Nejlepší brankář – Oliver Kahn

30.06.2002, 17:03
Aktuality
Od roku 1994 se na každém mistrovství uděluje Yashinova cena pro nejlepšího brankáře. Letos jím FIFA podle předpokladů zvolila německého gólmana Olivera Kahna (33). Ten za své záda před finálovým zápasem pustil jediný gól, v utkání základní skupiny ho překonal Ir Robbie Keane. Ve finále si sice statistiku mírně pokazil, i tak má ale se třemi obdrženými góly nejlepší průměr ze všech, kteří odchytali alespoň dva zápasy – 0,43.

Cena byla pojmenována po legendárním ruském brankáři Lvu Yashinovi, který v ruské sborné zářil v letech 1958 – 1966. Jejím prvním držitelem se na MS v USA stal Belgičan Michel Preud’Homme, před čtyřmi lety ve Francii byl oceněn domácí Fabien Barthez.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele