Neestrupa mrzela remíza se Spartou, taktika Sparty ho nepřekvapila

09.08.2023, 09:41
Aktuality

Trenéra Jacoba Neestrupa mrzelo, že fotbalisté Kodaně doma v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů se Spartou pouze remizovali 0:0. Šance na vítězství podle něj jeho tým měl, i když připomněl také příležitosti hostů. Je naprosto přesvědčený o tom, že úřadující dánský mistr má na to, aby v odvetě na Letné příští úterý zvítězil, přestože místy očekává tlak Sparty. Neestrup to řekl v rozhovoru s novináři, který citoval klubový web.

"Pochopitelně mě mrzí, že jsme nevyhráli, šance jsme na to měli. Zejména v poslední části utkání, kdy jsme na Spartu vyvinuli velký tlak. Na druhou stranu musím uznat, že po prvním poločase mohli vést. Dopustili jsme se velkých individuálních chyb. Zároveň to ale byly jediné šance, které jsme jim nabídli," prohlásil Neestrup.

"Obraz hry byl takový, že jsme mohli zvítězit o jeden gól. Nejdůležitější ale je, že bojujeme. Tým je v dobrém rozpoložení a jsme důslednější v našem přístupu, což jsme po domácím duelu s Breidablikem chtěli napravit," připomněl pětatřicetiletý Dán odvetný zápas 2. předkola s islandským celkem, který jeho svěřenci vyhráli 6:3.

Kodaň se proti Spartě v závěru utkání hnala za kýženým gólem. "Jak druhý poločas postupoval, tlačili jsme je víc a víc dozadu. Když se podíváme na celé utkání, vytvořili jsme si čtyři velké šance. Dvakrát jsme trefili břevno, (brankář Peter) Vindahl navíc předvedl fantastický zákrok. S takovým počtem šancí v této fázi Ligy mistrů proti mužstvu, které dobře brání, počítáte," podotkl Neestrup.

Letenští, které vede jeho krajan a bývalý asistent Kodaně Brian Priske, ho ničím nepřekvapili. "Hráli přesně tak, jak jsme analyzovali a jak jsme předpokládali. V Praze by to mohlo být jiné utkání, místy se tam nejspíš ocitneme pod tlakem. Stoprocentně ale věřím tomu, že tam můžeme zvítězit," prohlásil někdejší hráč.

"Jak jsem hráčům řekl po utkání, v podobné situace jsme byli na jaře v lize, kdy jsme museli zvítězit na Bröndby, přestože jsme postrádali šest sedm klíčových hráčů. Jeli jsme tam a zvítězili. Teď jsme ale jako tým v mnohem lepší pozici, a to si s sebou musíme vzít do Prahy," poznamenal kodaňský rodák, jenž se Kodaně ujal loni v září a v uplynulé sezoně s ní získal double za triumf v lize i domácím poháru. Navíc si s ní zahrál i skupinu Ligy mistrů.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Beči

Hráli jsme účelně, tak jak se na hřišti soupeře sluší. Pevně ale věřím, že doma na ně vlítneme a zvítězíme.

Reagovat
Skleepy

Tak zrovna Bröndby byli solidní kopyta, ty jsme u nich neporazili, jen protože jsme hráli total připosraně na remízu, jinak už tenkrát pod Vrbičem jsme byli lepší. Takže to že jste tam vyhráli zas takový achievement není.

Reagovat
zorz767

Priske si v Praze toho strupa namaže na chleba.

Reagovat
kydl

Fujtajbl....

Reagovat
liborarnold

Vyhrát můžou obě mužstva, to se teprve ukáže, celkově jsem si ale myslel, že Kodaň bude silnější soupeř.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele