Nebyl to náš nejlepší zápas, řekl po obratu Van Dijk

11.10.2019, 09:55
Aktuality
Nizozemsko včera hostilo Severní Irsko a na stadionu v Rotterdamu se oproti předpokladům odehrálo velké drama. Hosté se čtvrthodiny před koncem dostali do vedení a domácí rázem byli pod velkým tlakem, z toho se dokázali vymanit a nakonec vyhráli 3:1...

Kvalifikační skupina C přináší vyrovnanou podívanou a hned tři celky mají na svých kontech po dvanácti bodech. Dva z nich se potkaly včera v Rotterdamu, třetím do party pak je Německo.

Nizozemci měli před vlastními fanoušky územní převahu a ta v první půli vyústila jen v jednu střelu mezi tyče. Po změně stran Oranjes přidali, přesto jako první inkasovali, když se v 75. minutě prosadil střídající Josh Magennis. O pět minut později ale srovnal Memphis Depay, v první minutě nastavení mířil přesně Luuk de Jong a v samém závěru výsledek pečetil znovu Depay.

"Pokračovali jsme v trpělivé hře, ve druhém poločase jsme byli lepší a tlačili. Snažíte se zachovat klid, šance v takovém zápase přijdou a sami můžete vidět, že také přišly. Výhra je dle mého názoru zasloužená," je přesvědčený obránce Virgil van Dijk.

"Prohráváte 0:1 a v tu chvíli začínají pracovat nervy, ale my na to zareagovali dobře. Máme dostatek kvality na to, abychom se nevzdali a soupeřům navíc v závěrech často docházejí síly. Samozřejmě to nebyl náš nejlepší zápas," uvědomuje si obránce Liverpoolu.

Včerejší bodový zisk by pro Severní Irsko byl velice důležitý a ostrovní země to moc dobře ví. Její konkurenti v boji o postup mají jeden zápas k dobru, Severní Irsko navíc v listopadu hostí Nizozemsko a cestuje do Německa.

"Po zápase jsme si řekli jenom to, že bychom neměli věšet hlavy. Odvedli jsme neuvěřitelnou práci, věděli jsme, jak těžké to bude i to, že Nizozemsko si vypracuje šance, bohužel pro nás pak tři z nich proměnilo. Je to hořká pilulka," hodnotil autor jediné branky Severního Irska Magennis.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co de Ligt, koukal na to někdo??

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to jak to podcenil u toho gólů tak si myslím ze si to odehrál slušně..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele