Náš nejlepší zápas v sezoně, řekl Koeman po výhře nad Juventusem

29.10.2020, 09:48
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
10

Skvělý výsledek. Kdyby tam včera místo Barcelony a jejich překombinovanýho zakončení, kdy chtěli všechno dovést až do brány, byl Bayern, tak to skončilo mnohem horším zostuzením, klidně 7:0, možná i víc.

Včerejší výkon byl nejhorší, co za poslední roky pamatuju. A to mám dojem, že jsem to v posledních sezonách psal docela často. Ten výkon a rozdíl mezi týmy je v kontextu toho, že Barcelona má svých problémů víc než dost, o to smutnější.

Nejvíc mě děsí, jak naprosto elementární problémy ten tým má a jak na ně Pirlo vůbec nedokáže zareagovat, resp. reaguje ještě horší pomatenou volbou, což svědčí o tom, že si moc neví rady. Každý další zápas je krok zpět. To, že v každým zápase dostaneme červenou je jen známkou toho, jaký chaos v pohybu bez míče a systému ten tým má. Tomu týmu chybí balanc, nemůže tam dát 4 hráče hrající jak útočníci a pod ně Rabiota s Bentancurem, to by nefungovalo ani s Kantem a Davidsem.

Při pohledu na včerejší střed zálohy a jejich pojetí social distancingu, Dybalu šlapajícího na paty Kulusevskimu, nevracejícímu se Chiesovi ztracenýho někde u praporku, který nikdy nedostal jediný míč, protože se všechno hrálo na druhý straně, naprosto nesmyslnýho hipsterskýho napadání v 6 lidech u vápna Barcelony a la Zeman si člověk říká, jestli to není pokračující karma za všechnu tu kritiku Maxe.

Hlavní díl viny jde ale pořád za Paraticim s Nedvědem, protože pokud se jako největší lídr toho týmu na hřišti jeví Danilo a v záloze pořád musí hrát Rabiot za 7M ročně, tak je něco opravdu hodně špatně. Ta výměna Pjanić-Arthur včera taky dostala další rozměr. A oni tam taky Andreu dali vykoupat, aby tím schovali svoje nesmyslný volby.

Reagovat
2miguel1

Pjanic sa mi pači

Reagovat
stuff

Pjanic je vynikajuci hrac

Reagovat
smazaný uživatel

pjanic je na nic

Reagovat
Rattlesnake

pjanic je panic

Reagovat
Gazdo

no a mne zase nie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když se podívám na ten kádr Juve, tak mi to od zálohy nahoru přijde jako bezmyšlenkovitý paskvil a nějak si nedokážu představit, v jakým rozestavení by to mohlo fungovat. Arthur má solidní předpoklady, ale není to posila pro tým, který má spoustu dalších problémů a od tak drahýho hráče potřebuje konzistentně kvalitní výkony.

Reagovat
10

Fungovat to bude jen pokud ten tým bude mít nějaký základy od obrany a hlavně zálohy, tj. s tímhle kádrem 4-3-3, se zdravým Sandrem případně i 4-3-1-2. Kádr je každopádně složen na rozestavení 4-0-6.

Danilo - De Ligt - Demiral - Alex Sandro

Khedira ( ) - Bentancur - Arthur

Dybala (Kulu) - Morata - Ronaldo (Chiesa)

Reagovat
smazaný uživatel

Se slzou v oku vzpomínám na pány Cácerese, Melberga, Poulsena, Sissoka, Tiaga… to byla podobná symfonie, od které se ovšem nic lepšího čekat nedalo.

Reagovat
Furia Ceca

Náhodou, Cáceres byl dobrej...Trochu drsný ho hodit do výběru těchto hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky měl ty výkony nahoru dolů. Spíš jsem mířil tak, že už jsem měl radši tyto hráče, než některé současné kašpary.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Záloha tragická, mladíci v nedohlednu. Jsem zvědavý i na to, jestli Cristiano bude kompatibilní s Moratou, moc se mi to nelíbí. Kulu by měl mít jasný základ a Dybala na křídle je poloviční, což je prostě k ničemu. Zároveň fakt nevidím rozestavení, který by mělo šanci fungovat. Ten tým na papíře není tak šílený, ale dost nevyvážený a korunu tomu nasazují Bernardeschi s Chiesou, kteří by ve svým věku a ceně měli patřit mezi tahouny, ale jsou naopak brzdou. Nebylo by lepší hrát mladýho stopera vedle Chiella? Jasně, má už svý viditelný limity, ale tomu týmu by aspoň dodal klid a organizaci.

Reagovat
10

Je to strašně složený. Tam jsou třeba 4 pravý křídla - Kulusevski, Chiesa, Bernardeschi, Cuadrado. Nalevo jsou všichni z nich přinejlepším poloviční a jiný varianty tam nejsou, pokud tam nechce hrát 36-letýho Ronalda, což vzhledem k výkonům Moraty asi stejně tak dopadne.

Takže vlastně v ideálním případě budou na lavičce Chiesa, Bernardeschi a Kulusevski, který stáli 140 milionů. To je čistá šílenost.

Pak na druhý straně vidíš jedinýho levýho beka Alexe Sandra, pravý beky Danila a Cuadrada, ten střed zálohy atd.

Reagovat
smazaný uživatel

podpis, o tom tu ale mluvíme třetí rok v řadě a jen se to nabaluje a je to horší a horší a vedení jen přidává další a další boty

Reagovat
10

bohužel...ale ten trik s Andreou jim vyšel, na chvíli jsem se tím opít nechal

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud jsou v klubu ti, vůči kterým se zásadně vyhrazuju, tak se opít nenechám. Ty žáby na prameni jsou tak evidentní, že jen s údivem koukám, jak jim to prochází.

Reagovat
Salfovic

A ty žáby jsou ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vrchní našeptávači Paratici s Nedvědem, kteří ze solidního klubu, který měl po sezóně 2016-17 začít pomalu s plynulou přestavbou, udělali nesourodou sebranku individualit, přeplacených průměrných hráčů a mezinárodních žoldáků. Co budovali 7 let, dokázali za 3 roky poslat totálně do kopru. Po Cardiffu mělo přijít vhodnější doplnění hráčů (překážel Higuaín, druhým rokem chyběl jeden kvalitní hráč do středu pole po odchodu Pogby a nebyla alternativa na levý kraj za Sandra) a nastolení rovnováhy. Od léta 2018 pak jde vše od 9 k 5, odkdy se ústředními postavami stali Paratici s Nedvědem.

Reagovat
Salfovic

V Juve to asi opravdu bylo jen o Marottovi. Proč jste si ho vůbec ,,nechali odejít´´ k Interu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Paratici "domluvil Ronalda", tím pádem se "vysloužil" povýšení. A Paratici s Nedvědem měli zjevně jiný pohled na věc než Marotta s Allegrim. Nejdřív odklidili jednoho, pak druhého.

Reagovat
smazaný uživatel

ktorý z tejto trojice dal tých 400 Ramsey ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je práce Paraticiho s Nedvědem.

Reagovat
Yanek

Reagovat
10

a aby problémů nebylo málo, tak ještě někdo vynesl ven video z taktický přípravy před zápasem - https://youtu.be/G2AvQIOVmtQ?t=8

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ten kolektiv tam je dlouhodobě špatnej a nespraví to ani "výmluvy na Sarriho", že za to mohl on, když za ním hráči nestáli. Mám dojem, že spousta hráčů nezkousla odchod Allegriho. Celý to prostředí je od kádru po vedení prohnilý. A jsou tam hráči, kteří to neunáší psychicky a pak to podle toho vypadá, viz Fede Bernardeschi. U něj je to čistě psychickej problém a nezvládá to. Doufám, že se mu podaří co nejdřív odejít, aby si úplně nezničil kariéru. A takových, co jsou na tom podle mě špatně v hlavě, bych asi mohl zmínit víc.

Reagovat
10

se to člověk snaží odlehčit vtipem a ty to zase pošleš zpátky do tý hnusný reality

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, ono možná bude lepší se tomu celému začít už jen smát

Reagovat
10

100%

Reagovat
10

jinak o té psychice Berny se nemusíme bavit, Pirlo to po zápase sám říkal...měl by změnit prostředí, protože takhle to spíš dotáhne k ukončení kariéry kvůli depresím

https://www.calciomercato.it/2020/10/29/juventus-barcellona-pirlo-bernardeschi-conferenza-champions/

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho odchod Maxe hodně sestřelil. Už vloni to bylo hodně špatný. Se Sarrim nevycházel a pozici si nijak nevybojoval. Navíc si myslím, že ho asi musela nějakým způsobem zasáhnout smrt otce jeho přítelkyně. Tam to bude mít ještě i ty mimo fotbalové dopady, ona sama z toho byla hodně na dně. A pokud nejsem OK doma, ani v práci, tak je to všechno v háji a je těžký se z toho jakkoliv vyhrabat.

Reagovat
Kluivert9

"Nyní tady jsou převážně mladíci, kteří potřebují čas. Budeme muset pracovat a zlepšit se, abychom mohli hrát na úrovni Barcelony. Ta je dál než my,"

Je docela vtipný, že podle Pirla jsme ve vývoji dál, přitom je to přesně naopak. Barca je na začátku cyklu, hledá tvář, dává šanci 17 letým hráčům, protože kolem nic chce budovat tým a Juve má tým plný hráčů v nejlepších letech, který by teď měl být právě na vrcholu.

Reagovat
10

ano, tohle je hodně smutný a nepochopitelný argumentační faul...já jsem tam žádný mladíky kromě Kulusevskiho neviděl

Reagovat
Beči

Demiral, Bentancur, Chiesa. Myslím, že měl na mysli tyhle, i když dle mě už by to taky měli být vyhraní hráči, kteří ten tým potáhnou a ne nadějní mladíci.

Reagovat
10

Právě. Zvlášť když Andrea viděl, co s nima dělal Pedri v 17 letech.

Reagovat
CHONG

Aspoň si slzné kanálky na chvilku odpočinou.

Reagovat
dextroza_m

Ty vole ten Vas Zbynek Hlavka, to je kus blbouna

Reagovat
janinho

Reagovat
dextroza_m

Chodim na merengues.cz jen kvuli jemu, co zase mindracek proti Barce vyplodi...

Reagovat
CHONG

On je v pohodě, ale ta jeho nevraživost vůči Barceloně je na můj vkus (na dospělého chlapa) hrozně dětinská...

Reagovat
dextroza_m

V každém komentu vzpomene Barcu Ostravák, jak kdyby se narodil na Bernaberu a matku mu znásilnil katalánec

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Kluivert9

Já bych to teda daleko víc viděl na tragickej výkon Juve, než skvělej výkon Barcy.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
pantondavo

Kdyby poslechli Wengera ohledně ofsajdů, tak to bylo 3:1

Reagovat
PP

Reagovat
Csaplárova past

V čem? "Konečně" rozhodčí nepískali proti Barceloně?

Reagovat
technecium

Musím teda konstatovat, že Pjanič se mi v tomhle systému líbil mnohem víc než Busquets. Griezmann až najde sebevědomí a Dembele zdraví, tak to může být celkem válec směrem dopředu. Dozadu už to bude horší.

Reagovat
Bender

Jsem hodně zvědavej i na Coutinha, až se vrátí po zranění. Začátek sezony měl hodně dobrej, ta nová role CAM mu sedí mnohem víc než křídlo. Snad zase nepřestřelil start a nezvadne jako minule...

Reagovat
PP

Griezmann sebevědomý, Dembele zdravý.. to jsou oxymorony jak prase.

Včera měl Griez 3-4 náznaky fotbalovosti, kterou umí, ale jinak pořád celkem bída.

Reagovat
Yanek

Po včerejším zápase je znovu na místě diskuze o vlivu VAR. Ty situace byly posouzeny správně, ale způsob, jakým tento prvek zasahuje do fotbalu je diskutabilní. Z mého pohledu je jasné, že pokud se VAR používá, měl by fungovat exaktně jako včera. Což je přesně důvod, proč to ve fotbale nechci. I nejzarytější proponenti teď musí vidět, že kontroverzní rozhodnutí stále existují, ale navíc je tam nejistota při každém gólu, která negativně ovlivňuje fanoušky i hráče.

Reagovat
10

Ten Wengerův návrh (https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/arsene-wenger-ofsajd-pravidla-zmeny-var-videorozhodci.A200219_095155_fot_zahranici_vp2) je podle mě skvělej. Třeba minimálně u 3 z 5 gólů Moraty z posledních zápasů to nemá s fotbalem moc společnýho, tam se o nějaký výhodě mluvit nedá.

Hlavně se mi líbí, jak u ofsajdů ty centimetry vidí, ale že u penalty byl faul před vápnem, to už nevidí

Reagovat
Yanek

Pěkná myšlenka na papíře, ale za mě velmi těžko proveditelná v praxi. Ten lidský faktor v tom co je regulérní a co ne prostě nejde odbourat, to by to musel posuzovat počítač.

Jinak ano, je to k nasrání když se to stane tvému týmu.

Reagovat
DelPiero137

Hlavne by trebalo zohladnit ci pri to ofsajde ma vyraznu vyhodu. Ako to bolo (tusim) pri druhom gole. Alvaro bol daleko od hraca, keby tu sekundu pockal, nebol by v ofside ale aj tak by by mal super poziciu pred obrancom a mohol jednoducho skorovat.

Reagovat
cresposuper

Je to blbost, hranicne situacie a milimetrove ofsajdy tym vobec nevymiznu, len proste posunies hranicu toho pravidla. Navyse pre obrancov by mohlo byt celkom tazke sa prenastavit na to nove pravidlo.

Inak samozrejme suhlas, ze VAR je nespravodlivy, pokial sa selektivne pouziva na milimetrove ofsajdy a ignoruju sa jasne zakroky na cervenu alebo jasne penaltove zakroky, popripade sa piskaju smiesne penalty.

Reagovat
fefo

Kontroverzne rozhodnutia sice su, ale je ich ovela menej, ako bez VARu. Za mna radsej neistota pri gole, ako neregulerny gol. Samozrejme milimetrove ofsajdy a dotyky, ktore treba hlad lupou by sa piskat nemali vobec, ale to je o nastaveni hranic, nie VARe samotnom

Reagovat
Yanek

Jenže takové hranice budou z principu relativní a tudíž neaplikovatelné. Jediná reálná hranice je to, že offside je když je útočící hráč za protihráčem, byť je to o milimetr (tak jako včera).

Reagovat
fefo

Pri ofsajdoch by sa kludne mohli piskat iba tie, ktore vieme urcit jednoznacne volnym okom, cize bez kreslenia ciar. Nevidim problem v tom, nechat to posudit rozhodcu, tak ako fauly, auty, rohy a vsetko ostatne.

Reagovat
Yanek

Tím, že to bude na posouzení rozhodčího se ale vracíme na začátek, tzn. k errorech při rozhodování. Tohle nejde uhlídat.

Reagovat
fefo

To vobec nejde porovnavat. S pomocou VAR vies odstranit ocividne chyby v rozhodnutiach, ktore boli predtym nuteni robit okamzite. Nejake 0.1% kontroverznych rozhodnuti vzdy zostane, ale to je aj teraz a je to absolutne nic v porovnani s poctom chyb v casoch bez VAR.

Cize znova, VAR je dobra vec, ale futbal nie je exaktna veda a priestupky voci pravidlam by mali byt ocividne, nie urcitelne az na zaklade pocitacovej techniky.

Reagovat
Yanek

Kontroverznich rozhodnuti je bohuzel stale daleko vic nez 0.1%, s VAR i bez nej. A co se tyce ocividnych prestupku, tak to je proste relativni a na posouzeni kazdym rozhodcim. Ty situace nejdou zobecnit. Ale beru tvuj nazor, ze VAR vidis jako pozitivni vec pro fotbal, ja ne a za posledni cca dve sezony pro to mam hodne duvodu.

Reagovat
Kluivert9

Podle mě je jediná cesta Coach Challenge. Prostě rozhodčí bude pískat bez VARu za zadkem jako dřív a když se verdikt sudího prostě jedné straně nebude líbit, tak si to nechá přezkoumat. Klasicky 2 možnosti za zápas, když budeš mít pravdu, tak ti zůstane a když ne, přijdeš o 1 možnost. Jinou smysluplnou cestu z toho nevidím. Současnej stav, kdy se po gólu každým gólu hledá milimetrovej ofsajd pro neuznání mě opravdu sere.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Salfovic

tohle už píšu tak pět let.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný opravu fér řešení, nechápu že to nikdo nikde neprotěžuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele