NEJLEPŠÍM HRÁČEM SVĚTA JE CANNAVARO

19.12.2006, 03:09
Aktuality
Kapitán italských mistrů světa Fabio Cannavaro má za sebou opravdu veleúspěšný rok, kromě triumfu na šampionátu v Německu se dočkal i dvou nejprestižnějších individuálních ocenění. Po zisku Zlatého míče se stal také Nejlepším fotbalistou roku 2006 podle FIFA.

33letý stoper Realu Madrid za sebou nechal trojnásobného vítěze Zinedina Zidaneho a také Brazilce Ronaldinha, jenž se radoval v předchozích dvou letech.

Cannavaro si cenu převzal na tradičním galavečeru FIFA v Curychu a přiznal, že je to pro něj neuvěřitelný moment. "Konkurence byla děsivá, velmi silná. Po vítězství na mistrovství světa a také ve Zlatém míči si už nemůžu přát nic dalšího," prohlásil a věnoval cenu italskému fotbalu. "Každý ví, jakými problémy jsme si prošli před mistrovstvím světa. Doufám, že i tahle cena napomůže znovuzrození italského fotbalu."

Pro Cannavara je to úspěch o to větší, že defenzivní fotbalisté mají v podobných anketách těžký život. Stal se vůbec prvním obráncem, který cenu od jejího prvního udílení v roce 1991 získal. "Je to nezvyklé, aby obránce seděl po boku Ronaldinha a Zidaneho. Pro mě bylo vítězství už jen to, že jsem se sem dostal."

Trenéři a kapitáni národních týmů z celého světa, kteří v anketě hlasovali, mohli vybírat z třicítky nominovaných. Mezi nimi byli i dva čeští fotbalisté, Petr Čech a Tomáš Rosický, ale skončili v poli poražených - Čech s jedenácti body čtyřiadvacátý a Rosický bez bodu poslední.

Pořadí: 1. Fabio Cannavaro (Itálie, Real Madrid) 498, 2. Zinedine Zidane (Francie, ukončil kariéru) 454, 3. Ronaldinho (Brazílie, Barcelona) 380, 4. Thierry Henry (Francie, Arsenal) 317, 5. Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona) 300, 6. Didier Drogba (Pobřeží slonoviny, Chelsea) 150, 7. Kaká (Brazílie, AC Milán) 139, 8. Gianluigi Buffon (Itálie, Juventus) 118, 9. Andrea Pirlo (Itálie, AC Milán) 86, 10. Cristiano Ronaldo (Portugalsko, Manchester United) 69.


Nejen Cannavaro si z Curychu odnesl cenu, nejlepší se volily i mezi fotbalistkami. Nejvíce hlasů nakonec dostala 20letá Brazilka Marta, druhá z minulého ročníku a třetí z roku 2004. Za sebou zanechala zkušenou Američanku Kristine Lilly a Němku Renate Lingor.

Cenu Fair Play si vysloužili fanoušci z mistrovství světa za "velmi působivý příklad jednoty a porozumění mezi jednotlivými národy", cenu prezidenta FIFA získal nedávno zesnulý někdejší skvělý fotbalista a prezident Interu Milán Giacinto Facchetti.

Dále byly předány ceny za mistrovství světa - Zlatá kopačka pro Miroslava Kloseho, Zlatý míč pro Zinedina Zidaneho a cena Lva Jašina pro nejlepšího brankáře MS Gianluigiho Buffona. Cenu Fair Play pak za mistrovství světa získaly i týmy Španělska a Brazílie.

Autor: Petr Starý

Komentáře (53)

Přidat komentář
HOST*sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

Možno by sme to s prižmúrenými očami mohli začať počítať ako tohtoročné trofeje Realu Madrid. V tom prípade máme už dve a jasne vedieme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, Cannavaro si zlatý míč a fifa word player vybojoval jako hráč Itálie na mistrovství světa...

Reagovat
smazaný uživatel

No podľa Kyslíka sme mu to vybavili my

Reagovat
Pharrell

jj, ke Cannavarovi budu citit respekt ve chvili, az se Realem vyhraje mistrovsky titul, i Henry toho za r.2006 dokazal vic nez Fabio , ktery tuto trofej za ziskal jen diky vykonum z MS..... ze 60 zapasu odehral dobre 7 za rok!! ...

Reagovat
HOST*antimadrista

Trofeje Realu? To jsou individuální ocenění, ne klubový, smůla bobe

Reagovat
HOST*

to je přece za uplynulou sezónu! s realem to nemá nic společného tam by nic nevyhrál!

Reagovat
smazaný uživatel

Svět se zbláznil. Co na to víc říct ...? Snad jen, že první je bek, kterej si neporadí s útočníkem jinak, než že ho chytne rukama a druhej je minulej rok tragédní francouzskej nervák, kterej něco málo předvedl ve dvou zápasech na najhorším MS v historii a po jednom z největších světovejch foptbalovejxh průserů ukončil kariéru. Tohle je ještě větší ostuda a fraška než zlatej míč

Reagovat
Xavi

Přesně tak!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*cracker

Není co dodat, naprostej souhlas. Nepochopitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy keď niečo nevyhrá Ronaldinho alebo Barcelona, je to nepochopitelné.

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
HOST*sansiro

Tohle ocenění je za minulou fotb. sezónu, která byla ovlivněna i MS! Cannavaro ji měl famózní a proto vyhrál. Můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda, že sa rozčuľujú hlavne Katalánci. No hold, zvykajte si, všetko sa nedá vyhrávať.

Reagovat
Xavi

Můžete mi někdo říct, který zápas kromě s Německem měl tak famózní?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych tuhle tvojí myšlenku otočil. Vy prostě MUSÍTE vyhrát aspoň něco

Reagovat
smazaný uživatel

Ale my sme pane len na začiatku

Reagovat
smazaný uživatel

A proto ste koupili do začátku perspektivní posily Emerona a Cannavara?

Reagovat
HOST*

přesně a na třetím místě je další tragéd!

Reagovat
Pharrell

nn ,to mas naprostou pravdu, za r.2006 hral celkove hur nez Ronaldinho,Henry,Etoo, Zidane a presto vyhral... i kdyz mel skoncit v obou anketach tak na 3.miste!!

Reagovat
smazaný uživatel

no to soi blytky

Reagovat
HOST*antimadrista

Reagovat
HOST*

Jimenez z třetiligové Ternany půjde v lednu na hostování do Interu, Romy, Palerma nebo možná ACM! Na konci sezóny bude k mání za 8 mil liber!

Reagovat
smazaný uživatel

Můžete nadávat na novináře a jejich Zlatý míč,ale tahle anketa ukazuje,kdo měl nejlepší rok podle trenérů a kapitánů.Ukazuje se ,že i přes to,že většina návštěvníků Eurofotbalu je proti,svět se jim hrdě postavil.

Reagovat
HOST*empty

tak zase z vas mluvi zavist...dostal to protoze si to proste zaslouzil na jare v juve hral vyborne, na ms proste zaril...druhe misto zidana ale nechapu...

Reagovat
HOST*

V Juve určitě výborně nehrál... A to MS zase tak zázračné nebylo! Real? Zklamání!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud bych měl říct taky svůj názor...

Cannavarovi vyšlo MS, jenže kdyby např. Italové skončili už v osmifinále a nedali gol z "penalty" v 92.minutě, tak nemusela bejt o Fabiovi vubec řeč... Jako v Juventusu mi to nepřišlo nějak excelentní, pak se zachová krásně a prchne z potápějící se lodi Juventusu do Realu .... Neřikám že to měl vyhrát Ronaldinho, ale Cannavaro??

Co pak teda třeba Ronaldo, kterýmu se taky povedlo MS a hraje za Real?? Goly dává a kolikátej byl??

Podle mě je trofej v nepravých rukou, ale stalo se

Nejhorší je, že tuhle trofej si hráč těžko vybojuje na hřišti... Když vyhraje třeba Barca LM, každej může říct, že porazila Arsenal a blablabla a prostě vyhrála si to na hřišti, ale kdo posoudí, jestli se MS nebo sezona povedla víc Cannavarovi nebo Zidanovi, nebo Henrymu?? Prostě šťastnej rok pro Itálii, ale přejme jim to... Dyť je to jenom sport!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldovi se povedlo MS? Možná nějaký ten gol dal, ale jinak byl herně neskutečné lemro.

Reagovat
HOST*sestinozen

Myslel jsem to golově Tolik golů... Podle mě nebyl o málo horší než Cannavaro...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl to dostat Thierry Henry a byl by klid. Famozni střelec, který má neuvěřitelnou bilanci v PL a je tahounem Arsenalu a stejně se ještě nedočkal. Neprávem. Vždyt kolik let si Titi drží svůj standart, to je obdivuhodné.

Cannavaro upoutá jenom povedeným Mistrovstvím světa. Pokud to hlasujicí berou tahkle, tak by se to mělo nazvat Fifa world cup player. Ikdyž říkají, že je to vrchol roku 2006, tak to je podle mě zatraceně málo. Liga Mistrů a výkony v top5 nejlepších ligách by měly být minimálně na stejné úrovni...

Reagovat
smazaný uživatel

Dávam do pozornosti slová kapitána Raula : "spravodlivejšia voľba nemôže existovať , hlasovalo 207 trénerov a kapitánov národných tímov. "

A čo povie náš kapitán, to platí, jasné?

Reagovat
HOST*tono

sa nedaj vysmiat

ze najlepsi Cannavaro ... sak si vlasy budem trhat este rok do dalsej volby!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si koupím tu proslávistickou propagandu, aby mi práce rychleji utíkala a první dvě strany jsou o navážení do starého frťaly Brucknera, jak nedává prostor fyzické připravenosti hráčů. Samozřejmě vzor si berou z úspěšných němců, které jsme na ME dali i s béčkem... To bych ještě bral, přišla okurková sezona, tak musí řešit několik měsíců staré události. Ale Dopis našeho neschopného lojzy z čt - Oty Černého, to byl vrchol ubohosti. Ten kokot tam urází Brucknera v každém odstavci alespon jednou, jako by si to nemohli vyříkat osobně, ale ne náš přihlouplý Ota musí napsat specialně Sportu at to otisknou mezi první dvě strany.

Na straně sedm jsem se pak dočetl něco v tom smyslu, že "Cannavaro ted uchvacuje madridské fanoušky svou elegancí a přehledem." Taková třešnička na dortu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proslávistické? ME už je dávno za námi, naopak na MS jsme shořeli jak papír, vysvětlení je tedy na místě, ale Bruckner se k tomu evidentně nikdy neměl a nemá ani teď. V žádném případě Černého neobhajuju, ale když BRuckner řekne, že ho do TV nikdy nezvali a není to pravda, tak si za to může sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nechápu, proč se k tomu pořád vrací, stará paprika jim to nikdy neobjasní.

A reakce Oty podle me byla nepřiměřená. At ty jeho dementní dopisy, kde si vylévá srdíčko, netahá do deníku sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže předně: Sport je proslávistickej shit, to se prostě nedá popřít. Šéfredaktor je tam slávista a ani se za to nestydí.

Za druhé: S odstupem času se mi nezdá naše vystoupení na MS jako úplná ostuda. Když si to vezmu zpětně, tak sme vcelku v poho dali silný amíky, pak jsme buchli s Ghanou, což je ostuda, ale dá se brát jako výpadek a pak jsme o postup bojovali s pozdějším vítězem (ikdyž je to takovej pseudovítěz předvádějící pseudofotbal ) a horší jsme podle mě nebyli, dostali jsme kusa s první střely a pak už jsme to psychicky neunesli. Když přičtu zranění našeho nejdůležitějšího hráče, tak si nemyslím, že jsme nějak zvlášť shořeli . Když to budem hodnotit za rok, třeba už se na to budem dívat ještě pozitivnějšíma očima, uvidíme ...

No a za další: ikdyž jsme nesplnili (asi přehnané a nereálné) cíle a dá se říct, že jsme neuspěli, tak si myslím, že tím, že ten neúspěch budeme pořád pitvat a šťourat do něj, si spíš uškodíme. Nechme pracovat klekího, on sám ví dobře, kde udělal felu. Prostě doufal, že to naši třicátníci odehrají bez zranění a pak neměl záskok. Všimni si, že už se z toho poučil a do repre zve už daleko více hráčů, nejenom "svoje koně".

A za poslední: koho jinýho dát na repre lavku, když vylejem KB? Mě napadá možná Ivan Hašek, možná Zeman, ale ten by asi nešel a k tomu by byl šeredně drahej, možná jabloneckej Rada (ač je to slávista, tak má všech pět pohromadě a když promluví, tak to má hlavu a patu, jeho si dost vážím) a kdo další ...?

Ikdyž jsem na něj někdy taky hodně nadával a některý jeho tahy vyložoně nechápal, tak přesto si myslím, že máme jednoho z nejlepších repre koučů, co kdy tahle země měla a měli bysme si ho vážit. On dal dokupy ten skvělej bronzovej tým, jehož hru nám záviděl celej svět, na to nezapomeňte

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jim to nevysvětlíš. Ani tu serii neporazitelnosti...

Vyhoříme na MS a Bruckner je nepřítel českého fotbalu. Paradoxem je, že nás na to mistrovsví dostal po šestnácti letech.

Reagovat
HOST*Tavo

Paradox je Tom Cruise, říkali to v Mission Impossible.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kterém místě se umístil nejlepší hráč mistrovství světa Fabrice Akwa?

Reagovat
smazaný uživatel

recesisti někde z pod Řípa si něco umanuli...

Reagovat
HOST*robik

to je samá anketa,čert aby se v tom vyznal! Ronaldinho

Reagovat
jenage

...sux

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*Vincenzo

Jelikoz poradi a viteze vybrali hraci a treneri, tak nema cenu komentovat at se nam to libi nebo ne, takze nechapu zde nektere reakce, a kdo tady s hostu apod...muze rict : sem chytresi nez naky fotbalovy trener a kapitan muzstva a mam lepsi prehled......? nikdo a ani ja........

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro hral na MS skvěle, ale raději bych to viděl v rukou někoho jiného. Přeci jenom tři zápasy sezonu nedělají.

Reagovat
Xavi

No tak se vší úctou k tobě Vicente, teď si řekl pěknou blbost! Fotbaloví trenéři a hřáči jsou taky jenom lidé, kteří dělají spoustu chyb. Rozhodně jsem chytřejší než takový Řepka, Sivok a spol. Je všeobecně známo, že hráči toho rozumu moc nepobrali. A když příjde takový drobný do studia LM a na začátek řekne, že se v ní moc nevyzná, tak to mluví za vše! Bruckner je starej blázen! Já si ho moc dobře pamatuju tady od nás z Olomouce, bylo to přesně jako s repre, stavěl na jedné generaci a pak jsme tady 5let po něm přebudovávali mužstvo. Říkáte, že se z toho ponaučil, což je totální blbost a je vidět, že ho znáte jen z repre!

Reagovat
HOST*huntelaar

mnel to vyhrat Henry ten dava super vykony a niki nic nedostal a to by mne teda sralo protoze nakej skorupovanej canavaro dostane vsechny oceneni a nic neudelal a Henry je uz dlouha leta tahounem arsenalu a nic nedostal nemel nikdy naky korupci afery atd

Reagovat
HOST*merengues

Hala Madrid!

Hala Fabio!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tady čtu některé reakce,tak začínám přát Madridu,aby vyhrál Primeru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi líto.

Reagovat
HOST*Expert

Ať žije nejhorší ze všech nejlepších hráčů světa viz Real - Huelva 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele