Nejsme ženské, prohlásil Can k vyloučení Ronalda. Pak se musel omlouvat

20.09.2018, 19:33
Aktuality
Záložník Juventusu Turín Emre Can se musel omlouvat za komentáře, které pronesl po vyloučení Cristiana Ronalda ve Valencii. Někteří ho totiž nařkli ze sexismu.

"Nejsme ženské, hrajeme fotbal," prohlásil Can zjevně na adresu obránce Jeisona Murilla. Po konfliktu s ním byl ve středu večer vyloučen na Mestalle Cristiano Ronaldo. Podle někoho se pokusil zatahat obránce Valencie za vlasy, podle další skupiny jej naopak jen klepl přes temeno.

Každopádně výsledkem byl pořádný povyk a červená karta pro portugalskou megastar. Ta opustila po dalším tyjátru hřiště se slzami na krajíčku a nyní čeká na výši trestu.

Pozdvižení ale vyvolala i Canova reakce. Německý záložník pak musel na sociálních sítích vysvětlovat, že rozhodně neměl svým výrokem v úmyslu jakkoliv ponižovat ženy. Dočkal se totiž nařčení, že jeho výrok je sexistický.

"Každý, kdo mě zná, ví, jaký respekt k ženám chovám. Můj komentář rozhodně nebyl namířen proti ženám, ani je neměl jakkoliv ponižovat. Stejně jako ženský fotbal," uvedl 24letý německý reprezentant, který do Juventusu přišel v létě jako volný hráč z anglického Liverpoolu.

"Mám záměrem bylo jen zastat se spoluhráče proti špatnému rozhodnutí, které mohlo výrazně ovlivnit naši hru. Pokud se kohokoliv má slova dotkla, tak se upřímně omlouvám," dodal Can.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele