Nejsem hvězda, kredit patří týmu, říká brankář Casilla

28.02.2014, 15:59
Aktuality
Espanyol Barcelona zažívá poměrně klidné časy a jednou za čas vyzraje na nějakého favorita. Naposledy se mu to povedlo v utkání proti Athleticu a ke třem bodům výrazně pomohl také brankář Kiko Casilla. Ten se ale za hvězdu nepovažuje a naopak chválí celý tým.

Francisco Casilla se měl podle původních předpokladů stát přirozeným nástupcem Ikera Casillase a to ze dvou důvodů. Jeden z nich způsobovala až nápadná podobnost příjmení a tím druhým byl fakt, že jako odchovanec madridského klubu podával stabilní výkony prakticky v každé mládežnické kategorii fotbalové akademie Bílého baletu. Jeho dres ale Casilla z mnoha důvodů nyní již neobléká a naopak přesídlil do epicentra dlouhodobého rivala.

Přestup do Espanyolu Barcelona si Casilla pochvaluje, protože mu umožňuje pravidelně chytat. V obsáhlém rozhovoru pro oficiální internetové stránky Primera Division byl Casilla zpovídán ohledně svých začátků coby profesionál, několika větami zhodnotil také angažmá v madridském Realu a v neposlední řadě se věnoval šancím svého současného celku.

"Už jako malý kluk jsem se vrhal k zemi a ten pohyb jsem měl rád. Bylo jasné, že budu brankářem. V Realu Madrid jsem k tomu dostal první velkou příležitost a doteď si jí vážím. Strávil jsem tam mnoho let, působil jsem v tomto skvělém klubu od čtrnácti let a to mi dalo mnoho zkušeností. Teď mám možnost rovněž působit v úžasném klubu, který mi od začátku věřil," popisuje první vzpomínky mladý brankář.

Casilla má za sebou mnoho let náročné práce, po nichž se dočkal uznání. Sám o letech tréninku, vzletů a pádů říká: "Krůček po krůčku tvrdá práce nese ovoce. I ve fotbale je plno věcí, které neděláte rádi nebo se vám nelíbí, ale k této profesi prostě patří. Mnoho z nich mi ale pomohlo uvědomit si, jak náročnou cestu si Espanyol zvolil. Od svého prvního zápasu v jeho bráně je jasné, že jsme udělali velký pokrok. Teď jsme v ideálním fotbalovém věku a cítím, že jsem opravdu dospěl," pochvaluje si sedmadvacetiletý gólman.

Francisco Casilla i přes několik velmi dobrých zákroků nepovažuje sám sebe za hvězdu Espanyolu a ví, že případný kredit by měl směřovat k celému mužstvu. "Jsem členem týmu stejně jako kdokoli jiný. Samozřejmě se stává, že když hrajete hodně zápasů, cítíte se víc zodpovědný. Ale nejsem hvězda, snažíme se hrát jako tým. Teď jsme na cestě ke splnění našeho prvního předsezónního cíle, kterým je udržet se v první lize. Teprve potom se můžeme ucházet o další cíle. Když zbude dost bodů i na boj o evropské poháry, pak se o něj jednoznačně pokusíme," hlásí optimisticky Casilla.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím ne, ale už jen jedno písmeno a bude z něj Casillas

Reagovat
Largo

Snad se brzo dočkáme no

Reagovat
smazaný uživatel

sympatak, paradny golman som jeho obrovsky fanusik...ak by odisiel iker alebo diego, je jasne koho by som si prial..iba by mi bolo luto, ze by chytal len copu...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne,aby iker zacal chytat v lize..to ze neodehral jeste ani jeden zapas a pritom podava takovy fantasticky vykony a jasne prevysuje tuto sezonu lopeze (nerikam ze lonskou byl lopez fakt kral,ale tuto dost stagnuje ) a prece loni lopez taky vykonama ikera vytlacil a ted by to tak melo byt taky .

Reagovat
Ángel di María 22

Podlě mě začne, jestli se dostaneme do semifinále LM, tak ho tam už Carlo hodí, aby byl rozchytanej. A finále Copy by mohl klidně odchytat Diego.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to klidne prehodil,at iker chyta lm a ligu odted a diega bych presunul do copy

Reagovat
One-Real

Do semifinale Diego v lize a od semifinale vsechno Iker. Pristi rok Iker LM + PD a Diegovi bych nechal Copu.

Reagovat
FC Porto FC

tyhle čachry s golmanama v Realu.....už by to mohlo skončit

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný nejsou, proto je konečně klid a nikdo se na to trenéra neptá pořád dokola. Udělal to fantasticky.

Reagovat
Filip12

dobře nahradil Kameniho ♥

Reagovat
Robochelsea

Mohol by sa premenovať na Ike

Reagovat
smazaný uživatel

parádní golman

Reagovat
smazaný uživatel

Spain U21 - Kepa Arrizabalaga (Athletic B) Fernando Pacheco (RM Castilla)

Obrana - Dani Carvajal (Real Madrid), Derik Osede (RM Castilla), Jordi Amat (Swansea), Sergi Gómez (Barcelona B), Juan Bernat (Valencia) Alberto Moreno (Sevilla).

Zaloha - Sergi Roberto (Barcelona), Francisco Román Alarcón "Isco" (Real Madrid), Rubén Pardo (Real Sociedad), Denis Suárez (Barcelona B), Saúl Ñíguez (Rayo Vallecano) Pablo Sarabia (Getafe)

Utok - Álvaro Morata, Jesé Rodríguez (Real Madrid), Iker Muniain (Athletic) Gerard Deulofeu (Everton)

Viac talentovanu U21 som nikdy nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná nominace. A Real si ji krásně podmanil.

Reagovat
pospech11

a to by v létě mohl ještě přijít Moreno

Reagovat
smazaný uživatel

Moreno by se mi hodně líbil. Ať už jako alternativa k Marcelovi nebo tahoun obrany budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

A sestava takhle: Pacheco - Carvajal, Osede, Amat, Moreno - Saúl, Pardo, Isco - Jesé, Morata, Sarabia

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal , Derik , Amat , Moreno - Saul,Sergi Roberto/Denis- Muniain,Isco,Jese-Morata

Velka skoda ze sa tam nezmesti Deulofeu

Reagovat
PetersCZ

Ten útok...mamma mia...

Reagovat
Godwinson

Slušně nabušený tým.

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste tam chybi zranenej oliver

Reagovat
REPLIKATOR

Zas golmani celkem slabí. Nedávno tam byl ještě De Gea, to byla jiná kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně Pacheco je výbornej...

Reagovat
santini

vcelku dobrý gólman, povedal by som že patrí tak do top 10 v španielsku. Kto ale oveľa viac upútal moju pozornosť, tak to je jednoznačne Keylor Navas... to je famózny brankár

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele