jakože cože, ať se Holec na sebe nezlobí atd. Ten článek má příšernou formu, informačně k ničemu, není tam žádná přidaná hodnota. Na osobní blog proč ne, ale na ef bych čekal aspoň nějakou úroveň, protože většina autorskejch článků tady ji má vysokou.

Reagovat
Messy<3

Reagovat
Bakary3

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Selänne

Reagovat
thewall

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Bucky

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
Zephyr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Wambasen

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Vinci

Na celém článku dává smysl jen to, že se autor pod takovou sračku radši ani nepodepsal.

Reagovat
Jajinek

Je tam zdroj, ale klidně ti prozradím i své jméno

Reagovat
Vinci

To nemusíš jinak je tam Autor: články čtenářů

Reagovat
ratusek

dole máš napsaný zdroj

Reagovat
Zephyr

Reagovat
fabec1222

Třeba se jmenuje Články Čtenářů

Reagovat
vinetou

Konečně sem v článku, takže za mě spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Měli dresy jak Dukla, takže dopadli jak Dukla. Článek jsem nečetl.

Reagovat
Bucky

Kecy expertů ze 4. cenové zhmotněné v článku. To se fakt nedá číst.

Reagovat
ratusek

má smysl to číst'? dle předešlých příspěvků asi moc ne. To psal zase Jajinek?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Jajinek

Vnímám kritiku. Že je to málo odborné, jsou tam občas faktické věci s kterymi se neztotožňujete, je to psáno stylem který ruší a má v sobě podle některých jednoduchy humor. Určitě si z toho něco odnesu. Ale jinak psát nebudu. Dělám to jak mě to baví a to je hlavní. Byla chyba kyvnout Kilymu na to že to sem bude dávat. Souhlasím s vámi, že se to sem nehodí. Že do prostředí, kde je každý poměrně velky odbornik je to moc bulvární a možná málo intelektuální. Poprosil jsem Kilyho aby už sem nic nedával, aby se nad tím nemusel nikdo pohoršovat. Budu si psát pro sebe a pro lidi, kterým se to líbí na svých stránkách. Jiné ambice nemám a beru to jako krásný koníček.

Spíš mě mrzí ta vulgárnost a nekonstruktivnost tech, co se nad tím pohoršují, ale s tím jsem musel počítat když jsem Kilymu řekl ano.

Dobrá zkušenost.

Kdyz jsem v roce 2004 se tady jako středoškolák registroval nenapadlo by mě že by mě někdy někdo nechal napsat článek. Takže celkem prdel.

Reagovat
Todd Boehly

Nebyla to chyba, je to super článek. Díky za něj, pobavil mne u čaje. Jenom tu víc lidí nedává hyperbolu. Prosím ať jsou tu další takové články.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Remt

Za mě je to v pořádku. Spousta fans absolutně nesnese kritiku a nesnese to že je to ostuda jak Brno to jak se Sparta prezentuje dlouhé roky. S těma prachama že nedokáží naložit lépe je ostuda

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Remt

Z kritiky si nic nedělej hele. Nejlepší je když to napíšeš a na případný kecy se vykasles. Jako jasně, dejme tomu konstruktivní kritiku si člověk k srdci může vzít, ale odradit bych se tím určitě nenechal. Spousta diskutérů jsou tu trollové, a nebo prostě jen úplný vemena, který kritizují vše. To by jsi potom nemohl dělat nic, poslouchat tyhle lidi

Reagovat
fabec1222

Jenže ses registroval 2005

Reagovat
jenage

Reagovat
Shevchenko

V roce 2004 se tu dalo spát ještě jako Host, jenže to ty nemůžeš ani tušit.

Reagovat
Puskas

Když někam něco píšeš, neseš kůži na trh a musíš počítat s odezvou. Znám to sám, psaním se tak trochu živím. Ostatně i sem jsem v minulosti pár článků napsal a zejména, když šlo o článek vyjadřující názor, ne životopis, tak jsem to někdy více, někdy méně schytal. Za formu i za obsah. Za tu dobu, co jsi tu, už sis mohl zvyknout, že klasická diskuse bez výpadů a výsměchu je stále více bílou vránou, pravda, dříve to tu v tomto směru bylo přece jen lepší.

Psaní článků tady je riziko. Nikdy nevyhovíš všem, už třeba jen humorem, který bude vždy subjektivní, nemluvě o názorech. Takže je na Tobě, jak se k tomu postavíš, jestli se necháš odradit těmi, co by sami většinou nic delšího pravděpodobně dohromady nedali, anebo se odradit nenecháš a vytrváš.

Reagovat
dave30

Přesně. Článek nikterak nevybočuje z nějakého normálu. No a to, že se to nelíbí sparťanům? S tím se dalo počítat. Tím bych se až tak nenechal vykolejit...

Reagovat
Jajinek

Já to ale nepíšu sem...píšu si to jako svůj Sportovní deník...a nejen o fotbale...hlavně o hokeji, tenise a atletice. Začalo to jako olympiádou. Nemám potřebu někam cpát. Kdo mě chce sledovat sleduje. Kdo ne tak nesleduje. Nemám problém nést kůži na trh. Ale nechci se cpát někam kde o to lide nestojí. To je na sílu a já z toho chci mít radost a odreagování od hodně psychicky náročné práce.

Reagovat
Puskas

Já pochopil, že to jsou Tvé články odjinud převzaté sem, možná jsem to měl tak formulovat, ale princip zůstává stejný. Navíc nejsi sám, kdo se potýká s tímto problémem, před lety se tu kdosi snažil psát životopisy a dostával takovou čočku, žen toho nechal. Kluk se snažil, psal o tom, co má rád, ale nezavděčil se. Taky jsem ho povzbuzoval, ale nechal toho, neměl potřebu do sebe šít. Chápu tedy, že budeš podobný případ. Jak píšu výše - nezavděčíš se všem a přizpůsobovat své psaní vkusu toho či onoho jedince, je chybou.

Reagovat
Jajinek

Souhlas. A to právě dělat nebudu. Jako v nuancích určitě, když mi něco ujede. Ale styl měnit nebudu.

Reagovat
Freedo

Tak jak vidíš, hodně lidí o články v diskuzí stojí. Já třeba taky s některými věcmi nesouhlasím, ale formou se to čte dobře a je zajímavé nad tím potom podiskutovat.

Reagovat
andrew96

Zase nečtou to jen ti, co píšou do komentáře. Kritik se spíš uchýlí k vyjádření názoru než někdo, kdo s obsahem souzní. Takže to, že převažují negativní komentáře, ještě neznamená, že většina o článek nestojí.

Reagovat
Cotton

Já čtu tvoje články rád, už od olympiády. Že tam budou věci, se kterými nebudou všichni souhlasit, je jasný, ale jinak fakt palec nahoru.

Reagovat
Jajinek

Dik

Reagovat
Lojd

jo, pis si jen pro sebe a pro lidi, kterym se to libi, kdyz Te rozhodi particka chytraku na eurofotbale natolik, ze mas potrebu se tady hajit

Reagovat
Jajinek

No dyť jo

A nevím kde se hajim

Reagovat
Lojd

Nechtel jsem psat, ze places, zes dostal hejt a tak uz sem nebudes nic psat, tak jsem pouzil vyraz "hajit se". Pointa zustava stejna, jen jsem nechtel byt zbytecne agresivni.

Reagovat
Jajinek

Ale to je nepochopení psaného textu. Já jsem rád že jsem dostal hejt a jsem za něj rád a souhlasím s ním. Souhlasím s tím že tento typ příspěvků sem nepatří.

Reagovat
verv

Reagovat
verv

Měl být

Reagovat
Lojd

Podle mne sem patri vsechno, co uzna za vhodny ten, kdo o tom rozhoduje (v tomto pripade Kily). A pokud ses se svzm clankem spokojenej, tak si za nim mas stat a nepsat veci jako: "Byla chyba kyvnout Kilymu na to že to sem bude dávat. Souhlasím s vámi, že se to sem nehodí. Že do prostředí, kde je každý poměrně velky odbornik je to moc bulvární a možná málo intelektuální. Poprosil jsem Kilyho aby už sem nic nedával, aby se nad tím nemusel nikdo pohoršovat. Budu si psát pro sebe a pro lidi, kterým se to líbí na svých stránkách. "

Reagovat
Jajinek

Já si za svým článkem stojím i za stylem kterým píšu...i za jakýmkoli názorem...i za tím že je Stavanger na úrovni Brna...jen opravdu nemám zapotřebí se hádat s někým kdo bezmyšlenkovitě do diskuze napíše ...sracka...hovno... Mám úplně jiný motivace...

Ale máš pravdu. Patří sem to, co uzná za vhodné Kily. To není jeho kritika. Já si vážím toho že si to vybral

Reagovat
Lojd

Jaka je teda motivace napsat sem tohle kdyz ne urcita forma obhajoby (breceni - jak jsem to nazval ja) ? Pokud si stojim za svym clankem, tak nejen, ze nemam potrebu se hadat s kymkoliv, kdo napise "sracka", "hovno", ale nemam prece potrebu se hadat / obhajovat / vysvetlovat pred nikym resp nikomu, ne?

Reagovat
Jajinek

Já myslím že když už tady ten článek je tak se ta diskuze má vést...že to nechci a nemám čas dělat pravidelně je věc druhá....ale myslím že už se v tom rypame až moc ...pritom jde o hovno

Reagovat
Puskas

Na druhou stranu - proč by se měl nechat urážet?

Reagovat
Lojd

protoze je na internetu, kde nema absolutne smysl diskutovat s jedincema, kteri napisou 'hovno' nebo 'sracka'. nehlede na to, ze stat si za svym prispevkem a neomlouvat se za nej neznamena nechat se urazet.

Reagovat
Puskas

Jo, též pravda.

Reagovat
C.1922

Škoda, tak aspoň dál házej odkazy

Reagovat
Jajinek

Stačí dát sledovat... to je reklama

Reagovat
Puskas

Nemaje facebook, nepřečtu si.

Reagovat
Mass

Když už poměrně ostře kritizuješ Spartu, tak ti mohlo bejt jasný, že to tu schytáš zpátky. Mně se líbí, že si sem dal názor, který vyvolal nějakou kontroverzi a lidi tu tu aspoň jednou přečetli článek, ač třeba nesouhlasím s tím, že by byl Stavanger až tak slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tou omlouvou jsi celou svou práci shodil. Za mě dobrý

Reagovat
jackinho10

Za me dobry

Reagovat
Lorcan

Já jsem naopak pro to, aby si přispíval i nadále, tvý články jsou příjemný osvěžení, je pod nima živá diskuze a HLAVNĚ: když se to někomu nelíbí, tak to přece číst nemusí, kecy o tom že to jsem nemáš dávat jsou zbytečný.

Za mě máš palec nahoru

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
C.1922

Reagovat
Moje maličkost

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
KingMaster13

Piš dále, člověk se má posouvat a každá správná kritika tě jen a jen více posune když si z ní vezmeš to správné Není řešení to vzdát ale bombit to dál. Na světě se všem lidem nezavděčíš. Musíš najít něco tak aby to vyhovovalo tobě, aby ty články nesly něco uvnitř tebe ale zároveň se trochu přizpůsobit některým poznatkům jiných uživatelů Fandím ti a nevzdávej to

Reagovat
ACSeRw!n

"Dobrá zkušenost." nesnasim tohle slovni spojeni.. aneb posral sem to a je to picoviny, ale dobra zkusenost..

Reagovat
kilobyte

Vulgárnost a nekonstruktivnost? Ani jeden komentář není vulgární a jsou psaný podobným stylem jako článek. Když něco kritizuji, tak bych měl být schopen kritiku taky přijmout.

Reagovat
db18

Jo tak najednou ctou vsichni vic jak nadpis...

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kily

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bex5

Reagovat
Salfovic

Jasně, že ne. Stačí kritika od pár lidí s vysokým kreditem, a už to jede.

Reagovat
db18

Liquida tu teda nevidím, a nikdo tu nemá vyšší kredit...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Další oběť speciální vojenské operace na Ukrajině.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Todd Boehly

Reagovat
Cotton

nadpisy se přece nečtou

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kucka

Reagovat
doshcz

týpek se tu snaží o nějaký obsah a dostane cancel a asi i cancer od místních debílků, článek jsem nečetl

Reagovat
Remt

Taky to nechápu. Navíc s některými věcmi souhlasím, nechápu hate. Spousta sparťanů je taková že v konverzaci pod zápasem nadavaji jak se prohrálo a jací jsou to ubožáci ale následně s čerti když to napíše někdo jiný.

Je to prostě ostuda jako prase a tak by to měli brát. To je celý. A vyhozený prachy Kretinskeho jsou to taky. Nechápu že se na to ještě nevykašlal když očividně neví co dělá (dle těch dlouhých let co Spartu vlastní)

Reagovat
Kily

Křetínský své angažmá na Spartě během první tiskové konferenci začal slovy o tom, že fotbalu moc nerozumí, ale chce se učit a proto se obklopí schopnými lidmi, od nichž se bude moci učit. Za ty roky se dostal k tomu, že je mu to buřt a na Spartu kašle

Reagovat
Remt

Jestli je mu to buřt, to nevím, ale to snad není možný že by 15 let ( nebo od kdy vlastní Spartu) vybíral pořád špatné a nekompetentní lidi.

S velkýma prachama se ti prostě čas od času něco musí provést.

Reagovat
Bex5

Tak jasne ... o svy zensky reknes, ze je to blba pica, ale bacha, kdyby si nekdo tj tvoji hrdlicku vzal do huby

Reagovat
Remt

Neřeknu, protože není

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Je rozdíl mezi diskuzí a článkem. Článek by měl nabídnout něco více.

Reagovat
Remt

Z mého pohledu nabídl článek velice podobný pohled jako mám já.

Reagovat
db18

Reagovat
Todd Boehly

Reagovat
smazaný uživatel

rány jsou ještě příliš čerstvé

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dave30

Nevím, jestli článek úplně přesně popisuje, čeho jsme byli v dvojzápase svědky. Ale řekl bych, že je tam hodně pravdy. No a že se to nelíbí sparťanům? To je asi právě to, co je dělí od zdravého sebevědomí a takové té drobné (?) povýšenosti. A pokud to budou mít takto nastavené neustále, tak se nebudu divit, že se budou ostatní do nich strefovat při jakémkoliv neúspěchu (který jinak může kdykoliv komukoliv přijít).

Reagovat
Todd Boehly

tak ono se špatně poslouchá kritika toho čím žiješ a co obhajujes.

Reagovat
dave30

A o tom to právě je. Jestliže nejsou schopni přijmout kritiku (nikterak extrémní), která zákonitě musela přijít, tak jim asi opravdu není pomoci. Tak ať si neustále opakují, jak je všechno v pořádku a že si to časem sedne...

Reagovat
Allianz_Arena

Na druhou stranu začít danou kritiku tím, že Stavanger přirovnáš téměř k týmu druhé české ligy, to mi extrémní připadá, extrémní blbost

Reagovat
dave30

Jasně. Trochu přehnané, ale jestli kvůli tomu označím článek za naprostou hovadinu (a že už ho nemá cenu číst), tak to je pouhý alibismus. Prostě jestli toto někomu stačí, tak ať se plácá po zádech, že je vše v pořádku...

Reagovat
Allianz_Arena

To souhlasím, stejně jako s velkou částí článku. Jen si ale umím představit, že některé jejich fanoušky ten úvod může přinejmenším rozhodit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
luismiksak

Souhlas, naprosto výstižný článek s trochu netradičním pojetím

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jsi to napsal , úplně jak kdybych se o tom bavil v hospodě, díky, mám stejný názor

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Stačí přečíst první bod a mě to neskutečná sr.cka.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

*je to

Reagovat
dave30

Co v tom 1. bodu je tak hrozného? Snad jedině neadekvátní srovnání s kluby kaprligy. Jinak je tam spousta jiných myšlenek. Co jiného je tam tak hrozného, že je to sr.čka? Nebo i tobě stačí tato nepřesnost k tomu, aby jsi mohl toto konstatovat? Zřejmě ano, takže další alibista...

Reagovat
Moje maličkost

Jako... Obsahově to vidím asi tak stejně, takže to pro mě moc nemá hodnotu, nepřináší to nic nového. Forma je taková hospodská, což já moc nemusím. Ale určitě piš dál a klidně publikuj i tady. Čtenáře to mít bude a kritika (i ta nekonstruktivní) k tomu patří.

Reagovat
Rizek

Článek mi mluví z duše.

Reagovat
Messy<3

Nebaví mě Tvůj styl humoru a použití (pop)kulturních odkazů. Píšeš celkem zřejmý věci a taky si některý přitahuješ za vlasy, asi aby to bylo z Tvého pohledu zajímavější. Když si to necháš na svý stránce bez spamování pod každým článkem tady, který souvisí s Tvými texty, budu nadšenej. Ať se Ti daří.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
davios

Pravověrní fanoušci Sparty, kteří očividně nejsou schopni unést další ostudu svého týmu píšou, jak je první bod blbý, a že nemá cenu to dal číst. Žádný z nich ale nenapsal, na jakou úroveň Skavenger teda dává. Je dobrý jako Sparta, jako Plzeň nebo jako Slovácko? Pokud si neřeknete 3x Ne, není o čem diskutovat, měli jste je porazit a jít v pohárech dál. Pokud je Skavenger na úrovni středu české ligy a ve 2! zápasech nejste schopni ani jednou vyhrát, nechápu na co si stežujete. Pravidelně vypadavate z poháru s týmy, které byste měli přece "jasně porazit" a ono nějak ne a ne to vyjít.

Sparťanská zaslepenost je neskutečná. Správně byste měli šoupat nohama někde v rohu a zaměřit se na to abyste dokázali reálně konkurovat špičce ligy, kterou prostě nejste. Pokud si to nejste schopni přiznat, podívejte se na vaše výsledky za posledních 12 let a na výsledky Slavie a Plzně za tu dobu. Blbý co? Že jména a historie se navždy žít nedá, smiřte se s tím. Dejte tuto sezo u trenérovi pokoj, dejte si za cíl uhrát Top 3, zlepšit herní styl, zlepšit upadajici hráče a možná budete na konci sezony spokojení. Jestli je váš cíl titul, budete na konci sezony zase jen nasraní.

Reagovat
Salfovic

To mi připomnělo jednu hlášku z idnesu.

Sparta je jako JAWA 05. Velký kravál, malý výkon.

Reagovat
Bakary3

Hale, napsat ze je stavanger možná na úrovni nasi druhy ligy a oslavovat slavii, ze porazili gibraltarce, ktery podle autora nebyli zas o tolik horsi...

Sorry, nejsem spartan, ale tohle je snuska uplnejch hovadin.

Reagovat
Jajinek

Když vy v tom nedokážete tolerovat tu hyperbolu. Ale píšu že Norové jsou na úrovni mezi první a druhou ligou...takže třeba Brno. A co jsem viděl tak opravdu ano. A Joseph na úrovni MSFL. To konec konců říkali i samy Slávisté. Navíc zrovna této větě, která nelze jakkoli empiricky ověřit, je věnována největší pozornost.

Reagovat
thewall

Jenže těch hyperbol je tam více (tedy myslím) a pak se čtenář může ztratit v tom, co si opravdu myslíš a co je ta slavná hyperbola. Je z toho guláš. Za čím si vlastně v článku stojíš a co po kritické připomínce hodíš do kategorie "hyperbola"? Tak se dá snadno utéct před názorovou kritikou.

Reagovat
Jajinek

Stojím si za vším...i za tím Vikingem. Vždyť to píšu. Brno...

Reagovat
thewall

Ale vždyť první věta je "Když vy v tom nedokážete tolerovat tu hyperbolu". Tak je to záměrně přehnané tvrzení nebo není?

Reagovat
Jajinek

Hyperbola je v tom na to zdůraznění...těžko můžu posuzovat kde by se ten tým umístil přesně v české lize. Kolik by uhrál bodů. Vždyť to nejde. Tak prostě pro zdůraznění řeknu že je na úrovni mezi první a druhou ligou. Což si opravdu myslím...ale to výrazivo je záměrně použito takto explicitně..., protože to stejně nemůžu ověřit.

Reagovat
thewall

Je podle tebe Viking na úrovni Brna, tj. pomezí spodku 1.ligy a špičky 2.ligy nebo není? Prosím bez hyperboly a zdůraznění. Prostě, kde jej realisticky vidíš.

Reagovat
Jajinek

Potřetí...ano

Reagovat
thewall

Takže píšeš, že si vážně myslíš, že jsou na úrovni Brna a zároveň jde o tvrzení z kategorie hyperboly, tj. záměrně přehnané tvrzení.

Pro lepší pochopení by bylo fajn, kdybys měl jasno v tom, co myslíš vážně a co s nadsázkou. Jinak je ta diskuse o ničem ...

Reagovat
Messy<3

Reagovat
Jajinek

Tak zkusím ještě jednou ikdyz mi ta diskuze taky prijde úplně ulítlá. Myslím si , že je Viking má úrovni Brna. Ale vzhledem k tomu že to nejde jak zjistit změřit nebo ověřit, dát tomu v článku takový důraz je hyperbola.

Reagovat
Messy<3

Tvoje chápání výrazu hyperbola je dost zvláštní, fakt to není něco, co by mělo zdůrazňovat Tvoje tvrzení, které není možné přesně změřit (takhle to popisuješ).

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Jajinek

Hyperbola je v té jistotě...že i kdyz moje tvrzení není ověřitelné a měřitelné suverénně ho prezentuji jako fakt. Pro dokreslení marasmu toho zápasu a té ostudy

Reagovat
thewall

Evidentně se v naší vzájemné diskusi různíme ve výkladu slova hyberbola. Hyperbola neznamená důraz, ale ZÁMĚRNĚ PŘEHNANÉ tvrzení (jinak: zcela evidentní nadsázka).

Nevěřím, že něvíš, co je hyperbola a tak si z toho bohužel vyvozuji, že posun významu slova hyperbola je tvůj způsob obrany před tím, aby se ti rozsypala konzistence tvrzení v článku.

Souhlasím s tebou, že tato diskuse je opravdu ulítlá. Bohužel máme rozdílný pohled na to, co ji do této polohy posouvá.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Todd Boehly

Nerůzníte, ty ten termín a výklad jednoduše neznáš a neumíš, on ano.

Reagovat
thewall

Jsem k smrti unavený vysvětlovat zas a zas, co je hyperbola. Psal jsem to tady už tisíckrát a pořád je to k ničemu. Určitě mi odpovídají nějaké degenerované veverky, když nemůžou tak jednoduchou věc pochopit nebo si alespoň najít definici literární hyperboly na netu.

Je už jasněji ve věci hyperboly?

Reagovat
Todd Boehly

As hominem není argument

Reagovat
thewall

To byl pokus o názorný edukativní text s trojím použitím hyperboly. Stejně jako mi asi nevěříš, že jsem opravdu k SMRTI unavený a vzhledem k délce tohoto vlákna jsem tady opravdu o hyperbole TISÍCKRÁT nepsal, tak si snadno odvodíš, že i slova o DEGENEROVANÝCH VEVERKÁCH jsou jen velmi přehnané tvrzení, které nepředkládám jako svůj skutečný názor.

Takže o použití argumentu ad hominem jaksi nemůže být řeč.

Končím s diskusí. K tématu hyperboly už nemám co dodat...

Reagovat
Todd Boehly

Ne nebyl, nerozumíš tomu a okecáváním to opravdu nezměníš.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Bakary3

Tohle neni hyperbola, to je proste blbost.

A ze Joseph neni o tolik horsi - je o hodne horsi.

Tady nejak nevim, cim tohle chces obhajovat nebo za jaky označení to schovat.

Reagovat
Jajinek

Proč blbost? Za mě ukázali sice slušnou taktickou připravenost. Ale jinak fotbalové kvality tam bylo opravdu málo. V obou zápasech. I když získali míč tak s ním nedokázali nic moc vymyslet. Sparta pak úplně odešla a nechala je hrát. Ale prostě si myslím že na spodku naší ligy jsou opravdu kvalitnější a fotbalovejsi týmy

Reagovat
Zephyr

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Jajinek

Miluju tě

Reagovat
Uwe háže buly

Já bych Stavanger kvalitou přirovnal k Baníku n bo Sigmě.

Reagovat
pobody's nerfect

Hlavně díky za bod 4. To je opravdu neskutečná záhada. Zajímalo by mě kdyby přišel třeba de Bruyne. Jestli by taky spadl do těžkého podprůměru. Přijde mi, že by i zapomněl, jak zpracovat balon.

Reagovat
Spalovač šancí

Bod 4 není úplně pravda. Noví hráči ztrácejí formu cca po půl roce - viz i ten Pešek. Z předchozího angažmá přijdou nabušení a naředění. Ale oboje během půl sezony vyprchá. Až na spartě zjistí, čím to je, budou mít vyhráno

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Messy<3

To se ale zase nehodilo a aby to bylo vtipné, napíšeme, že formu ztrácí hned. Kritizuješ nepřesnost? Ale to je hyperbola!

Reagovat
Freedo

Tak ono zodpovědět, na jaké úrovni v rámci české ligy je Viking, je dost složitý. Fotbalově to třeba bude spíš druhá polovina tabulky. Na druhou stranu takticky, fyzicky a zkušenostmi z pohárů nějaký Brno v pohodě předčí. Ono umět takto zahrát beton a nesesypat se z prvního gólu, taky vyžaduje nějaké kvality. Takže na stejnou úroveň bych je určitě nestavěl. Nicméně zápasy Sparty jsem neviděl, protože byly souběžné s našimi.

Jako Slávista ale řeknu, že bych se hodně divil, kdyby St. Joseph's nebylo o tolik horší jak Viking, jak se píše v článku. Podle mě by je Viking v pohodě porazil vyšším rozdílem.

Reagovat
thewall

S odstupem dvou dnů od druhého zápasu a více než týdne od prvního zápasu si myslím čím dál více, že Viking byl fantasticky připraven po taktické stránce (věc trenérského týmu a disciplíny hráčů spolu se schopností držet určený model hry). Věřím, že by dokázali hrát otevřenější partii, ale to nebylo jejich záměrem. Fotbalově nejsou jejich hráči horší a když bylo potřeba, tak zabrali - rychlá reakce na první gól Sparty a celkově v druhém poločase přebírali iniciativu, když bylo vidět, že Sparta vadne a střídající hráči nepřinesli kvalitu.

Osobně je vidím v pohodě na prostřední skupinu naší ligy. Sparta si s nimi měla a mohla poradit, ale nebyla na Nory zdaleka tak dobře připravena jako oni na Spartu (to včetně rozehranosti z ostrých zápasů).

S týmem St. Joseph's bych je vůbec nesrovnával. Souhlasím s tím, že by je Viking vyřadil zcela na pohodu.

Reagovat
Freedo

Přesně tak to vidím i já. Ono celkově srovnávat evropský zápasy s tím, jak se soupeř prezentuje v dlouhodobý soutěži, nedává moc smysl. Nemyslím si, že by nějaký český tým z prostřední skupiny dovedl podat takto takticky zvládnutý výkon ve dvojzápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě porovnávat Viking a St. Joseph je stejné jako porovnávat reprezentace např. Černé Hory a San Marina. Za hovno stojí obě, ale pořád je tam významný rozdíl.

Reagovat
Salfovic

Zkušenostmi z pohárů Předloni vypadli s Aberdeenem a to je za deset let vše.

Reagovat
Freedo

O tom jsem nevěděl, nicméně projížděl jsem si soupisku a asi 4-5 hráčů ze základu má zkušenosti s předkoly z jiného týmu nebo s reprezentací. To taky hraje roli.

Reagovat
GEGE

Reagovat
jsemdement

Lepší, než ČTK .

Spartička je komediální filmíček s moderním hudebním podkladem, aby to lákalo mladší lidi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele