NEDVĚD KONČÍ S REPREZENTACÍ

15.08.2006, 19:13
Aktuality
Česká fotbalová reprezentace definitivně přichází o Pavla Nedvěda. Třiatřicetiletý záložník dnes na tiskové konferenci oznámil, že zítřejší přátelský zápas proti Srbsku bude jeho poslední za národní tým.

Nedvěd poprvé ukončil reprezentační kariéru po EURU 2004 kvůli zdravotním problémům. Na naléhání spoluhráčů a trenéra Brücknera se však po roce vrátil na baráž s Norskem a splnil si svůj dávný sen o účasti na mistrovství světa.

Definitivní konec ohlásil blonďatý záložník dnes v Praze. "Chtěl jsem říct, že zítra proti Srbsku to bude můj poslední zápas v národním mužstvu. Rozhodl jsem se skončit a uvolnit místo mladším. To rozhodnutí je nezvratitelné," prohlásil Nedvěd.

"Bude mi čtyřiatřicet, chci být s rodinou a hrát jen za Juventus. Bylo by pro mě těžké se připravit na náročné mezistátní zápasy z druhé italské ligy."

"Chtěl bych, aby se moje rozhodnutí respektovalo a nedělaly se žádné polemiky," přeje si Nedvěd.

Zápas proti Srbsku bude jeho jednadevadesátým za reprezentaci. Debut si odbyl v červnu 1994 v Irsku. Z mistrovství Evropy má stříbro a bronz, na klubové scéně zářil v barvách Juventusu. Mezi nesmrtelné vstoupil ziskem Zlatého míče v roce 2003.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pavla Nedvěda jako člověka hodnotit nebudu...Ale jako fotbalistu ano. Pavel se během své kariéry vypracoval mezi nejlepší záložníky na světě. Jeho styl hry,kdy neustále dřel, nabízel se, kličku jednomu hráči taky uměl udělat, vystřelit taky, golovej taky i výborné nahrávky...prostě pan fotbalista..je to sice jiný soudek fotbalisty než Ronaldinho. Ale Nedvěda by v týmu bral každej manažer či trenér..

Reagovat
smazaný uživatel

tak pod to se podepíšu....

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že máš správný názor

Reagovat
HOST*nofan

Plně ho chápu - škoda. Mohl by se přidat i trenér - ne škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl tys náhodou jeden z toho davu, co po EURU vynášeli Brücknera do nebe? V té době byl pro (skoro) všechny nedotknutelný a teď, když se mu nepodařilo MS už na trénování reprezentace nemá? On se zas tak moc nezměnil, vždycky měl svůj styl. Jen při EURU mu jeho "zvláštní" tahy vycházely a teď zase několikrát ne.

Reagovat
HOST*nofan

Tak já už to říkám 3 roky, že se mi jako trenér nelíbí. Při Euru v v zápase s Řeckem ja jsme dostali gola přes Šmicra z rohu v 90 minutě. Bylo to po tom co nechal kluky aby se potili celej zápas a nevystřídal ani hovno. Tím u mě skončil. A MS - to bych radši ani nemluvil. Nemluvím ani tak moc o fotbalistech, ale o něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé, jak se může z uznávaného trenéra stát jedním inkasovaným gólem skoro vyvrhel. Přitom se vůbec nedá jistě říct, že by ten gól od Řeků nepadl, kdyby Brückner někoho vystřídal. Kdybychom dali v prodloužení gól my, tak by ho všichni obdivovali, že si dovolil nestřídat. Ale stalo se to jinak, což je spíš náhoda než jeho chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

TO je pravda, ale říkej to partě nevděčníků, co si myslí, že s naší malou základnou se musíme rovnat Brazílii, Itálii a dalším velmocím a automaticky vyhrávat jak evropské, tak světové šampionáty...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tímto se nesnažím změnit tvůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za náhodu bych to nepovažoval, zápas i s prodloužením se prostě nedá odehrát v základní sestavě a navíc třeba Heinz měl v té době velmi dobrou formu, dá se říct, že životní..S tím prostě musí počítat, že když se rozhodne k takovému řešení, že pokud mu nevyjde, tak přijde kritika a já myslím, že byla oprávněná..

Reagovat
smazaný uživatel

S kritikou souhlasím, ale nemusí kvůli tomu, že byl přesvědčený, že to tak bude lepší a tím udělal chybu, hned končit u reprezentace. To by se pak mohli střídat trenéři po každém zápase, ve kterém nevyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Po ME určitě ne, tam klady jasně převážily zápory, ale po MS bych už řekl, že to bylo bohužel naopak..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to byla reakce na nofana, že u něho Brückner skončil po EURU. O tom, jestli měl pokračovat u reprezentace po MS, by mohla být celá nová diskuze.

Jinak až jsem si to teď přečetl znovu, tak oprava pro nofana: gól jsme dostali až na konci prvního prodloužení. A ještě něco i pro sterdu: v tom zápase se přece Nedvěd zranil a vystřídal ho Šmicer. Ale toto je jen tak pro doplnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to samozřejmě vím, ale k tomu zranění došlo už v prvním poločase..Druhý poločas byla hra z naší strany mrtvá, o prodloužení raději ani nemluvit..Nějaké oživení to určitě chtělo, nehledě na to, že hráči vypadali po ukončení základní hrací doby dost unaveně..Že to byla reakce na nofana nemůžu vědět, pač si reagoval na mě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď se nechápeme, asi špatným zvolením jednoho slova. Reagoval jsem na tebe, ale k diskuzi o Brücknerovi po EURU, do které jsi se přidal. Proto se ti jen snažím vysvětlit, že mluvíš o něčem jiném, než byla původně řeč.

Reagovat
HOST*nofan

Shrnul bych se. Samozřejmě našim klukum vždycky fandim. Ale než výsledky na týhle světový úrovni by mě potěšilo kdyby hráli fotbal a dalo se na to koukat. Je mi sympatičtější když prohrajou ( a maj koule ), než když tam pobíhaj Norové s koulema a my bráníme a pak jim tam z brejku foukneme gola. Tak to u mě není úspěch. To je hra topícího se manšaftu. Ale o tomhle rozhoduje trener a ne kluci. Proto Brůk. blee.

Reagovat
HOST*Kapřík

Je čas dát Pájovi PáPá. Ale je to škoda, bude mi chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo vcelku jasné, že se vrátil jen proto, aby si zahrál na MS. A to je od něho docela sobecké. I když patřil v Německu k našim nejlepším, zneužil reprezentaci, aby si mohl říct, že hrál na MS.

Dřív nereprezentoval, protože měl nabitý program v Juventusu. Teď se zase vymlouvá, že by se z druhé ligy těžko připravil na zápasy repre, ale jak to asi bude dělat Buffon a další?

Navíc kdyby se rozhodl skončit už dřív, nemusel by teď zabírat v přípravném zápase místo třeba Skácelovi, popř. někomu jinému, protože se tak bude jeho nástupce zkoušet až v kvalifikaci.

Pro Český fotbal toho udělal hodně a za to se mu musí poděkovat, ale tímto pokračováním nepokračováním mě zklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že takový hráč si zaslouží rozlučku před domácími fanoušky..

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to myslím taky. Ale mohl si raději uspořádat rozlučkový zápas třeba na Letné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*jijik

proč už nemate nové přestupy takhle si nemůžu aktualizovat fifu prosim udelejte s tím něco díky

Reagovat
Potty

FIFA? Co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň na starý kolena dostal rozum! Jako člověka ho sice moc neberu, ale nezasloužil by si aby na něj za dva roky plivali že hraje kulový. Takhle to má být, že pane Galásku, Lokvenci aj....

Reagovat
smazaný uživatel

Když Méďa, tak i Galásek, Blažek, Lokvenc, Štajner a Šmicer. Nechal bych jen Jeníka, ten se bude ještě moc hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně nefňukat a začít něco dělat. Doufám že Kuldu zkusí aspoň na 30 minut a buď se hned chytne nebo hledat jinde. V jeho 30ti u něj jiné scénáře nehrozí

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je docela v pérdeli

Jsem z toho fakt dost překvapenej. Myslel jsem si, že po MS, na kterým se nedařilo týmu, ale on byl fantastický, bude chtít ještě něco dokázat ...

Nechci malovat čerta na zeď, ale s jeho odchodem se naše repre propadně o třídu níž, tzn. do mírně nadprůměrnejch reprezentací v Evropě a o pravidelný účasti na velkejch akcích si můžeme nechat jenom zdát.

Absolutně nevím, kdo ho nahradí. Vachoušek? - nehrozí. Sionko? - nabírá formu, ale od Nedvěda ho dělí dvě třídy. Plašil? - splašený kopyto, za repre zahrál dobře jeden zápas a na MS vybouchl. Skácel - není to Brucknerův kůň ...

Byly chvíle, kdy jsem na něj plival, protože se choval jak slon v porcelánu (odejdu, neodejdu, končím, nekončím - rozhazoval mužstvo zrovna v době, když bojovalo v kvaldě a potřebovalo klid), choval se jak děcko, když mu seberou pomeranč, ale jako fotbalista je skvělej a takhle na něj budu vzpomínat. Naší malý republice udělal reklamu, jako nikdo jinej.

Každopádně, děkuji moc, Pavle

PS: ale nedá mi to, nenapsat, že odchodem Paola a naším následným pádem do fotbalového průměru, doufám padá megalomanská akce s názvem Národní stadion. Jsem přesvědčen, že teď, když ten boom pominul, už nejsme schopni třiceti- a více- tisícovej kotel vyprodat a prachy na stavbu bychom prakticky vyhodili oknem ...

Ovšem jestli si Košťál bude chtít za každou cenu postavit pomník ...

Reagovat
smazaný uživatel

nechte už toho fňukání, nový hráči dostanou příležitost a uvidí se. Možnosti jsou ..... jenkm si nejsem jistej jestli jich Bruckner dokáže využít

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně souhlasím. Ale, možnosti jsou hodně malý a základna úzká. Brückner už teď neví, kudy, kam a zve do repre podle toho, kdo mu co nabulíkuje . Naši se ve velkejch mužstvech moc neprosazujou a naše liga je UKRUTNÁ. Pohled na zápasy naší ligy je žalostný. Přesto se někteří hráči najdou. Jsou ti hráči ale fakt tak dobří, že dají dohromady tým, který bude postupovat na velký turnaje?

Když to zrekapituluju a zkusím oznámkovat:

Momentálně máme kompletně vyřešenýho jen gólmana (ale zase na hodně dlouho ) - Čech, v záloze asi Laštůvka (ale ten momentálně, myslím, nechytá ani v klubu ) nebo bych klidně dal šanci libereckýmu Čechovi

Konečná známka 9/10

Obrana je taky jakž takž v pohodě a relativně mladá, možná by mohla v tomhle složení hrát ještě cca 6 let

Grybera-Ujfi-Rozehnal-Jankul je vcelku kvalitní a v záloha Jiránek-Zápotočný-Kováč-Mareš taky není k zahození

Konečná známka 7/10

O poznání horší je to v záloze - ta se s odchodem opor propadla podle mě o dvě třídy Z osy Poborský-Rosický-Galásek-Nedvěd zůstal jen Rosa, kterej je v novým mančaftu, kde, pokud si zahraje, bude asi plnit roli krajního záložníka, takže nikdo neví, jak bude plnit funkci středovýho playmakera v repre . Místo Poboráka asi Piták, ale on je hrozně labilní, furt se rozčiluje, nadává, mává rukama a v důležitých zápasech Slávie nikdy nezahrál, je to podle mě hráč na Maltu, Kypr, Faery, možná na Belgii, Lotyšsko, ale měřit se s Itálií, Německem ... . Ale třeba mě překvapí a prosadí se a já se mu s hlubokou poklonou omluvím . Jako další alternativa je D. Jarolím. Podle mě ale není pravým záložníkem, spíše se stahuje do středu a byl by možná alternativa za Rosu. Další je Sionko, ale ten v repre nikdy nic neodehrál (a že těch šancí už měl), takže taky asi nic.

Za Galáska je náhradou labil Polák. Jednou hvězda, jindy potopí mančaft nesmyslným vyloučením. Stabilizace výkonů přijde možná věkem, uvidíme. Dalším nařadě je Kováč, kterej teď podal proti Liberci fantastickej výkon a prakticky na něm stála hra, takže bych ho možná před Polákem upřednostnil. Na MS nastoupil na místě stopera a příjemně překvapil. To je možný příslib. A dalším je Jarošík, kterého jsem už šíleně dlouho neviděl, proto nehodnotím a dalším Sivok, kterej se musí v první řadě uklidnit, přestat kecat a začít makat. Pak z něj možná něco bude . Na tomhle místě je přetlak, tady problém nebude

Největší problém bude nahradit Méďu. Tam vidím jen Skácela a taky se mi moc líbí Pudil z Liberce. To je jezdič z perfektní kopací technikou. V budoucnu možná Tomašák nevypadá zle. Plašila zmíním jen kvůli Brucknerovi. Plašil je podle mě kopyto a na krajního záložníka se vůbec nehodí. Ještě před rokem bych napsal Matušoviče, ale my jsme ho ve Spartě zabili . Prospěl by mu přestup, než ho Griga úplně zašlape do trávníku (jeho pozice je podobná jako Saviolova - superkvalitní hráči, ale jejich mužstva je nedokážou využít ). V budoucnu bych určitě vyzkoušel plzeňské talenty Filla, Limberského nebo Knakaly.

Nejlepší naše záloha je tedy Piták-Rosa-Kováč (Polák)-???Skácel???, náhrada Sionko-D.Jarolím-Jarošík (Sivok)-Plašil což je podle mě max. 6/10, spíš 5/10, tj. průměr. V kontextu toho, že záloha byla vždy výkladní skříní naší repre, je to opravdu na poblití .

Útok je kapitola sama pro sebe. Máme jednoho světovýho a jednoho kvalitního útočníka. Dál je díra jako vrata. Podotýkám, že náš nejlepší a klíčovej útočník (Koller) bude podle mě za rok, max. za dva končit a co pak? . Baroš je taky nestabilní ve výkonech a, ať se to někomu líbí nebo ne, od EURA ´04 jde křivka jeho výkonnosti jen a jen dolů . Dále tady máme Juna (ve Spartě 3 zápasy 0 gólů ), Svěrkoše, kterej se pomalu začíná stávat promarněným talentem a pak koho? Fořt je kopyto a snad nejpomalejší útočník, co jsem viděl. Z. Pospěch je rvavej, důraznej ale málo gólovej a je u něj nebezpečí, že by mu mohli sudí na mezinárodní úrovni ty jeho fauly pískat a možná i dávat karty . Nikdo další mě nenapadá. Kdyžtak mi pomožte.

Každopádně útok Koller-Baroš (v nynější formě) je za 6/10, za rok útok ???Svěrkoš??? (Pospěch)-Baroš je za 4/10 jestli ne hůř ...

Takže jako tým jsme podle mejch statistik tak na 6,5/10 což je nadprůměr, ale ne špička, kam jsme patřili doteď .

Ale na závěr zmíním jednu důležitou věc a to, že máme vyřešenou defenzivu, což je základ, na kterým se dá stavět. Otázka ovšem je, jestli bude s kým stavět

Reagovat
smazaný uživatel

Taky souhlasím, hlavně máme stejný názor na Plašila.. Já jsem zvědavý, jak bude hrát Rosa v Arsenalu na kraji zálohy, když mu ta pozice bude sdět, tak bych se ho možná nebál dát místo Nedvěda na levý kraj zálohy..Jenom bych podotknul, že si do útoku zapomněl zmínit Bednáře, který je u teď kvalitní útočník a měl už být na MS.. Jun je podle mě hráč na slabé soupeře, jak jsi ty zmínil u Pitáka..Se Svěrkošem to začíná jít z kopce, tam to moc pozitivně nevidím.. Zb. Pospěch dost fauluje, v tom by mu měla pomoct účast Liberce v pohárech, kde mu to budou pískat a tím pádem od těch faulů snad upustí..V systému 4-4-2 bych s Jarolímem počítal spíš na pravou zálohu, než do středu..V Hamburku hraje taky docela zprava..

Moje volba:

Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankul - Jarolím, Kováč, Polák, Rosický - Koller, Baroš

Laštůvka - Jiránek, Zápotočný, Kováč, Mareš - Piták, Jarošík, Rosický, Skácel - Bednář, ?Kulič?(Zb. Pospěch)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první záloha je strašně defenzivní, bez klasického křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych nechal hrát Poláka to, co hraje v Norimberku, alespoň by se mohlo využít jeho střel..Napravo by asi v tomto rozestavení bylo lepší dát Pitáka, to uznávám..On stejně na jednom kraji bude hrát Plašil a ten směrem dopředu není schopný ničeho..

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád mi to vychází na 4-3-3, záloha Jarolím - Kováč - Rosa by mohla být super.

Reagovat
smazaný uživatel

To by nebylo špatné řešení, myslím, že už jsme se o tom bavili, když ještě nebylo potvrzeno, že Bruckner pokračuje..Kdyby se hrálo 4-3-3, tak bych zálohu a útok viděl následovně:

Jarolím(Jarošík), Kováč(Polák), Rosa - Baroš(Piták), Koller(Bednář, ?Zb.Pospěch?), Rudi(na jeho místě by alternoval Baroš, v případě návratu formy Matušovič, sledovat Pudila - má dobré centry a s Kollerem či Bednářem na hrotu by to chtělo využít, ?Sionko? - Le Guen je sice skvělý trenér, ale udělat ze Sionka hráče pro základ repre je asi i pro něj neřešitelný úkol.. )

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, pánové, co blbnete? 4-3-3 je systém na pi-u . My ve Spartě o tom něco víme. Naši kopálisti to nemají zažité. Nikdy a nikde to nehráli a podle mě by to asi nezvládali, opět viz. Sparta ...

Zůstal bych u systému klasického 4-4-2 z tím, že by na kvalitnější soupeře mohli hrát dva DM a Rosa by se posunul nakraj, kde bude asi jeho místo i v Arsenalu. DM máme na výběr hned 5 - Jarošík je konstruktivnější DM s výbornou ránou, Kováč též konstruktivní s výbornou hlavou. Sivok tvrdý se smyslem pro týmový duch a skvělou hlavou, Polák je z nich nejtvrdší z parádní ránou z dálky a ještě i Galas. Prostě je těch možných kombinací přehršel

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od Sparty na to ale repre má hráče..

Reagovat
smazaný uživatel

Repre na to hráče NEMÁ. Za tím si stojím .

Do systému 4-3-3 potřebuješ inteligentní hráče, kteří zvládají všechny prvky ve hře, tzn. běhavé, technické, ale i dostatečně tvrdé a hlavně to musí být individuality. Na západě by řekli o těchto hráčích "complete package". A na k tomu, aby hrál hráč individuálně a myslel u toho musí být veden od malička. U nás se především do mladých kluků vtlouká taktika, taktika, taktika, plnění určitých svých povinností na place atd. a rozvíjení individuálních schopností je až na vedlejší koleji. Z tohohle mě vyplývá, že český hráč prostě nemůže být připraven hrát kvalitně v systému na tři záložníky, kde musí všichni útočit, bránit, tvořit hru i bourat tu soupeřovu. Českému hráči více sedí, když mu kouč dá přesné instrukce, co má na hřišti hrát, jaké funkce má plnit. Proto vždy naše (ale třeba i Polská nebo Slovenská) repre vychází z dobrého kolektivního výkonu a individuální schopnosti v naší hře jsou podružné. Dalším důvodem je možná naše komunistická minulost, kdy se individuality potlačovaly a vítězila šeď průměru. Bylo by to na delší debatu, proč by naše repre měla zůstat u zažitého systému a nepouštět se do nějakých herně-taktických kotrmelců

Reagovat
smazaný uživatel

O Jarošíkovi mi nemluv, toho zajímá repre asi jako Xaviho a Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím Xavim a Puyolem to byla nevkusná poznámka.. Jaké máš varianty na střed zálohy..?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud 4-4-2, tak Rosický (Jarolím) - Kováč (Polák).

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, jenom si myslím, že o pravidelné účasti na velkých akcích si můžeme nechat zdát už docela dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Pri lúčení Nedvěda bych si ponechal zadné vrátka

Reagovat
HOST*

Za nás už nikdy hrát nebude, ta zadní vrátka jedině že by změnil občanství a reprezentoval Slováky Že by si na stará kolena vzpomněl odkud do Itálie odešel a vrátil se do Košic a pak by u něho mohlo propuknout slovenské národní cítění

Reagovat
smazaný uživatel

To by mohlo, u nás by bol najlepší aj zo zlomenou nohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už to bylo jak bylo, Pavle DÍKY

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*cracker

Pavle děkujem, budeš nám chybět.

Reagovat
HOST*

zdar nedvěd

Reagovat
HOST*

Doufam že se maš dobře

Reagovat
HOST*

Ahoj Medo ja ty moc fandim a obdivuji !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele