Naše postavení není normální, směje se trenér Getafe Bordalás

15.02.2020, 11:23
Aktuality
Jako nenormální označil trenér španělského Getafe José Bordalás současné třetí místo svého týmu v tabulce LaLigy. "Měli bychom spíš bojovat o záchranu," pousmál se kouč.

Getafe není v horních patrech španělské ligy nováčkem. V minulé sezoně skončilo na pátém místě a o místo v Lize mistrů přišlo na úkor Valencie až v posledním kole.

Navzdory úspěchům a růstu, který klub v posledních letech prodělal se však jeho rozpočet stále řadí v lize k těm skromnějším. Nedá se srovnat s giganty jako Barcelona, Real Madrid či Atlético, které teď zdatně prohání, ale ani s druhým sledem a kluby jako Valencia, Sevilla a další.

Přesto aktuálně drží bronzovou příčku. Poslední čtyři zápasy Bordalásův tým vyhrál. Zdolal Real Betis, Athletic Bilbao či Valencii. A v sobotu jej čeká další výzva na Camp Nou. "Jsme pořád malý tým. Nemůžeme podepisovat hráče, na které dosáhnou ostatní," prohlásil Bordalás v rozhovoru pro El País. "Chtěli jsme třeba přivést hráče z Leganésu, ale nebyli jsme schopní zaplatit mzdu, o kterou si řekl. A to se bavíme o Leganésu!" zdůraznil Bordalás.

"Lidé si zvykli, že Getafe se pohybuje v horní polovině tabulky. Ale to, co se děje poslední tři roky, to není realita. Měli bychom spíš hrát o záchranu," usmívá se Bordalás, jehož tým úspěšně válčí i na evropské scéně. V Evropské lize se v prvním kole play-off utká s Ajaxem.

Jak je to možné? "Musíte se přizpůsobit hráčům, které máte k dispozici. Kdyby Barcelona chtěla hrát na brejky, tak by to bylo absurdní. Nefungovalo by to. Já bych si taky přál víc držet míč, znamenalo by to, že soupeř si vytvoří méně šancí. Ale nemůžeme si to dovolit, proto hrajeme tak, jak hrajeme," doplnil Bordalás, který má ještě jeden nepříliš překvapivý recept na úspěch.

"Hráčům pořád opakuji, že to, čeho jsme dosáhli v minulé sezoně, už pro nás teď nic neznamená," dodal.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (26)

Přidat komentář
Blasphemer

rzpočet díky Jirko

Reagovat
jaris7

Reagovat
Anacron

Loni jsem s tím měl ještě trochu problém aby šli do LM, protože jsem se bál výbuchu, ale očividně to nebyla náhodná sezóna a dělají to tam dobře. Zároveň bych se vůbec nezlobil, kdyby v top4 chybělo Atletico. To co předvádí je fakt zoufalost a hlavně nechutnost a to i ve srovnání s tím co ukazujeme my s Barcou. Simeone už musí odejít a takový pád na hubu by jim mohl paradoxně pomoct.

Reagovat
Phillipinho

Neucast v Lize mistru a s tim spojene prijmy by naopak mohl byt hodne velkej problem.

Reagovat
Stannis Baratheon

Prodělal úspěchy a růst? Jako že je prosral?

Reagovat
FC Porto FC

Jejich postavení v tabulce je docela vtipný no

Reagovat
CHONG

Nejlepší trenér v lize

Reagovat
valloire

neser

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se vzal, tu se vzal Liverpool ve vedlejších oblíbených. Nevím no, nevěřím ti to.

Reagovat
Remt

Ne asi, přisírka, ty radši fandi jen kundám z Madridu, to k tobě charakterově sedí

Reagovat
kubys

Měl to tam vždycky...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Důkaz?

Reagovat
valloire

Já Liverpoolu fandím už od roku 1976. Obligátní věta o tom, co jsi v tý době dělal, nemá význam že...Akorát postupem času mě byl sympatičtější Real. Od Quinty.

Reagovat
valloire

mně

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 1976 jsem řekl Bonovi, ať do toho jde.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

Jirka opět standardní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej trenér

Reagovat
FORZAMILAN

Fandím těmhle malým sympatickým klubům s ambiciozními trenéry

Reagovat
Remt

oživení ligy

Reagovat
FORZAMILAN

No určitě, kór když měli hrát o záchranu

Reagovat
ADM

Hlavne herne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DrQQ

... o místo v Lize mistrů přišlo na úkor Valencie ...

Nešťastná Valencia! :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele