Nainggolan pookřál a přeci jen se vrátil domů, do rodných Antverp

14.08.2021, 22:12
Aktuality
Pikantní přestup se v uplynulých hodinách upekl v belgickém fotbale. Radja Nainggolan se pár hodin po vyvázání z kontraktu s Interem upsal Royalu Antwerp, který tak ve 33letém záložníkovi získal jednoho z nejslavnějších fotbalových rodáků nejlidnatějšího města Belgie a zároveň velkou posilu před klíčovým dvojzápasem Evropské ligy s Omonií Nikósie...

V konkurenci Tobyho Alderweirelda a především Romelua Lukakua sice Nainggolan nemůže pomýšlet na titul nejslavnějšího fotbalového rodáka Antverp, ale pro nejstarší klub v zemi se přesto jedná dost možná o nejpikantnější možný úlovek. Před svým odchodem do Itálie v 16 letech ostatně Nainggolan nastupoval za městského rivala Beerschot, který z něj před rokem učinil čestného ambasadora klubu. Slavný odchovanec je teď pro mnohé fandy "Jidášem”.

"Je hezké se vrátit domů, do Antverp, kde mám své kořeny. Chci z tohoto dobrodružství vytěžit maximum, pak se uvidí,” prohlásil po podpisu dvouleté smlouvy bez opce Nainggolan, který se přitom dříve vůči návratu do belgické ligy vyjadřoval notně skepticky. "Co se změnilo? Je mi 33 let, tak proč to nezkusit? Mám teď šanci učinit mé jméno v Belgii o něco zvučnějším, když jsem to tady opustil už v 16 letech,” dodal středopolař.

Třicetinásobný reprezentant se ke zbytku týmu připojí v neděli a stále je ve hře jeho ostrý debut už ve čtvrtek proti Omonii. Ačkoliv technicky přichází coby volný hráč, Nainggolan vyjde třetí tým uplynulé sezony pěkně draho. Podpisový bonus se prý šplhá až do výše 2 milionů eur, přičemž jeho roční plat zůstává veřejnosti utajený, ale dle předsedy klubu Paula Gheysense není vyšší než ten Dieumerciho Mbokaniho, který v létě odešel do Kuvajtu.

Nainggolan strávil uplynulé dva roky na hostování v Cagliari, dříve se však v AS Řím řadil k nejlepším středopolařům italské Serie A. Na Apeninském poloostrově oblékal též dres Piacenzy. V Belgii zanechal stopu akorát v Beerschotu, ale ani sousední značka RAFC není jeho rodině zcela neznámá. Jeho dvojče Riana za tamní ženský tým nastupovala roku 2013.

Autor: Tomáš Daníček / hln.be

Komentáře (12)

Přidat komentář
$dolar$

Tak tohle je teda hodne debilne napsanej clanek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu ten jeho propad! Jeste pred lety ho chtel Real a pak jako by uplne vymizel. Takovy druhy Balotteli nebo Anelka

Reagovat
Neyjrayx

Já nevím, on se v jednu dobu hlásal že se mu v interu nelíbí protože je to dominantní tým že nemá pocit když za ně hraje že by je posouval o level výše

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo mu pak ruplo v bedne, takhle potetovat se necha jen kriminalnik

Reagovat
Likan7

Reagovat
Likan7

Reagovat
Neyjrayx

Jo i to je možné, ale takhle potetovaný je od doby co jsem si ho všimnul v As

Reagovat
DieFohlenBMG

jeho žena měla rakovinu, to ho nejspíš hodně ovlivnilo kvůli tomu taky odešel z Interu na hostování zpátky do Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

Asi proto, ze je stejne jako ti dva uplne vylizanej.

Reagovat
Akinfeev

Jak se jmenuje ten Belgičan z Burnley, jak sem šel?

Reagovat
Seydou Doumbia

Defour Steven

Reagovat
Akinfeev

Defour, dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele