Nejbláznivější věc v životě, řekl Haaland o hattricku v LM

18.09.2019, 16:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CSM legend

Reagovat
martin1

Reagovat
smazaný uživatel

ony se vydavaji jeste aktualizace ?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím ale že poslední ted je podzim 2018

Reagovat
smazaný uživatel

aha. skoda

Reagovat
skat

jo verze 2.0 a kdo něměl Halanda v týmu, ten to prostě nehrál

Reagovat
monty25
Reagovat
smazaný uživatel

Za výběr týmu a ligy

Reagovat
monty25

Původně jsem chtěl hrát za Teplice, ale ty tam mají neaktuální soupisku. Pak jsem to zkoušel za Liverpool, ale po dvou sezonách mě to nasralo. Tak jsem hledal klub, co není z úplně top ligy, ale mohl bych s ním dělat výsledky v Evropě. Bröndby se ukázalo jako dobrá volba. Samozřejmě jsem ten kádr postupem času dost obměnil, ale třeba Christensen u mě hrál základ i v té osmé sezoně a teď se mi tam vypracoval Kabongo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají super team, hrají zajímavý fotbal a mají skvělé fanoušky. To všechno je v CSM samozřejmě k ničemu, jen se mi líbí ta volba

Reagovat
Rudnevs

Viem, že Brøndby hralo dobrý futbal za Zornigera, keď tam hral ešte Pukki a bojovali o titul (nakoniec vyhral Midtjylland vtedy), ale bolo to postavené až moc ofenzívne, a to sa im nevyplatilo. Teraz som už žial dlho nevidel ani zostrih, čiže ťažko povedať. Čo som pozeral na prestupy, tak po odchode Zornigera odišla i nejaka časť nemeckých hráčov (v zime za pekné peniaze odíde i Mukhtar), naopak prišli trebárs tí dvaja Nóri a do Dánska sa vrátil voľný Maxsø, ktorého dobrodružstvo v Uerdingene skončilo po pár týždňoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurnik, jak sem ted videl ten tvuj screen, tak mam zas po letech chut si to zaparit

Reagovat
BBystr

tonci mujan nesuhlasi

Reagovat
Heresy

Vcera salzburg rozjel poradne predstaveni ... pral bych jim postup ..

Reagovat
Kincl

Hlavně chlape nechoď do Arsenalu :D

Reagovat
Pinturicchio

:DDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
Rudnevs

Bol som na zápase s Wolfsbergom, kde dal hetrik a po zápase vravel, že loptu si vezme na pamiatku a urobí z nej v posteli svoju frajerku alebo tak dačo. Neskutočný hráč, ak sa nezraní, tak prekoná Janka s Kranklom.

Soizburg zatiaľ snová sezóna, opustil ich tréner a dôležití hráči, ale je to natoľko fungujúci tím, že sú snáď ešte lepší než vlani.

Reagovat
wishmaster

zrejme je s nim sranda. Wober po zápase povedal tiež toto: "Erling is crazy. Last night our captain was walking with his daughter. Then a car stopped. Erling was inside. He rolled down the window. And there he was, listening to the Champions League anthem."

Reagovat
smazaný uživatel

To je Breite

Reagovat
EAG le grand amour

Respekt

Reagovat
ratusek

Salzburg

Reagovat
smazaný uživatel

Kde sa berú v Nórsku tie talenty?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pamätáme MS 98 Nórsko zdolalo Brazíliu. Slávny zápas Ronaldo vs Flonaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamätám. Ani v najmenšom nechcem bagatelizovať výhru Nórov, ale Brazília už mala isté prvé miesto v skupine. Možno sa trochu šetrili na PO.

Reagovat
Reggie

Pro Nory super zápas, ale byla tam dost výrazná kaňka. Pokud se nepletu, tak tam byla dost sporná penalta za přifilmovaný pád + nešli dál Maročani, kteří hráli skvělý fotbal. Ale jinak Tore André Flo

Reagovat
RadekVonCZE

No jo, ale proti Genku

Reagovat
Seydou Doumbia

Což může být úplně v klidu srovnatelný tým proti Salzburgu.

Reagovat
RadekVonCZE

True

Reagovat
Selänne

To určitě ne. Však se podívej na jejich výsledky z posledních 3 let.

Reagovat
smazaný uživatel

a co treba takovej porod? ten mu prisel v pohode? nesoudny clovek..

Reagovat
Reggie

Musím se zase vrátit k našemu scoutingu... Přece například Slavia se svými finančními možnostmi (určitě i Sparta, ale momentálně je to sportovně nic moc) nemůže mít problém přivést takhle obrovský talent za 5 mio € nebo mi něco uniká? Salcburk je známý tím, že výborně pracuje s mladými, ale proč by to nemohlo platit o Slavii? Sešívaní ukazují, že se dá hrát úspěšný fotbal i s hráči, kteří nemají až takovou kvalitu, tak kde by Slavia byla, kdyby dokázali podepsat takové hráče? Nemluvě o tom, že právě hrot zoufale chybí...

Reagovat
fenixLFC

otazka je ci by do slavie chcel vobec ist. zo salzburgu sa da prestupit do PL a dalsich top lig a to celkom rpavidelne, salzburg ma zvuk. to pri vswtkej ucte k slavii moc o nej neplati

Reagovat
Reggie

To je určitě pravda, ale proč by tohle dejme tomu do 2 let nemohlo platit o Slavii? A Haaland je spíš příklad, i když tech 5 mega mi přijde prostě úplně v pohodě. Takových hráčů s potenciálem je spousta, jenom je umět najít a pracovat s nimi.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou takové nesmysly co tady píšete všichni najednou ho všichni znáte ale nebýt FIFA SCM a podobně tak ani nevíte kdo to je to co dokázal včera už dokázal před třemi roky kdy v patnácti dal čtyři branky do konce a už tehdy o něj měli zájem světové kluby já sám ho skartoval a doporučoval nakonec Salzburg byl rychlejší. Každopádně nevím kde berete že by mohl do Slavie ze Salcburku se chodí většinou do Německa a hodně spolupracují s lipskem kde pravidelně dodávají talenty Salzburg má takových víc ještě hodně budete slyšet IO bernede nebo onguene

Reagovat
Rudnevs

Iste, sám najvyšší skaut, ale nedokáže ani pochopiť text. Nikto tu nepíše o tom, že by Håland mal ísť zo Salzburgu do Slávie, myslené to bolo tak, že mať Slávia lepší skauting, tak by si mohla tiež vyskautovať pár svojich Hålandov.

Mimochodom, žiadneho manažéra aktuálne nehrám a o Hålandovi som sem písal už pred rokom, v dobe, keď sa dohodoval jeho prestup do Salzburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Red Bull tam vstúpil ani nie pred 15 rokmi...tiež to trochu trvalo, kým sa stali tým, čím sú dnes.

Reagovat
Rudnevs

Ono s tým tak nejak súvisí celý chod klubu, nie len skauting. Salzburg má bussiness model, pri ktorom každoročne inkasujú za prestupy ťažké prachy, z ktorých zlomok investujú do mládeže, z ktorej opäť zinskasujú ťažké prachy. Trebárs tento rok odišli dôležití hráči Wolf, Schlager, Samassekou, Lainer a Dabbur a do prvého tímu prišli ako nákupy prakticky len obrancovia Wöber a Nissen Kristensen. A do mládeže prišli Benjamin Sesko (Domzale), Maurits Kjaergaard (Lyngby) a Bryan Okoh (Team Vaud). Všetko 16-roční chalani a za každého z nich zaplatili cez 2 milióny eur. Stavil by som sa, že o nich ešte budeme počuť. Zároveň ich ale straty v prvom tíme neranili (ba ešte posunuli), pretože priestor dostali chalani, ktorí boli ako nádeje získané v predošlých obdobiach - napríklad Bernerde, Håland, Szoboszlai alebo Daka.

Ďalej majú parádne zázemie, neskutočne modernú akadémiu, ktorá vyzerá ako luxusný hotel, to je fakt pecka, potom majú tím v druhej lige, kde môžu nechať hrať tých mladých hráčov, ktorí rastú pre prvý tím. Samozrejme na to treba prachy. Majú oveľa viac prachov než Slávia. Pre tú je proste nepredstaviteľné, že privedie 16-ročného chalana za takmer 3 mio. €. Ale Salzburgu sa tie investície vyplácajú, ten klub pekne zarába.

Nebolo to tak vždy, zo začiatku to bol klasický bohatý klub, ktorý nevedel, čo so sebou, a kupoval trebárs po známosti s Hoeneßom vyslúžilcov z Bayernu a iných dôchodcov. Niekde som zo srandy čítal, že Marca Janka (v tej dobe snáď ich jediný talentovaný hráč) objavili tak, že skaut napísal lístoček “Jan.Ko., útočník, 2 metre” a odvolával sa na tridsiatnika Jana Kollera, akurát to Mateschitz zle pochopil. Zlom nastal príchodom Ralfa Rangnicka, to bol ten správny blázon na to, aby toto odštartoval a teraz to pekne funguje i napriek tomu, že na to už Rangnick priamo nevplýva. A úprimne, hoc mi trebárs Leipzig ešte stále neni moc po chuti, Salzburg si ma získal. A myslím, že každý fanúšik rakúskeho futbalu, ktorý to včera pozeral, bol spokojný.

Reagovat
Reggie

Super, díky za objasnění.

Ale stejně jako v případě Haalanda je pro mě Salcburk spíš příklad, než že bych chtěl ho chtěl porovnávat se Slavii. Je mi jasný, že to stálo spoustu peněz a taky času, než se takto vypracovali. V podstatě mi jde spíš o to, že když to Slavia dělá výborně už teď, tak proč to ještě neposunout? Když jsou tam teď prostředky. Ne nutně v tak velkým jako Salcburk, ale určitě se to posunout dá. A podle mého je scouting prostě základ, aby se klub posouval sportovně a taky finančně. Spousta klubů na tom má postavenou filozofii.

Reagovat
Bakary3

Je to tak. Ja vcera premyslel, co by Trpis dokazal s kvalitnejsimi hraci.

Pri vsi ucte k Husbymu, Hovorkovi, Kudelovi, Masopustovi....., s takovyma hracema to nemusi (a myslim, ze nebude) vychazet porad.

Tihle hraci hraji svuj strop, od Slavie mi momentalne chybi "tah na branu" - ziskavat hrace, kteri maji ten strop jinde.

Reagovat
Selänne

Ale tyhle hráče u nás skoro nenajdeš. A pokud chceš najít slušnou kvalitu v Evropě, tak musíš vysolit minimálně 3 miliony euro.

X let je u nás největší problém práce s mládeží, proto by chtělo zainvestovat hlavně tam. Dokud budeme pořád produkovat kopálisty, tak se českej fotbal nezvedne.

Reagovat
Bakary3

Vsak taky nerikam, ze je najdeme u nas.

Ale jestli muze mit Slavia v acku 30 hotovejch hracu za na nasi ligu hodne nadstandardni penize, urcite by mohla mit v kadru o 3 kluky min a za nekoho ty 3m eur vysypat.

Nejsem zastance utraceni za kazdou cenu, ale jestli se chce Slavia posunout dal, tahle cesta je podle me nemine.

Reagovat
Reggie

Jasná věc, teď bude záležet na tom, kam až se chtějí posunout. Pokud mají opravdu ambice, řekněme do pár let zkusit zabojovat o postup ze skupiny LM nebo pravidelná účast někde kolem ČF Evropské ligy, tak se chtě-nechtě bude muset nějaký peníz uvolnit. Budu se opakovat, ale ty možnost jsou a to jsme nezmínili prodej Krále (za to máš ty hráče 3-4) nebo Součka, kde to vážně smrdí pořádnou krupicou.

Reagovat
Reggie

Ano, práce s mládeží a scouting, to je podle mě, oč tu běží... Zvlášť když jsou konečně slušný finanční možnosti (Slavia, Sparta).

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ale není to pravé provázané s tím skautingem? Přijde mi, že to slovo je v českém fotbale naprosto cizí.

Reagovat
Bakary3

Jasne, ze jo...

Jen Slavia, a nakonec vsechny nase kluby, jdou tou jednodussi "ceskou" cestou na jistotu.

Skoda, protoze u Slavie ted ten potencial, aspon byt "mensim Salzburgem", docela je.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já naoponuji . Štve mě, že se nesoustředí náš trh na Balkán. Je tam spousta skvělých hráčů, pro které to furt může být kvalitativní posun. Nákupy Plavsicu, Civicu, atd. nepovažuji za kvalitní skauting.

Reagovat
Reggie

Souhlas. U nás "funguje" scouting asi tak, že Stanciu v jednom předkole zničí sám Spartu, tak ho koupí. Naprosto stejný případ Kanga. To je přece naprosto o ničem. Takových hráčů je a ani se pro ně nemusí třeba do Jižní Ameriky, ale jak píšeš - Balkán nebo zkrátka Evropa...

Reagovat
Bakary3

Jasně

Bohužel, je tam z cizinců pořád strach, přitom, teoreticky, s pořádným skautingem, kdy si o tom hráči můžeš zjistit první poslední, by mělo být to riziko šlápnutí vedle docela malý.

Ale na to je třeba mít ty správný lidi...

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, to mě na tom štve. Plíšek za rok v Bosně dokázal vytáhnout Džeka, Ljevakovice, Mahmutovice. První pomohl vyrůst i Feninovi, zbylý dva zase byli/jsou stálicemi Teplic. Nechápu proč se touhle cestou dlouhodobě nevydáváme.

Reagovat
Reggie

Přesně tak. Představa, že do toho skvěle vymyšlenýho systému přijdou opravdu hráči, kteří se budou ještě zlepšovat... Jedna věc je, že Trpiš z nich evidentně dokáže dostat maximum, ale jak říkáš, mají strop a není to extra vysoko.

Reagovat
cetto

Ještě bych řekl, že problém je taky v tom, že v Česku v zásadě neexistuje firma jako RedBull. Něco, co by mělo miliardy na rozhazování a zároveň by se situovalo do pozice, že sport je základem jejího fungování. Nevím no, napadá mne možná akorát Decathlon, ale to vlastní nějakej vietnamec, eventuálně Kofola. Ale nic z toho stejně nejsou firmy, který by si mohly dovolit mít vlastní klub, vlastní tým F1...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ty vole, mít v F1 tým Kofola, to je sen

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy skvělý přehled a komentář

Reagovat
Minister

Reagovat
cetto

No kromě některých již zde zmíněných aspektů vypíchnu ještě jednu věc - nejsem si jistý, za kolik šel Stanciu do Sparty, ale troufám si říci, že Přestup Halanda z Molde za 5 mio € by vyšel na víc. Rozdíl je v tom, že Stanciu byl prověřený hráč, tahoun reprezentace. Haland byl nikdo. Byl vpodstatě ve stejný pozici, v jaký je ted Hložek, akorát ještě o rok starší. Měl pár povedených zápasů v lize, pár golů, ale nic extra, v repre zatím taky nebyl. V tomto kontextu se ta částka jeví jako extrémně přemrštěn pro české kluby.

To podtrhuje i ten fakt, že Salzburg umí tyto hráče najít, vychovat a pak za ně i vyinkasovat slušný prašule. Však kolik jejich ex hráčů za poslední roky přestoupilo do top klubů? Koukám, že jen za poslední 3 roky prodali nějakých cca 10 hráčů za víc jak 10 mega. To si pak můžou dovolit takto nakupovat. Druhá věc je, že plno z těch hráčů se v tom zahraničí vlastně až tak moc neprosadilo - Haidara, Dabbur, Berisha, Caleta-Car...

Reagovat
Elliasson

Ale zas tam byli Mané a Keita.

Reagovat
stas87

Ty pico...sudit Dabbura po mesiaci sutaznych zapasov za Sevillu. Ale necudujem sa ti, ty si schopny napisat väcsie perly.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný zrychlení a jednoduchost v zakončení. Prvni vazny konkurent Mbappeho.

Reagovat
smazaný uživatel

.. je Ansu Fati.

Reagovat
DieFohlenBMG

Rozjel to takzvaně na Fenina

Reagovat
smazaný uživatel

vyzera megatalentovane, jedina vec ktora ho moze zastavit je roy keane

Reagovat
db18

Reagovat
Hokaido

Wtf, on je to jeho otec. To je úžasnej příběh, snad bude jednou v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Šílenec

Reagovat
REPLIKATOR

Haland > Odegaard

Reagovat
smazaný uživatel

Čaká nás skvelá podívaná aj po konci éry Messiho a Ronalda.

Fati, Kubo, Odegaard, Haaland...pár šikovných Angličanov.

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz, Sane, Werner...

Reagovat
Adyss

Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo bude hrát do 40.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi je jasné. Ešte musí prekonať toho Iránca a ktovieaké rekordy.

Reagovat
Seydou Doumbia

a za rok dalších dvacet jmén, které ještě nikdo nezná

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.

Reagovat
Mönchengladbach

Dlouhodobě skvělý skauting, však právě Solnohrad vytáhl odněkud z francouzského zapadákova dnes liverpoolské Maného a Keitu.

Reagovat
Sandstorm

Jeho otec je Alfe Inge. Bývalá hvězda Leedsu. Památné souboje s Royem Keanem ve středu hřišti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele