Nejlepším útočníkem ligy byl zvolen Řezníček, záložníkem Krejčí

25.05.2023, 15:40
Aktuality

Nejlepším útočníkem prvoligové sezony byl v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) zvolen brněnský lídr střelecké tabulky Jakub Řezníček, záložníkem pak Ladislav Krejčí mladší, který jako kapitán dovedl pražskou Spartu k titulu. Letenští ovládli tři ze čtyř doprovodných anket, už ve středu LFA oznámila vítězství brankáře Matěje Kováře a Asgera Sörensena mezi obránci. Hlavní kategorie budou vyhlášeny v sobotu, kdy je na programu poslední kolo nadstavbové skupiny o titul.

Přestože Brno ve středu před nedělním závěrečným kolem sezony kleslo na poslední místo tabulky, jeho nejlepší střelec Řezníček prožívá životní sezonu. Zkušený útočník, který v pátek oslaví 35. narozeniny, dosud zaznamenal v ligovém ročníku 19 branek a je krok od triumfu mezi kanonýry. Zároveň mu schází už jen dva góly ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů pro hráče se 100 a více trefami v nejvyšších soutěžích.

Řezníček v hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů jasně kraloval a druhého v pořadí sparťana Jana Kuchtu porazil o 65 bodů. O dalších 50 bodů zpět skončil na třetím místě jablonecký Jan Chramosta.

Krejčí dotáhl jako kapitán Spartu k prvnímu ligovému titulu po devíti letech, který Letenští definitivně získali v úterý po bezbrankové remíze v Uherském Hradišti v předposledním čtvrtém kole nadstavby. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant vinou zranění zasáhl na podzim jen do dvou kol, v jarní části se ale dostal do životní formy.

I když Krejčí v ligové sezoně nastoupil jen do 18 zápasů, dal 13 branek a mezi záložníky je v soutěži nejlepším střelcem. Řadu utkání navíc defenzivní univerzál odehrál na pozici stopera. Krejčí byl především specialistou na penalty, proměnil všech osm. Jeho trefy z pokutových kopů byly klíčové v závěru sezony.

Sparťanský kapitán v hlasování získal 104 bodů a druhého spoluhráče Lukáše Haraslína překonal výrazně o 51 bodů. Na třetí příčce se umístil nigerijský křídelník Peter Olayinka ze Slavie.

LFA tradičně nejprve zveřejňuje výsledky doprovodných kategorií. V pátek oznámí tříčlennou finálovou nominaci na vítěze hlavních kategorií, které vyhlásí v sobotu.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

18 zápasů 13 gólů u hráče, co hraje jako DZ/stoper je šílený číslo

Pod 50 mega € ani náhodou neprodávat!!!

Reagovat
Martin9719

No to teda, když dáš 7 z penalt. Takový Hejda dal ze hry 7 gólů z pozice stopera v sezoně 16/17 a žádný extra ódy na něj nešly. Kdyby tehdy kopal penalty tak dá možná víc gólů než Krejčí letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Hejda je dřevák, zatímco Krejčí top 5 DZ v Evropě.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
srandamač

Teď jsi to úplně vyargumentoval.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
7kaka7

dát 8 penalt v řadě, ve chvíli kdy každá byla naprosto klíčová v boji o titul. S tím by měli problém i větší borci, než je Krejčí.

Reagovat
kilobyte

Krejčí odehrál půlku zápasů a i kdyby Hejda kopal tolik penalt, tak by víc gólů nedal.

Reagovat
kecipep

Reagovat
shitcool

Ani za 20 mil € nepůjde, viz. Hložek

Reagovat
Martin9719

Jen kvůli tomu, že umí skákat a dávat góly u nás zachraňujícím se týmům který dostávají mraky gólů ze standartek a centrů tak nepůjde nikam za takový peníze. A ta jeho síla pro Spartu, kde celý zápas vyvíjí tlak na sudí z toho se např. v Bundeslize opravdu nikdo neposere, nikoho to tam nezajímá. U Hložka jsem zvědav na další sezonu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

To je nějakej novej druh trollingu?

Reagovat
7kaka7

Asger naprosto bez pochyby, to byl držák celou sezonu. Krejci WTF, hrál většinu jara na stoperu a podzim zranění. Kovář maximálně za jaro. Ačkoliv letos tu nebyl žádnej golman co by byl nejelpší celej rok.

Reagovat
Mönchengladbach

Standa Tecl 114 minut na gól a táhne tým do Evropy, Řezníček 151 minut na gól a tým míří k sestupu.

Reagovat
kilobyte

6 zápasů na pozici záložníka.

Ale vtipnější je to, že by mohl vyhrát i kdyby ani jednou nenastoupil v záloze.

Reagovat
spider_8

Je nekde diskuze k hokeji? Nevidel jsem ani jeden zapas, ale chci si zanadavat

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Uvítal bych, kdyby v článku byla aspoň první desítka hráčů. Nebo to se taky ještě nezveřejnilo?

Reagovat
Keeper117

Krejčí zostane na Sparte sakra dlho pretože to čo on pre Spartu predstavuje to tu nebolo od Řepku. On je skutočný líder ktorý to doplňuje aj kvalitou a všetkými nie vždy úplne športovými metódami ktoré ale pravý kapitán Sparty potrebuje. Snáď neodíde pretože je pravda že ten jeho štýl v zahraničí ťažko povedať či by sa presadil.

Reagovat
smazaný uživatel

On hlavně ani odcházet nechce. To by fakt musela přijít nabídka z top klubu top 5 ligy a ta nepřijde, takže zůstane a pokusí se v počtu titulů překonat J. Novotného.

Reagovat
Bakary3

Určitě...

Ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu teprve 24, těch 14 titulů může v klidu stihnout.

Reagovat
lampas

Hlavně Sparta už dneska umí platit lépe, než kluby mimo špičku TOP 5 lig. Takže rozumný člověk nemá potřebu odcházet.

Reagovat
Keeper117

Tak prekonať Novotného neviem či je reálne ale nejaké tituly by mohli s ním ešte uhrať určite

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stačí, když ho vyrovná. Sparta v lize nemá konkurenci, takže bude získávat v průměru 1 titul za rok. A až mu bude 37, tak to půjde na 2 roky dokopat k Saúdům jako Ronaldo a přivydělá si nějakou tu miliardu.

Reagovat
Keeper117

Myslíš že sa Slavia už nezobudí? Že tu bude zase taká nadvláda Sparty ako v 90kách? Ja si myslím že tesné to bude aj o rok aj keď Sparta má teraz trochu náskok no túto sezónu už dohrávali ako vravel Vacíno na morál a musia pomeniť aj oni nejaké veci aby boli ešte lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkal bych si na přestupák, ale nemyslím, že Slavia bude Spartě do budoucna výrazněji konkurovat. Zatím přivedla Chytila, což je lehký ligový nadprůměr a další hráč, kterého vůbec nepotřebuje (kdyby místo deseti nesmyslných přestupů za poslední 1-2 roky přivedla 1-2 kvalitní hráče z ciziny, tak by to bylo o něčem jiném), Sparta naopak nemá potřebu prodávat díky Křetínskému (dokud se bude držet v mezích finanční fair-play, tak je mu jedno, kolik peněz do klubu nasype) a soupeři v cestě do LM jsou hratelní, takže si myslím, že se o ní pokusí a ještě kádr posílí. Ve zkratce Slavia je už 2 roky na cestě dolů, Sparta nahoru, není důvod si myslet, že se ten trend otočí.

Reagovat
Keeper117

Ale toto je veľmi dobrý postreh pri Slavii. Presne tak, hráča ktorého NEPOTREBUJE a to si myslím že je prekliatie dnešnej Slavie že tam je 30 hráčov z toho 23 povedzme je na cca podobnej úrovni a Trpiš sa z nich snaží urobiť rozdielových. Ako ty vravíš zmenšiť ten káder a skôr sa zamerať fakt na rozdiel nie na kvantitu pri ktorej je len dobrá viera že niekto vyskočí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele